VLSI Anti-Mode 8033 - Automaattinen subbarin equ

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana säätäjä, 12.12.2007.

  1. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 901
    Saadut tykkäykset:
    529
    Kiva kuulla, että oli apuja...

    Mutta, toivottavasti subbarissasi riittää potkua vaffissa, tai et ole hanat kaakkoon asentoon 11 asettautuva, kun tuo 8 deppaa korostusta kun kysyy TEHOJA siltä subbarivaffilta paaljon....
    Olisko vielä syytä tarkistaa vaiheistus varmuuden vakuudeksi...

    T: Vesku

    Lisäys: Itsellä on tosin 3 dB liftiä omassa A-M 2.0:ssa, mutta en olekaan vola asennossa 11 viihtyvä...
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2015
  2. kinks-58

    kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    1 850
    Saadut tykkäykset:
    26
    Jep, vahvari saisi tosiaan olla tehokkaampi tällä haavaa tuo Chorus HS200 käytössä. Se on hiukan muokattu Hypex HS200:sta Hifitalon silloista lippulaiva XP12 subbasta varten, mm. 5.1 input ja subsonic 18Hz.
    Asetukset ei ole 11:n paikkeilla vaan karvan alle 13 ja tuo on ok. Leffoilla on subbanen +6dB kuumana vahvarista asetettuna, musiikilla 0 ja samoin tuo Antimoden korostus musiikilla luonnollisesti pois päältä.
    Suunnitelmissa syssymmällä rakentaa uusi subbanen ja silloin myös luonnollisesti vahvistinkin vaihtuu tehokkaampaan.
    Mutta summarum näillä mennään kuitenkin nyt...

    Vaiheistus on säädetty portaattomasti viimeisenä täysin kohdalleen.
     
  3. Energy83

    Energy83 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    18.07.2010
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    3
    S-II malli saapui ja päräytin kalibroinnin pelkällä antimodella. Eroja syntyi heti bassovasteeseen ja napakkuutta tuli lisää.

    Ajattelin kuitenkin kysyä ennen kunnollista kalibrointia että onko ok jos säätää subin gainin antimoden kalibroinnin ajaksi esim. klo 9-10 jonka jälkeen nostan gainin klo12 ja ajelen vahvarin audysseyn. Subin gainin nosto ei pitäisi vaikuttaa antimoden vasteisiin, ainoastaan subin äänenvoimakkuuteen?
     
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 596
    Saadut tykkäykset:
    524
    Voi sitä ruuvailla. Ainoa, millä on kalibroinnin kannalta merkitystä, on AM ensin ja Audyssey sitten. Ja AM kalibrointi päällä Audysseyn mittauksessa, ei missään nimessä bypass-tilassa. Eli kunhan se gain 9-10 riittää AM:lle - tarpeeksi metakkaa, että saa mitattua - niin ei ongelmaa.
     
  5. Energy83

    Energy83 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    18.07.2010
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    3
    Joo, ilman muuta ekaksi AM ja sitten Audyssey. Vahvari pääsee lukemaan AMn korjauksen. AM pitää metakkaa jo aika voimakkaasti gainin ollessa jopa vain klo9 et mittaukset onnistuu huoletta.

    Täytyy alkaa ajelemaan nyt toi AM uusiksi jonka jälkeen Audyssey ja fiilistellä lopputulokset
     
  6. Finmovie

    Finmovie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2008
    Viestejä:
    395
    Saadut tykkäykset:
    1
    jos jollain niin ostetaan
     
  7. tincan

    tincan Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2015
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voiko joku selittää rautalangasta vääntäen mitä tämä kampe tekee? Tuntuu, että subbari aiheuttaa kuminaa tietyissä kuuntelupisteissä ja kuuluu vain voimakasta bassoa. Subi on huoneen nurkassa, vierssä on ikkuna ja edessä vähän matkan päässä sohva. Subina on PB12-NSD ( bash ) ja Denon avr-x4100w virvana. Ihan perus cinema-malli on mietinnässä 8033s-II:n kanssa. Saako tällaisella hankinnalla parannusta aikaan?
    Toimiiko myös musiikin kanssa?
     
  8. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 901
    Saadut tykkäykset:
    529
    Vaklaa tuolta, tuskin mistään muualta sen kansantajuisempaa selitystä saat....
    Kunhan sen muistat, että värkki pystyy vain taajuusvasteen korostumiin, montuille se ei voi mitään, niinkuin ei mikään värkki.
    Laite joko toimii tai ei toimi sinulla, kun sen toimimisen suhteen on kahden suuntaista vääntöä ilmoilla.
    Toiset kehuu ja toiset haukkuu, valtaosa kuitenkin taitaa kehua.
    Ja toimii yhtälailla musiikin kanssa edellyttäen, että subbarisi toistaa jotain silloin (ei ole niin saletti juttu välttämättä, riippuu vaffin säädöistä).

    T: Vesku
     
  9. x_jmt_x

    x_jmt_x Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 596
    Saadut tykkäykset:
    524
    1. Se tasaa vasteen säätämällä tietylle taajuudelle annettavaa signaalia. Oletetaan nyt ajatusleikkinä, että huoneesi korostaa 60hz taajuutta 5db verrattuna muuhun kaistaan. Rankasti yksinkertaistaen AntiMode rajoittaa 60hz taajuudella subwooferille menevää signaalia (vaimentaa sitä) sen verran, että ko. taajuus vaimentuu 5db. Tulos on liian vaimea signaali -5db + huonekorostus +5db = 0db eli ei korostumaa.

    Samalla, kun pahimmat korostumat tasataan, usein myös jälkisointiaika lyhenee. Subjektiivisesti tämä yleensä koetaan napakoituneena bassotoistona ja kuminan vähentymisenä.

    2. Subwoofer-käytössä S-II malli on täysin turha. Kyseessä on tasan sama laite, mutta hintavampi malli kykenee korjaamaan laajemman kaistan. Perusmallikin korjaa koko tavanomaisen subwoofer-kanavan taajuusalueen (120hz saakka ja pitkälle yli). S-II -mallille voisi olla käyttöä DIY-sovelluksissa, jos rakentelet aktiviivikaiuttimia taikka sellaisissa sovelluksissa, missä passiivikaiuttimelle on ns. aktiivinen bassojalka. Pelkän subwooferin kanssa se ei tarjoa mitään etua.

    3. Basso on bassoa ja sitä koskevat samat fysiikan lait riippumatta siitä, kutsuuko ihminen sitä musiikiksi, efektiksi vai dubstepiksi. Eli toimii.

    Kehuja on kuorossa kotimainen ja kansainvälinen hifimedia. Haukkujia on se yks tyyppi plazalla.

    Toki jos huoneakustiikkasi on bassoja korostamaton, niin AntiModelle ei ole hommia. Käytännössä tila pitäisi olla noin messuhallin kokoinen vapaa tila taikka kuuntelutilasi akustointi pitäisi olla paremmalla tasolla, kuin suuressa osassa kaupallisia teattereita.
     
  10. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 314
    Saadut tykkäykset:
    15
    Tsss... yksi tyyppi. Eikö pyhä lehmä antimodea kohtaan saa esittää kritiikkiä?
    Oletko kuunnellut kriittisesti ilman antimodea ja sen kanssa
     
  11. x_jmt_x

    x_jmt_x Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 596
    Saadut tykkäykset:
    524
    Perusteltu kritiikki on ihan tervetullutta. Muistaakseni sinun kritiikkisi on yksi huomautus iskuäänitoistosta ja sitten epämääräisiä heittoja "antimoskasta" ym. Kerro toki, millainen negatiivinen vaikutus AntiModella on - sinulla mitä ilmeisimmin on tarkemmat korvat, kuin yhdelläkään laitetta tutkailleella hifitoimittajalla, koska kenenkään en muista esittäneen minkäänlaisia huomautuksia äänenlaadusta sinänsä. Jos mahdollista, esitä samalla mittauksia, jotka tukevat kuulohavaintoja.

    Edelleen tuossa pitäisi soveltaa taas tervettä järkeä ja pohtia hyötyjä vs. haittoja. AntiModen läpi menevä signaali on kohtuullisen yksinkertaista, pääsääntöisesti 120hz rajattua bassotaajuutta. Sen säilyttäminen AD/DA muunnoksessa transparenttina on yksinkertaisempaa, kuin koko taajuuskaistan kattava signaali eri tasoineen ja harmonisine komponentteineen. Väittämättä, että jälkimmäinen olisi mitenkään mahdotonta. Minä väitän, että signaaliin ei tule muutoksia/laadun heikkenemistä. Toki tuo olisi mahdollista testatakin, jos haluaisi: sama signaali talteen sellaisenaan vahvistimen LFE-lähdöstä ja kalibroimattoman AntiModen läpi. Vaiheenkääntö jälkimmäiselle ja summaus. Jos tulos antaa hiljaisuutta, signaalit ovat identtiset.

    Haittapuolella sitten, esimerkiksi omassa silloisessa olohuoneessa AntiMode lanasi kaksi pahaa korostumaa tasaksi. Samalla yksi vaimentuma parani hieman - kenties se oli jonkin korostuman vastinpari. Tuosta on aikaa sen verran monta vuotta, että taajuuksia en muista, mutta korostumista toinen oli muistaakseni jotain 5-6db ja toinen lähes 10db mt. Everest. Muutoksen huomaamiseen tarvittiin ihan tavallisella musiikkimateriaalilla muutamia sekunteja. Kokeilinpa hupiani sokkonakin siten, että kaveri klikkaili by-pass -tilaa päälle. Hyvin nopeasti huomasi, milloin korjaus on päällä ja milloin ei, kun tiesi, mitä kuunteli.

    Kaikissa bassoja korostavissa tiloissa - eli muualla, kuin täydellisessä akustiikassa tai vapaassa kentässä - on bassokorostumia. Täysin mahdoton uskoa, että selvän ja havaittavan bassokorostuman taikka muutaman tasaamisesta ei olisi enemmän hyötyä, kuin täysin teoreettisesta signaalin laadun heikkenemisestä on haittaa. Jota ei ole yhdessäkään arvostelussa havaittu (prove me wrong).

    Ja ei, en alkanut erikseen ropaamaan AntiModea irti ja kiinni setistä. Ensinnäkin AntiMode nostaa signaalin tasoa hieman, jolloin irroittelu olisi kaapelijumpan lisäksi vaatinut SPL:n tasaamista joka kerta. Toiseksi, siihen ei ollut mitään tarvetta. Edut olivat kristallinkirkkaat, haittoja en havainnut useammassa vuodessa, vaikka setti, materiaali ja kuuntelutila olivat läpitutut.

    Nykyisellään en AntiModea omista. Toisessa setissä bassokorjauksesta huolehtii Athemin ARC, toisessa Paradigmin PBK (sama asia, oikeastaan). AntiModelle ei ole tarvetta; mitään muuta syytä luopumiseen ei ollut.

    Pystytkö linkittämään yhdenkin vakavasti otettavan arvostelun, jossa AntiModen väitetään heikentävän äänenlaatua? Foorumihuutelut eivät kelpaa.
     
  12. El Grande

    El Grande Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 899
    Saadut tykkäykset:
    375
    Ehkä Dragon kokeili Anti-Modea kokoäänialueen aktiivikaiuttimille? ;)
     
  13. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 314
    Saadut tykkäykset:
    15
    Wat?
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 596
    Saadut tykkäykset:
    524
    Niin että oliko sitä perusteltua kritiikkiä ja mahdollisesti sitä tukevia lähteitä tulossa?
     
  15. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 314
    Saadut tykkäykset:
    15
    Vaikka niitä olisi, todistaisivatko ne mitään?
     
  16. vemkki

    vemkki Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    4 040
    Saadut tykkäykset:
    356
    Todennäköisesti eivät x_jmt_x:lle (vastauksena olisi todennäköisesti 10 linkkiä, joissa ollaan toista mieltä, ja siksi mielipide/lähde olisi väärä). Minua kyllä kiinnostaisi, että millaisessa tilanteessa on päädytty alkuperäistä huonompaan lopputulokseen, ja jos on, niin onko sen jälkeen mittailtu, että mikä voisi olla pielessä.
     
  17. x_jmt_x

    x_jmt_x Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 596
    Saadut tykkäykset:
    524
    Kuka tässä todisteita on pyytänyt? Kunhan nyt saisi edes perusteltua ja argumentoitua kritiikkiä.

    Nämä seikat kiinnostavat minuakin, mutta hiljaista on.

    Ja mikä minä olen väittämään mitään lähdettä vääräksi ja vielä vähemmän mielipidettä. Hyvin perusteltua mielipidettä voin kunnioittaa, vaikka olisinkin eri mieltä.

    Toistaiseksi Dragonin "kritiikki" on puskista huutelua, "turha laite", "ei kannata" ja sitä rataa. Jossain plazan syövereissä on ihan oikea väite, joka koski iskuäänien toistoa. Eipä löydy tähän hätään.

    AntiModesta nyt sattuu olemaan melkoinen konsensus. Harvasta hifilaitteesta ollaan arvosteluissa yhtä yksimielisiä. Jos jonkun kokemus laitteesta merkittävästi poikkeaa tästä, niin toki kiinnostaa, että miten, minkälaisella kalustolla, millaisissa olosuhteissa ja miten se äänenlaadun heikkeneminen ilmeni.
     
  18. ProPatria

    ProPatria Vakiokasvo Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Ymmärränkö nyt tuon cinema mallin käyttäytymistä. Aliäänisuotimen ilmoitetaan leikkaavan alle 10hz taajuuksia mutta ohjekirjassa olevat taajuusvasteet näyttäisivät että antimode alkaa leikata jo 20 hertsistä jyrkästi. Svs ultrat on 15hz viritetty niin leikkaako tuo jo turhaan subien ulottuvuutta? Mittavehkeitä ei ole tuon itse mittaamiseen, motonetin db-mittarilla kun ei onnistu.
     
  19. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 901
    Saadut tykkäykset:
    529
    Valmistaja osaa auttaa, ettei mun tarvii arvailla....
    DSSpeakerin tuki toimii ihan oikeasti, mutta ei sekään kysymättä toimi.

    T: Vesku
     
  20. ProPatria

    ProPatria Vakiokasvo Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Netin syövereistä löytyikin ihan mitattua tietoa. Myös valmistajan ilmoituksen mukaan -6db:n piste on 14hz:ssä. Ei siis kannata käyttää tuota suodinta ultralla noilla virityksillä tai muillakaan riittävän alas toistavilla koska 15hz vaimenee jo liikaa. Kaikki putket auki 20 hertsin virityksellä tuo vielä meniskin.