Kannatatko Sipilän hallituksen politiikkaa?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana vemkki, 17.09.2015.

?

Kannatatko Sipilän hallituksen politiikkaa pääpiirteissään?

  1. Olen kannattanut alusta asti

    15 ääntä
    17,9%
  2. En kannattanut aiemmin, kannatan nyt

    3 ääntä
    3,6%
  3. Kannatin aiemmin, en kannata enää

    9 ääntä
    10,7%
  4. En kannattanut aiemmin, enkä kannata nytkään

    53 ääntä
    63,1%
  5. En osaa sanoa

    4 ääntä
    4,8%
  1. Tilt-type

    Tilt-type Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Minulla on addiktio aina vaalien aikaan täytellä kaiken maailman "mihin sijoitun poliittisella kartalla?"-koneita ja tallentaa tulos kuvakaappauksena. Tuo edellä oleva kuva on nimestään päätellen euvox, tallennettu toukokuussa 2014 eurovaalien aikaan. Jokaisessa tähänastisen elämäni koneessa olen sijoittunut vasempaan alakenttään ja sen sisällä aina hyvin pienelle alueelle, yksi ruutu demareista suoraan vasemmalle tuossa euvoxin kuvassa on käytännössä paikkani.

    Kuitenkin tuossa on mielestäni vähän huonosti aseteltu puolueet. Keskusta on liian lähellä kokoomusta vasen-oikea akselilla. Kokoomuksen pitäisi olla paljon oikeammalla. RKP taas on liian lähellä varsinkin keskustaa liberaaliakselilla. Enkä ymmärrä miten SDP:stä voi saada RKP:tä liberaalimman puolueen, joka on liberaali sanan kaikissa merkityksissä paitsi pakkoruotsikysymyksessä.

    Eräästä EVA:n tutkimuksesta olen joskus tallentanut kuvakaappauksen, jonka mukaan kokoomus on koko Pohjoismaiden oikeistolaisin puolue, niukasti ennen norjalaista "H":ta. Pohjoismaiden vasemmistolaisin puolue kartan mukaan on tanskalainen "YL". Suomen vasemmistolaisin eduskuntapuolue vasemmistoliitto on vasta viidenneksi vasemmistolaisin puolue pohjoismaissa ja kaikista muista maista löytyy vasemmistolaisempi vaihtoehto.
     
  2. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 701
    Saadut tykkäykset:
    883
    Kyselyissä saa haluamiaan vastauksia, kunhan kysyy asiat sopivalla tavalla. Samoin saa mitä sattuu tuloksia, jos kysymykset ovat huonosti aseteltu.

    No ilmeisesti se liberaalisuus on sitten määritetty lähinnä suhtautumisella pakkoruotsiin, mikä tietysti on aika toopea. Usein Kokoomus, RKP ja Vihreät asetetaan puolueista liberaaleimmiksi pikkuisen SDP:n ja Vasemmistoliiton edelle. KD ja Perussuomalaiset ovat sitten ne konservatiisimmat puolueet. Liberalismia vaan on montaa sorttia ja kaikilla puolueilla on kipupisteensä, jonka suhteen ei olla liberaaleja. Puolueiden sisälläkin on hajontaa.

    Mielenkiintoista. Minusta tuntuu, että Venäjän läheisyyden ja historiamme takia Suomessa moni haluaa ottaa pesäeroa vasemmistolaisuuteen ja varsinkin kommunismiin. Tanskassa vasemmistolaisuus ei ilmeisesti aiheuta samanlaisia negatiivisia assosiaatioita.
     
  3. elmac0

    elmac0 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    701
    Saadut tykkäykset:
    130
    Itse en ole kyllä havainnut merkkejä oikeistolaisesta politiikasta, ainakaan tuloksia tarkastelemalla. Huolimatta siitä, että valtion tulot romahtivat vajaan kymmenisen vuotta sitten, korjaustomia menopuolelle ei ole tehty. Työmarkkinat ovat edelleen jäykät kuin ratakisko. Ei edes sitä paljon puhuttua normien purkua ole pahemmin näkynyt. (Kauppojen aukiolorajoitusten höllentämisestä toki pieni plussa.) Minun on erittäin vaikea nähdä, että kokoomus tosissaan ajaisi esimerkiksi työehtosopimusten yleissitovuuden purkamista, julkisen sektorin karsimista reilulla kädellä tai yritystukien lakkauttamista. Ylipäänsä mitään, mikä edes teoriassa voisi auttaa julkisen talouden tasapainottamisessa ei minusta olla toistaiseksi vielä tehty. Toki tämä Sipilän yhteiskuntasopimus on vielä näkemättä. Lienee turha sanoa, että en odota siltä ihmeitä.

    Asia on sikäli merkityksellinen, että mikäli taudin diagnoosi on väärä, parantumisen ennuste on heikko. Jos nyt äänestävän kansan keskuudessa kuvitellaan, että vaihtamalla Arhinmäki valtiovarainministeriksi saadaan talous kasvuun, kylmästi siinä kyllä käy.
     
  4. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 701
    Saadut tykkäykset:
    883
    Jos kurjistamispolitiikka tuo kasvua, niin ei kai tässä sitten muuta voi kun kurjistaa 50 % kansasta totaaliseen köyhyyteen, jotta 1 % saa miljoona-osinkonsa. Totaalisen perseestä sanon minä... :rolleyes:
     
  5. elmac0

    elmac0 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    701
    Saadut tykkäykset:
    130
    Voinemme siis (kuvainnollisesti) yhtyä siihen vilpittömään toiveeseen, että yllä esittämäsi sosialistisista maista erittäin tuttu skenaario ei koskaan toteudu Suomessa...
     
    Viimeksi muokattu: 16.04.2016
  6. Make73

    Make73 Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Eri ammattien arvostus ja sitä myöden palkat ei ole mielestäni todellakaan sopusoinnussa.
    Jos sillä kaikkein surkeimmalla palkalla ei enää pärjää yksinkertaisessakaan taloudenpidossa, vaan pitää hakea sosiaalitukea niin kyllä silloin on jotain pielessä.
    En jaksa tähän keksiä hienoja lauseita suuntaan enkä toiseen, sen verran on alkanut koko homma ja ihmisten ahneus vituttamaan että henkeä salpaa!
    Itse olen ainakin jo ihan valmis kaivamaan kirveen maasta.
     
    Hippo ja Tiger tykkäävät tästä.
  7. Super-J

    Super-J Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 225
    Saadut tykkäykset:
    478
  8. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Aika asenteellinen kirjoitus mielestäni. Nyt pitäisi koko kansan ottaa päät pensaasta ja TEHDÄ asioille oikeasti jotain. Yksi vuosikymmen on jo hukattu vanhojen keinojen vuoksi. Uskon, että Suomessa pitäisi tehdä sarja hallittuja uudistuksia (vrt. Saksan Hartz I-IV). Meidän vanhoilla rakenteilla ei vain elpyminen tapahdu, onhan se jo nähty.

    Nokian luoma illuusio menestymisestä oli hirvittävä karhunpalvelus näin jälkikäteen katsoen.
     
  9. elmac0

    elmac0 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    701
    Saadut tykkäykset:
    130
    Luin tuon kirjoituksen kaksi kertaa. Minusta edelleenkin vaikuttaa siltä, että siinä mm. esitetään valtiojohtoisia kolhooseja, joihin työttömät voitaisiin siivota pois työmarkkinoita häiritsemästä.

    :confused:
     
  10. Make73

    Make73 Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Kiky sitten allekirjoitettu.

    Näin julkisen puolen työntekijänä (palkka ~2200eur/kk) pelkästään lomarahoissa meni 4,2 päivää viennin edistämiseen.
    Sain just vaadittavat 15 vuotta täyteen, muutenhan lomapäiviä on joko 28 tai 30.
    Pekkasia ei ole kuten monella muulla on 30 lomapäivää ja päälle 12,5 pekkasta = 42,5 päivää !
    Julkisella puolella pekkaset on joskus kuulemma myyty pientä palkankorotusta vastaan (hyvin pientä koska palkka on silti pienempi kuin yksityisellä sektorilla) ja tuo 38 lomapäivää on myös jonkun palkkaneuvottelun tulos, jossa palkankorotuksen sijaan pitkään alalla olleet saivat enemmän lomapäiviä.
    Ovat tosiaan ansaittua ja neuvoteltua eikä mitään ylimääräistä bonusta jos joku niin luulee.
    Yritin näistä kysyä tarkempaa tietoa JHL:ltä, mutta ei sieltä kukaan vastannut...varmaan jo unohtaneet koska moisia sopimuksia on tehty ja sopimuksen tehneet ovat kuolleet...olisi ainakin Eloranta voinut vähän perustella siellä ettei julkisella puolella ole yksityiseen sektoriin verrattuna neuvoteltu parempia ehtoja vaan niissä on palkkaratkaisut takana.

    JHL nosti ensimmäisenä kädet pystyyn ja ainoana lupautui antamaan lomarahoista sen takia että ne joilla on 38 päivää saavat myös pitää ne, hyvin monella ei ole tuota 38 päivää koska sen edellytys tosiaankin on alan työkokemus 15 vuotta.
    JHL 25.05.2016
    "Vuosilomista me emme ole myöskään valmiit leikkaamaan tässä yhteydessä päivääkään, koska lomarahaleikkaus on jo se hinta, joka pitkien lomien säilyttämisestä maksettiin. - Jarkko Eloranta"

    Mikä tässä itseä korpeaa on se että tuli tunne ettei edes taisteltu, vaan hame vedettiin korviin jo heti alkumetreillä. Nuo hallituksen uhkaamat pakkolait olisivat voineet kaatua. Kun kysyin JHL:n facebook sivuilla Elorannalta miksi vain julkisen puolen työntekijöiden lomarahoista leikataan oli vastaus "Hallitus vaati että julkiselta puolelta täytyy ottaa enemmän ja tämä oli se ratkaisu".

    Voin kuvitella että vielä enemmän harmittaa niitä joilla on se 28 tai 30 lomapäivää jotka uhrautuvat tavallaan vielä enemmän niiden puolesta jotka saivat nyt sitten pitää 38 päivää.
    Koko ajan julkisuudessakin on puhuttu että tällä vältetään pakkolait, jotenkin todella uskomatonta johtamista kun laitetaan pöytään ukaasit ja jos ette tee näin niin tapahtuu tätä. Nyt on hyvä naureskella partaansa kun veivät kirjaimellisesti kuin pässiä narussa.

    Mikä muuten estää nykyistä hallitusta tai seuraavaa hallitusta toteuttamasta ne uhkaukset eli lailla tehtävät heikennykset, joilla tämä kiky pakotettiin läpi?
    Jos tämä kiky henkilöitetään nyt vaikka tähän kolmeen ässään, niin juuri Sipilä totesi puheenjohtajuudestaan että "kahden vuoden päästä tulos tai ulos", siis vaikka menisi v*tuiksi ja olisi hyödytön koko kiky, niin jättävät vaan uppoavan laivan ja tuskin tuntevat mitään pistoa sydämessään, päinvastoin jäävät historian kirjoihin henkilöinä jotka aloittivat ay-liikkeiden murenemisen.

    Monet asiantuntijat ovat ennen ja jälkeen sanoneet ettei tällä työntekijäpuolen heikennyksellä saavuteta talouskasvua eikä työllisyyden parannusta.
    Normi duunarina itse en ole ainakaan niin viisas että tähän osaisin sanoa juuta enkä jaata, jää nähtäväksi ja jos työllisyys sattuisi vähän nousemaankin, niin voidaanko se osoittaa suoraan kikyyn vai paraneeko talous koko maailmassa.
    Nyt ainakin tulee miltei viikoittain suuriakin irtisanomisia ja yt-neuvotteluja.

    Pelattaisiin sitten ainakin rehdisti ja upotaan kaikki samaa tahtia jos upotaan.
    Jos nykyinen hallitus edustaa riistoa ja oikeudenmukaisuus kommunismia, niin itse olen ainakin selkeästi kommunisti.
    Onko mahdoton ajatus että kokoomus ajattelisi myös ihan henkilötasolla vaikkapa sitä pakolla osa-aikatyötä tekevää kaupan kassaa (ei anneta mahdollisuutta tehdä täyttä päivää)?
    Ainakin Orpo puheenjohtaja puheessaan puhui että myös kokoomuksen pitäisi ottaa huomioon pienituloiset (työttömistä ja pienituloisista eläkeläisistä puhumattakaan)
    Vaikea käsittää miksi esim täällä kaupunginjohtajan palkka nousi juuri 1500eur/kk ja samaisessa lehdessä josta tässä kerrottiin oli vieressä artikkeli kuinka kaupungilla menee huonosti.
    Kateellinen en ole kenenkään palkasta ja jopa ihan tyytyväinen omaan pieneen palkkaani, mutta jos maan hallituksen tasolla sovitaan että jäädytetään palkat, myös niiden pienituloisten jotka jo pelkästään inflaation takia voivat joutua ahdinkoon, niin samalla johtajat nostavat palkkojaan, vaikea ymmärtää ja hyväksyä.

    Sitten pitäisi tehdä 24 tuntia ilmaiseksi töitä, voi olla että jää ainakin omalta osaltani tekemättä, se on sitten italialaista lakkoa sen ajan mitä siellä pitää kärvistellä...onneksi ei ole kellokorttia.
    Kukaan ei ainakaan tästä oman työaikani pidentämisestä tule hyötymään, päinvastoin julkisella puolella uskon sen lisäävän kuluja, vaikkapa sitten vain valojen pitämisessä päällä 24 tuntia enemmän vuodessa niissä kiinteistöissä joissa ne muuten olisi pois :)

    Jotten olisi kuin persut ja valittaa joka asiasta ilman että itsellä on ainuttakaan kunnon ratkaisua, niin tähän kikyyn olisin tehnyt tulorajan jonka alle tienaavat välttyvät leikkauksilta. Näin ne kaikkein pienituloisimmat joilla ihan oikeasti on vaikeaa jo nyt pärjätä palkallaan ilman sosiaalitukea olisi jäänyt tästä ulkopuolelle.
    Mitä pienempi palkka, niin sitä pienempi myös siitä saatava leikattava pala.
    Miten sairaslomat lisääntyvät, työuupumuksen takia hyvinkin pitkät.
    Eri ammattien arvostus ja siitä saatava palkkaus on vääristynyttä, sitä voisi ajan saatossa hieman kompensoida.
    Vaikkapa se lähihoitajan koulutus, kolme vuotta ja palkka on vähän yli 2000 eur/kk. Vastuu saattaa olla valtava, toisen ihmisen henki.
    Joku pikkupomo saattaa hyvinkin tienata jopa 4000 euroa ja jos on huono esimies, niin vieläpä vyöryttää vastuuta ja työtehtäviään alaspäin.

    Piti tänään terveysasemalle varata selkäkipujen takia lääkärin aikaa, sain 2,5 viikon päähän joka on pitkä aika hermokipujen kanssa ilman lääkkeitä, mihinköhän ne verorahat on mennyt kun joskus aikoinaan pääsi lääkäriin samana päivänä kun aamulla soitti. Tuskin ne hallituksen lupaamat verohelpotukset tähän ainakaan auttavat, vai onko ne suoraan julkisen puolen lomarahoista revityt rahat!?
    Onneksi yhteiskunnan säästeliäänä lampaana sairastuin vuorotteluvapaalla, niin ei pahemmin tule kustannuksia sairastamisestani, tämä vaiva kun voi hyvinkin kestää sen 6kk:tta.

    Eikä itsestäni niin väliä, ihan hyvin menee kuitenkin vielä loppujen lopuksi.
    Toisin kuin vaikkapa loppuunkulutetuilla lähihoitajilla, jotka minimiresursseilla hoitavat vanhuksiamme ja monella muulla joita epäoikeudenmukaisuus takoo lekalla päähän jatkuvasti.

    edit: siivotaan vähän...
    edit2: tarina vähän paisui, mutta saipahan purkaa vaikkei siitä mitään muuta hyötyä olekaan...Ranskassa vähän eri meininki tälläkin hetkellä, saa nähdä koska Suomen sisäinen turvallisuus on uhattuna tämän porvarisakin köyhien kyykyttämisen takia. Ainakin ovat päättäjät jo siitä huolissaan, syytä ollakin! Verot ja sirkushuvit kun olisi syytä pitää tasapainossa...
     
    Viimeksi muokattu: 15.06.2016
    71 dB tykkää tästä.
  11. Super-J

    Super-J Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 225
    Saadut tykkäykset:
    478
    Vallankumous?

    Sinänsä vaikuttaa kyllä aika mahdolliselta että seuraava hallitus on Li Andersonin luotsaama vasemmistohallitus, sen verran pahasti on nykyiset hallituspuolueet kansaa kyykyttämässä. Ihan kuin haluaisivat kommunistista vallankumousta. Stubbista päästiin jo sentään eroon.
     
  12. Tilt-type

    Tilt-type Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Tuo lomarahojen leikkaus taitaa olla suurin kusetus suomalaisessa politiikassa vuosikymmeniin? Suurin osa kansalaisista ei tunnu edes ymmärtävän, että heidän työllään ne on maksettu eikä se ole ikinä ollut mitään "ilmaista rahaa".

    Persujen kannatus menisi alle 0 prosentin ja hallitusohjelmassa on kirjaus olla rikkomatta matematiikan lakeja. Jarppa on asetettu asiaa tarkkailevaksi ministeriksi.
     
  13. Tilt-type

    Tilt-type Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Olipahan keskustelu eilisessä A-studiossa. Melkein vitsiketjun materiaalia. Väännettiin päivähoitomaksujen korotuksen perumisesta ja maksujen suuruudesta suhteessa tuloihin. Keskustelemassa oli kokoomuksen Ben Zyskowicz ja perussuomalaisten Arja Juvonen.

    Heti alkuun Zyskowicz sanoi, että päivähoitoa voi verrata peruskouluun, joka on yhtä ilmainen keskituloiselle ja suurituloiselle. Mainio vertaus muilta osin, paitsi että päivähoito ei ole ilmaista. Juvonen ei odotetusti älynnyt vastata tuohon järjettömään vertaukseen mitenkään.

    Toinen huvittava seikka on, että kokoomus on perumassa päivähoitomaksujen korotuksia, mutta persut ei, vaikka heidän äänestäjilleen niiden korotus olisi paljon kipeämpi asia (sama euromäärä tuntuu enemmän arjessa keskituloisilla kuin suurituloisilla). Perusteena tähän persuilla on, että kun jotain on sovittu, niin siinä pysytään.

    Eli "Soinin sana", josta olen aiemminkin kirjoittanut. On periaatteessa uljasta pitää kiinni sopimuksista ja näyttäytyä vakavasti otettavana ja luotettavana hallituspuolueena, mutta ongelma persuilla on siinä, että ne sovitut asiat ovat suurelta osin oman äänestäjäkunnan etujen vastaisia, koska hallitusneuvotteluissa olivat niin kädettömiä etteivät saaneet sinne oikein mitään omaa. Se näkyy nyt gallupeissa, joissa ollaan alhaisimmalla tasolla sitten vuoden 2010. Asiaa tuskin auttaa, että osat ovat tällä hetkellä absurdilla tavalla vinksallaan ja esimerkiksi tässä päivähoitomaksuasiassa kokoomus näyttäytyy ihmisläheisempänä puolueena kuin persut. Persut edustaa tässä kysymyksessä "vastuunkantopuoluetta", joka haluaa pitää kiinni "kipeistä, mutta välttämättömistä" päätöksistä ja loppuun toteaa, että "populistit poimii rusinoita pullasta".
     
  14. Burana

    Burana Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 027
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ei peruskoulukaan ole ilmaista.
     
  15. Tilt-type

    Tilt-type Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Suomessa on ilmainen peruskoulu.
     
  16. Burana

    Burana Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 027
    Saadut tykkäykset:
    10
    Yhteisistä verorahoista se kustannetaan kaikille.
     
  17. Don MC

    Don MC Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 190
    Saadut tykkäykset:
    39
    Eli peruskoulu on progressiivisen verotuksen myötä kalliimpi suurituloisten kakaroille.
     
  18. Tilt-type

    Tilt-type Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Toki, mutta se on käytännössä ilmainen yksittäiselle sitä käyttävälle perheelle. Yksittäisen lapsiperheen osuus peruskoulun kuluista on niin pieni, että se ei näy verotuksessa. "Virtasten penska lähtee kouluun, nyt tarvitaan 0,5 % veronkorotus"
     
  19. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 701
    Saadut tykkäykset:
    883
    Vai olisiko niin, että koulut kustannetaan kunnallisveron tuotoilla, joka on tasavero (kunnan sisäisesti)?
     
  20. Deleted member 16400

    Deleted member 16400 Guest Guest

    Ilmaisia lounaita ei ole. Tajutkaa jo nyt edes tämä vuonna 2016. Valtiolla ei ole penninjeniä rahaa, kaikki raha on veronmaksajien ja tai kansalaisten rahaa. Valtion pyöritys kustannetaan kansalaisten varoista.