Kyllä tämä tulee aika varmasti takomaan fyrkkaa, vaikka kriitikot sanoisivat mitä. Keväällä ilmestynyt Batman V Superman -pätkä haukuttiin kriitikoiden ja fanien toimesta, mutta silti se tuotti reippaasti voittoa. Varietyssä oli hyvää spekulointia aiheesta http://variety.com/2016/film/news/box-office-suicide-squad-reviews-will-smith-1201828678/ erityisesti huomiota herättää se, että Fandangon mukaan ennakkomyynti on ollut suurempaa kuin Deadpoolin ja Guardians of the Galaxy kohdalla ja nuo olivat aikamoisia hittejä. Tietenkin elokuvan kokonaistuottoon vaikuttaa myös ensi-illan jälkeiset viikot ja niiden rahavirrat, joihin arvosteluilla ja word-of-mouthilla on enempi vaikutusta (esim. BvS lipunmyyntiin tuli 70% pudotus), mutta eiköhän tämä voitolle pääse. Nähtäväksi jää, ohittaako elokuva muita isoja sankarifilmejä pitkässä juoksussa. Itse ajattelin mennä katsomaan tämän ja tietenkin vähän mietityttää negatiiviset arviot. En ole kumminkaan niihin sen enempää tutustunut, mitä nyt tuon tänne linkatun Kinnusen "arvion" luin, mutta se ei juuri kertonut mitään. Trailerit eivät olleet kovin hyviä, mutta aihe silti kiinnostaa ja tämä on harvoja tämän vuoden kesäleffoja, jotka ovat herättäneet minussa minkäänlaista mielenkiintoa. Luetaan arvioita sitten katselukokemuksen jälkeen.
^ Tulee takomaan fyrkkaa ihan kuten nuo muutkin sarjakuvaleffat. Uskomatonta ja oikeastaan harmi, kun genre on riittävän vahva niin voidaan julkaista ihan mitä tahansa pökälettä toisensa perään ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Minkään näköiselle hahmonkehittelylle tai oikealle juonelle ei ole tarvetta mutta CGI mättöä vaan ruutuun niin kyllä myy. Kun noita lippuja saa tutun kautta ilmaiseksi, niin tuleehan nuokin nähtyä, mutta täytyy sanoa että Superman ja Bat vs. Super ovat olleet huonoimmat näkemäni leffat viimevuosina. Ennakkotietojen perusteella Itsarijoukko menee samaan sarjaan. Deadpool oli sentään jonkunsortin poikkeus.
Lisätään edelliseen vielä se että Rotten Tomatoesin arvio "Top Critics"- osastolla on tällähetkellä 19%. Onkohan surkein näistä DC/Marvel uutuusfilmeistä kymmeneen vuoteen?
Kävin katsastamassa ja oli se kyllä RT:n keskiarvoa parempi elokuva. Toimivaa viihdettä. Sitä mitä genre yleensä tuottaa. Ei kannata liikoja odotella. Tosin elokuva taisi saada aika helvetillisen käsittelyn tuotannossa: http://www.hollywoodreporter.com/he...secret-drama-rushed-916693?utm_source=twitter Myöskin Jared Leto kertoo, että hänen kohtauksi on leikattu pois: http://www.cinemablend.com/news/154...er-than-what-was-shot-according-to-jared-leto Linkki avaa muuten automaattisesti videon. Varoitettu.
No ehkä nippa nappa parempi kuin se keskiarvo, jos se nyt paljon lohduttaa. Ei ollut häävi. Suht tylsää menoa, jollaista on nähty jo niin moneen kertaan niin paljon paremmin tehtynä. Tylsiä reploja, tylsäksi jääviä hahmoja, tylsiä efektejä. Margot Robbien hahmo selkein valopilkku. Lepistä jaJokeria aivan liian vähän. Loppuspektaakkeli korni. Ei vakuuttanut tämä ohjaaja-käsikirjoittaja osaamisellaan, sori. Pistäisin 2/5, en ainakaan enempää.
Ei mestariteos, mutta ei nyt huonokaan..parempi kun moni Marvel leffa(Thorit, Avengers 2, Iron man 2 ja 3), 3/5 tulee täältä..jotkut hahmot kyllä jäätävän huonosti tehty, mut kyl leffa toimi yllättävän hyvin(varsinkin kun monet hahmot itselleni nevöhöörd listal)...
Pakko sanoa tuohon vielä, että on se genre tuottanut vaikka miten monta huomattavasti parempaa elokuvaa kuin tämä. Otetaan Iron Maneja, X-Menejä, Hämiksiä, Lepiksiä, Kapuja, Guardiansia, Avengerisia, Murkkumiehiä, Deadpoolia... eikö näillä nyt järjestään ole jotain vähintään yli 70 prosentin RT-lukuja, monella yli 80 ja 90 jopa. SS:llä luku on nyt 26%. Merkittävä ero. Kiva tietysti sille, kuka tykkää tästä enemmänkin. Mitä suomalaisia arvioita löysin: HS: 2/5 Dome: 2/5 Episodi: 3/5 IL: 3/5 IS: 2/5 Savon Sanomat: 3/5 Filmaatikko: 2/5 V2: 2/5 Film-o-holic: 1/5 Tuossa viimeisessä kerrotaan: "Muun muassa Training Daysta (2001) ja The Furysta (2014) tunnetun David Ayerin käsikirjoittama ja ohjaama kokonaisuus on käynyt läpi tuotantohelvetin. Tiettävästi käsikirjoitus puskettiin kasaan hätäisesti kuudessa viikossa ja lopullista versiota säädettiin muotoonsa lukuisten leikkaajien avulla." Jos pitää paikkansa, niin selittäisi jo aika paljon.
Leikkuupuimurin alle oli vissiin jäänyt hirmuinen määrä myös tavaraa. Ehkä tästä on odotettavissa Batman V Superman kaltainen extended cut, kun joskus kiekolle saapuu. Himpun verran kyllä kiinnostaa silti elokuva vaikkakin arvostelu on ollut tota luokkaa. Täytyy kattoa, jos jossain vaiheessa kävisi leffan katsomassa.
Sattuman oikusta ehdin tämän katsomaan eilen kinopalatsissa. Olihan tämä varsinkin alkupuolelta aika sekavan oloinen kun tusinan verran hahmoja piti jotenkin esitellä ja usein vielä aika tiheiden leikkausten kera. Ja psykedeelisissä väreissä tietenkin. Että sikäli ymmärrän tuota Suomen kuvalehden sähköistetty pitsaoksennus -vertauskuvaa. Mutta minä kyllä tykkään tämäntyylisestä visuaalisesta ilottelusta joten no problem. Leikkauksia olisi kyllä voinut miettiä tarkemmin. Suurehkosta henkilögalleriasta huolimatta vain muutama pääsee varsinaisesti esittämään osaamistaan, loput jäävät selvästi sivuhahmoiksi. Erityisesti Margot Robbien esittämä Harley Quinn ottaa jokaisen kohtauksen omakseen muista suuremmin välittämättä, paitsi ne kohtaukset jotka kuuluvat Jared Leton esittämälle Jokerille, ja ne kohtaukset joissa Harley ja Jokeri molemmat ovat, ne kuuluvat molemmlle, kipinät vain lentää. Vaikka Will Smithin Deadshotilla on iso rooli, hän on pelkkä parrakas Will Smith näihin kahteen verrattuna. Cara Delevignen lumoojatar on periaatteessa merkittävässä roolissa mutta keskinkertaiset tehosteet pilaavat aika pitkälle homman niltä osin, hahmo kun on puoliksi erikoistehoste. Ja siis keskinkertainen sellainen, kuten aika moni tehoste tässä leffassa. Siinä ehkä onkin leffan akilleen kantapää. Toisaalta ehkä tehosteissa on pyritty jonkinlaiseen sarjakuvalookkiin fotorealismin sijasta. Jokainen päättäköön itse onko se hyvä vai huono asia. Tarina tässä on ihan hyvä, ei siinä mitään, ja jatkoakin mielellään näkisin. Sitä lopussa vähän pedataankin, joten toivossa eletään, jos vaikka saataisin vielä Harley Quinn ja Jokeri vs maailma (vs Batman) tyyppinen jatko-osa. Tosiaan lepakkomieskin tässä esiintyy pikkuroolissa. 4-/5
Pidän SS:stä lähes yhtä paljon, kuin noista mainituista (toki osa parempia), joten siksi "sitä mitä genre tuottaa" kommentti. Itseäni ei pahemmin yleiset arvosanat nappaa, mutta tämän 26% on yllättävän alhainen mielestäni. Kyllä 70% itseltäni tulisi. Mutta eipä tuo tosin haittaa. Ja kuten mainitsinkin, niin tuotannossa saksittua. Leto ei ainakaan ole ollut hirveän innoissaan. Ja miksi olisi, kun kuulemma paneutui rooliinsa kunnolla ja sitten useat kohtaukset saksittiin. Tosin itse ohjaaja Ayer sanoo, että hänen versio. Tosin miksi purra ruokkivaa kättä. Toivoin, että saamme taas jokin "ultimate" version BvS:n tyyliin. Ainakin itse petyin siihen, että Jokeria oli todella vähän ja tahtoisin kyllä nähdä ne saksitut kohtaukset.
Ehkä vähän kova arvosana kirjotettuun tekstiin verrattuna Tuosta kyllä aivan samaa mieltä, että HQ:lle voisi tehdä vaikka oman elokuvan ja heivata ne muut tyypit pois tieltä olemaan unohdettavia jossain muualla. Pl. Jokeri tietysti. Sitä en ymmärtänyt, miksi vihollisten piti olla jotain ihmeen marmorikuulahahmoja (=haukotus). Vai onko tuollaisia sarjakuvissakin? Sen version minä haluaisin nähdä, jossa nämä olisi korvattu kiinnostavammilla vastustajilla... Ehkä joskus yritän vielä uudestaan, varsinkin jos pistävät jonkin toisen leikkauksen saataville. Toimisiko paremmin silloin, tiedä häntä.
Ei tätä taida pelastaa mitkään lisätyt kohtaukset kuten ei pelastanut BvS:ääkään. Jos juoni ja kokonaisuus on valmiiksi paskaa niin ei sitä pelasteta yksittäisillä hyvillä kohtauksilla. Dc:n kannalta meno on aikas katastrofaalista. Mitäs sorkkivat johtoportaasta ohjaajien tekosia ja työntävät silkkaa paskaa kässäreihin. Ei ne Nolanin leffat sattumalta menestyneet. Uutta reboottia odotellessa.
En halunnut antaa kolmosta kun kuitenkin tosiaan tykkäsin leffasta, vieläkin on posiitiviset fiilikset. Siksi kuitenkin miinus nelosen perässä että nelonen olisi ollut liikaa. Todellakin. Pitäisiköhän lähettää idea eteenpäin tuotantoyhtiölle. Tosin sitä on varmaan ehdotettu jo monta kertaa ja idea tyrmätty että "eihän se nyt toimisi, naispuoliset supersankarit on aina flopanneet. " (Mikä toki johtuu leffojen huonoudesta eikä hahmoista itsestään) En ole sarjista nähnyt mutta itsekin pidin niitä rypälepäitä vähän outona valintana. Joku zombiarmeija olisi nostanut fiilikset ihan eri tasolle ja sopinut pahisten tyyliin muutenkin.
Eihän tuossa juonessa mitään varsinaista vikaa ole. Kokonaisuus näyttää vähän ruohonleikkurin alle jääneeltä mutta pohjalla oleva tarina on vahva ja kantaa hyvin leffan loppuun asti.
Ei kyllä mitenkään tuoreeksikaan voi oikein kehua, paitsi "twistinä" tämä pahisten käyttö. Toisaalta ei jossain Deadpoolissakaan oltu mitään uutta tarinaa keksitty, mutta sehän kolahti ja kovaa itseenikin. Senkin nyt voi tässä vielä myöntää, että nämä ryhmäelokuvat eivät koskaan ole ihan allekirjoittaneen juttu olleet. Aina niissä on noita tyyppejä, joista en niin välitä ja jotka siksi vähentävät kokonaisuuden kiinnostavuutta. Niinpä nuo "soolot" ovat toimineet minulle selkeästi paremmin. Ainoana poikkeuksena Days of the Future Past, joka oli mielestäni loistava. Ai niin ja Watchmenkin oli kova. Ihan mielenkiintoista nähdä, millaiset hillot tämä tekee.
Olet ymmärtänyt, kuten hämmentävän moni muukin, RT:n prosenttiluvun täysin väärin. Kriitikko ei äänestä mitään prosenttilukua. Kriitikolla on valinta positiivinen/negatiivinen eikä mitään muuta. Jos leffa oli aavistuksen tylsä ja nippa nappa huono - negatiivinen. Jos leffa oli käsittämätöntä paskaa joka sai harkitsemaan itsemurhaa vain siksi, ettei tarvitse katsoa loppuun = sama negatiivinen. Ja vastaavasti "ihan kiva" viihdeleffa saa saman positiivisen kuin Citizen Kane. Tuo 26% tarkoittaa, että 74% kriitikoista antoi negatiivisen arvion. Sinä ehdotat 70%. Kouluarvosana asteikolla 7 olisi neutraali (4-6 huono, 8-10 hyvä) eli se ei suoraan menisi tähän asetelmaan. Rottenin prosenttiluku EI OLE ARVOSANA. Se ei edes perustu elokuvan saamiin arvosanoihin sinänsä, vaan yksinkertaiseen A/B valintaan hyvä/huono.
Oli kyllä tiedossa. Siksi ensimmäisessä viestissäni puhuin keskiarvosta. Ainakin itse olen ajatellut, että 2/5 arvosanat ja vastaavat on rotten ja suuremmat fresh arvioita. Näiden keskiarvon mukaan sitten lasketaan se RT:n prosentti ja se on sitten mikä on. Eli nyt tämän elokuvan kohdalla 74% antoi rottenia. Tosin en ole sivustoon pahemmin tutustunut noin muuten ja sekin vähän tuntui ilmestyvän jostakin kansan tiedonlähteeksi elokuvien suhteen.
About näin, paitsi että mukaan hyväksytyn kriitikon on valittava joko Rotten tai Fresh. To calculate a Tomatometer percentage, the site rounds up reviews by critics who have been approved based on set criteria. According to a rep for the site, critics designate whether their reviews are considered positive (fresh) or negative (rotten), and in cases where it's more difficult to tell, the Rotten Tomatoes editorial staff reaches out to critics for clarification. http://www.mtv.com/news/1939097/rotten-tomatoes-youre-doing-it-wrong/ Esimerkiksi viittaamallasi 1-5/5 asteikolla 1-2 olisi varmaankin Rotten ja 4-5 Fresh, mutta mitens ne kolmoset sitten? Neutraalia ei ole, on vain hyvä taikka huono. Ainoa turvallinen päätelmä tuosta 74% on, että 74% lasketuista arvioista on ollut jotain muuta, kuin "hyvä/erinomainen". En tiedä, mihin "meh", "ihan ok", "tylsä" lasketaan. Rotten Tomatoes havainnollistaa itse, mitä heidän raaka Fresh/Rotten jakonsa aiheuttaa: Suicide Squadin arvosanakeskiarvo samalla saitilla on 4,7. Vertailun vuoksi esimerkiksi Bad Moms-komedian Rating on 63% - "Fresh", mikä on jo ihan kohtuullinen lukema ainakin SS:iin verrattuna. Mutta ka. arvosana on vain 5,7. Eli arvosanoilla mitattuna Bad Moms ei ole mitenkään ratkaisevasti parempi arvosteluissa, kuin Suicide Squad (yksi pykälä asteikolla 1-10 tai 10% parempi arvosana), mutta Rotten Tomatoesin prosenttilukemalla ero näyttää huikean paljon suuremmalta (26% vs. 63%). Samaten esimerkiksi Legend Of Tarzan 35% näyttää paljon paremmalta, kuin SS, mutta arvosana on 5/10 eli käytännössä sama. Älä luota Tomato Meteriin, vaan lue ne arvostelut sieltä alla.
Voittoa kyllä - jos sivuutetaan "Hollywood Accounting" - mutta ei lähellekään niin paljon, kuin odotukset oli. Kaksi maailman tunnetuinta sarjakuvahahmoa samassa elokuvassa ja alle miljardi on epäonnistuminen vaikka asiaa miten taittelisi. The Jungle Book on mennyt ohi ja Finding Dory on vain muutaman miljoonan takana. Epic Fail, vaikka miten tuota haluaisi katsoa.