Voiko näitä SAM sarjan subwoofereita yhdistää vanhempiin analogisiin 80x0-kajareihin? Nykyisessä setissä on 3 x 8040, 2 x 8030 ja 2 x 7060. Kaapelit kiertää subwooferin kautta etu- ja takakanaville. Suunnitelmissa olisi vaihtaa nuo 7060:t 7360:iin.
^Eikös 73xx-sarjan subbareihin tullut analogiset liitännät. Vanhemmassa 72xx-sarjassa oli ainoastaan AES/EBU ja ne toimivat vain 82xx-sarjan kaiuttimien kanssa.
Subbasen DSP-viivettä (n. 5 ms) ei pysty kompensoimaan, voi tulla vasteruttua (tai sitten ei). Muuten toiminee ihan OK analogisena läpivetonakin.
3 x 8330 + 2 x 8320 meni sitten tilaukseen. Olisiko hyviä ehdotuksia jalustoiksi eteen / taakse (valkoisia)? Taakse meinasin K&M 260 joita nähtävästi saa nykyään valkoisena. Onko joku bongannut valkoisia rca-xlr piuhoja jossain? Noiden kajarien mukana tuskin sellaisia tulee. Edit. Yksi vaihtoehto kai olisi laittaa päälle valkoinen kutistesukka tai valkoinen "kaapelikouru"
Jos kaupan hyllystä ei löydy valkoista johtoa, itse kolvaamalla viimeistään onnistuu. Tästä valkoista kaapelia metritavarana: https://www.thomann.de/fi/cordial_cmk_222_white.htm
Mulla on setti Geneleciä 6010 ja subi 5040A. Ehkä haluaisin päivittää sitä. G Three ja Sub F Two. Mitä sanotte. Aika pieni huone.
Vaihtelua. Mutta tuo langaton säädin ihmetyttää, miksi se on pitänyt vaihtaa. Tää on niin pirun kätevä ja tyylikäs tää subin mallinen kapine. Onko sitä mahdollista liittää yllä mainittuun settiin?
F Two:ssa on miniplugiliitin "system volume control", mutta mukanahan ei siihen kuuluvaa säädintä tullut, eikä käsittääkseni siihen myöskään käy se stereo-volumesäädin 9000A. Itseasiassa en Genelecin sivuilta nopeasti katsottuna löytänyt siihen sopivaa säädintä, mikä on kyllä vähän outoa.
GLM 2.0:n kanssa käytettävä langallinen säädin 9310A soveltuu käytettäväksi myös ko. subbarin kanssa. 9000A ei käy tuohon tarkoitukseen.
Marekilla olisi näköjään poistolaarissa aika miehekäs Genelec-setti, eli 3x 1238CF hintaan 9599e, kun normaalihinta on 15960e. Hirveän kallishan tuo on edelleen, mutta viimeisen päälle viritettyyn kotiteatteriin tuo olisi aika kova sana.
Onko kukaan törmännyt tällaiseen ilmiöön? Yhdistelmä 8030A ja subbari 5051A (eli aika tavalla sama kuin nykyinen F2). Kaiuttimien diskanttielementeistä kuuluu pientä sihinää, kun virta on päällä. Tämähän on normaalia. Mutta kun kaiuttimet on kytketty 5051A-subbariin, kohinaa tulee jo huomattavasti enemmän, nyt selvästi jo kaiuttimen isommastakin elementistä. Ongelma kyllä ratkeaa vähentämällä kaiuttimen etulevystä äänenvoimakkuus (herkkyys) noin asteikon puoliväliin. Käsittääkseni suositus kuitenkin periaatteessa olisi, että kaiuttimien herkkyys olisi täysillä. Subbarin äänenvoimakkuuden vähentämiseen jää tämän jälkeen melko vähän asteikkoa (asun kerrostalossa). Ratkaisin asian pudottamalla dippikytkimestä subbarin sisääntuloherkkyyttä -10 db. Mutta periaatteessa tällaisen toimenpiteen ei kai pitäisi olla tarpeellinen? Pääseekö subbarin oman vahvistimen kohina noin voimakkaana pääkaiuttimiin?
Taisi käydä niin, että nälkä kasvaa syödessä. Taidankin vaihtaa kaikki kajarit kerralla GLM-mallistoon eli 3 x 8340, 2 x 8330 ja 1 x 7370. Pitääkin vielä kysyä viisaammilta, että olen ymmärtänyt tuon GLM:n periaatteet oikein. Eli kajarit tulisivat kiinni Marantzin AV7005:n jatkeeksi. Toimiihan tuo setti myös tuon vahvistimen jatkeena kun GLM setupit on ajettu? Volumen säätö edelleen toimii vahvistimesta? Vahvistimesta sitten ilmeisesti kaikki säädöt eli etäisyydet, tasonsäädöt jne "nollille" ja antaa GLM:n hoitaa kaiken?
Onkohan mitään järkeä/hyötyä/etua asentaa erillinen subbari LFE -kanavalle, kun nykyisessä setrissä on pääkaiuttimina Genelcin S30 triampit ja ääni niihin kulkee Genelecin 7070A subbarin kautta, johon ohjataan myös LFE -kanava?
Jos sinulla on Yamahan tai Marantz/Denonin etunen/vahvistin jossa on indepentit subbarilähdöt kahdelle eli molempia voi säätää ja KONFATA erikseen niin on järkeä laittaa lisäsub LFE:lle.