Kiitos kaikille aktiivisesta osanotosta harrastustani kohtaan -erittäin varteenotettavia huomioita! Mutta älkää nyt murehtiko tämän enempää. Tässä nyt tämän päivää olen säätänyt ja kalibroinut ja tullut siihen tulokseen, että jatkamme GLM:n viittoittamalla tiellä. Mutta jos tämä krooninen likviditeettirajoittuneisuus joskun paranee, niin saatan palata uudestaan asiaan. Tuosta asusteista tuli mieleen kun entiset G-paidat on pesty puhki ja logotkin sen verran haalistuneet ettei pyörälenkille kohta ilkeä laittaa, jotta vieläkö sieltä pari XL-kokoista T-paitaa löytyy hyllystä jos tästä siirryn ostoksille? Eli harrastetaan nyt sitten jotain kun kerran viralliselta taholta niin toivotaan. Ps. Vaan onkos Luuniemellä enää koko puotia? Ei satu silmään Genelec.com-sivulta?
Promotuotekauppa on tällä hetkellä offline-tilassa, koska olemme uudistamassa sitä. Uusi ja entistä ehompi webbikauppa tulee linjoille mahdollisimman pian.
Ah, tämän kun olisi aiemmin huomannut kertoa eräälle, joka myi Genelecinsä pois. Pottuuntui, kun hifimyyjä ei osannut suositella parempia virtakaapeleita ja luopui koko setistä..
Genelec-fanit ja käärmeöljyuskovaiset taitavat sen verran eri "rotua" keskenään, että heidät voi mainita samassa lauseessa vain tällä kirjoittamallani tavalla.
Olisi kenties epäkohteliasta kertoa nimimerkki, mutta käyttäjä löytyy täältä ja HH.orgista. Sielläpuolen valitteli, ettei myyjä osannut suositella parannusta tuovia virtakaapeleita ja vähän tämän jälkeen setti vaihtui passiiveihin sekä uuteen vahvistimeen. Se, että nämä liittyivät suoraan syy-seuraus -suhteella toisiinsa, on minun spekulaatiotani.
Pari random kysymystä olisi: Onko mitään väliä jos etukanaviin laittaa eri pituiset xlr-xlr kaapelit (5.1 setti ja 8030 edessä)? Muistelen, että joskus passiivien kanssa suositeltiin samoja pituuksia, mutta ei kai aktiivien kanssa ole väliä? Pääseekö xlr-kaapeleilla eroon verkkovirran, antennijohdon ja powerline-verkkolaitteiden aiheuttamista häiriöistä? Nyt käytössä xlr-rca piuhat. Nyt uuden etusen kanssa voisi viritellä aidot xlr-kaapelit paikalleen etusiin ja subiin. Uusi TP-linkin kolmea vaihetta hyödyntävä poweline-adapteri auheuttaa pörinöitä Monolithissä, mutta en tiedä oletteko vastaavaan törmännyt ja pitäisikö ensin suorittaa kuitenkin pistokkeiden kääntelyä ja pistorasioiden vaihtelua. Digiboksi taas ukkosen lähelle iskun jälkeen aiheuttaa keskikanavaan häiriötä jos ei ole galvaaninen erotin paikallaan, joka sitten tuntuu vähän heikentävän virittimen herkkyyttä.
1. Voi laittaa eripituiset. 2. Jostain häiriöistä voi päästä, mutta ei välttämättä kaikista. Maalenkit on joskus aika ihmeellisiä.
Saakos 8330/8320 monitoreissa esim. GLM:llä sammutettua virtaledit kokonaan normikäytössä? Itse en ainakaan yhtäkkiseltään löytänyt. Vai pitääkö turvautua perinteiseen sähköteippiin...
Asiahan ei tietysti minulle kuulu, mutta mikä tässä ledissä niin kauhiasti häiritsee? Näkökentässä yleensä on vaikka minkälaista härpäkettä jotka ovat täynnä jos jonkunmoista näyttöpaneelia ym. erittäin laajalla väriskaalalla, eikä ketään tunnu häiritsevän, paitsi Genelecin piskuinen vihreä ledi joka joskus saattaa vilahtaa punaiselta, kertoen jotta hommissa ollaan! Minä vaan kysyn! Ps. Voisit myös ajatella asian niin päin jotta sinulla on kaiuttimissa ominaisuus joka muista kaiuttimista puuttuu. Valon ensisijainen tarkoitus ei tietääkseni ole kertoa onko kaiutin päällä vai ei. Sehän selviää kuuntelemalla kuuluuko kajarista mitään. Zipman varmaan selittää mistä on kyse.
Minulla on toisenmerkkiset aktiivikaiuttimet kotiteatterissa. Niissä on valaistu logo etulevyssä. Kyllä se ajoittain häiritsee pimeässä huoneessa. Huoneessa on muitakin laitteita, mutta niiden valot ovat kauempana näkökentässä, kun taas etukaiuttimet ovat kuvan lähellä. Vielä häiritsevämpi on takakaiuttimien valojen heijastuminen television ruudusta. Valon sammuttaminen on minusta ihan hyvä ominaisuus. Punainen ledi voi edelleen vilkkua klippauksen tai suojapiirin toiminnan merkiksi. Ei kai sinulla vilkuta punaista normaalikuuntelussa?
Jos minua tarkoitat niin joillakin kappaleilla aina silloin tällöin vilkuttelee! Ei tosin vaikuta ääneen.
Ei kai tässä nyt vaan verrata aktiivikaiuttimia passiivisiin? Jälkimmäisissä ei merkkivaloja luonnollisesti löydy (pl. muutamat poikkeukset), mutta aktiiivikaiuttimissa ei ole vielä tullut vastaan sellaista, josta se puuttuisi. Merkkivalon ensisijainen tarkoitus on kertoa onko kaiutin päällä vai ei. Lisäominaisuuksina saattaa olla erilaisia indikaatioita laitteen toiminnasta, yleisimmin häiriö- tai vikatilat.
Digitaalisignaalilla punaista valoa voi myös aiheuttaa liian kuumaksi miksattu ääniraita. Mikäli tasot käyvät lähellä 0 dBFS, kaiutin ilmaisee siitä vilkauttamalla punaista lediä. Tässä tarkempi selostus aiheesta: http://www.community.genelec.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=203&p=752&#p752
Itselläni on 80-luvun passiiviset B&W:t (801:t) ja niissä on kyllä suojauselektroniikan merkkivalo. Ja käsittääkseni muissakin on näitä. Osassa passiivisia on myös sähköjohto suojauselektroniikkaa varten. Lisäksi osa toimii pattereilla jne.