@ConceptHifi ei ole tänne vielä päivittänyt, mutta tiedustelin heiltä tämän hetken tilannetta ja kuviot ovat selkiytyneet. Ensimmäinen erä osaa malleja kuulemma ensi viikolla lähdössä Kiinasta tännepäin
Minkähän näköstä hintalappua noihin mahtaa ilmestyä, mielenkiinnolla odottelen. Noi uudet 16" vaikuttavat kyllä mielenkiintosilta. Joskin, niin vaikuttaa moni muukin..
Saksan verolliset (19% alv kun meillä on 24%) "ovh Eurooppa" hinnat: http://www.sv-sound.de/shop/index.php Noihin noin 5% päälle pitäisi olla listahinnat täällä. PB-16 3.690,- ja SB-16 2.950,- voisi olla sopivat hinnat Suomeen?
Tuota SVS:n fanitusta en oikein ymmärrä.. (Omat roponi sijoittaisin mielummin V3600i) Tuossa taitaa muuten olla tuoreita mittauksia tuosta SVS:n tekeleestä : The sub most closely competes with SVS PB16 is the $1900 JTR Captivator 1400. Head to head subjective evaluation will vary with each person's taste and room, etc. (size, finish, what each *sounds* like in room, etc.), but the objective comparison as far as important CEA2010 metrics is in picture below. From 16-31 hz, they are equal, but at all other frequencies, JTR has the advantage: +7 dB at 12 hz, and from 40 hz on up, as much as 9 dB. These are huge differences.
Kattelin noita PSAn subeja ja tulee niistä elementeistä mieleen jotku peerlessin kiinan pirkkasubit. Samaa rahastusta ku arendaalit ja muut. Kyllä SVS sentää laittaa rautaa keloihin.
SVS 15" elementti: PSA 18" Elementti: Ei mahda mitään mutta mielestäni tuo PSA:n käyttämä näyttää ns. halvalta tässä vertailussa. Koteloko niissä maksaa vai mikälie?
Jos olisi rahkeita rakennella saisi rahalle tietty paremmin vastinetta. Verrokkina HST 12" jossa on kanssa rautaa laitettu rajalle. Tästä saisi 60cm3 suljettuun koteloon melko miehekkään pikkusubin. tai HST18" mutta suljettu kotelo 1.2m3 karkaa jo käsistä.
Hämmennyn kerta toisensa jälkeen Plazan subbaritietäjien lähes yliluonnollisista kyvyistä. Sen vielä jotenkin ymmärsin, että joku näki vapaakenttämittauksista, miten joku subbari soi. Mutta sitten ensin Simulaattori Simot alkoivat nähdä suoraan simulaatioista miten subbarinoikeasti toimii rakennettuna. Prototyypin rakentaminen muuttui täysin turhaksi, simulaatio kuntoon ja siitä suoraan tuotantoon. Eräät pääsivät vielä pidemmälle ja kykenivät liikepoikkeamaa demoavista youtube-videoista kertomaan, millä elementillä saa parhaan subbarin. Lisäpisteitä, jos elementistä löytyi video, jossa sitä hakataan ruuvimeisselillä. Se kertoi jo, että kyseessä on paras elementti koskaan. Vihdoin oli rakennettu elukka, joka kestää sen päivittäisen rukarilla tökkimisen, jota Vakavasti Otettava Kotiteatteriharrastaja tekee. Nyt olemme jo evoluution huipussa, kun pelkkä kuva elementistä riittää. Teknistet tiedot, mittaukset, kuuntelu, pffft.. Ihan turhaa hifistelyä, kun suoraan kuvasta näkee, onko laatua vai rahastusta. Jos tällaiset tietäjät joskus ymmärtävät hakeutua NASA:lle töihin, lento Marsiin toteutuu jo seuraavana vuonna. Sen verran ylivoimaista ellei jopa yliluonnollista osaamista löytyy...
AVSforumin sokkotestissä jossa oli hintaluokkahaitari taisi olla 1000$ - ~4000$ Parhaan toiston musiikille antoi Seaton Submersive HP (sijoittui leffavertailussa toiseksi) Miten voi olla mahdollista? on kuitenkin niiiiiin surkeannäköinenkin "pirkka" laite. Siltikin päihitti rautakelaisimmat isot jöötit. Kuten x_jmt_x totesi, on helvetin hienoa ja suuri kunnia että moisia tietäjiä on täällä.
Zipmanin subi mittauksista on kymmenisen vuotta aikaa joten olisi mukava varmasti uusia testit nykypäivänä kilpailevilla diy malleilla ja muillakin valmistajien uusilla malleilla. Kuka lähtisi vetämään uusia mittauksia?
Subbareissa on kuitenkin ympärisäteilevänä se juttu, että ne korreloivat erittäin hyvin mittauksiin. Jos painetta lähtee alhaisella säröllä puoliavaruuteen, niin subbari toimii myös hyvin käytännössä. Subjektiiviset erot syntyvät säröistä.
Tässä itämaantietäjille Data-Bass:n näkemys asiasta (kohta 2.) On sillä liikeradalla kuitenkin jotain merkitystä, jos matalia murinoita kaivataan. http://www.data-bass.com/myths
Tuo yksi 16" tulee häviämään neljälle 15" tuumaiselle suorituskyvyssä totaalisen pystyyn kartio-pinta-alan jäädessä murto-osaan nykyisestä.
Jos nuo 4 klipschiä ei riitä niin kannattaa suosiolla ruveta lisäämään kartio pinta-alaa eikä vähentämään sitä. Jossain kurssikeskuksella varmasti kotelot tekevät jos kerrot vaan minkälaiset tarviit. Pari i-nuke 6 tonnista ajamaan neljää 18 tuumaista niin pitäs riittää. Varmasti halvempi projekti kun svs:t.
En usko kenenjään sanoneen - enkä minä ainakaan sanonut - että liikerata olisi merkityksetön. Sinun linkistäsi: "Subwoofers really can be broken down in two categories: Mass controlled drivers and Compliance controlled drivers. Mass controlled tends have low xmax and high sensitivity. -- Compliance controlled subwoofers which tend to be the majority of home and car audio subwoofers. They have high xmax, more weight, lower sensitivity, but more SPL in the lower frequency spectrum. -- Any woofer in these categories can perform well or poor..-- In truth, there is no one stop solution and most drivers can overlap these areas with good results" Minä kritisoin ylipäätään aina ja kaikkia äänentoistossa esitettyjä "yksi seikka ratkaisee laadun" -argumentteja. Kuten vaikka sitä, että yksin suuri liikepoikkeama olisi minkäänlainen laadun tae.
Tuo on aivan totta. Offtopic .. Itse kyselin paikalliselta puusepältä paljonko velottaisi Gjallarhornin kotelosta, jos tekisi. Sisältäen materiaalit. Pyysi 450e, joka ei mielestäni ole kovin paha tuon tason tekeleestä, ei meinaa ole mikään helppo rakentaa 13 -asteen kulmilla etc. Kyseinen töötti komeilee data-bassin kakkosena 20hz äänenpaineessa 122dB ( pari vähemmän Mach 5 Audiolla), näitäkin saisi SVS:n hinnalla 2 kpl teetätettyä. Ja ei, äänenpaine ei kerro todellakaan kaikkea, mutta tässä tapauksessa on sillä isoin painoarvo (oletan?) Noin tonnin maksaisi elementin uittaminen tänne (Mach 5 Audio 18")