Huoneen korkeudesta johtuen kattokaiuttimet tulevat hyvään kulmaan seinältäkin, kunhan teline antaa periksi laskea riittävän alas. 8010 tai ehkä todennäköisemmin 8020.
M030:n ja M040:n kanssa myös esteettisesti täydellisen yhteensopiva ja kohtuuhintainen subbari menisi oitis ostoon. Onko M-sarjalle muuten tulossa jatkoa? M050? Mulla on ollut Genelecejä laidasta laitaan ja M-sarja on konseptina varsin viehättävä.
Moi! Olen uusi foorumilla, joten en ainakaan löytänyt aikaisempaa juttua... (Kertokaa jos teen jotain väärin) Hankin 2x8330 ja 3x8320! Kiinni Oppo 105:ssa. Ongelmana: GLM-ohjelmisto jumittaa mikrofonimittauksen jälkeen, vaan keskikaiuttimen ikoni vilkkuu vihreänä pc:n näytöllä ja tekstinä please wait... Vikana saattaa olla Windows Vista? Genelec-edustaja ehdotti GLM-päivityksen kokeilemista, mutta uusihan on juuri se jonka latasin Genelecin sivulta. Myöskin jossain oli juttua noiden monitorien led-valojen sammuttamisesta? Ilmeisesti onnistuu GLM-ohjelmassa, kun vaan pääsisi loppuun asti... Ohjeissa en huomannut mainintaa valojen sammutusmahdollisuudesta? Osaisiko joku auttaa? Kiitos!
http://www.genelec.com/sites/defaul.../Accessories/genelec_accessories_brochure.pdf Seinätelineemme sallivat maks. 30 asteen kallistuksen, joten täytyisi katsella kattotelineitä. Sivu 9, tuotteet 8000-435 ja 8000-436 voisi olla apua.
Valitettavasti en voi vastata tällaisiin kysymyksiin. Tiedot mahdollisista uusista tuotteista ovat yrityssalaisuuksia.
Hei, Se sama Genelec-edustaja sinulle täälläkin vastailee. En ehdottanut itse softan päivitystä vaan GLM-verkkoadapterin firmwaren päivitystä, joka tehdään GLM-ohjelman kautta tuplaklikkaamalla sen ikonia pääikkunassa ja valitsemalla aukeavasta ikkunasta "Update firmware". Mikäli päivitys löytyy (lukee tällöin "Firmware update available"), se todennäköisesti ratkaisee mainitsemasi ongelman, koska uudessa versiossa on korjattu monia kalibrointiin liittyviä ongelmia. GLM:n kautta ei ole mahdollista sammuttaa kaiuttimien ledejä. Tämä mahdollisuus löytyy vain G-sarjan kaiuttimista pl. G One (DIP-kytkimellä).
Onko kokemusta Asus Xonar Essence STU USB-DAC:ista Genelec G1:sten kanssa. Mietin tollasten hommaamista tietokoneen äänentoistoksi. Genen G2:set vähän liian massiiviset pöydälle. Tuosta Asuksen DAC:ista kiinnostaisi tietää onko todellakin herkkä lähellä oleville sähkölaitteille, kuten olen kuullut. Itsellä tulisi langattoman reitittimen, kaapelimodeemin ja verkkolevyjen viereen.
Tuosta ei ole kokemuksia, mutta voin lämpimästi suositella Cambridge Audio Dacmagic plussaa (kaiuttimina 8020B:t). Ei ole häiriöitä ilmennyt, tosin itselläni ei ole ihan noin häiriöisessä ympäristössä. Aiemmin laitteen päällä oli kyllä langaton reititin ilman ongelmia.
Itselläni oli samanlaista ongelmaa eli GLM-softan jumitusta mittauksen jälkeen. Omassa ympäristössäni (MacOS, 8 GB muistia) ongelma ratkesi sillä, että suljin muut softat mittaamisen ajaksi pois. Ilmeisesti ainakin omassa tapauksessani (ensimittauksilla esim. Chrome auki x kpl dvdplaza-tabeja + n kpl muita tabeja) GLM selkeästi piti siitä, että sai enemmän vapaata muistia käytettäväkseen. Softalla saa kuitenkin säädettyä sammumisajan kajareille, valoihin pitää käyttää muita ketjusta löytyviä konsteja (teippi tms. peite). Kiitos, hyvä vinkki Zipmaniltä tuo GLM:n firmiksen päivitysmahdollisuus, ollut sellaista itse hokannutkaan!
Audioasioissa pätee aina sääntö "If it ain't broke, don't fix it!" Jos softa ilmoittaisi automaattisesti päivityksistä, niin riskinä olisi että joku saattaisi tyhmyyksissään mennä asentamaan sen päivityksen ihan huvin vuoksi, mistä aiheutuu todennäköisesti enemmän uusia ongelmia. Nykyinen käytäntö on ihan turvallinen, eli vasta jos systeemissä on havaittu ongelma, niin supportti voi sen kyseisen ongelman korjaamiseksi antaa luvan kokeilla päivitystä. Päivitykset yleensäkin kaikessa tietotekniikassa rikkovat asioita ja aiheuttavat uusia ylimääräisiä ongelmia & ylimääräistä hampaiden kiristelyä. Niin kauan jos systeemi vain suinkin toimii käyttökelpoisesti, niin älä muuta mitään, älä päivitä mitään.
Kaikista parasta olisi jos taaksepäin palaaminen olisi tehty mahdollisimman helpoksi. Mielestäni kuitenkin päivitykset ovat pääasiassa hyviä, vähän harvemmin mitään huonoja. Pidänkin kaikkia laitteitani aina päivitettyinä.
Tuossa toiminnassa ei ole mitään tyhmää. Se sen sijaan on tyhmää, jos valmistaja julkaisee huonosti testatun päivityksen.
Ehkäpä kirjoitin hieman epäselvästi. Firmware-päivitykset ovat sisällytetty ladattavaan GLM-softapakettiin, eli jokaisella käyttäjällä on mahdollisuus asentaa se, mikäli hänen omistuksessa olevassa laitteessa on vanhempi firmis. Tämä riippuu ihan tuotteen ostoajankohdasta, eli mikäli tuote on ostettu jo kauan sitten, on todennäköisempää, että sille on olemassa päivitetty firmware. Ohjelma ilmoittaa selvästi uudemmasta firmiksestä näyttämällä tekstin "Firmware update available", kunhan vain tuplaklikkaa adapteri-ikonia. Mihinkään väkisin kaiken päälle pomppaavaan ikkunaan emme ole halunneet lähteä, ne kun ärsyttävät monia käyttäjiä.
^ tyhmää on myös se että valmistaja julkaisee täysin keskentekoisen tuotteen. Päivitykset on idioottijuttu jolla vain paikataan tekemisen laatuongelmia. Vasta siinä vaiheessa kun tuote on vanhentunut eikä sitä ylipäänsä tueta, sen viat on pääosin korjattu. Me asiakkaat vaan olemme saamattomia nahjuksia kun emme vaadi toimivia tuotteita
Suru-uutinen, Ilpo Martikainen on menehtynyt pitkäaikaiseen sairauteen (karjalainen) / Lehdistötiedote edit: lisätty lehdistötiedote
Kiitos vastauksesta, sain hyvin calibroinnin toimimaan sitten eri läppärillä, jossa Windows 7! En sitä päivitystä nyt kattonu. Tallensin kaiuttimiin asetukset, kumpi olisi pitänyt tehdä, current vai full settings? Laitoin varmuudeksi molemmat, mikäli meni... Löytyi kotoa sopivasti pieniä pyöreitä huopatassutarroja, jotka juuri kätevästi peitti ledit! Ei muutakuin kovaa käyttöä nyt sitten vaan!!! (Mitään erikoissäätöjä en osannut tehdä, luulisi hyvät olevan noinkin...)
Onko jotain syytä miksi 7070a subia ei saisi tai voisi asentaa kyljelleen? Nyt on semmoinen rako että kylkiasennossa mahtuisi olemaan paremmin...