Eipä taida teknistä estettä olla kunhan jättä kaiutinelementin yläpuolelle. Voipa olla jollain mittarilla äänessä eron havaitsee, mutta eiväthän nuo subit suuntaavia ole joten vaikea keksiä miksi ei eri asennoissa toimisi ihan yhtä hyvin.
Ymmärtääkseni kajareihin voi tallentaa yhden asetuksen kerrallaan -eli se viimeisin on voimassa! Jos kuulostaa siltä että soivat hiljaa, niin tallenna sillä "Full Levelillä". Tuo "Current" tarkoittaa sitä tasoa mikä siinä Sliderissa on kuunteluhetkellä! Joten jos siinä on vaikka -50dB tallennushetkellä ja sitten kuuntelet ilman GLM-softaa , niin eipä sieltä kaiuttimesta kummoista pihinää tule.
Viittasin tässä ketjussa aiemmin käytyyn sivutolkulla venyneeseen keskusteluun muistaakseni analogisten ja digitaalisten tulojen eri volumetasojen (joita ei tainnut viimekädessä edes olla) tallentamisesta kaiuttimeen.
Entä onko kenelläkään kokemusta tuosta DacMagic Plussasta Genen G1:sten kanssa? Setti tulisi pääsääntöisesti musiikinkuunteluun tietokoneelta... Edit: Tuli hommattua tuo DacMagic Plus ja nuo G1:set. Täytyy vain todeta, että helvetin hyvä ääni.
Tällä hetkellä setissä 8040A + 7060B. Vähän aina välillä kutkuttaisi pääkanavien vaihto G5 / 8050B:een, koska on aina ollut vaikuttava, kun on jossain kuullut ja nähnyt. Mutta onko mitään järkeä ajaa yhdessä G5 + 7060B, toisin sanoen, onko G5:n isommasta ulottuvuudesta lähinnä iloa subbarittomassa setupissa - eli pääseekö se 7060B kaverina oikeuksiinsa, vai onko lopputulos lähes sama kuin on nyt 8040A/G4 kanssa, kun subbari joka tapauksessa hoitaa ns. omansa? Erityisesti musiikissa, missä LFE-kanavaa ei ole. Tietysti jos kasvattaisi kokoa ja ottaisi SAM-mallin, hyötyero olisi varmasti selvä, mutta siitä pitää vielä vähän neuvotella kukkaron kanssa.
8020:sta näemmä tulossa uusi D-revisio. Onkohan siinä muuta uutta vanhaan verrattuna kuin uusi vahvistin ja milloin alkaa saada kauppojen hyllyltä?
Mielenkiintoista, näkyy verkkokauppa.comin listoilla ennakkotilaustuotteena, muttei missään muualla. Näkyy olevan myös 8030C listoilla.
Voisin lisätä tähän jatkokysymyksen, että onko revisioiden välillä niin isoa eroa, että eivät toimisi stereona keskenään? 8030- ja 8020-revisioiden erot kiinnostavat muutenkin.
Varmaksi sanoisin että riippuu kuulijasta ja että keskiverto plazalainen (allekirjoittanut mukaanlukien) ei varmasti eroa osaa paikallistaa. Sitä en tosin ylipäätään ymmärrä miksi näitä joku yksittäin ostelee kun stereoparin lähes kaikissa kokoonpanoissa tarvitsee.
Jos vahvistimet on päivitetty uusissa revisioissa D-luokkaan niin voisin varmaksi sanoa että keskiverto plazalainen kuulee eron. Vertailin 6010 sekä 8010 sokkona ja mallit kykeni erottamaan helposti. Aikaisemmin nuo 8020 ja 8030 revisioinnit on tulleet virtanapin ja liittimien muutoksista, ääneen vaikuttavia muutoksia ei ole tehty. Näin muistaisin, korjatkoon joku jos olen väärässä.
8030C (ja samalla G3B ja 4030C) tuotanto alkaa tällä viikolla, 8020D (G2B ja 4020C) noin kuukauden päästä. Liitteenä listaus muutoksista. Äänellisesti uudet mallit on pyritty tekemään identtisiksi aiempien revisioiden kanssa, eli käytännössä sekoittaminen ristiin stereoparissakin (tai keskikaiuttimeksi) onnistuu, mutta suosituksemme on käyttää niitä pareittain. 6010 ja 8010 välillä oli/on tietoisesti isompi muutos, johtuen uudistetusta bassoelementistä ja suodinsuunnittelusta. 8020 ja 8030 (ja sisarmallit) äänelliset muutokset on pyritty pitämään minimissä.
Keskikaiutin / kolme eteen lienee se yleisin syy. Itselläkin FL+FR 8040A ja C 8240A (jonka ostin juuri ennen kuin B-revisio tuli julki ;( ).
LFE-kanavalla (tai sen puuttumisella) ei ole merkitystä, koska subbarihan toistaa kaikesta materiaalista aina 85 Hz alapuoliset taajuudet. 8050/G5 alkaa olla jo aika epäsuhta pari 7060B subbarin kanssa, siis lähinnä että kaiuttimet soivat halutessaan jo aika paljon kovempaa kuin mihin subbari pystyy. Sopiva subbari stereokäyttöön olisi 7370A.
Mulla on nyt setti jossa on 8250a L ja R sekä 8050 centerinä. Subina toimii 7070a. Olen nyt kytkenyt systeemin siten että kaikki kaiuttimet menevät 7070a:n kautta kuten kuuluukin. Tuo 85hz jakotaajuus kuulostaa omaan korvaan turhan korkealta koska olen tottunut kuuntelemaan systeemejä joissa L ja R toistavat omillaan suht alas asti. Bassopuoli on kyllä nyt todella siisti ja hyvin hallussa mutta lopputulos ei ole yhtä mehukas kuin 8250 kaappien toimiessa yksin ilman subbasta. Tuntuu että osa kaiuttimen koon tuomasta äänellisestä ( en tarkoita nyt desibelejä, niitä riittää näissä omaan käyttööni enemmän kuin tarpeeksi ) kapasiteetista menee nyt hukkaan. Käyttääkö kukaan vastaavia 8x50 kaappeja leffakäytössä siten että subbari toimii pelkästään LFE kanavan toistimena ja 8x50 kaapit toistaa sitten muut kanavat omillaan niin alas kuin jaksaa? Musan kanssa tuo 8250 riittää tarpeeksi alas itsessään hienosti ja silloin saisin myöskin niiden dsp:stä maksimaalisen hyödyn käyttöön. Nyt pystyn korjaamaan pelkästään taajuudet 85hz ylöspäin koska 7070a ei ole sam sarjaa. Vaiheet, huone yms. on pieteetillä mitattu ja kohdillaan.
Komento takaisin! Nyt enemmän ab-vertailuja tehneenä on voittaja kyllä selkeästi 8250 subilla ja 85 hz jakotaajuudella. Niin se kehitys kehittyy ja lapsen mieli muuttuu...