Klipschien jakareita, eikös se nyt ole aika ilmiselvää? Voit vaikka tarkistaa kyseisen subwooferin takapaanelin Google-haulla, jolloin huomaat jakosuotimen ohittavan tilan kantavan tässä tapauksessa nimeä LFE.
Melkein luulen, että jos tarjoaisit vaikka laatikon kaljaa (tai euroja pyydetyn summan) niin joku osaava foorumilainen tulisi mittaamaan&säätämään laitteistosi kuntoon. Saisit samalla käyttöopastusta REW:iin. Mittaus olisi hyvä lähtökohta jokatapauksessa. Voihan olla, että siellä on kriittisellä alueella vaimentuma jota lukuisat subwooferit ei paikkaa. Ymmärtääkseni bassotaajuuksien vaimentumia ei korjata lisäämällä subwoofereilla vaan vaimentamalla ko alueita.
Kaipa se on hirveetä huminaa, kun ei suostu settiään kalibroimaan. XT32:n jälkeen ei varmasti kumise, jos ei sitten itse käännä gainia "up to eleven" tai jotain muuta pähkähullua.
Tonnikaupalla rahaa kiinni vehkeisiin, hirveet akustoinnit ja sit et jaksa sitä tuntia räpeltää mittauksia, mikä kertoisin kutakuinkin kaiken? Myy 1 subbari pois ja tilaat sillä rahalla ammattilaisen säätämään systeemit kuntoon, mikä ongelma? Tai sit vaan maksat sen verran mitä maksaa ja pidät nykysen laitteiston!? Miksei voi tehdä niin?
Voisin lyödä vetoa, et vaikka 3 subbasta pois->ammattilainen kehiin->lopputulos paljon parempi mitä nyt. Mut jos siellä nyt on kaikki hyvin ni hyvä homma, eikai sitä sit kannata yrittää korjata?
Kipu jonkun korvissa viittaa kyllä siihen, että joko katselitte liian lujaa tai sitten bassopää on tulikuumana. Mutta jos itselle maittaa eikä kuulo lähde, niin mikäs siinä. Btw, Klipschissä gain-potikka menee up to eleven näemmä for real
Olisiko joku 90db parempi taso tsekata volumet. "sitte sielä on silti -10 ja sitte pitää laittaa 0db ja nostaa gainit sinne 13niin en usko että se on kovin hyvä?" Tuota kohtaa en ymmärtänyt? Voitko selventää? Subien jakosuotimen asettaminen 40hz tietty vähentää yläbassoja ja tekee eq:n virkaa.
Olettaen, että Audyssey ylipäätään säätää kaiuttimet siten, että vahvistimen asento "0" olisi referenssi, niin tuo ei pidä paikkaansa enää sen jälkeen, kun olet räplännyt gainia ja vahvistimen trimmiä.
Kysyin Finmovielta. Ja samaa mieltä kanssasi, Klipschien jakari pitäisi olla ohitettuna. Tuossa setissä nyt on tosin kaikki muukin täysin päin vittua, vaikka miten yrittäisi tässä threadissa ystävällisesti ohjeistaa.
Se Audyssey pyrkii poistamaan huoneen aiheuttamia toiston virheitä ja lisäksi tasaamaan subwooferi(e)n ja kaiuttimien volumet siten, että kaikki soivat yhtä kovaa. Volumeputikan asennossa X kaikki antaa 75db ja kääntämällä 10db lisää volumeputikasta kaikkien pitäisi antaa 85db ja sitä rataa. Subbarien on tarkoitus soida samalla voimakkuudella, kuin muiden kanavien. Ei kakskytä deppaa kovempaa. Toki moni pitää aavistuksen lämpimästä saundista, ja nostaa subwooferien tasoa 1-3db. Se on ihan helvetin eri asia, kuin nostaa niiden tasoa 20db, mitä sinä teet. Jos pääkaiuttimiesi maksimipaine on 100db, niin yhdelläkin Klipshillä pääsee tuohon. Useammasta subwooferista on hyötyä vain tasaisemman toiston sijoittelussa. Lisäpaineen hakeminen on turhaa. "Mun subbarit toistaa 140db" on tarpeetonta, jos pääkanavien kyvyt riittävät 105db saakka. Vielä turhempaa se on silloin, kun niitä subbareita soitellaan 90db tyhjäkäynnillä. Hifimaailma opastaa: "Neljän hyvin asetellun subwooferin on todettu tuottavan lähes riippumatta tilan mitoista jo niin tasaisen vasteen, ettei useamman subwooferin hankkimisella ole järkiperusteita." Ostamalla kymmenen subbaria lisää et kostu mitään, koska a) pääkanavasi jäivät veneestä jo subbarin 3 kohdalla, b) et kuitenkaan uskalla ottaa niistä subbareista edes 50% tehoja irti. MItäköhän väliä sillä sitten on, koska a) ei tiedetä, millaisessa tilassa hänen subwooferinsa on, b) onko se oikein sovitettu pääkaiuttimiin. Minun leffahuoneeni subwooferien asetukset on gain -8, +10db hyllykorjaus <50hz ja +6db. Pääkanavien asetus on -5db. Kertooko tämä sinulle jotain siitä, mitkä olisivat oikeat asetukset sinun subbareillesi? Ostit mittarin. Hienoa. Nyt mittaa se sinun huoneesi toistovaste, niin voidaan jatkaa keskustelua. Sitten tiedetään, mikä on subwooferien taso vs. pääkaiuttimet. Mittaa Audyssey päällä ja pois, niin selviää sekin. Sillä Audysseyn ajamisella ei ole mitään tekemistä sen kanssa, onko subwoofer järeä vai ei. Sinun tilanteesi on se, että subwoofer-arsenaalisi vastaa monster-truckin renkaita, ja yrität survoa niitä Honda Civicin (pääkaiuttimiesi) alle. Kumma juttu, kun pitää laskea renkaista melkein kaikki ilma pihalle, että mahtuu. Audyssey tekee just mitä pitääkin, eli yrittää epätoivon rajoilla sovittaa totaalisen ylimitoitetut subwooferisi heppoisiin pääkaittimiisi. Realistinen pääkaiutin tuolle subbariarsenaalille olisi Genelec 1236A. Jos siis haluat maksimipaineet käyttöön.
Jos käännät gainia 1/4 rullaa ja vahvistimen trimmiä +10db Audysseyn jälkeen, niin todennäköisesti subbarisi soivat 20db kovempaa, kuin pääkanavasi olettaen, että Audyssey säätää oikein. Minkä se on useammassa testissä tehnyt. Sillä 50e Radioshackilla? Se on epätarkka alle 50hz. Mittaa sillä UMIK-1:llä. Jonka se Audyssey sitten lanaisi suoraksi, jos laittaisit sen päälle. Subbareista kuuluu ääni vaikka pääkanavista ei kuulu mitään uskot, että ne on samalla tasolla? Subwooferieni suorituskyky loppuu kauan ennen sinun subbariesi ylärajaa, jos mittarina on äänenpaine.
Säädä ne volumet jollain 90db tasolla samaksi, sitten tuo huonekorjaus Niin, olen samaa mieltä että 7 tai 8 subia on menossa "aivan hukkaan". Missä tahansa setissä.
Mihin niitä subwoofereita tarvitsee niin paljon? Tolla setillä lähtee tarvittaessa niin paljon ääntä, että tärykalvot jää samalle reissulle. Mitä helvettiä kukaan tekee sillä, että setistä irtoo 140 dB, kun ei sitä voi ilman Peltoreita sieltä ulosmitata? 4 subbaria oikein säädettynä riittää aivan varmasti noihin olosuhteisiin. Jos ei mene tarpeeksi alas (voimalla alle 15-20 Hz), niin sitten pitää vaihtaa subwooferin mallia. Tästä on jo kerran sanottu, ei onnistu. Audyssey vaatii ~75 dB tason tai se ei suostu aloittamaan kalibrointia. Eräs potentiaalinen ongelma finmovien tilanteessa on tosin se, että huone korostaa juurikin tuota ylempää osaa (80 Hz molemmin puolin). Ja koska Klipschitkin ovat koholla siinä, niin alemmat bassot saattavat jäädä hiljaisiksi, koska Audysseyn 75 dB:hen kalibrointiin nuo ylemmät bassot puskevat päälle ja täten nostavat kokonaistasoa. Jokaisen subbarin jakosuodinta voi siis ruuvata alemmas (yhtä paljon), mutta se pitää mikrofonilla tarkistaa, kuinka paljon. Kunhan 20-100/120 Hz olisi suunnilleen samalla tasolla, niin sen jälkeen voi säätää gainit siten, että yhteistaso on 75 dB ja antaa sitten XT32:n hoitaa hommansa.
Eipä tuossa välttämättä ole mitään ihmeellistä. Eikös tuon subin taajuusvaste ole "suorempi" jakosuodin 40hz asennossa? Ajattelin että gainit säätäisit tuossa vaikka 90db tasolle ja sitten vahvistinta hiljaisemmalle -> xt32... Enpä tuotakaan tuomitse ettei käytä huonekorjainta, itsellä pelkkä equtus riitti Inuken dsp:lla.
Kiva. Nyt jätä sekä se gain ja AV-vahvistimen trimmi rauhaan. Laita vahvistimesta testikohina soimaan. Mikä on db-luku muilla kaiuttimilla ja subwooferilla?
Desibeli on desibeli riippumatta siitä, onko niitä subwoofereita yksi, neljä, kahdeksan vai miljoona.
AV-vahvistimen omalla testikohinalla? Mihin asentoon Audyssey kääntää kanavakohtaiset ja subwoofer-lähdön?