Tämän remasterin paremmuus ei ole lainkaan itsestäänselvyys vanhaan Warnerin julkaisuun nähden. Itse en lähtenyt päivittämään tähän uuteen. Mielenkiintoista! Onkohan nuo tekniset tiedot oikein, Dolby Digital 5.1? Eiköhän tuo Arrown julkaisu ole teknisesti paras, mutta jos suomitekstit pitää olla niin onhan tämä skandijulkaisu hieno juttu.
Rogue One, A Star Wars Story näyttäisi ilmestyvän jo 21.4 ainakin ranskassa (jo on ruma steelbook imho).
^ Valtaosa Tähtien sota -saagan kansikuvakonsepteista näyttää julkaisu julkaisulta jo niin mitään sanomattoman vastenmieliseltä photoshop-ulosteelta, että mieli tahtoo sulkeutua väkisin. Aivan järkky tuo teräskirjan kansikuva, hyi olkoon. Sama homma mitä Heat Remastered -julkaisusta tulit maininneeksi. Ei minkäänlaista aikomusta päivittää tuohon. Vaikea tietty vielä tässä vaiheessa sanoa faktaksi, kun edes kansikuvaa (mikä luojan kiitos on alkuperäinen, marginaalisen olemattomalla muokkauksella) ei vielä ole varmistettu tuoksi mikä ennakkoilmoituksessa on esillä. Futuren tuntien lienee turha odottaa teknisesti enempää kuin lisämateriaaleiltaan mitään poikkeuksellista yksilöä suhteessa jo julkaistuihin. Eiköhän tuon ensisijainen tehtävä ole houkutella kotimaista keräilijäkuntaa jo kertaalleen mainutusta syystä, ja herättää mielenkiintoa myös muissa genrestä kiinnostuneissa.
Musta tussi auttaa=) Näköjään Disney julkaisee tällä kertaa 3D-versionkin samaan aikaan. Levyllä ei ole poistettuja kohtauksia, joita on tainnut jäädä editointiaseman virtuaaliroskapönttöön massiivinen määrä. Ei myöskään kommentointiraitaa. Myöhemmin tulossa joku Special Edition? Entäs UHD versio? http://www.thedigitalbits.com/columns/my-two-cents/022217-1400 --- http://www.thedigitalbits.com/columns/my-two-cents/022417-0100 Juttua siitä, että tuore Star Wars 4k-restaurointi olisi viimeisimmästä SE-versiosta, ei alkuperäisestä -77 versiosta. Ilmeisesti filmielementtien puolesta alkuperäinen versio voitaisiin kuitenkin täysin palauttaa. Tavallaan Lucasin vuosien ajan esittämä väite, että alkuperäistä leikkausnegatiivia ei olisi enää olemassa, pitää paikkansa. Hän ei ole vain tarkentanut, että -77 versioon tehdyt trimmaukset ovat edelleen hyvässä tallessa.
It looks like Arrow is doing a 4K scan for The Thing. https://twitter.com/Frangipane13/sta...23856428122112 Shout Factory ei tässä onnistunut ja nyt Universal antaa Arrowille mahdollisuuden. Taitaa mennä The Thing kolmannen kerran ostoon.
Joidenkin käsitys tyylikkyydestä näyttää perustuvan vaikutelmaan siitä, kuinka paljon vaivaa on jouduttu näkemään. Eihän enää eletä jotain 70-lukua, jolloin elokuvien "kansitaide" (eli silloin elokuvajuliste) oli usein maalaus. Nyt on vuosi 2017. Photoshoppaus on nykypäivän "maalaamista" ja kaikessa graafisessa suunnittelussa on meneillään askeettinen "flat" -vaihe, joka pyrkii minimoimaan syvyysvaikutelmia. Tuo Rogue One -steelbookin kansitaide on luultavasti erinomainen, jos kriteerinä on tämän päivän visuaalisten trendien täyttäminen. Trendit ja muoti-ilmiöt ovat toki älyttömiä ja estetiikan päälle oikeasti ymmärtävät eivät niiden perässä juokse. Minusta tuo kansi on tasoa ok. Ei siinä ole minusta mitään pahasti pielessä, mutta ei se mikään mestariteoskaan ole. Siinä on sitä iskevää yksinkertaisuutta, mitä tämän päivän kaupallisuus ja pinnallisuus kaipaavat. Olisi lapsellista odottaa parempaa.
No mun mielestä Rogue One:n teatterijuliste olisi se parempi vaihtoehto. Mielestäni KAIKISSA elokuvissa pitäis käyttää teatterijulistetta oli se sitten huono (moderni) tai taiteellisesti suunniteltu (vanha).
Juuri siitä syystä omaa mielipidettään pitäisi valaista, sinne kun ei aurinko paista. Eli, millä tavalla muokkaisit tuota kantta, jotta se ei olisi "aivan järkky"? Mikä siinä on pahin vika? Minkätyylisen kannen olisit halunnut itse?
Toisinaan on myös hyvä jättää mielipiteet omaan arvoonsa, eikä "valaista" jokaista koloa ja sen sopukkaa. Kyseistä kansikuvaa on hankala nähdä muokattavan siten, että se onnistuisi herättämään (ainakaan allekirjoittaneessa) sen enempää ostoaikeita kuin syvempää yhteyttä itse sisältöön. "Pahin vika" on mielestäni sen mitään sanomattomuus, jota lienee vaikea ymmärtää jos pitää jo valmiiksi "photoshoppailua nykypäivän maalaamisena". Vastatakseni vielä viimeisimpään: sellaisen, jonka kuvakonsepti huokuu kaikkea muuta paitsi "iskevää yksinkertaisuutta, mitä tämän päivän kaupallisuus ja pinnallisuus kaipaavat". Olisi typerryttävää olla odottamatta parempaa aiheelta, joka osaltaan on aina kannustanut mielikuvitukseen ja yksityiskohtiin. Se ei toki ole minulta pois jos joku tuosta tykkää. Tähtien sota on kuitenkin suuri syy ja synonyymi sisäiselle lapselle, jota en ainakaan itse tahdo kadottaa ennen kuin aika jättää.
Totta, mutta itsehän sinä tulit mielipiteesi kertomaan tänne. Kiitos täsmennyksestä. Nykyisen kaupallisuuden aikana voi olla harvinaista herkkua nähdä sellaista kansitaidetta, joka täyttää kriteerisi. Etenkin Steelbookien kohdalla tuntuu tämä "iskevä yksinkertaisuus" olevan aika suosittu trendi. Tuo kansi on minusta ok. Ei siis mikään erityinen suosikki, muttei minusta rumakaan. Muut saavat rauhassa pitää sitä rumana tai hienona tai mitä ikinä ajattelevatkaan. Lähinnä kommentoin sitä, että paljon tuntuu kritiikkiä kansitaidetta kohtaan tulevan, mikäli se näyttää "photoshopatulta", kun tietty simppelisyys ei aina varmaankaan ole mistään photoshopista kiinni (sillähän saa vaikka öjymaalauksen näköistä jälkeä, jos haluaa), vaan pitkälti visuaalisista trendeistä ja muista markkinointistrategioista.
Mielipiteeni tulin kertomaan toki, joskaan en niinkään "täsmentänään", vaikka näin tapani vastaisesti sellaiseen edellisessä sorruinkin. Se, että kehuu tahi kritisoi asiaa x, ei luonnollisestikkaan velvoita määrittelemään mielipiteitä kenellekään, vaikka ymmärränkin arvostuksen asiayhteydessä esitettyjen argumenttien "aitoudesta". Tuo mitä mainitsit kansitaiteesta, "joka täyttäisi kriteerini", on jotain josta olen jokseenkin eri mieltä. Tästä esimerkkinä useampi sata nimikettä kokoelmassa fyysisenä formaattina, joiden valintakriteereinä, teknisten ominaisuuksien ohella, on ollut pitkälti juuri kansikuvakonseptin kokonaisuus. Esimerkkejä on turha huorata. En taatusti ryhdy listaamaan, mutta sen voin todeta, että valtaosa on seulottu ulkomaisten julkaisujen loputtomanoloisesta kirjosta jossa työsarkaa piisaa. Steelbookeissakin on useita nimikkeitä, joissa (luojan kiitos) on valittu rohkeasti esimerkiksi alkuperäinen kansikuva sen simppelin sijaan. Totuuden nimissä myös todettakoon, että vaikka Rogue One on omaan silmään kaikkea paitsi tyköistuva, on viime vuosina nähty paljon pahempiakin kyhäelmiä tällä saralla. Mutta... Eiköhän tämä jo riitä tästä tällä erää.
Juu, mitään pakkoa ei ole. Kiitos vielä kerran, että sorruit täsmentämiseen. Siis valintakriteereinä keräilyssä sinulla on, teknisten ominaisuuksien ohella, pitkälti juuri kansikuvakonseptin kokonaisuus ja yllättäen huomaat kokoelmassasi olevan runsaasti kansikuvataidetta, joka miellyttää sinua? En väittänyt missään vaiheessa, että kaikki kansitaide on nykyään "iskevää yksinkertaisuutta", mutta aika yleistä se tuntuu olevan (Rogue One on tästä sopivasti tuore esimerkki).
Mikä tuossa jäi epäselväksi? Jos kerran keräät levyjä kansitaiteen perusteella, niin ihmekö tuo on, jos kokoelmaasi on kertynyt paljon sellaista kansitaidetta, joka miellyttää silmääsi?
Ärsyttää, kun tuo Suomessa julkaistava steelbook ei sisällä 3D versiota. Näin kylla suurimassa osassa muissakin Steelbook julkaisuissa täällä.