Muilta merkeiltä saat aika paljon enemmän suorituskykyä irti, mitä Wharfedalelta. Leffasubi ilmeisesti hakusessa, niin tämä taitaa olla tämän hetken parhaimpia alle tonnin hintaluokassa https://mareks.fi/klipsch-r-115sw-subwoofer. Ilmeisen hyvä laite myös musiikilla. Muita katsastamisen arvoisia, SVS:n PB-sarja, XTZ, BK Monolith, Elac.
Olisi tarkoitus hankkia 12" yksisilmäisten(refleksi) kaveriksi subi, jotta saisi samanlaista ryhtiä myös aivan alimpiin taajuuksiin. Mielessä pyöritellyt malleja svs sb-1000/2000, arendalsound sub1 tai joku muu saman hintaluokan. Ja nyt kysyisinkin mielipidettä, että onko näistä haluamaani ajatukseen? Koko kun pitäisi pysyä tuollaisena kohtuu pienenä.
Audiovideon testi: http://audiovideo.fi/testi/klipsch-r-112sw-aktiivisubwoofer-testissa On ihan perusmalli, ei omaa mitään ylimääräistä ja pitää kytkeä AV-vaffin tai erillisen subbariliitännän kautta. Kaveri meinasi tuota 2.1 tzydeemiinsä, mutta luopui, kun ei olisi saanut kytkettyä ja jakotaajuuksia säädettyä järkevästi autotallilaitteistossaan... Edit: Muuten lienee ihan pätevä värkki hintaisekseen. T: Vesku
Toi klipschin 15" olisi varmasti hyvä, mutta mun tapauksessa armotta fyysisesti liian iso kokoinen...muutenkin mulla nuo pääkaiuttimet ovat jo suhteellisen reilun kokoiset.
Tuota klipschin 15" suunnittelin mutta turhan iso nykyiseen tilaan. Vaan eiköhän tuo 12" malli toimi leffoilla kerrostalo käytössä ihan hyvin.
Vastekin tasaisena on suunniteltu tukemaan pääkaiuttimia ja sopii paremmin pieneen betonitilaan kuin 15" joka on enemmän puhdas LFE subbanen. HLS on erinomainen.
Low Frequency Extension. Ameriikkoo..... Moni valmistaja käyttää alas toistavista kirjaimia XLF. EXtended Low Frequencies. -6dB piste puoliavaruudessa alle 27Hz.
Oon ollut kohta kymmenen vuotta esitystekniikan parissa tosin isommaksi osaksi valaistuspuolella. Paljon on tarttunut äänialan ammattilaisilta tietoa mutta XLF-subwoofer on uutta. Olisi mielenkiintoista kuulla tästä tekniikasta lisää..? Itse olen käsittänyt, että tämä on JBL:n keksimä tekniikka, jolla boostataan alataajuusaluetta.. Samanlainen ratkaisu löytyy QSC aktiivipöntöistä nimellä deep..
Tyypillinen PA subin vaste on 35-37Hz -10dB 2 Piissä. Elementillä se ero tehdään eli JBL se on 2269H kun mennään tuon alle isoilla paineilla. Sama koskee Meyeriä, SLS jne. Yleensä myös valmistaja on itse tehnyt elementit ja ei myy niitä ulkopuolisille. Suomessakin noita ison paineen alle 20Hz subeja on tai on tulossa Atmos miksaamoihin parilta eri valmistajalta.
Joo, en vain ole nähnyt noita alas toistavia XLF-kirjaimia, kuin JBL:n omissa tuotoksissa. Olen myös käsittänyt, että joissakin jbl:n subeissa on crossover nappi jossa on valittavana XLF-asetus. Kun taas Extended Low Frequency mainintaa löytyy vähän joka paikasta.. Ainakaan Mayer Sound, DB, Nexo, L ́Acoustic, en ole nähnyt käyttävän tuollaista lyhennettä.. Jonka vuoksi oli hieman omituinen lyhenne minulle, kun JBL:ää tulee harvemmin vastaan muutenkaan..
Pikaisen googlauksen perusteella tuo tuntuu olevan aika harvinainen termi muuten kuin JBL:n käyttämänä.
Sehän ois taas tulevassa hifimaailmassa subitestiä 1000e luokassa. Olisipa arendal sub 1.5 mukana niin näkisi onko ulosanti 40hz paikkeilla +10db SVS pb2000 nähden