Itseasiassa linkkasin 1970-2013 kumulatiivisen tilaston. Ilmastonmuutos on kumulatiivinen ilmiö ja se mitä tänä vuonna tapahtuu on pisara meressä. Ajanmittaan Intiasta toki on tulossa suurempi tekijä kumulatiivisessakin mielessä.
Todella outo kommentti. En äänestä persuja. Jos minulla olisi valta, olisin siirtänyt Röngän sivuun jo aikoja sitten. Vihervasemmistolle tällä hetkellä tulossa 83 paikkaa. Luojan kiitos eivät saa enemmistöä.
Maapalloa ei kiinnosta mitä menneinä vuosikymmeninä on tapahtunut vaan se mitä juuri tänä vuonna ja lähitulevaisuudessa tapahtuu. Outoa ripustautumista menneisyyteen.
Perinteitä pitää olla, Rönkä kuuluu vahvasti niihin vaali-iltoina. Kaipaan vielä sitä vanhaa ääntenlaskun asiantuntijaakin, vaali-iltojen vakiokasvoa, joka taitaa olla jäänyt jo useammat vaalit sitten ansaitulle eläkkeelle.
Taitaa tulla Suomen ensimmäinen Big Brother -kansanedustaja eli Sebastian Tynkkynen Suomen eduskuntaan.
Ihan miten vaan. Puhetyöläisen ensimmäinen vaatimus on, että ei jäädy ja änkytä suorassa lähetyksessä. Tarmo Ropponen ei jäätynyt. Ehkä se lyijykynä auttoi. Juuri äsken Rönkä totesi, että vaalitulos tarkoittaa sitä, että äänestäjät eivät tue markkinataloutta niin paljon kuin ennen. Kyllä on erikoinen mielipide ja uskomaton väite Ylen toimittajalta.
Jos näiden tapahtumien jälkeen, eli puolueen hajoaminen, kannatuksen puolittuminen, kansanedustajien "puolittuminen" ja tulos on parempi kuin 2015, niin aikamoinen idari saa olla, jos kääntää tämän vaalitappioksi
Kyllä kiinnostaa, koska ei se hiilidioksidi sieltä ilmasta hetkessä poistu. Vaikka ihmiskunta lopettaisi hiilin tupruttelun tänään kokonaan, niin ilmasto lämpenisi vielä pitkään. Sen takiahan tässä on hätä päällä.
Vaikka en ole Lin kanssa samaa mieltä lähes missään asiasta, on hän kyllä nykyajan uskottava puheenjohtaja. Jokainen puolue olisi onnessaan, jos saisi vastaavan nuoren naisen listoilleen. Li vetää eduskuntaan Johannes Yrttiahon. Johannes on Jyrki Yrttiahon poika. Jyrki Yrttiaho on vanha SKP:äinen, joka vastusti eduskunnassa kaikkea kehitystä.
Oot sinä ihme vänkääjä. No meinasitko matkustaa ajassa taaksepäin muuttamaan menneisyyttä vai pitäskö se kuitenkin tässä ja nyt sekä tulevaisuudessa jotain tehdä. Taidan kohta ignorata sinut kun niin paksua paskaa tulee koko ajan. Eri mieltä voi olla mutta tuollainen typeryys alkaa saada mitan täyteen.
Korjaan. Ei vastustanut kaikkea kehitystä. Hän halusi lisätä bilateraalista kauppaa Neuvostoliiton kanssa siitä huolimatta, että maata ei enää ollut olemassa
Oho.. Halla-aho on tällä hetkellä eniten ääniä saanut, siis jopa Li:tä enemmän... Ja muutenkin, tiukka kisa suurimman puolueen tittelistä, sdp vs persut... ja ääniä on vielä laskematta...
Jos persut menee hallitukseen, niin Sebastian Tynkkysestä tulee kulttuuriministeri ja Teuvo Hakkaraisesta työ- ja elinkeinoministeri.
Nyt muistin Johanneksen vaalimainoksen tienlaidalta, ”Linja pitää!”. Joku oli sadan metrin matkalta vetänyt punaisen X:n kaverin jokaiseen tauluun!
Taaksepäin ajassa ei pääse, mutta se mitä me jatkossa teemme määrää sen, mitä vauhtia ja kuinka paljon maapallon keskilämpötila nousee. Mitä enemmän lämpötila nousee, sitä enemmän ongelmia. Toive olisi saada lämpötilan nousu rajattua 1,5 kelviniin. En minä ole mikään vänkääjä, vaan sinä et tunnu ymmärtävän ilmastonmuutoksen perusasioita. Toin tuon historian esille siksi, että sillä on merkitystä asiassa, joten jos syytellään maita päästöistä, niin ei ole älyllisesti rehellistä tuijottaa ainoastaan tätä päivää, koska menneisyys vaikuttaa edelleen. Eli länsimaissa on tupruteltu ja nostettu elintasoa. Nyt sitten Intialle sanotaan, että sori, ette voi nostaa elintasoa edes lähelle sitä, mistä olemme täällä lännessä nauttineet, koska meitä ei kiinnosta ilmastotalkoot, sähköautot maksavat liikaa ja meitä on vain 5,5 miljoonaa. Hoidattehan päästörajoitukset meidänkin puolesta? Voi olla, että Intian vastaus on että ei vitussa mene homma näin. Käsittääkseni Intiassa on tehty asialle jotain, mutta suuri talouskasvu on ylittänyt nämä toimet. Jossain vaiheessa se talouskasvu ehkä vähän hiipuu, ja toimet alkavat vaikuttaa. Se, että Suomen kaltaiset korkean teknologian maat panostavat ilmastoystävälliseen teknologiaan autta myös kehittyviä maita, koska tarjolla on erilaisia teknisiä ratkaisuja erilaisiin olosuhteisiin. Tämä on myös taloudellinen mahdollisuus Suomen kaltaiselle maalle. Vaan miksi Suomessa kukaan panostaisi mihinkään, jos pesemme kätemme koko asiasta?