75" on jo niin iso, että tuollaiset paneelin katselukulmavirheet tulevat varmasti paljon paremmin esille kuin 55 tuumaisessa. SDR on hyvää, mutta muistaakseni töllön maksimikirkaus on jotain 300 nitsin luokkaa ja säädettynä vielä pienempi, joten eihän tuolla HDR onnistu millään ilveellä. Hyvä, että olet ollut uuteen Samsungiin tyytyväinen. Nyt vielä mittalaite tilaukseen ja avot. Vähän mennään offtopicciin, mutta esim. tässä hyvä mittari https://www.verkkokauppa.com/fi/product/46292/dsndq/X-Rite-i1Display-Pro-naytonkalibrointilaite Ja tässä hyvä ketju, jos ei vielä ole tuttu https://www.dvdplaza.fi/threads/television-kalibrointia.79861/
Kyseisen verkkokauppa.comin tuotteen Q&A-osiossa menetelmän soveltuvuudesta television kalibrointiin: Kaikki televisiot ovat kalibroitu valmiiksi tehtaalla. En näe syytä miksi television paneelia pitäisi kalibroida. Kalibroinnista on oikeasti jotain hyötyä vain jos kyseessä on ammattitason näyttö esimerkiksi vaativaan kuvankäsittelyyn/videoeditointiin.
Öö. En tiedä onko nyt kyseessä trolli vai oikeasti tietämättömyys. Millään pahalla en tuota sano. Pääsääntöisesti kaikki näyttölaitteet eli televisiot, projektorit, tietokoneiden näytöt tarvitsevat myös kotona tehtävän säätämisen, jotta ne ovat kuvanlaadultaan niin hyviä kuin mahdollista. On olemassa poikkeuksia eli jotkut teeveet ja projektorit ovat melkein kohdallaan ilman säätöjä, mutta nekin silti yleensä hyötyvät ainakin vähän säätämisestä. Tuossa verkkokaupan vastauksessa loistaa läpi sama tietämättömyys kuin Gigantin myyjillä. Tässä ihan esimerkki tuosta edellä mainitusta Samsung 7105 -teeveestä SDR-kuvalle. https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu7100 Ennen kalibrointia kuvanlaatu pisteytettynä 7.2 "The NU7100 has okay out-of-box color accuracy, although some people may notice that most colors are still inaccurate. The gamma curve doesn't follow the target well and scenes will appear brighter than they should. The color temperature is slightly warmer than the target of 6500K, so most colors will have a red/yellow tint to them." Kalibroinnin jälkeen pisteet 9.3 eli merkittävä parannus: "The color accuracy post-calibration is nearly perfect. The white balance dE and color dE both significantly improved from pre-calibration, so most colors appear as they should. The gamma curve follows the target well, although some dark scenes will be brighter than normal. The color temperature is only slightly off the target, but most people won't notice any red/yellow tint." Tämä nyt valitettavasti menee off-topiciksi ja sopisi paremmin tuonne kalibrointiketjuun, jonka tuossa aiemmin linkitin. Suosittelenkin jatkokommenttien kirjoittamista sinne.
Tm ohjeiden mukaan säädin itsekin tuon. Kuvassa ei nyt moittimista. Vertailla on vaikea, kun ei säätöjä saa muistiin.? Hdmi arcia en saa toimimaan. Ohjaa vahvistinta, mutta ääntä ei kuulu. Marantz sr7005. Ei tule signaalia perille. Optinen liitäntä toimii. Eli ei taida haitata missään tilanteessa? Hankintaan saattaa nyt mennä. Xbox One X uhd bluray Ja Denon AVR-X4500 tai 3600. Vaihtoehtoja ? 4k näyttö ja kaapeleita hdmi 4K lle. Jossain vaiheessa atmos- ja takakaiuttimet Av Quutioita ja Äänilevyt eteen.
Itse hankin tuon sonyn str-dn1080 vahvarin kun siinä oli atmos firmispäivitys ja myyvät välillä gigantissa alle 400€. Kyseessä jo aika vanhahko vahvari mutta eivät ole tuoneet uudemaa mallia kun tässä on jo kaikki uusimmat tuet. Olen ollut tyytyväinem 379€ hintaan ja ainakin päihitti vanhan 7.1 denonin AVR-1910 äänenlaadussa. Sonyssä ehkä vähän puhtaampi soundi. Ja jos mitenkään malttaa odotella niin loppuvuodestahan tulee uudet pleikat ja xboxit myyntiin. Itse varmaankin hankin ps5 joka saa toimia samalla 4k soittimena.
Tuli sitten kuitenkin Denon hankittua. Denon avr x3600h. Hintalaatu kohdallaan ja hyvä huonekorjain. Sopi vielä vanhan tilalle. Pääte hoitaa pääkanavat ja musiikin toiston, joten tehoa tai äänenlaatua ei tarvita niin paljon. Ja atmos kaiuttimet siihen mallia Jamo 360 S 25 HCS Turha kai jatkaa ylistystä, mutta kuva on häikäisevä. Ihan mustalla pohjalla valkoinen valo jättää vähän vaaleita alueita ympärille. Ei normaalisti haittaa. Hdmi arc toimii Denonilla, mutta välillä väkisin vaihtaa tv puolelle. Jatkuu... Tuolla, jos asiaa tulee https://www.dvdplaza.fi/threads/kotiteatteri-20-neliön-varastohuoneeseen.65148/
Melkein pitää itsekin alkaa käännynnäiseksi, kun noin halvalla saa. Ei LG:stä mitään tarjouksia ole ollut?
https://www.power.fi/televisiot-ja-tarvikkeet/televisiot/lg-82-4k-led-tv-82um7600plbaeu/p-796135/ Tuollainen on, mutten tiedä onko mistään kotoisin.
Lähinnä itse tuota C9-mallia olen metsästänyt. Toki pitää todeta, että jos Samsungia saa 2300 euroon ja LG C9 on sen 4000 euroa, niin vaikea perustella LG:n ostoa. Vaikka Samsungista se DV puuttuukin.
Kaikki aina oletuksena pitävät noita ips töllöjä paskana, onkohan niitä kukaan edes ikinä kotioloissa testannut...???
Ei ne varmasti paskoja ole kirkkaaseen huoneeseen TV:n katseluun ja urheiluun, mutta pimeäkatselu ja nykyään tärkeää roolia saava HDR katselu monesti todella huonoa. Esim. alla olevan UM7300 mallin speksit vaikuttavat identtisiltä tuohon UM7600 vertaillen. https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/um7300 7.6 Mixed Usage 6.3 Movies 8.1 TV Shows 7.8 Sports 8.4 Video Games 6.2 HDR Movies 7.7 HDR Gaming 8.6 PC Monitor The LG UM7300PUA is a good TV for most uses. It's better suited for bright rooms, as its contrast ratio is mediocre and blacks tend to look like gray in the dark. It has exceptionally low input lag and response time to make it a great choice for gaming, and it has very little uniformity issues that can be distracting when watching sports. It can display HDR content, but performance is limited by its peak brightness and lack of wide color gamut support. PROS Outstanding low input lag. Image remains accurate when viewed at an angle. CONS Can't produce deep, uniform blacks. HDR doesn't add much. Native Contrast 1105 : 1 Contrast with local dimming N/A The LG UM7300 has a mediocre contrast ratio, which is expected of most IPS panels. Blacks will appear grayish when viewed in the dark, and unfortunately, there's no local dimming feature to improve dark room performance. HDR Real Scene Peak Brightness 322 cd/m²
Usein LG:n IPS-töllöjen ostajat ovat ihan tyytyväisiä vaihdettuaan 10-15 vuotta vanhan töllön siihen LG:hen, mutta tv-tekniikka on niin kehittynyt niin paljon, että selvästi parempaa olisi tarjolla. Juuri harmittelin kun yksi naispuolinen tuttavani hankki LG:n töllön, ja jo ihan tavallisessa valokuvassa näkyi, että musta on harmaata. Valokuva todennäköisesti korosti asiaa, mutta itse en ole mistään telkkaristani saanut kännykällä yhtä harmaapohjaiselta näyttävää kuvaa.
Itse olen yhden LG:n 55" töllön omistanut noin vuosi sitten. Poika teki palveluksen lyömällä sitä puumiekalla. Vaihdoin sitten Samsungin 7000-sarjalaiseen, joka on ollut SDR-telkkuna miljoona kertaa tuota LG:tä parempi. Joten itse en ainakaan tuota LG:tä voi suositella, joka itselläni oli - valitettavasti en mallia muista. Kuitenkin kohtuu uusi, kun vuosi sitten sen omistin. Musta oli harmaata, värit latteat ja katselukulmat onnettomat. Ja kaikenlisäksi Verkkokauppa.comin sivuilla ihmiset olivat antaneet telkulle neljää ja viittä tähteä ja kehuivat kuvaa. Ihan susi minun mielestäni. Varmasti sama homma, vaikka telkku olisi ketjun mukaista kokoakin ollut. Tai jopa huonompi, koska yleensä isommassa paneelissa virheet korostuvat entisestään.
Mustan taso on tietenkin yksi tärkeä kuvanlaadun osatekijä, mutta ei todellakaan ainoa. Jos kuvassa on täysin mustia osa-alueita, voidaan sanoa että ao. alueista ei tule kuvainformaatiota, eli vaikkapa OLED-panelin LEDit ovat sillä kohtaa sammuksissa. Kirkkaassa kuvassa tumman harmaa näyttää kirkasta taustaa vasten mustalta, joten siinä suhteessa ei ole ongelmia. Suurin ongelma tulee silloin kun koko kuva-ala on suht pimeä, jolloin harmaasävyillä olisi väliä. Ikävä kyllä oikeastaan mikään tv-tekniikka ei suoriudu täydellisesti tässä. OLED-paneeleissa ja Local-Dimming-televisioissa ongelmaksi tulee LEDien kirkkauden säätö. OLED-paneleissa ilmenee tasaisella hyvin tummanharmaalla lähetteellä laikukkuutta joka vertautuu LCD-panelien valovuotoon. LCD-panelien Local Dimming-ledit sammuvat kun harmaa tummuu tarpeeksi, siis ennen kuin ao. kohta on lähetteessä täysin musta, siten menettäen kuvainformaatiota. Lisäksi himmennysalueet ovat liian isoja; siihen lienee tulossa korjausta uusilla tekniikoilla. Hyvän kuvanlaadun osatekijöiden painotus näyttää osin katsojakohtaiselta, minulle riitttää että kuva liikkuu nykimättömästi eikä siinä ole asiaankuulumattomia artefakteja tai laikukkuutta, ja värien toisto on kunnossa. Se, näkyykö täysin musta 0 nitsinä vai 0,5 nitsinä, on minulle toisarvoista. Sinänsä ihmettelen sitä että kun esimerkiksi ips-paneli on saatu monitorikäytössä yltämään kontrastiin 1:1000 000 ilman paikallishimmennystä, ja ips-panelissa sivusta katsoen näkyvä tummien alueiden hehku eli "ips glow", on saatu kuriin jo vuosikymmen sitten, miksi näitä tekniikoita ei ole tuotu televisioihin ?? Onko niin että lcd-panelivalmistus on nykyään bulkkituotantoa, kilpaillen ainoastaan hinnalla? Panasonic (joka on tehnyt korkeakontrastisia paneleita) on lopettanut lcd-panelien valmistuksen, Samsung on lopettamassa, ja LG on vienyt oman valmistuksensa Kiinaan.
No ei kyllä varmasti ole. Tuo on taas jokin valmistajan huuhaajuttu, joka perustuu siihen, että verrataan tilannetta että taustavalo on poissa päältä, tai sitten maksimissa.