Itse olen asunut tässä asunnossa jo yli kymmenen vuotta ja minusta ei ole ilmoitettu isännöitsijälle että asun tässä osoitteessa. Olen kirjoilla toisessa osoitteessa mutta täällä maksetaan vedestä kulutuksen mukaan. Epäilen että tuo hallituksen puheenjohtaja tietää että asun tässä kun minulla on vielä autokin talonyhtiön vuokrapaikalla mutta emännän nimissä.Mutta eivät ole puuttuneet siihen koska onhan minulla oikeus olla kylässä Jos joku kysyy niin voin kyllä todistaa että olen kirjoilla toisessa asunnossa tulkoon vaikka käymään poikamies boksissani
Olen ymmärtänyt, että vedenkulutuksen pihistelyllä voi olla huonoja vaikutuksia putkiston kestävyydelle. Eli putkissa pitää virrata riittävästi vettä, jotta ne pysyvät kunnossa. Aika kalliiksi tulee siis ideologia, jos pitää tehdä putkiremppa vaikka 10-20 vuotta etuajassa. Vuokralla asujia tämä ei tietenkään kiinnosta tippaakaan. Ennustan tämän saman ideologian mukaisesti kaukolämmön (ja veden) hinnan kallistuvan rajusti tulevaisuudessa. Jopa niin, että aiemmin järjetön sähkölämmityskin alkaa näyttämään järkevältä. Yksi syy pk-seudulla on tietenkin Helsingin päätös luopua kivihiilivoimaloista lainkaan miettimättä, millä ne korvataan. En juurikaan kaipaa Suomeen 3 minuutin suihkukulttuuria, vetämättömiä vessoja ja ideologisista tai säästösyistä pahalle haisevia ihmisiä.
^ Puhumattakaan siitä, että esimerkiksi vettä säästäväksi viritetty vessa on vedettävä kahdesti ennenkuin kaikki on huuhtoutunut.
Vuokranantajakin tuli jopa vastaan tuossa (sinänsä ihan reilua, kun kuitenkin vuokrattu kiinteällä vedellä ja käytön mukaan hinnoittelu selkeästi yllätti kovuudellaan). Meille jäänyt osa taidettiin maksaa puoliksi, kun en halunnut alkaa liikoja vaatimaan (puolisokin oli tullut taloudellisesti vastaan toisissa asioissa). Otan paljon huomioon luonnon kulutusta, mutta puhtaudesta en tingi. Koen sen kai olevan tietynlainen sivistyneen ihmisen käyntikortti. Toki tietyn pisteen jälkeen puhtauden ylläpito voi lipsahtaa turhamaisuuden puolelle, mutta ei se liene mikään tämän päivän ilmiö kuitenkaan, että ihmiset tuppaavat peseytymään joka päivä. Juomalaseja en sentään laita astianpesukoneeseen yhden tai edes muutaman käyttökerran jälkeen (oletuksena toki että olen juonut vettä/kivennäisvettä tms.), mutta sehän on selvää, mitä tulee lämpimän aterian jälkeisiin likaisiin astioihin, että bakteerikasvusto moninkertaistuu tunneissa (minkä voisi olettaa olevan lämpimien ruokien syömäväli). En minäkään. Toisaalta en kaipaa myöskään niitä, jotka läträävät ylettömästi sen nimissä, kun on rahaa, tai sen nimissä, ettei jaksa vaivautua ajattelemaan kulutusta ja kuormitusta. Esimerkiksi oman alle viiden minuutin suihkun aikana ehdin rivakasti mutta todella huolellisesti saippuoida itseni (mukaan lukien esim. pesusienen ja selkäharjan käyttö) ja pestä saippuan pois. Ei siinä mikään jää puolitiehen ja näin ollen yhtään pidempi aika tarkoittaisi automaattisesti sitä, että ollaan siirrytty puhdistautumisesta vesisuihkusta nauttimiseen tai tahalliseen verkkaisuuteen. Toki on asia erikseen, jos vartalo esim. iän tai vaivan takia ei pysty toimimaan rivakkaan tahtiin, mutta perusterveellä aikuisella ei pitäisi olla ongelmia tuon suhteen. Mitä tulee tuohon vetämättömään vessaan, niin kieltämättä olen "if it's yellow let it mellow, if it's brown flush it down" -ideologian mies, joskin toki vieraiden käydessä tai pidemmäksi aikaa poistuessa huuhdon virtsankin samantien alas. Tämä ei luonnollisestikaan tarkoita sitä, että virtsa olisi missään vaiheessa pöntössä kellumassa tuntikausia hajuhaitaksi saakka, vaan lähinnä sitä, että minusta on turhuutta huuhtoa virtsaa pois jos pyttyyn tulee uudet pisut varttien sisällä.
Näitähän kävinkin jo läpi säästö ketjussani. olen muuten yleensä ollut aika terve vaikka en pese aina astioitakaan. Mahdollisesti elimistön vastustuskyky voi nousta noista jutuista mutta on niissä myös omat riskinsä.
Viikon kiinnostavimpia artikkeleita: Jäähdytysaukko viilentämään maailmaa – uudet materiaalit jäähdyttävät pintoja kuin itsestään "Maasta karkaa lämpöä avaruuteen tietyillä säteilyn aallonpituuksilla. Sitä voi hyödyntää viilennyksessä."
Sisäministeri Ohisalo ilmoitti juuri tasa-arvon käsitteen radikaalista muutoksesta intersektionaaliseksi – Halla-aho: ”Hierarkiassa alimpana on tietysti valkoinen heteromies”
Nysseon totta! Feministit haluaa poistaa koko käsitteen mies! Tilalle tulisi ns. käyttämätön olisi umpinainen, "kerran käytetty" avonainen ja entinen mies olisi varsinainen. T: Vesku
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006555788.html En niinkään ota nyt kantaa uutiseen, mutta tuo on kiinnostava lähinnä siksi, että eikö noissa laitteissa ole jotain merkkivaloa siitä, että joku turvakaari on auki? Tai sitten koko laitetta ei saisi käyntiin, jos yksikään turvakaari on jäänyt lukitsematta kiinni? Yleensähän nuo työntekijät kiertävät laittamassa tyhjienkin vaunujen turvakaaret kiinni ennen lähtöä, joten olen olettanut, että ohjaajan kopissa pitää olla joko vihreä valo sille, että kaikki on kiinni tai sitten tosiaan laite ei edes käynnisty.
Kyllähän nuo turvarajatkin saattavat mennä epäkuntoon, ja siksi vaikuttaa että turvalaitteet olisivat käytössä vaikka näin ei todellisuudessa ole. Omalla työpaikalla noita rajoja on satoja, ja säännöllisen epäsäänöllisesti saa huomata, että jokin niistä on epäkunnossa. On sitten sattumankauppaa mitä ne epäkunnossa olevat rajat näyttävät. Toki on outoa, ettei henkilökunta ole käynyt paikanpäällä tarkistamassa, että ne turvalaitteet ovat oikeasti käytössä.
Eilen sainkin tähän vastauksen, kun huvipuiston pomoa oli haastateltu. Ilmeisesti ko. laite on niin vanha, että sen saa käyntiin, vaikka kaikki turvakaaret eivät ole alhaalla. Uudempia laitteita ei ole mahdollista laittaa päälle, jos joku on ylhäällä.
Tuon perseilyn hulluuskerroin on omaa luokkaansa: Reijonen kysyi Isis-taistelijoista – sisäministeri vastasi ympäripyöreitä
Salon sairaalamurhan 18-vuotiaan uhrin äiti joutui vaikenemaan pitkään - kertoo nyt, mistä tapauksessa on kyse: ”Hänen ei pitänyt kuolla” "Vaikea ajatella tytärtäni mediassa kuvattuna nuorena naishenkilönä. Hän oli lapseni, vaikkakin jo 18 vuotta täyttänyt, silti lapsi sekä mieleltään että motoriikaltaan. Halusimme hoitaa häntä kotona niin kauan kuin jaksamme. Hänellä oli rakastava perhe ja turvallinen koti. Hän oli syvästi kehitysvammainen, tarvitsi kaikessa apua. Minulla ei ole terveydenalan koulutusta, mutta niin vain sain pidettyä hänet hengissä kaikki ne vuodet. Kun tyttäreni joutui sairaalaan ja jouduin ’luovuttamaan hänet’ muiden hoidettavaksi, lopputulos oli se mikä se oli. Heillä oli kaikki se taito hoitaa, mutta heillä ei ollut halua.” Hitsi kun tuli harvinaisen surullinen olo tuon äidin sanoista. Uhri petettiin järjestelmän taholta todella ikävällä tavalla sen takia, että hän sattui olemaan erilainen. R.I.P.
Mikäli oikein ymmärrän, niin Amerikassa (=USA & Kanada) yritys todella aina joutuu hakeutumaan konkurssiin. Siitä seuraa ns. konkurssimenettely, jossa yrityksen velkojat voivat päättää yrityksen laittamisesta joko konkurssiin tai suomalaisen tyyppisestä yrityssaneerauksesta, jos velkojat näkevät, että yrityksellä on mahdollisuus jatkaa toimintansa velkojen uudelleen järjestelyn jälkeen. Siis minun käsitykseni mukaan yritys itse ei siellä voi hakeutua yrityssaneeraukseen. Ymmärrän tuon viittauksen niin, että velkojat eivät halua tuota sirkusta konkurssiin, vaan ovat aloittaneet ns. konkurssimenettelyn, joka aloittaa yrityssaneerauksen.
Amerikka on eri asia kuin USA ja Kanada. Kanadassa on taatusti eri lait kuin USA:ssa. HS käyttää termiä yrityssaneeraus.
Ei ole tarkkaa tietoa niistä lakijutuista. Ja olen useasti sanonut, etten ole lakimies. Olin vaan saanut tutuiltani USA:sta sellaisen käsityksen, että siellä on jokin pykälä (=chpater eleven), jotta voidaan käyttää kun menee konkkaan. En ole edes varma kumpi sitä käyttää velkoja vai velallinen? Toisaalta täällä oli muistaakseni linkki Talouselämä-lehteen, joka käytti termiä konkurssi. Joten ilmeisesti tuo ei ole aivan niin selkeää, kummasta on kyse. Minä toisaalta luotan jonkun verran enemmän Talouselämän termeihin talousuutisissa kuin HS:n yleistoimittajan käyttämiin, vaikka HS:n uutisoinnin tasoa arvostankin. Minä olen aina luullut, että ne lait siellä ovat monessa suhteessa lähellä toisiaan, mutta mitään varmaa tietoa minulla siitä ei ole.
Julkiselle osakeyhtiöllekin (oyj) on tyyliin jokaisessa englanninkielisessä maassa oma nimityksensä ja kunkin termin määritelmä poikkeaa muiden maiden vastaavasta todennäköisesti ainakin pieneltä osin. Täydellisiä synonyymejä tuskin löytyy edes noin yksinkertaisessa esimerkissä. Kuinka moni tietää esim näiden: Inc., Corp., Ltd. erot? Pointti on että voihan se käytännössä olla yrityssaneeraus, mutta siihen päädytään eri prosessin kautta kuin Suomessa niin kuin Vanha_susi totesi. Tai sitten ei. En minä tiedä.