Noihin hansikkaisiin liittyen... Keväällä tämän alkaessa pidin aina kauppareissuilla jne. käsissäni tuollaisia kertakäyttöisiä nitriittikäsineitä (ja kasvoilla maskia). Käsineet osoittautuivat todella epämukavan hiostaviksi, mutta käytin silti. Sitten, kun alkoi näyttää siltä, ettei tartuntaa kovin helposti saa kauppatavaroista, kun niitä kerää hyllystä kärryihinsä aloin kesällä jättämään käsineet pois ja tyytymään pelkkään maskiin. Nyt syksyllä olen jatkanut samaan tapaan maskilla varustautuneena. Kauppareissuja toki tulee tehtyä enintään 1 viikossa. Muut ostokset tilataan kotiinkuljetuksella. Vaimo on ollut viimeiset 5 kuukautta neljän seinän sisällä paitsi sairaalassa tai terveyskeskuksessa käydessään. Lapsemme näkee eniten ihmisiä, mutta on koulussaan miltei ainoa, joka käyttää maskia ja yrittää pitää turvaetäisyyksiä.
Ovatkos plazalaiset pistäneet merkille, että alati sylkevillä ihmisillä tuntuu olevan vaikeuksia luopua tavoistaan edes koronayhteiskunnassa? Muutaman kerran on jo sattunut tilanne, jossa polkupyörällä ajaessa kymmenisen metriä edessäni ajava pyöräilijä sylkäisee sivulleen lennättäen epäilemättä ilmavirran mukana pärskeitään päälleni. Tämä siis kaupungin keskustassa, jossa ihmisiä on suht. paljon liikkeellä, eikä missään rauhallisella metsäpolulla. Kieltämättä nuo tilanteet edustavat sitä kärkipäätä, milloin tekisi mieli käydä sanomassa aggressiivisesti pari valittua sanaa, sillä onhan tuo nyt muutenkin tosi v#ttumaista, jos ei katsota edes taakseen ennen sylkemistä. Toki itsekin nyt toisinaan olen polkiessa sylkäissyt kohti tienlaitaa, mutten koskaan tee sitä, jos ihmisiä on 50 metrin säteellä ympärillä.
Noniin eilen ilmoitus uusista yyteistä ja porukkaa pihalle sekä lomautuksia. Varmaankin marraskuun alusta alkaen odotettavissa noita toimenpiteitä.
Pahoillani. Itse pelkään samaa. Sanotaan, ettei tule, mutta itse lukuja seuranneena vaikea nähdä muuta polkua.
Elämän pieniä iloja viety. Uutta, saapunutta elektroniikkaa ja tallennejulkaisuja pitää aina nuuhkia. En tiedä miten iso vika tämä on tällaisen käytöksen omaavan päässä, mutta lienee kohtuullisen vaaratonta kuitenkin (toki muoveissa tuoksunee lähinnä pehmittimet ). Nyt tätä ei koronavaaran takia uskalla / halua tehdä. Nimim. Avasin paketin, mutten vetänyt henkeen
Tunnet ihmisiä ravintola ja baari-alalta ja aika epätoivoisia ovat. Nohon YT:eet iski osaan, joihin edellisetkin Nohon jutut sattuivat. Sitten on omien baarien hankkineita baari Mikkoja. Kaikki repii hiuksiaan. Esiintyjät hakevat meiltä töitä, kun kaikki on taas loppu. Hiljaiseksi vetää, kun hallitus tappaa työpaikkoja kuin kärpäsiä Raidilla
Itseä ei haittaisi vaikka koko yökerho bisnes loppuisi ja keskiolut baarit. Ne tuovat jotenkin rauhattomuutta tänne kaupunkiin olen huomannut kun olen asunut useammassa osoitteessa joissa on sellainen ihan naapurissa. Ruokapaikat voisi pysyä kun tykkään käydä syömässä jos ravintolassa on hyvä palvelu tykkään kyllä ottaa alkoholia ruokaravintolassa kun siellä tunnelma on rauhallinen ja turvallinen ja on aina omat pöydät.
Toivottavasti joku hyvä kompromissi tässä löydetään ja on jo löydettykin. Vaihtoehto baareille on nimittäin kotona dokaaminen ja juhliminen, mikä tarkoittaa huomattavasti useammalle (naapurille) pahempaa mölyhaittaa kuin baarit. Samoin nyt aukioloaikojen supistuessa on ilmeinen riski varhaisen pilkun jälkeen jatkoille siirtymisestä koteihin. Korona-altistumisriskin näkökulmastakin on parempi, että se tapahtuu valvotuissa ravintolatilassa kuin kotibileissä. Sinänsä täydellinen kieltolaki rauhoittaisi varmasti tehokkaimmin. Muslimimaissa on varmaan aika vähän häiriötä naapurien känniapinoinnista. Viinahan nyt muutenkin on sellainen aine, että se harvemmalle sopii yhtään isommassa määrin.
mulla nuo naapurit on bilettänyt monesti niin että ne on varmaan lähtenyt baariin vähän ennen sen sulkemista jos ovat lähteneet.
Ja eilen sitten kenkää. Taisi mennä enemmän ns. etnisen puhdistuksen piikkiin kuin niinkään tarpeeseen vähentää ylimääräistä porukkaa. Ei ainakaan voi sanoa että irtisanomiset perustui työnteon määrään kun tapasaikuttajat jäi jos vaan oli hyvissä väleissä pomojen kans. Mutta ei tuosta paskan maku suuhun jäänyt, kun en vieläkään alentunut kenenkään persettä nuolemaan, edes työpaikan menettämisen pelossa. Kun kaadutaan niin kaadutaan saappaat jalassa.
YT tuli myös tänne. Alkoivat kaikkien lomautuksilla, joten osui myös omalle kohdalle. Suomen hallituksen toimista päätellen jatkuvat osittaisina seuraavat neljä kuukautta. En tietysti noita paskiaisia äänestänyt, joten ei tarvitse itseäni syyttää.
Voihan vittu ja jumalauta... Vilpittömät osanottoni. Kaikesta huolimatta vaikuttaa asenne olevan tasan niin pykälässä kuin olla ja voi, joten eihän tuollaista voi kuin kunnioittaa! Itse olen saman kaltainen (potenssiin sata) näissä asioissa, joten tiettyä hengen heimolaisuutta on helppo tunnustaa. Suotta lakkaa murehtimasta, leuka rinnassa kohti uusia pettymyksiä.
Eipä ole tarvinnut työpaikalla käydä kertaakaan ja tällä viikolla luovuin toimiston työpisteestäkin. Etätyöt jatkuu ainakin vuoden loppuun, ja vaikea nähdä mitään muutosta tilanteeseen ensi vuonnakaan.
Minä istuin työpisteelläni viimeksi ennen maaliskuun puoliväliä. Kerran tässä syksyllä kävin työpaikalla lyhyesti, kun minulle oli tuotu sinne paketti. Tuskin muuttuu tilanne vielä keväälläkään.
Maaliskuun puolivälin jälkeen olen käynyt toimistolla kolme tai neljä kertaa. Vielä voimassa oleva etätyösuositus on vuoden loppuun, mutta TJ ilmoitti viime viikolla että luultavasti mennään ainakin pitkälle kevääseen ennen kuin toimistolle voi palata ns. "normaalisti". Nyt siellä voi olla max. 1/3 väestä kerrallaan. Eipä mulla mitään pysyvää etätyöskentelyä vastaankaan ole, kun työpisteen ergonomia on samaa luokkaa kuin konttorilla.
Näinköhän tällä korona-ajalla on pysyviä jälkiä siihen, että työnantajat supistaa toimitilojaan laskien kasvaneen etätyön ja sen salliman ylibookkauksen varaan. Etätyö ei kuitenkaan aina ole toimivin vaihtoehto edes osa-aikaisesti toimistotyössäkään. Omat työpisteet tosin alkaa muutenkin olemaan menetettyjä mukavuuksia. Isossa kuvassa jostain kulmasta katsoen on kyse myös siitä, että työnantajan vastuulle kuuluneita asioita valuu työntekijöiden (kustannus)vastuulle. Mielenkiintoista myös nähdä, vaikuttaako korona-aika kasvattavasti tuki- ja liikuntaelinsairauksien määrään, jos ja kun monella ergonomia ei ole kotiolosuhteissa kunnossa ja varmistettu.
Pitääkö tässä nyt sitten luovuttaa ja siirtyä pöydän ääreen. Ei kyllä tunnu tämä 8 kk röhnötys missään.
Mielenkiintoinen kysymys sekin, että kumman vastuulla tuon järjestäminen kuntoon on. Toisaalta työsuojeluvelvoitteet kattavat myös tuon, toisaalta kotona tehtävä etätyö kuuluu kotirauhan piiriin, johon työnantajalla ei ole kauheasti mahdollisuuksia puuttua. Tähän astihan on käytännössä menty niin, että työnantaja tukee tiettyyn pisteeseen saakka ja jos ei suju, niin sitten tulee paluukomento työpaikalle, jossa katsotaan ergonomia-asiat kuntoon. Mutta jos jatkossa siirrytään enevässä määrin malliin, jossa työnantaja ei edes järjestä työpistettä eli etätyö kuuluu suoraan työsopimukseen, niin alkaakohan työnantajat kustantamaan asiallisia (säädettäviä) tuoleja ja pöytiä etätyöläisille. Sehän nyt on täysin selvää, että isossa osassa toimistohommia ei se keittiön pöytä, baarijakkara ja läppäri -kombo oikeasti riitä samoihin tehoihin kuin oikea työpiste (tai jos riittää, niin miksi siellä työpaikalla haaskataan rahaa näytttöihin ja muihin) ja vuoden jälkeen voi olla tukirankakin kovilla noissa setupeissa.