Denonilla AVC (Controller) on ilman FM-vastaanotinta ja AVR (Receiver) sen kanssa. Minä asensin viime viikolla AVR-X4500H:n Marantz SR6011:n tilalle helpottamaan tykin ja television yhteiseloa.
Ok, kiitos tiedosta. Mareks (ainoana Suomessa?) kertoo myyvänsä AVR-X3700 ja tuotetiedoissa mainittu FM-viritin, tuotesivulla kuva kuitenkin AVC:stä josta viritin puuttuu. edit: Pistin sinne kyssäriä ja muuttivat AVC:ksi Itse ostin HifiStudiosta (sain tingattua satkun pois) ja vaikka joskus Radio Rock:a tuli kuunneltuakin, niin pärjää hyvin myös ilman viritintä
Juu, 128kbps. Jos AVR on suomeksi viritinvahvistin, niin onko AVC pelkkä vahvistin? Moni paikka Suomessa käyttää AVC:stä nimeä viritinvahvistin.
Tuokin pessee FM:n äänenlaadussa. DAB on kyllä aivan eri maata sitten mutta sitähän Suomessa ei enää ole. Jaa-a. Viritinvahvistin on teknisesti väärin kun viritintä ei ole mutta ehkä se on niin vakiintunut nimitys että sitä käytetään. Vastaanotin on toinen jota näkee ja se ehkä kattaisi nettiradiotkin.
Uusi Marantz SR6015 saksassa vain 1050€, ei huono. Toivottavasti olisi tämän vuoden BF/CM alennuksissa mukana.
Mikähän lie omassa denonin 2400h vahvistimessa. Huomasin joku aika sitten katsellessa netflix iä ps4 kautta että äänet ovat hiljentyneet. Ennen pystyi katsomaan hyvin 35 volumilla mutta nykyisin tarvitsee 50-60 väliin melkein että kuuluu yhtä hyvin. Sama myös bluraytä katsellessa. Mitään ei ole säädetty eikä johtoja vaihdeltu. Ei vaan ymmärrä, vahvarin vaihtoko tiedossa?
Onko kellään kokemusta siitä, että Audyssey ei ensin tunnista subbareita ollenkaan ja sen jälkeen sama käy vasemmalle etukaiuttimelle, minkä kohdalle koko prosessi jumahtaa? Törmäsin tähän kun lisäsin kattoon 4 aktiivikaiutinta, eli kaiutinjärjestelmä muuttui 5.2 --> 5.2.4. Vahvistimena Denon AVR-X3600H. Kaikki kaiuttimet ja molemmat subbarit toimivat täysin normaalisti, mutta kun yritän ajaa Audysseyn, niin subbarien tasotestissä kumpikaan subi ei pihahdakkaan, nada. Ei vaikka levelit vääntäisi tappiin siinä kun Audyssey pyytää lisäämään subien tasoa siten, että päästäisiin 75dB paikkeille. Tästä jos jatkaa eteenpäin skippaamalla subien säädöt, Audyssey naksuttelee kaikki 5 lattiakaiutinta ja 4 kattokaiutinta 1. kuuntelupaikalle ihan normaalisti, paitsi kattokaiuttimien kohdalla kaiuttimesta toiseen siirryttäessä kuuluu saman tyylisiä naksahduksia vahvistimen sisältä kuin voluumia nostettaessa yli 50dB:n. Ikään kuin kyseisen yläkanavan vahvistin olisi ollut pois päältä ja se kytkettiin päälle testisignaalia varten tjms. Sitten kun Audyssey on saanut mitattua 1. kuuntelupaikan kokonaan ja se pyytää siirtämään mikin 2. kuuntelupaikkaan, niin silloin ensimmäinen testattava kaiutin, eli vasen etukajari, pysyy täysin mykkänä ja Audyssey jämähtää niille sijoilleen. Ei virheilmoituksia, ei mitään. Se ei edes lopeta yrittämistä X ajan jälkeen vaan kellottaa siinä vaikka maailman tappiin jos niikseen tulee... Ja tuo vasen etukaiutin (kuten kaikki muutkin) toimi hienosti 1. kuuntelupaikalle mittausta tehtäessä. Ja tämä sama tapahtuu riippumatta siitä ajaako Audysseytä vahvistimella vai MultiEQ:sta käsin, sillä ei näyttäisi olevan tähän vaikutusta. Ja tosiaan kaikki kaiuttimet ja subbarit toimii Audysseyn ulkopuolella täysin normaalisti. Mitä h***ettiä?!? Audysseyn tukifoorumilla jollain oli ollut hieman samantyylistä ongelmaa (vaikkakin hänellä ilmeisesti subit toimikin) Onkyon kanssa ja hänen kohdallaan tehdasasetusten palautus oli ilmeisesti auttanut ongelmaan. Pitänee tuota kokeilla seuraavaksi, ellei joku teistä keksi tähän jotain muuta mitä voisi sitä ennen kokeilla?
Oma into Marantzin SR6015:een lerpahti kun luin tämän testin SR6014:sta: https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/marantz-sr6014-avr-review.14615/ Uskoisin että design taitaa olla samnmoinen SR6015:ssa kuin SR6014:ssa. Denon on selvästi parempi, ainakin mittauksissa (mutta siitä puuttuu analoginen 7.1 tulo). Voi rähmä minkä tekivät.
Onko jossain lähtöpään laitteessa säädettävä lähtötaso, jota on tullut pudotettua, taikka onko Denonista lipsahtanut jokin rajoittava asetus (Dynamic Range Control, Night Time tms) päälle?
Testissä näkyy, mutta onko tuolla käytännössä metkitystä, en osaa sanoa. Isompi asia on nyt tietoon tullut HDMI 2.1 bugi joka on kaikissa 2.1 speksatuissa vahvistimissa eli 4K 120Hz HDR ei mene välttämättä läpi. Itse olen Playstation miehiä, että toivoa vielä on mutta silti menee nyt kyllä jäihin vahvistimen hankita ennen kuin tämä asia selviää.
Kovin on hinnat pysynyt ylhäällä tämän vuoden laitteissa. Vielä pitää odottaa PS5n hdmi 2.1-ominaisuuksien tulemista ja sitä myöten niiden testaamista, mutta alustavat arviot on että pitäisi toimia. Sitten hinta vielä sinne 800€ niin alkaa oma Atmos-settini olemaan valmis.
Tuo bugi johtuneet Panasonic Solutions HDMI 2.1 chipsetistä, jonka kaistanleveys ei ilmeisesti riitä 4K 120Hz HDR signaalin välittämiseen. Todennäköisesti kaikki valmistajat käyttävät samaa piiriä ja jos vika on tosiaan tuossa HDMI 2.1 input piirissä, sitä ei voi ohjelmapäivitykselläkään korjata. Itsekin odotellut, että Denonin AVC-X3700H hinta laskisi alle tonnin. Kyllähän tuollainen bugi varmaan laskee jo muutenkin AV vahvistimien vähäisiä myyntimääriä. Moni varmaan jää odottamaan uusia malleja, joissa bugit on korjattu. Sitten kun uudet mallit julkaistaan, näitä varmaan saa edullisesti poistomyynnistä. Itseä tuo bugi ei haittaa, koska en pelaa enkä omista sellaista videotykkiä, jossa olisi HDMI 2.1.
Nyt pääsin sen henkkoht toteamaan kun sain RTX 3000 sarjan näytönohjaimen käsiini, että Denon x3700 tosiaan puskee ongelmitta läpivientinä PC:ltä sen 4K 120Hz 10bit HDR päällä. Olen 8 eri peliä testannut nyt, joista kuudessa HDR. Kerran peliä käynnistäessä jäänyt musta ruutu äänien kuuluessa taustalla, kuitenkin kuva palautui painamalla ctrl+win+shift+B. Eli PS5 ja RTX 3xxx ainakin toimii näiden "viallisten" panasonic solutionin HDMI 2.1 chippien kanssa, mutta Xbox Series X ei. ^ Tuota on useampi jo testannut ja hyvin on toiminut. @Make73 käsittääkseni testasi myös.
Joo.. netissä liikkuu tuosta bugista niin monenlaista tietoa. Mutta jotain yhteensopivuusongelmaa siinä ilmeisesti kuitenkin on. Johtuneeko vain tuosta 4K 120Hz HDR suuresta kaistanlevedestä, ei voi tietää varmuudella. HDMI on aika tarkka kaapeleista ja näytönohjainkin vaikuttaa toimivuuteen, mikä on tullut todettua useita kertoja. Esim. meillä on firmassa videotykki, joka ei näytä 1080p@60Hz kuvaa HDMI:n kautta kaikilla läppäreillä. Muistaakseni Lenovon läppäreillä 1080p@60Hz toimii ongelmitta, mutta HP:n ja Sonyn läppäreillä näyttö pystyy mustana.
Lienee siis innokkaimpien HDMI 2.1 -miesten parasta odotella mallivuoden 2021 vahvistimia. Jos sitten olisi lastentaudit siltä osin ohitse. Tosin mitäköhän välttämätöntä sitten on taas nurkan takana tulossa.
Laitteet: Denon AVR-X4500H ja 7.2.4, joista 7.2.x aktiivikaiuttimia (Genelec) ja -subbareita. Videotykki ja tv. Ehkä kaiutinpiuhat terassille (zone 2). Käytössä myös 2kpl Heos amp. (niitä vanhempia). Sekä tulevaisuudessa apple tv ja ps4 tai ps5. Subbareissa tällä hetkellä vahvareina 2 x t.amp, joten ne eivät toimi normaalien subbareiden tapaan, jotka aktivoituisivat automaattisesti vahvistimen kanssa. (Jatkossa ehkä 1-2 kpl svs pb-16 ultraa, jos jostain sattuu löytymään käytettynä, vink vink.) Laitteet tulee olohuoneeseen, johon vedetään uudet sähköt jne. Mitä kannattaa huomioida asennusvaiheen sähkötöissä? Ajatuksena se, että aktiivikaiuttimet ja subbarit eivät olisi päällä koko ajan, vaan käynnistyvät vasta kun vahvistimen laittaa päälle, ja sammuvat sen kanssa. Mitä käy kun laitteet pimeänä, ja kuuntelee terassilla musaa (zone 2); kytkeytyykö vahvistin päälle, ja aktivoi aktiivikaiuttimet samalla? Vai kannattaako käyttää heos ampia? Toinen amp mennee autotalliin, ja toinen tällä hetkellä ehkä tarpeeton. Haluaisin myös, että valkokangas ja tykki olisivat symbioosissa, eli kangas laskee kun tykin käynnistää ja nousee kun tykin sammuttaa. Kangasta en ole vielä hankkinut, ja aluksi saatan mennä vanhalla manuaalikankaalla, koska vieläkään en ole onnistunut löytämään punottua sähkö-alr kangasta.. Tykin ja kankaan ei tarvitse käynnistyä/aktivoitua vahvarista, koska niitä käytetään arjessa (vaimo) television kanssa. Onko Denonissa oppiva kaukosäädin? Sekin voisi auttaa, jos kankaan (ja tykin) kaukosäätimestä pääsisi sen avulla eroon.
Tuollainen olisi jo tullut jos joku olisi moisen keksinyt. Mikroperforoituja ALR kankaita on jonkinverran sähköisenä. Itselläni oli tuota microperforoitua kangasta testipala (1m x1m) ja 3m päästä en kyllä erottanut mitään reikiä, ja kyllä näkökykyni on erittäin hyvä. Tilaa moinen testikappale ja tsekkaa. sry kun ei ollut sähköjippoja antaa.
^^ aktiivipurkit kyllä pitäis lähteä käyntiin sitten kun niihin tulee signaalia joten ne pysyy hiljaa jos vahvistin syöttä zone purkkeja ja aktiivit on pää zonessa.
Genelecit eivät käynnisty tai sammu signaalin mukana. Ainakaan nämä vanhemmat 80x0a sarjalaiset, joita täältä löytyy.