no ompa tuokin lg vehje taas pois suljettu omalta listalta ton sparechange videon jälkeen. Jotenkin melkeimpä hyvittaa että samat sateenkaaret vilkuttaa vaikka valo tulis parista laserlähteestä. Ehkä sitten kun makaa mullan alla saadaan 3chipin dlp:t kuluttaja hintoihin ja DLPstä tulee mieleen muutakin kun päänsärky ja vilkkuminen
Hisense's 2021 laser projection TVs promise better colors than OLED or quantum dot The TriChroma Laser TV offers great color and comes in three different designs, including a self-rising model. https://www.cnet.com/news/hisenses-2021-laser-tvs-promise-better-colors-than-oled-or-quantum-dot/ (Jan. 11, 2021 6:56 a.m. PT) TV manufacturer Hisense has announced a new range of laser projection TVs at CES that the company claims boasts better color performance than any other screen technology. Hisense says its new TriChroma Laser TV is the only display that meets the BT2020 color standard. BT2020 has been a goal of TV manufacturers for many years and is a key feature of NextGen TV (ATSC 3.0), the broadcast 4K standard. The Chinese company claims the technology offers 50% better color than "high-end cinema" and has a brightness of 430 nits, which is high for a projector. Typically, high-end LCD TVs max out at about 1,000 nits. ^ Kassellaan kuinka lunastaa lupaukset.
Kiinnostava laite, jos lunastaa lupaukset ja on hinnaltaankin OK. Hisense on aiheuttanut pettymyksiä lupauksillaan aiemminkin.
Lasereiden hyvä puoli ymmärtääkseni on juuri se, että väriavaruus on laaja. Toinen asia vain on se, että harmittavan vähän on leffoja, joissa väriavaruus olisi DCI-P3:a laajempi. Mutta hieno juttu kuitenkin, että tuo bt2020 on saavutettu.
LEDien (myös laser) kirkkauden pitäisi olla säädettävissä hyvin nopeasti. Säätö voisi korvata ainakin osittain mekaanisen iiriksen. Toinen korvattavissa oleva mekaaninen laite projektorissa on pyörivä väripyörä. Kun käytettään kolmea erikseen ohjattavaa valolähdettä kullekin värille erikseen ei tarvita vaihtuvia värisuotimia. Kun kukin värivalo on päällä max. 1/3 ajasta, voidaan niitä polttaa kirkkaammin ja säästää energiaa (= vähemmän lämpöä). Esim. kaikki punaisen valon aallonpituudet muuttuvat lämmöksi silloin kun näytetään vihreää tai sinistä osakuvaa. Uskoisin läpimurron olevan lähellä hyvin tehokkaille ja edullisille laser-LED DLP-projektoreille. Laser-LED on puolijohde ja puolijohteiden hinnat ovat jatkuvassa laskussa. Ainoa uhkakuva ovat yhä kookkaimmat ja halvemmat taulu-TVt. Projektorimarkkinat eivät saa kutistua liian marginaalisiksi.
Vaikkei tämä mikään "projektoreiden tulevaisuus" ketju olekaan, niin on varmaan helppo ennustaa, että olette viimeinen sukupolvi, joka projektoreista mitään katsoo. Ei noilla minun DVD, Blu-ray tai UHD-kiekoillakaan kohta mitään tee, mutta nautitaan niin kauan kuin ilma vielä pihisee.
Noissa alkaa logistiikkakin jo vähän sakkaamaan... Pari kertaa tullut kannettua vanhanajan MDF screenejä kokoluokka parhaillaan 150" -tuumaa kerrostalon kuudenteen kerrokseen niiin niin.. Toki jotkut kasattavat paneelit ovat asia erikseen.. Jokuhan oli avsforumilla moisen rakentanut / hommannut. 120" -tuumaa ei tainnut maksaa kun 120 000$ .. juu on lähitulevaisuutta. No tuskin ollaan. Nykyään tulee noita ultra short throw -tykkejäkin kun liukuhihnalta.
Onko se nyt sitten tykki ollenkaan? Vähän kuin taka projektio-TV. Ihan kiva varmaan, mutta vaikea nähdä, että tämä tekniikka on se tulevaisuus, kun ei taida tämän saitin kultasilmille kelvata. En ainakaan ole nähnyt yhtään ketjua, jossa keskusteltaisiin, mikä ultra short kannattaa hankkia/olisi paras. Hehkutettaisiin "nyt se on tulossa himaan"
Projector on videotykki, olit sinä siitä mitä mieltä tahansa. Uskon kyllä että sinun on vaikea nähdä yhtään mitään muuta tulevaisuutena kun töllöttimet. Muutenkaan tälläinen offtopic ei tähän kuulu, eli perusta oma ketju näille asioille jos haluat enemmän näistä turista.
totta. eipä ainakaan itselle ole tulossa "TV" tä teatteriin ainakaan tän vuosikymmenen aikana. tuskin ikinä. Ei isoissa Tvssä ole järjenhiventäkään.
Minä vastasin lähinnä tähän. Teidän vastaukset olivat offtopic. Minä en halua asiasta turista, mutta jos teillä on järkeviä vasta argumentteja, niin kuulen ne mielelläni. Ja jos se ultra short range tykki on teidän mielestänne tulevaisuus ja olette niitä ostelemassa, niin muutan mielipidettäni. En edes ajattele, että se on televisio. Onko se seinä, tapetti tai paneeli? Tai ehkä se on liian vanhanaikaista. Lasit tai jotain mitä heijastetaan suoraan silmään? Eikös sen ensimmäisen alle tonnin tykin oston syy ole yleensä se, että halutaan isoa kuvaa halvalla? Jos se syy poistuu uusien näyttötekniikkojen kehityksen myötä? Eikä siihen tarvita enää tulevaisuutta, johan tällä saitilla on tykittelijöitä, jotka ovat vaihtaneet 75-85 töllöön. Kohta ne näytöt on 95-105 kokoisia. Mutta tykki muodossa hiilikellari, minä väkerrän HDMI-johdon pituuden, polttimoiden, tuulettimen, hush-boksin, iiriksen, pölyhiukkasten, anamorfisten linssien kanssa... Näettekö, että teitä nuoremmat seuraavat jalanjäljissänne?
Tykittäjien määrä varmaan vähenee televisioiden suurentuessa mutta dedikoidun tilan pitää edelleen olla melko musta pinnoiltaan, sen televisionkin kanssa, ettei immersio kärsi. Itse en ainakaan tykkää jos ääreisnäkö poimii asioita jotka eivät leffaan liity. Ja tietty televisioilla pysyy se ongelma että dialogi ei tule täsmälleen sieltä mistä pitäisi. Mutta kyllähän tykittely varmaan jää aika marginaaliin tulevaisuudessa. Tällä menolla oman epsonin lamppu kestänee 10 vuotta, saa nähdä jääkö viimeiseksi tykiksi. Siinä vaiheessa televisioiden koot on varmaan +100" sekä mini/microledit järkevissä hinnoissa.
Kyllähän se alkaa näyttää siltä, että videotykkien kysyntä vähenee ja hinnat nousee sitä mukaa, kun isompien telkkareiden hinnat laskee. Moni varmaan valitsee pienemmän telkkarin sen käyttömukavuuden vuoksi. Lisäksi nykytelkkareista löytyy tarvittavat sovellukset (Netflix, Youtube yms.), joita ei videotykeissä ole. En usko, että yli 80" telkkarit tulevat ihan lähiaikoina yleistymään, koska ne alkavat olla jo sen kokoisia, että niiden kuljettamisessa, liikuttelussa ja asennuksessa alkaa olla haasteita. Videotykit varmaan jää 100" kuvaa katselevien tosiharrastajien laitteiksi. Kun videtykkien kysyntä laskee, uusia tykkejä ei varmaan kehitetä enää samaan tahtiin kuin 10v sitten. Halvemmille entry level malleille varmaan riittää vielä kysyntää.
Monet ovat vaihtaneet olosuhteiden pakosta, eikä vapaaehtoisesti. Monet edelleen katsovat sen leffan tykistä eikä töllöstä vaikka molemmat löytyvät taloudesta. (Esim. allekirjoittaneella.) Monet ovat hommanneet sen tykin telkun hommaamisen jälkeen. Minusta ainakin on hirveää katsoa jotain scope -leffaa 85"-tuumaisesta (tai alle) töllöstä... yhhh.. Ilmeisesti et sitä perustavanlaatuista faktaa tajua (joka ei minua kyllä yllätä) että yllämainitut ovat monelle iso osa harrastusta. Esim. anamorfisella linssillä saadaan kaikki kuvapikselit talteen ja näinollen telkkua viedään kun litran mittaa esim. kuvan tarkkuudessa pikseleiden suhteen. He (ja minä mukaanukien) tykkäävät näpertää ja touhuta asioiden parissa. Se ei ole sama asia kuin pakko. Tajuatko että on myös ihmisiä jotka tuunaa autojakin ja myös niitä ketkä tykkäävät viritellä ja kellotella tietokone puolella asioita ? Ja uskon että vielä löytyy jokaisen harrastajan / harrastuksen jalanjälkiin kulkijoita. Toivottavasti asiat eivät mene siihen suuntaan että kaikki tekninen näprääminen loppuisi, se olisi aika surullista. Löytyyhän nämäkin jo tykeistä, ei tosin JVC / Sony etc. isojen valmistajien tuotteista. Nämä nimet kun ei halua olla mitään all-in-one purkkapakettiratkaisun omaavia valmistajia. Esim. tuota kysynnän laskemista en ainakaan itse allekirjoita ennenkuin näen siihen jotain oikeaa myyntitilastoa nykyhetken tilanteesta, enkä mitään mutuilua.
Ainahan videotykit ovat olleet hyvin pienen marginaaliporukan laitteita. Elokuvateatterin rakentaminen kotiin vaatii vaivaa, ja suurin osa vaatii helppoutta tekemiselle ja useimmiten ei ole mahdollistakaan mahduttaa kotiin moisia systeemejä. Mutta mikä korvaa projektorin tulevaisuudessa, niin se on mysteeri. Historia on opettanut että ihmisille ei myydä mitään sopuhintaan ja koko maksaa aina. Vaikka tulisi mikä tekniikka, niin aina joku propellipää keksii uuden ominaisuuden, jolla siitä saadaan kynittyä se 5-numeroinen summa. Läninnä itselleni tulee mieleen joku tapettimainen näytöntapainen pressu, mutta sekin vaan heille jotka ylipäätään haluavat ison kuvan. Ja kuka haluaa, ja mihin ympäristöön? Olohuoneeseen? Maassa jossa ei saada tv:en edes HD-kuvaa, KAKSIKYMMENTÄ VUOTTA senkään jälkeen kun tuli digitv ja jolloin höpistiin teräväpiirrosta. Nyt uuvateille kaupataan jo 8K-televisioita! Tämä on käsittämätön farssi. Amerikkalaiset ovat kodeissaan katsoneet hd-kuvaa jo vuodesta kirves ja perse, mutta ei täällä perähikiällä. No, se siitä. Luulen että iso kuva tulee jatkossakin olemaan kallis, koska tavikselle ei voi halvalla myydä parhautta. Itse otan kyllä esim. 120" näytön leffahuoneeseeni ja hylkään projektorin, jos tämmöisen saa vaikka viiteen tonniin. Mutta utopiaahan se on.
Minusta kotiteatteritykkien kysynnän väheneminen on ihan selvästi nähtävissä. Parempien tykkien hinnat ovat nousseet selvästi, valmistajia on vähemmän ja uusia malleja ei julkaista niin usein. Esim. Epsonin TW9400 on ollut markkinoilla jo kohta kaksi vuotta eikä tilalle ole tullut korvaajaa.
No minä en jaa kyllä näkemystäsi. esim. keskitason FullHD tykin saa edelleen siihen "keskihintaan", jopa jonkinlaisen pixelshifterin (tyyliin Epson EH TW7400). Niche tuotteet ovat aina maksaneet ja tulee aina maksamaan + nyt näitä arvokkaita (nat. uhd) laitteita on vaan enempi.. Ja Epsonillekin on tulossa jatkaja. Sony VPL VW300 julkaistiin jo 6-vuotta sitten ja oli natiivi uhd ja oli kallis edelläkävijä. Aika helvetin monta seuraajaa tuollekin jo Sonylta tullut. Ei edes sormet riitä laskemaan ja lisää vaan pukkaa. Toki jos "parempi tykki" määritellään esim. nat. reson perusteella niin sitten on hinnat nousseet. Onhan se tosin tylsää kun laadukas laite maksaa. Paa toki niitä kysynnän vähenemiseen liittyviä lukuja jakoon jos on ? Muutakin kun mutua kotimaasta.
Minua harmittaa parempien tykkien hintojen nousun lisäksi se, että elokuvia ei saa enää niin helposti samalla kuvan ja äänen laadulla kuin ennen, kun leffat joutuu kohta katsomaan nettistriiminä. Kuvan resoluution ja äänikanavien määrän lisääminen ei välttämättä lisää katselunautintoa laadukkaaseen Blu-ray elokuvaan verrattuna, jos striimi on kovin rankasti pakattua.
Itse kyllä näen, että kysyntä kotimaassa olisi vähentynyt 10v takaisesta. Silloin vielä jengi hankki halvempia tykkejä olkkariin, kun yli 60" telkkarit olivat vielä niin kallita. Voi toki olla väärässäkin, mutta huonommalta minusta tilanne näyttää nyt kuin 10v sitten.