Nyt ei enää tiedetä edes sekopään sukupuolta, koska niitä on niin monta: "Helsingin Sompasaaressa henkilö heitteli kiviä kerrostaloasuntojen ikkunoihin joulupäivänä noin kello 18 aikaan. Poliisin saapuessa paikalle, henkilö uhkaili suusanallisesti käyttävänsä asetta, joten paikalle lähetettiin lisää partioita." https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d279899e-75c0-4b58-855b-14ab320b9bb5
Onko sitten täsmennetty postauksesi jälkeen, mutta artikkelin lopussa lukee "1995 syntynyttä miestä epäillään tällä hetkellä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja vahingonteosta." Eli sukupuoli lienee mies jos sillä nyt on mitään väliä. Hoitoon vaan palauttelemaan lepakoita tapuliin, oli se sukupuoli mikä tahansa.
Hyvä huomio erittäin tärkeässä asiassa, jonka puolesta yllätyksettömästi yksikään feminismitaho ei tiettävästi ole viitsinyt nousta barrikadeille. Miesten tasa-arvo ry kanteli THL:n SOPPA-työryhmän asettamisesta "Rikkoiko THL lakia, etenkin tasa-arvolain säädöksiä ja henkeä, asettaessaan vain naisia asiantuntijatyöryhmään, kysyy MTA Eduskunnan oikeusasiamiehelle lähettämässään kantelussa."
Aktivistien tilipäivä – väärillä väitteillä ratsastava Black Lives Matter takoi puolessa vuodessa 10 miljardia dollaria
Mitä tästä opimme? No ainakin sen, että jokaisen tasavertaisuutta kannattavan aatteen takana on joukko tekopyhiä ihmisiä, jotka käyttävät saamaansa valtaa väärin huomaamatta sitä ironiaa, että harrastavat juuri samaa kuin ne, joita vastaan taistelevat jalon aatteensa nimissä. Toki jalon aatteen puolesta pitääkin taistella, mutta kannattaisi samalla muistaa, ettei tässä sukupuoli tai rotu sanele "tasa-arvottomuutta", vaan ihmisluonne, johon sukupuoli tai rotu (oikeammin kulttuuri tai sosioekonomiset olot) vaikuttaa mutta jonka perusrakennetta se ei muuta. Toisin sanoen, valkoista heteromiestä voi olla syytä kyseenalaistaa, muttei pidä olla niin naiivi, että ajattelisi, että vastaavassa asemassa nainen tai muunrotuinen olisi sen jalompi (emmeköhän ole täällä Suomessakin saaneet nähdä esim. näitä ns. hyvä sisko -kerholaisia). Toivottavasti joskus näissä tasa-arvojutuissa tullaan huomaamaan se, että itse asiassa oletettua pienempi joukko syyllistyy tasa-arvottomuuden ylläpitämiseen ja että juuri tasa-arvottomuuden kohteen edustajista osa tuppaa olemaan se taho, joka ylläpitää toiminnallaan tasa-arvotonta kuvaa edustamastaan ryhmästä. Kuka esimerkiksi tänä päivänä oikeasti ajattelee, että miehet ylläpitävät naisen esineellistämistä. Vähääkän sometaitoja omaavat kyllä huomaavat, että moni nainen urheilijoista malleihin ja julkkiksiin itse esineellistävät itseään oikeuttaen sen jonkinlaisella voimaantumisella ja kehopositiivisuudella. On absurdia, että tänä päivänä meitä ohjelmoidaan siihen, että joku työllistää itseään somessa naamioimalla pakaroidensa täyteläisyyden esittelyn (viittaan niihin, joilla jokaisen kuvan keskiössä on ne pakarat) kuntoiluksi ja hyvinvoinniksi, ja meistä ne, jotka näkevät tässä seksuaalisia elementtejä, olemme esineellistäviä luolaihmisiä, jotka eivät osaa ottaa naisia tasa-arvoisina kansalaisina.
Oli kerran hauska keskustelu niukkoihin ja provosoiviin vaatteisiin itseään ahtavan neidon kanssa. Hänestä oli ällöttävää, että vanhat, rumat tai lihavat hikiset miehet katselivat. Eikö ne ymmärrä, että hän ei ole laittanut tissejä tyrkylle heitä varten? Heitä pitäisi rangaista. Häntä saavat katsoa vain komeat ja nuoret miehet, joita hänkin voisi haluta. Ajattelin tämän taas olevan kohta, jossa minun ei kannata avata sanallista arkkuani. Ei siksi, ettei se ei olisi pientä pikaista tyydytystä tuonut, vaan koska mitään hyötyä siitä ei olisi ollut.
VR:n päätös herättää pahennusta – ”Mikä on ihmisen hintalappu?” – "Tässä yhteiskunnassa on jotain mätää. Valtavia lämpimiä halleja on täynnä kiillotettuja autoja, mutta ihmisiä jäätyy kaduille. Millä on arvoa, millä ei. Mikä on ihmisen hintalappu, Oulun yliopiston suomen kielen dosentti Vesa Heikkinen vastaa Rusille Twitterissä."
Olen kyllä itse aina ns. pienen ihmisen puolella asiassa kuin asiassa, mutta onhan tuo uutisointi reiluuden nimissä todella yksipuolinen, kun ei keskitytty periaatteessa ollenkaan siihen olennaisimpaan eli siihen, millaisia nämä järjestyshäiriöt ovat olleet. Jos niissä on ilmennyt esim. väkivaltaa tai vakavaa väkivallan uhkaa koskien niin penkkiläisiä kuin penkkien ohi kulkevia, niin totta kai asialle joutuu tekemään jotain. Oletettavaa kuitenkin on, että penkkejä hyödyntävistä löytyy myös niin alkoholin kuin huumeiden kanssa ongelmissa olevia ja siten käytökseltään mahdollisesti arvaamattomia henkilöitä. Nyt kuitenkin noissa uutisoinnin twiiteissä jopa maalataan sitä kuvaa, että nämä VR:n näkemät järjestyshäiriöt ovat koskeneet pelkkää lepäämistä. Ei minun toki vaikea ole sitä uskoa, etteikö ison yrityksen sydämettömyys voisi näkyä tälläkin tavalla, mutta koen vaan, että asiassa on selkeä mahdollisuus selitykseen, jossa tämä toimi olisi sydämettömän sijaan ymmärrettävä joskin toki vaikea niille, jotka eivät ole aiheuttaneet penkeillä järjestyshäiriöitä. Ettei vaan olisi käynyt taas niin, että omasta mielestään jalot mielensäpahoittajat eivät ole vaivautuneet ottamaan asioista selvää, vaan tuomitsevat otsikon perusteella.
Yhdessä aulassa nurkassa on aina sama mies nyssäköiden, matkalaukun ja kassien kanssa. Istuu yhden päällä. Tehnyt tamuista sinne kuin pesän. Vartijat eivät aja pois, varmaan kun on hiljainen, vaaraton. Lukee ja syö tai muuten vain torkkuu. Ei käytä nähdäkseni päihteitä. Aina hänet nähdessäni mietin, mikä on hänen tarina? Miten hän on päätynyt tuohon? Tekisikö joku jutun rautatieaseman asunnottomista?
Nämä tarinat kiinnostavat minuakin. Valitettavasti niitä näkee harvoin, sillä ne eivät ole kovin mediaseksikkäitä. Muistan lukeneeni vuosikymmenten varrelta ehkä vain 1-3 julkaistua juttua Oulun katujen tunnetuista, kovakohtaloisista kasvoista. Sen sijaan saamme lukea tämänkaltaisia juttuja, jossa nuorelta, valkohampaiselta, klassisesti kauniilta tekijänaiselta on loppuneet hetkellisesti voimat, eikä Kela antanut rahaa aiemman yrittäjyyden takia. En tarkoita vähätellä tämän naisen ongelmia, sillä mielen ongelmien vakavuus ei kulje monestikaan käsi kädessä elämän konkreettisten vastoinkäymisten tai vaikeiden lähtökohtien kanssa. Sitä vastoin kritisoin nykykulttuuria, jossa jopa surkutarinoissa on kasvavissa määrin tärkeää, että kohde on mediaseksikäs. On toki joka tapauksessa hienoa, että surkutarinoita jaetaan, kun moni tuntee olevansa ongelmiensa kanssa yksin ja saa tätä kautta vertaistukea. Toisaalta antamalla juuri enemmän "nuorten ja suosittujen" kertoa surkutarinoitaan langetamme riittämättömyydellekin kriteerit, joiden perusteella vain tietty joukko on tarpeeksi riittävä kertoakseen riittämättömyydestään. Eräänlaista surkutarinoiden markkinataloutta valitettavasti.
Jo parin päivän takaa, mutta lukemisen arvoinen: Trumpin potkiminen somesta oli PR-temppu, jolla on vaikutuksia sinunkin internetiisi – 6 asiaa jotka sinun pitää tietää "Voit tulevaisuudessa todennäköisesti nostaa oikeusjutun, jos oma tilisi poistetaan somesta."
Työntekijää ei välttämättä saa enää tavoitella vapaa-aikana – EU-parlamentti esittää työntekijöille oikeutta olla rauhassa työajan ulkopuolella "Siis työntekijällä olisi aloitteen mukaan oikeus olla puheluiden, sähköpostien ja muiden viestien tavoittamattomissa vapaa-ajalla, viikonloppuvapailla ja lomapäivinä." "Aloitteen mukaan työstä irrottautumisen pitäisi olla perusoikeus." "Työajan ulkopuolella työhön tarvittavat viestivälineet pitää saada sulkea ilman seurauksia." ...Aamen!
Tähän liittyen monissa työehtosopimuksissa on pykäliä, joiden perusteella työntekijä saa ihan hyviä korvauksia. Esimerkiksi puhelinsoittokorvaus siitä, kun vastaat työpuheluun vapaa-aikana ja sanot ettei voi. Yksinkertainen tuntipalkka yhdeltä tunnilta per puhelu. Vaikka kestäisi siis minuutin. Eikös kuitenkin nykyäänkin suomen lainsäädäntö lähde siitä, että työ on työtä ja vapaa-aika vapaa-aikaa? Mutta työnantaja voi siis ihan omaehtoisesti lähetellä viestejä työntekijälle yms. Sen takia olisikin hyvä, että työntekijällä on a) työsähköposti b) työkännykkä. Ne voi jättää huomiotta vapaa-aikana. En oikein ymmärrä, että missä työssä siitä voisi tulla seurauksia, jos nuo jättää vapaa-aikana huomiotta. Tuon opettajaesimerkin sinänsä ymmärrän, mutta en sitä, että kuka tyhmä opettaja antaa oman numeronsa vanhemmille. Kyllä meidän lasten opettajilla on työpuhelimet, joihin vastataan vain työaikana. Samoin Wilma-viesteihin. Toinen tilanne voisi olla esimerkiksi hoitajilla, joita voidaan viikonloppuna tavoitella töihin, jos työkavereita on sairastunut. Osa ei tykkää, mutta osa mielellään lähtee tekemään varsinkin sunnuntaivuoroja. Ongelma tietenkin tulee siitä, että yleensä työnantajalla on vielä työntekijän oma puhelinnumero tiedossa, johon sitten laitetaan viestejä ja/tai soitellaan, jos jotain vaikka viikonloppuna kosahtaa. Ja koskeeko tuo laki sitten sitä, että työnantajalla ei ole ollenkaan oikeutta ottaa yhteyttä vapaa-aikana? (Muuten kuin ehkä työsuhdetta koskevissa asioissa) Toivottavasti kuitenkin erillisellä suostumuksella. Toki siitä taas seuraa se, että kuinka moni uskaltaa kieltäytyä siitä esimerkiksi työsopimusta allekirjoittaessa, jotta ei heti suututa uutta työnantajaa.
”Jos tämä otetaan käyttöön, tietoliikenne voi nopeutua rajusti” – Laserpulssien toistotaajuus jää yleensä megahertseihin, mutta nyt korealaiset rakensivat 58 GHz välkkyvän pulssilaserin - Itse pulssien kesto oli femtosekuntien suuruusluokassa
”Outo jäänne” – Venäjän sotilastiedustelu valvoo Ahvenanmaalla Edit. Hyh-hyh, mitä paskaa! Harri osti Gigantista muistilevyn – Sitten alkoi vääntö sähköyhtiö Kotimaan Energian kanssa "KKV:n lakimies: ”Se on yllättäen kuluttajalle eteen tuleva myyntitilanne.”" • Gigantin asiakas suostui 50 euron alennuksen saadakseen siihen, että hänen yhteystietonsa luovutetaan sähköyhtiö Kotimaan Energialle, josta häneen oltaisiin myöhemmin yhteydessä tarjouksen merkeissä. • Yllätyksekseen asiakas sai pian kuulla, että olikin sitoutunut tekemään sähkösopimuksen, jolla ei Kotimaan Energian asiakaspalvelijan mukaan ollut peruutusoikeutta. • Lakimies Jukka Kaakkola KKV:sta kertoo, että Gigantti-myynnistä on tullut virastolle ”muutamia” valituksia kuukaudessa ja että asia on nyt vireillä virastossa.
En sitä väitä, etteikö näissä yleensä ole kyse kuluttajan harhaanjohtamisesta. Kuitenkin koen, että Harri 65v on ehkä jo ikänsäkin puolesta ollut ns. poissa kartalta saamansa tarjouksen suhteen, jos oikeasti kuvitteli, että pelkästä tarjousyhteydenotosta saisi 50 euron alennuksen ja vieläpä tuotteesta (muistilevy), jonka hinnasta tuo 50 euroa oli todennäköisesti yli puolet. Oma kokemukseni noista tarjousyhteydenotoista on se, että niitä tulee vastaan lähinnä silloin, jos haluaa osallistua johonkin arvontaan tai saada korkeintaan jonkun todella pienen prosenttiedun. Valitettavasti yhteiskunnassa joutuu olemaan valppaana, ettei joudu uhriksi. Esimerkiksi suojatietä tms. ylittäessäni suhtaudun tilanteeseen aina niin, että oletan lähestyvien autojen yrittävän ajaa päälleni. Tämä oletus on hyödyllinen etenkin siinä klassisessa tilanteessa, jossa nelikaistaisella autotiellä autoilija päättää viisveisata jalankulkijoiden turvallisuudesta ja jättää pysähtymättä suojatien eteen pysähtyneen viereisen kaistan auton viereen. Toinen tapani olla valppaana on se, että jos olen tarttumassa johonkin tarjoukseen tai tekemässä jotain sopimusta, niin oletan, että myyjä on idiootti, joka yrittää huijata minua, ja kysyn monta kertaa eri tavoin, että "onhan nyt varmasti niin, että jos minä tämän hyväksyn, niin se ei velvoita minua xxx ja yyy". TL;DR Oleta aina yhteiskunnassa, että tilanteissa, joissa kyseessä on raha, laki tai turvallisuus, että kanssaihminen on pahantahtoinen idiootti.
Onhan tuo venäjän konsulaatti ollut tiedossa - ja hyvin julkisella paikalla - jo iät ja ajat, ei mitään uutta siinä. Mitäpä muutakaan ne siellä tekisi kuin tiedustelutoimintaa, tuskin venäläiset turistit on siellä niin konsulaatin tarpeessa.
Harri, 65v, osti ulkoisen tallennuslevyn, osaa käyttää sujuvasti sähköpostia ja on hyvin perillä nykyisen sähkösopimuksensa ehdoista ja sisällöstä. Oma arvioni on, että ei luultavasti käytä TikTokia, mutta on kuitenkin IT-asioissa osaavampi kuin nykyinen diginatiivi sukupolvi. Joten eiköhän hän ole ollut ihan kartalla Gigantissa asioidessaan.
En toki sitä tarkoittanut, etteikö hänellä olisi IT-osaamista, vaan enemmänkin sitä, ettei välttämättä oltu kartalla sen suhteen, mitä nykyään pitää varoa ja minkälaiset tarjoukset voivat olla liian hyviä ollakseen totta. Esimerkiksi oma isäni on suurin piirtein tuota ikäluokkaa ja osaa kyllä IT-asiat, mutta voisin helposti kuvitella hänen tarttuvan varomattomasti tuollaisiin tyrkytettyihin tarjouksiin näennäisesti pienestä lisävaivasta tai ymmärtävän väärin kaupustelijan houkuttelevasti asetetut sanat. Toki Harrin tarina kuulostaa siltä, että Gigantissa ollaan joko valehdeltu päivänselvästi päin naamaa tai sitten sähköntarjoaja on käyttänyt väärin Gigantista saatuja tietoja. Haluan kuitenkin jättää mahdollisuuden sillekin, että ostotilanteessa Harri ei välttämättä ole ymmärtänyt täysin, mitä hänelle sanotaan, varsinkin jos otetaan etenemispainetta aiheuttavia tekijöitä mukaan kuten korona-ajan halu edetä nopeasti ja takana mahdollisesti oleva jono. Sanotaanko näin, että lähes jokaisessa moisessa sopimukseen kusetuksenomaisesti houkutellussa tapauksessa, mistä olen kuullut tai lukenut, tuntuu uhri aina olleen jonkin verran sinisilmäinen tai varomaton. Harvemmin saa lukea sellaisista tapauksista, joissa uhri on monta kertaa kysynyt, ettei varmasti tule velvoituksi mihinkään ja maininnut nykyajan kusetuksista ja silti tullut kusetetuksi. Tähdennetään kuitenkin nyt lopuksi se (kun aina löytyy tunnepitoisesti suhtautuvia), etten tässä Harria tai ketään muutakaan uhria mistään syytä tai laita vastuuta heidän nurkkaansa muuten kuin korkeintaan tietynlaisen mahdollisen ennaltaehkäisyn tai maailman menon tiedostamisen vastuun. Kyllä minustakin nuo sopimuksiin kusettamiset ovat törkeää kaupustelua, varsinkin sen takia, että niiden purkaminen vaatii usein uhrilta aikaa ja harmaita hiuksia.