Se tosin pitää noista halvoista Kiinan nyssyköistä sanoa, että oon joutunut AliExpressistäkin epätavallisen paljon reklamoimaan saapumattomia pieniä, kirjaamattomia nyssyköitä. Itse asiassa voisin jopa sanoa, että seitsemän kymmenestä nyssykästä. Lähinnä niitä, jotka ei tuu noudettavaksi, vaan tippuu postiluukusta. Tiedä sitten mistä tämä johtuu. Oon kyllä odottanut yleensä nyt vähintään 2.5kk ennen kuin reklamoin.
Maailma osaltaan pelastuu, kun tällainen tilausrumba vähenee isossa kuvassa. Tilaukset toivottavasti keskittyvät lähemmäs ja verojen tilitykset Suomeen. En ole suuri verojen ystävä, mutta parasta on kun ALV jää Suomeen.
Voi käydä alkuun niinkin kuin Ruotsissa pari vuotta sitten, että jää tullin käsiin satoja tuhansia paketteja, kun ihmiset ei välitä tullata tai suorastaan protestoivat. Niin, todellinen syy uudistukselle lieneekin, että halutaan lisää verotuloja, mitkä on sitten laskettu nelilaskimella nykyisestä volyymistä. Todellisuudessa tilausten määrä tullee pienenemään eikä tarve tule näkymään eurooppalaisissa kaupoissa, vaan sitten jätetään se kiinakama vain ostamatta. Ehkä maailma pelastuu, ehkä ei, mutta EU-maihin tuotanto ei enää palaa ja muu maailma ostaa edelleen vanhoilla ehdoilla kiinakamansa. Siinä ei EU paljon paina vaakakupissa sikäläisittäin. En ihan hirvittävästi innostu wanhan hywän ajan mallistakaan, missä välikädet myy saman kaman omine välikuorintoineen. Jokuhan siitäkin tietenkin elää.
Tämä oli ilmeisesti hurrien oma vika. Muuttivat toimintaa ilman järkevää aikaa sopeutua muutokseen. Ei kai kukaan luule, että pikkutavaran tuotanto palaa Eurooppaan. Se on hyvä asia, että Kiinalta on jo viety pois sen asema kehitysmaana postimaksuissa. Jos nyt saadaan ALVit perittyä kuluttajan kotimaassa, niin se on hyvä asia. Surullista luettavaa täälläkin, kun jotkut vaatii verorahoista sitä ja tätä tukea. Sitten kun pitää itse maksaa ALV levystä, on se aivan kamalaa riistoa ja byrokratiaa. Se pikkukauppias, joka myy sen pikkupikkutavaran pienessä nyssykässä Suomeen, on ostanut sen siltä ilkeältä kiinalaiselta välikädeltä. Näin se kauppa käy. Kapitalismi on sitten kamala asia: joku aina tienaa ;-)
^ olisit voinut kertoa myös sen ettei hän ole enää ehdokkaana eikä missään luottamustehtävissä. Näköjään kaikissa puolueissa rikos ei ole sulka hattuun.
^Pidin luopumista itsestään selvänä. Olisi pitänyt kirjoittaa "on ollut ehdokkaana". Se tästä tekee erikoisen tapauksen, että rikosepäilystä on uutisoitu jo 3.2. ilman epäiltyjen nimiä, mutta tämä epäilty on esiintynyt pormestariehdokkaana koko tämän ajan. Itse asiassa on valittu pormestariehdokkaaksi jo joulukuussa. Aika uskomaton pokka pojalla. edit: HS: "Turun Sanomien mukaan poliisi pääsi tapauksen jäljille löydettyään tyttöjen kuvat Haapasen tietokoneelta. Asuntoon tehtiin kotietsintä kansainvälisen yhteistyön tuottaman vihjeen pohjalta."
Mikähän tätä pormestariehdokasta vaivaa? Ensin on ehdokas ja nyt alle kuukauden miettimisen jälkeen sanoo ei. Kiinnostava uutinen mielestäni. Nyt on jäänyt jotakin kertomatta julkisuuteen. Yle: "Kirsi Piha vetäytyy Helsingin pormestarikilpailusta. Piha kertoo ehdokkuudesta luopumisestaan omilla verkkosivuillaan(siirryt toiseen palveluun). Piha ilmoitti helmikuun alussa olevansa käytettävissä kokoomuksen ehdokkaana Helsingin pormestariksi. Tänään hän kertoi verkkosivuillaan, ettei ole enää käytettävissä ehdokkaaksi."
No jos lukee tuon kirjoituksen tuolta Pihan sivulta niin rivien välistä voi (minun mielestäni) lukea että puolueen suunnalta on painostettu olemaan pyrkimättä pormestariksi. Eli jollekin muulle on se paikka jo varattu ja Pihalla olisi ollut liian hyvät mahkut tulla valituksi.
^Vanha vitsi on, että Kokoomus on Sekoomus. Nyt se näyttää ainakin Helsingissä sellaiselta. Pihan sekoilu on tuki Sinnemäelle.
En usko, että on Pihaa painostettu luopumaan kisasta, sen verran ison loven voi leikistä vetäytyminen tehdä Kokoomuksen kannatukselle Helsingin kuntavaaleissa. Ehkä Kokoomuksessa on pelästytty Perus-Suomalaisten nousua, ja puoleen linjaa hilataan oikealle ja konservatiivisemmaksi. Ja se taas ei sovi Pihan maailmankuvaan. Nouseeko Vihreät Helsingin suurimmaksi puolueeksi? No, pidetäänkö kuntavaaleja ollenkaan huhtikuussa vai siirtyvätkö ne syksylle?
Perussuomalaiset on maahanmuuttokriittisyydellä, nolla-summa-ajattelulla ja muilla yksinkertaisilla, populistisilla ja mustavalkoiseen maailmankuvaan perustuvilla "ratkaisuilla" ratsastava duunaripuolue. Jos Kokoomus haluaa estää vuotoa omista kannattajistaan persuihin päin ja kosiskella persujen kannattajia, niin linjan hilaaminen oikeistolaisemmaksi ei välttämättä tehoa. Kokoomus on koulutetun väen oikeistopuolue. Persut on kouluttamattoman väen oikeistopuolue. Edellämainittu on oikeistolainen etupäässä talouslinjauksissa ja puolueen tehtävä onkin pääoman etujen ajaminen, vaikka moni alempiin sosioekonomisiin luokkiin kuuluva heitä hölmöyttään äänestääkin. Jälkimmäinen ei niinkään aja pääomien etua, vaan sen olemassaolo perustuu poliittisen populismin hyödyntämiseen: Tarjotaan yksinkertaisia "helppoja ratkaisuja" monimutkaisiin kompromisseihin pettyneille ihmisille. Kokoomusta ja persuja yhdistää oikeastaan vain isänmaallinen arvokonservatismi. Kokoomuskin ottaisi varmaan markan takaisin, ellei se olisi pahasti pääoman etujen vastaista. Persuilla isänmaallisuus on ajan kultaamaa nostalgiaa vanhoista hyvistä ajoista kun kadulla ei kävellyt tummaihoisia ihmisiä vastaan ja Brysselissä ei määritelty, minkä muotoisia kurkkuja kyläkaupalla saa myydä. Kokoomuksen pitääkin muuttua populistisemmaksi ja maahanmuuttokriittisemmäksi persujen vastaan suojautuakseen. Populistisempi siitä onkin tullut kun pitää eduskunnastta kilpailla Persujen kanssa äänekkäimmän oppositiopuolueen tittelistä*, mutta maahanmuuttokritiikki on vaikeampaa Kokoomukselle: Mistä halpaa työvoimaa, jos rajat lyödään kiinni? * Tällä tavalla Persut levittävät populismin syöpäänsä muihinkin puolueisiin sotkien Suomalaista politiikkaa pahasti. Poliittisen keskustelun mustavalkoisuus ja vastakkainasettelu on lisääntynyt Suomalaisessa poliittisessa keskustelussa 2000-luvulla selvästi persujen nousun myötä ja esim. konsensukseen perustuvien enemmistöhallitusten kasaamisesta on tullut haasteellista: Keskusta on mukana nykyisessä vihervasemmistolaisessa hallituksessa pitkin hampain samalla kun hallituksen ja opposition näkemykset ovat monissa asioissa valovuoden päässä toisistaan.
Taas tuli tunkkainen tuulahdus vuosikymmenien takaa. Otin tuon yhden lauseen esimerkiksi. Tuo väittämä on niin kaukana todellisuudesta kuin vain olla voi. Vihreät ja Kokoomus ovat korkeasti koulutettujen puolueita. Persujen tilanne on muuttunut suuresti eli et ole päivittänyt tietojasi. "Perussuomalaiset on toinen puolue, jonka suosio eriasteisesti koulutettujen joukossa on muuttunut huomattavasti viime vaaleihin verrattuna. Perussuomalaiset on menettänyt jopa 15 prosenttiyksikköä matalammin koulutetuilta, mutta samalla onnistunut paikkaamaan menetystä keskiasteen koulutuksen, ammattikorkeakoulututkinnon ja yliopistokoulutuksen suorittaneilla äänestäjillä. Perussuomalaiset ei siis enää kerää kannatustaan erityisesti matalasti koulutetuilta, vaan puolueen kannatusprofiili on huomattavasti laajentunut vuoteen 2019 mennessä, julkaisussa todetaan." https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1f80f4bf-c3af-498e-9046-c7801d8f9395 Samassa artikkelissa todetaan, että SDP:n kannatus painottuu yhä enemmän matalasti koulutettuihin. "SDP:n kohdalla suurin muutos näkyy äänestäjäkunnan painottumisena matalasti koulutettuihin, vaikka SDP onnistui kasvattamaan korkeasti koulutettujen äänestäjien osuutta muutamalla prosenttiyksiköllä vuoteen 2015 verrattuna." SDP:tä kannattaa yhä enemmän ne, jotka eivät ole työllisiä: "SDP:n kannatus koko väestön keskuudessa 13,2 prosenttia, mutta työllisten keskuudessa vain 9,3 prosenttia. Vasemmistoliiton kannatus oli 0,9 prosenttiyksikköä pienempi työllisten keskuudessa kuin koko väestön keskuudessa (8,4 prosenttia). Perussuomalaisten lisäksi muita hyvin työllisten keskuudessa pärjääviä puolueita ovat Vihreät, Kokoomus ja jossain määrin Keskusta. RKP:n ja KD:n kannatus oli yhtä suurta työllisten ja koko väestön keskuudessa." https://www.taloustutkimus.fi/ajankohtaista/blogi/perussuomalaiset-tyollisten-puolue-sdp-ei.html
Olisi ehkä pitänyt sanoa, että jos markka olisi pääomalle edullista, niin Kokoomus kannattaisi markan palautusta. Todellisuudessa eurosta lienee etua ei vain pääomalle, vaan koko Suomelle, joten siinä mielessä turhaa spekulointia. Lisäisin vielä RKP:n. Persujen kannatuksen nousu on tottakai tarkoittanut sitä, että myös koulutetummat heitä kannattavat, mutta lähtökohdiltaan kyse on ei-niin-korkeasti koulutettujen puolueesta. Tosi moni vaan tuntuu äänestävän sosioekonomisen asemansa vastaisesti ja lisäksi nykyaikana esim. koulutus ei määrää sosioekonomista asemaa kuten ennen. Korkeasti koulutettu voi olla nykyään köyhä. Sivistystason köyhtyminen on myös johtanut tilanteeseen, jossa korkeasti koulutetut ihmiset voivat olla poliittisesti tai yhteiskunnallisesti yllättävän pihalla asioita: Mustavalkoisen maailmankuvan tuputus (mediassa/somessa) ei kannusta ajattelemaan asioita syvällisemmin ja näkemään harmaan sävyjä. Mielenkiintoinen kehitys. SDP on perinteisestikin ollut matalan koulutustason duunareiden puolue, joten tässä ei ole mitään yllättävää. Ei ole yllättävää, että heikossa asemassa olevien asiaa ajavat puolueet ovat suositumpia heikossa asemassa olevien keskuudessa. Kiitos vain näistä linkeistä ja tiedoista!
Elina Lepomäki ehdolle Helsingissä: https://twitter.com/elinalepomaki/status/1366016396530974722 Saattaa kerätä sen verran ääniä, että Sinnemäki ei olekaan seuraava pormestari vaikka Kirsi Piha kaikkensa yritti.
On tässä mielestäni sellainen outo kehitys, että SDP oli vuosikymmenet työtätekevien duunarien puolue. Näille kannattajille oli kunnia-asia käydä töissä, hankkia oma asunto ja elättää itsensä ja perheensä. Nyt kannattajat ovat yhä enemmän työelämän ulkopuolella.
Työpaikan saaminen ja pitäminen, oman asunnon hankinta jne. on nykyaikana huomattavasti vaikeampaa. Toisaalta, mitä tarkoitetaan työelämän ulkopuolella olemisella? Opiskelijoita? Eläkeläisiä? Vain työttömiä?