Jos en tietäisi paremmin, niin luulisin tässä olevan koiran haudattuna, kun koronan kohdalla vähätellään, vaikka todisteita on jos ei Suomessa niin muualla vaikka muille jakaa tilanteen vakavuudesta ja poikkeuksellisuudesta, ja sitten koronarokotteiden kohdalla julistetaan hälytystilaa, vaikka rokotekomplikaatioista on kärsinyt häviävän pieni promillemäärä. Tätä löytyy myös tuttavapiirissä, joten pikku hiljaa alkaa tuntumaan siltä, että sana korona laukaisee joillakin psykologisen pakonomaisuuden sahata vastaan.
Influenssarokotteet uusitaan joka vuosi. Ja toisekseen, tiedätkö mikä mahdollistaa mutaatiot? Se, että virusta on liikkeellä ja sillä on tilaisuuksia mutatoitua. Seuraava mutaatio voi olla vaarallinen myös kuntosalilla käyville pähkinänsyöjille, jotka ostavat UHD-BD -levyjä. Jos mutaatiot huolettaa, niin paras ratkaisu niihin on saada korona tukahdutettua. Niin ja mikäs olikaan se ainoa työkalu, millä korona saadaan kuriin?
Mikäli tässä oli pointtina sulla, x_jmt_x, että että uutisoinnissa mahdollisesti harhaanjohdettiin lukijoita pelottelemalla rokotteiden antavan veritukoksien kaltaisia sivuvaikutuksia, jotka eivät sitten välttämättä/tai eivät aiheutuneetkaan itse rokotteesta, niin myös ”koronakuolemissa” on väärin diagnosoitu kuolinsyyksi korona, vaikkei se olisikaan ollut se merkittävin kuoleman aiheuttaja. Tuosta linkistä voi lukea, että THL:n ohje on kirjata kuolintapauksissa kuolinsyyksi aina Covid-19 koronavirus, mikäli kuolleella on diagnosoitu Covid-19 positiivinen testitulos, vaikka oikeat kuolinsyyt kuolleella henkilöllä olisivatkin jotkin muut vakavat prosessit tai vakavat pitkäaikaissairaudet. Tilastokikkailua, jolla saadaan näyttämään korona paljon vaarallisemmalta kuin mitä se on. En sano sitä, etteikö se olisi ollenkaan vaarallinen kenellekään. https://thl.fi/fi/palvelut-ja-asioi...uTAxrjQNHysJwTb2wsA_bKThztd4IG-Kl-nsGLW_0w7ic Samaa logiikkaa ei kuitenkaan käytetä rokote-sairastumis/kuolintapauksissa, vaan niissä sitten laitetaan lopulta syyksi ne uhrin muut sairaudet/alttiudet/allergiat ym. Tästä toki samaa mieltä.
Mulla meni jotenkin ohi, mutta ehkä mä tajuan tuon jo huhtikuussa tai sitten pitää kilauttaa kaverille ja kysyä...
Kannattaa lukea se linkki vaikka itse, koska ei siinä ohjeisteta merkitsemään kuolinsyitä väittämälläsi tavalla. Toiseksi, onko leikkaussalien sulkemiset Turussa ja Helsingissä myös tilastokikkailua? Toki Viron tilanne on silkkaa vääristelyä ja uutiset Brasilian joukkohaudoista ovat varmaan fake news.
Niin, maskit ovat vain yksi työkalu pandemian hillitsemisessä. Sosiaalisten kontaktien karsiminen tehoaa oikeasti, ja silloin kun kontaktia ei voi välttää, maskit vähentävät riskejä, mutta ei valitettavasti pudota niitä nollaan. Ja kun Kiinan Wuhanin tyyppinen ihmisten eristäminen koteihinsa hitsaamalla ovet kiinni ei ole oikein mahdollinen ja meillä on liikaa tartuntoja, että Uuden Seelannin tilanteeseen päästäisiin, niin mitäs meillä on jäljellä? Vinkkinä, Brasiliassa on osassa maata sairastettu laumasuojan vaatima määrä ja siellä kaivetaan joukkohautoja, joten 'sairastetaan tämä pois' ei johda muuhun kuin uusiin kivoihin mutaatioihin.
Luin useamman kerran. Myönnettäköön, että THL:n kuolintilastojen ohjeistuksien kirjoittajat olisivat voineet kirjoittaa raportointimallinsa kansantajuisesti hiukan selkeämminkin ja käytännön esimerkein. Niin että kaikkein yksinkertaisimmatkin ymmärtäisivät, mitkä koronapositiiviset kuolleet menevät mediassa paukuteltuihin koronakuolemiin ja mitkä eivät. Muutamia otteita THL:n ohjeistuksesta: ”Kuolintodistuksen kirjoittamisessa on tässä vaiheessa olennaisinta se, että Covid-19-virus löytyy kuolintodistuksen diagnoosiosta niissä tapauksissa, kun sillä on ollut osuutta kuolemaan johtaneessa prosessissa.” ”Covid-19-virusinfektio voidaan merkitä vain peruskuoleman syyksi tai kuolemaan myötävaikuttavaksi tekijäksi.” THL:n laatimasta Covid-19-positiivisten kuolleiden kuolinraportoinnin ohjeistuksesta näkyy, että mallissa käytetään A, B, C ja D -kirjaimien kanssa esimerkein neljää erilaista tapaustilannetta. Jokaiseen vaihtoehtotilanteeseen on raportoitu useampi (2-3) eri kuolinsyytä; - välitön kuolemansyy, peruskuolemansyy ja ehkä myötävaikuttanut kuolemansyy. A: Selkeä tapausesimerkki. Covid-19-viruksen aiheuttama kuolema. B: Hieman epäselvempi tapaus: välitön kuolemansyy pitänee paikkansa, mutta peruskuolemansyyksi voisi merkitä myös useat vakavat pitkäaikaissairaudet. Riippuen toki, millä prosentilla viruksen aiheuttama keuhkokuume tappaa perusterveitä. C: Epäselvempi tapaus. Tässä esimerkissä Peruskuolemansyyksi kirjataan Covid-19-virus, vaikka se pitäisi olla ne vakavat pitkäaikaiset sairaudet. Varsinkin, kun on oletettavaa, että olisi hyvin voinut selvitä koronasta ilman niitä vakavia pitkäaikaisia sairauksia. D: oli aluksi mulle hieman epäselvä tapaus sen suhteen, että lisätäänkö tuossa tapauksessa kuollut koronakuolintilastoihin vai sen todellisen sairausprosessin aiheuttaman peruskuolemansyyn mukaan. Ilmeisesti peruskuolemanprosessin mukaan eikä koronakuolemaksi. shttp://www.stat.fi/tietotrendit/art...m3RzgCSOErpKxOqxa2M4sV8E3-SdRPwXYVsXwVRI1lODI Joka tapauksessa jo B:n ja varsinkin C:n tapauksien koronakuolinsyy-kirjaamisilla saadaan vaikuttamaan Covid-19 vielä tappavammalta ja lietsotaan pelkoa, vaikka isompi tekijä niissä olisi ne pitkäaikaissairaudet. Olisi mielenkiintoista saada luotettavampaa tietoa muista maista Euroopan isoista maista sekä USA:sta ja Kanadasta ym. että kirjataanko siellä tosiaan Esimerkin D-tapaukset koronakuolintilastoihin...
Ja on ihan yhtä oletettavaa, että olisi elossa ilman sitä koronaa, joten mikä tuossa nyt on outoa paitsi se, että se ei sovi sinun agendaasi. Jos ylipainoinen 40v. 1-tyypin diabeetikko kuolee koronan aiheuttaaan tautiin, niin sinusta kuolemansyyksi pitäisi merkitä synnynnäinen diabetes, koska ilman sitä olisi todennäköisesti selvinnyt. Järki älä jätä.
Sitä oletusta kai voi parhaiten tutkia vertailemalla aiempiin vuosiin ennen koronaa. Mikä aiemmin oli kuolleiden keski-ikä miehissä ja naisissa, minkä ikäisinä keskimäärin useimmista vakavista perussairauksista kärsineet vanhukset menehtyivät, kuinka paljon kokonaiskuolleisuus on noussut tai keskimääräinen elinikä laskenut esim. vuosista 2016, 2017 ja 2018, jne. Vertailuun voisi Suomen lisäksi/tai sijaan ottaa myös Ruotsin 2020 avoimien ovien vuoden vrt. Ruotsin tilastot 2016, 2017 ja 2018 vuosilta. Ei kai vakavien pitkäaikaissairauksien kanssa loputtomiin elä täällä, vaikkei koronaa saisikaan, kun siinä vaiheessa viimeisen silauksen voi antaa jo perusflunssakin tai että yksinkertaisesti sydän pettää. Pelkkien jokapäiväisten tartuntalukujen ja epämääräisten kuolinlukujen sijaan olisikin järkevämpää ilmoittaa joka päivä sairaalahoidossa ja sairaalan tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrät, sairaalan jokapäiväinen hoitokapsiteetti sekä esim. alle 70-vuotiaiden perusterveiden (ei-riskiryhmäläiset) koronakuolinuhrien määrät sen lisäksi että voitaisiin myös ilmoittaa kaikkien koronan kanssa kuolleiden määrät (myös riskiryhmäläiset).
Suomessa kirjattiin 863 uutta koronatartuntaa, yhden laboratorion viivästyneet tiedot kasvattavat lukua merkittävästi
Tai flunssa. Näin se Suomen tuhat flunssaan kuollutta saadaan vuodessa kasaan. Viime vuonna sillä flunssalla oli vaan cool nimi eli Korona.
Tuli tuossa käytyä koronatestissä, kun töissä on todettu yksi tartuntatapaus. Testipaikalla oli kyllä aika reippaasti jonoa, kymmeniä testattavia joilla oletettavasti aika varattuna - ajanvarauksesta huolimatta testiin pääsi siis myöhemmin kuin varattu aika. Viime vuonna sentään pääsi jo muutamaa minuuttia ennen varattua aikaa. Nyt sitten taas odotellaan tuloksia...
Noilla Soni85 viittaamilla monimutkaisilla tilastoilla ei tekisi kukaan mitään nettifoorumien ulkopuolella.
Tuo "tuhat influenssaan kuollutta" on edelleen THL:n hihavakio, joka nimenomaan ei perustu tilastoon kuolinsyistä. Kuolinsyytilastossa influenssaan kuoli 2018 n. 400 ihmistä. Vuosina 2001-2015 alle 150 henkeä vuodessa. Jännää, miten koronakuolemista pitäisi tehdä äärettömän nyansoitunut laskelma kuolinsyistä, mutta influenssan osalta kelpaa THL:n bingo. Ja sitten kun THL ennustaa tartuntamääriä tulevaisuudessa, niin sen arviot eivät kelpaa. Ihan niinkuin validia olisi teidän mielestä se, mikä sopii omaan käsitykseen. https://www.stat.fi/tietotrendit/ar...an-syy-on-influenssa-kertovatko-luvut-kaiken/