Tuossa yleisellä tasolla https://professional.dolby.com/content-creation/dolby-vision-for-content-creators/
Itselläni on tällä hetkellä Panasonic 820 uhd soitin ja olen ostellut sekä 4k uhd leffoja ja normi blu Ray leffoja. Riippuen vähä itse leffasta, hinnasta ja löytyykö atmosta. Se miksen ole vielä siirtynyt striimien pariin johtuu lähinnä siitä että fyysisellä levyllä ääni on vielä parempaa, mikä on suurin tekijä mulle. Ja toiseksi kun katson leffat videotykillä niin olen odotellut uutta apple TV:tä tai vastaavasti uutta Google Chromecast TV:tä. Jatkossa sit olis tarkotus ostella fyysisiä levyjä ja niiden rinnalla osa leffoista striimailla netistä. En varsinaisesti ymmärrä miksi pitäisi olla jomman kumman käyttäjä. Vaan meinaan katsoo elokuvia sit saatavuuden ja hinnan ja äänen laadun perusteella fyysisenä tai netin kautta Sit kyselisin sitä että millä perustelette paljon kalliimman Apple TV:n ostoa jos uuteen Chromecastiin saa myös Apple TV:n sovelluksena. Ilman että asiaa katsotaan Apple lasien läpi
https://professional.dolby.com/site...olby_vision_uhd_bluray_authoring_workflow.pdf tuolla taitaa olla myös aiheeseen liittyen.
https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1532953782 Tuolla arvuutellaan Disneyn nihkeyttä DV levyihin. Olisinko siitä sen levyhaasteen aikoinaan bongannut.
Apple TV:ssä taitaa kuitenkin olla ne kaikkein hiotuimmat appit ja parhaat ("hifeimmät") ominaisuudet niiden osalta. Esim. pakottaakohan Chromecast tai pikemminkin sen appit kuvan ulostuksen 60 Hz moodiin vai osaako vaihtaa kuvatilaa lähteen mukaiseksi?
Ainakin silloin kun itse ostin omenalootan, se oli ainoa erillislaite, joka pystyi tarjoamaan Netflixin yms Dolby Visionilla, 24p ja Atmoksella. Nykyään toivottavasti muutkin osaa nuo.
Ok, onhan se mahdollista, että ovat masteroineet Dolby Vision version erikseen, eikä sen teknisesti sisältämä HDR10 ja SDR ole halutun näköinen. Teknisesti lätyllä on kuitenkin SDR-kuvavirta, jonka lisäksi HDR10 metadata ja sen lisäksi vielä Dolby Vision metadata.
Chromecast ei toistaiseksi osaa automaattisesti vaihtaa moodia lähteen mukaan. Käsipelillä onnistuu. Tuohon ehkä tulossa muutos kun androidtv 11 tulee tuolle laitteelle. Siinä ilmeisesti ainakin natiivisti tuki tuolle, toki sitten riippuu vielä siitä että appit osaa tukea sitä.
https://www.whathifi.com/advice/dolby-vision-hdr-everything-you-need-to-know Teknisesti Samsung ei tue Dolby Visionia kun siitä pitää maksaa ja Dolby ei anna laittaa sitä p@skoihin töllöihin. Eri maissa on eri serverit ja eri nopeudet streameissä.
Miksi tämä ei aiheuttanut keskustelua? Ymmärsinkö siis oikein, että vaikka omena suoltaa kotiteatteriin atmosta, eli esim 7.1.4 ääntä, niin tämä ääni on silti vain dd tasoista? Tai dd+ (onko ero iso?) Ja onko ero siis applella ja blu-ray true hd välillä äänenlaadullisesti sama, kuin blu-ray levyllä vaihtaa dd/truehd? Koska jos näin on, niin koko tämä ketju on aivan turha, jos applen äänenlaatu on "vanhaa tekniikkaa". Silloin digitaalinen media on vielä selvästi jäljessä. Äänenlaatua vertailtaessa. (itse en kuulu kumpaankaan leiriin, vaan katson sieltä, mistä helpoiten saan parasta mahdollista laatua.)
Parasta mahdollista laatua saa fyysiseltä medialta. Helpoiten erittäin hyvää laatua saa suoratoistona.
Suoratoistona saa musiikissa parempaa laatua kuin CD levyllä. Ja jopa eri miksauksena esimerkiksi 24bit/48kHz…. Julkistuksia on tulossa…
Leffa/TV-sarjapuolella on kuitenkin yhä tyytyminen häviöllisesti pakattuun ääneen vaikka se Atmosta olisikin. Mutta jos sieltä on jotain julkistuksia tulossa ja vieläpä Suomeen, niin odotellaan niitä.
Ostin 4,99 hintaan Prestigen 4K:na Apple TV:stä ja minusta kuva ei ollut ihmeellinen. Olen todella yllättynyt jos kyseisen elokuvan kuvanlaatu on yhtä heikko kiekolla.
Lainaamassasi keskustelussa puhuttiin elokuvien monikanavatekniikoista. Eihän tätä asiaa voi tuolla tavalla yleistää, pitää myös muistaa että audiotakin saa vaikka kuinka monessa formaatissa. Teoreettinen ja koettu paremmuus ovat kovin eri asioita. Myös fyysisiä julkaisuja saa eri miksauksina ja versioina, lähtien vaikka siitä että usein CD ja vinyyli masteroidaan eri tavoin tai vaikka Records Store Dayn erikoispainokset. Hi-res muodossa Tidal Masters ja Qobuz Studio tarjoaa eri versioita, tyypillisesti noita versioita on myös fyysisillä formaateilla tarjolla useampia. Lisäksi toki keskustelu siitä mitä ihmiskorva oikeastaan kuulee, mitä kuuntelija pystyy kuulemastaan päättelemään ja onko sillä mitään väliä musiikin nauttimisen kannalta, on keskustelu joka pitäisi ensin saada selkeään faktapohjaiseen lopputulokseen (joka ei tietenkään ole oikeastaan mahdollista).
Samoin ei voi sanoa että monikanavassa DD+ on huono kun ei tiedetä bittinopeutta. Ero TrueHD on olematon suurilla bittinopeuksilla. Tidallilta löytyy jopa Dolby Atmos versioita musiikista. Osa vieroksuu Tidalia MQA takia. MP3 on yli 20 vuotta vanha ja ilmainen versio Spotify on kanssa tosi p@skaa. Massojen kannalta on sillä merkitystä että Spotifya saa tulevaisuudessa PCM 16/44,1 ja iTunesia 24/48 ALAC. DD+:n AC3 ja MQA on kummatkin muuten Meridianin tekeleitä. Suurimmat kuuntelukokeet on ollut USA yli 10.000 ihmiselle tehtyjä liittyen elokuvan ääneen.
Älkää tuohon huijaukseen menkö. Pahimman luokan rahastusta, ratkaisu ongelmaan jota ei ole olemassa.. T: Vesku
https://www.whathifi.com/news/mqa-f...eives-medal-from-royal-academy-of-engineering Oliskohan joskus tavannut hänet elokuvaäänen merkeissä Royal Wootton Bassettissa… Siella elokuvateateri jonka nimi on Nolla. 15m maan alla ei myydä lippuja mutta soi hyvin.
https://www.audiosciencereview.com/...i-published-music-on-tidal-to-test-mqa.22549/ Tuossa suurin syy, miksi pelkkää huijausta koko mqa. T: Vesku
Olis vielä sellainen kysymys koskien striimipalvelujen Dolby atmosta. Eli eroaako se jotenki muutenki fyysisen levyn atmoksesta muutaku että on pakattua? Ymmärtääkseni atmos toimii fyysisellä levyllä ainaki niin että se on objektipohjainen. Eli skaalautuu sitä mukaan ku lisää kaiuttimia systeemiin ja vahvistin sit osaa sijoittaa äänen aina sitä lähimpänä olevaan kaiuttimeen. Sitte taas usein striimipalvelujen atmoksesta puhutaan monesti että tukee 7.14 systeemiä. Jos haluan tulevaisuudessa laajentaa esim 9.1.4 kokoonpanoon niin osako striimipalvelujen atmos hyödyntää tuota kokoonpanoa? Esim tuola lukee että Apple TV tukee 7.1.4 kokoonpanoa https://www.macrumors.com/guide/apple-tv-hd-vs-apple-tv-4k/