Keskustan vaalimainos aiheutti spontaanin naurureaktion. Asiaa tosin auttoi etten tiennyt mistä mainoksessa on kysymys. Mitenkäs on, naposteleeko palstalaisia kunnallisvaalit? Tämähän on itseasiassa hyvinkin merkityksellinen vaali oman arjen kannalta. En ole ikinä ymmärtänyt miksi presidentin vaalit ovat niin paljon suositummat kuin kunnallisvaalit, koska se nyt on melkein yksi ja sama kuka siellä kansakunnan isänä tai äitinä patsastelee. Näitä kananmunanpaisteluvideoita on muuten lisää..
Presidentinvaalit ovat suositut, koska ihmiset haluavat tietynlaisen keulakuvan. Itse äänestän kaikissa vaaleissa.
En äänestä enää ikinä. Demokratia on huijausta. Vituttaa jos ajattelee keitä kusipäitä tullut äänesteltyä.
Mitä vähemmän muut äänestävät, sitä enemmän oma ääni painaa, joten en valita. Varsinkaan, jos poliittisesti eri mieltä olevat nukkuvat vaaleissa. Makoisia unia vain.
En halua pilata iloasi... Mutta eihän tuo pidä paikkaansa. Ymmärrät toki itsekin, ettei yksi ääni pois joltain turhakkeelta jota ehkä äänestäisin vaikuta käytännössä mitään, joten syysi reaktioosi on pelkkää fantasiaa.
Ethän sinä ole ainoa, joka jättää äänestämättä. Kun 50.000 ihmistä tekee niinkuin sinä ja toiset 50.000 niinkuin minä, niin alkaa jo näkymään. Mistään fantasioista ei ole kyse, vaan vaalimatematiikasta. Sitäpaitsi jokaikinen on omalla kohdallaan ajatella, ettei yksi ääni merkitse mitään ja teoreettisena tuloksena se hullu tilanne, että kukaan ei äänestä.
Näitä samoja aina kuulee. Ei logiikkaa, vaan tunnetta. Elementit (yksilö, joukko) sekoittuvat toisiinsa. Kyse oli sinun (yksilön) reaktiosta toisen yksilön (minun) ilmoitukseeni. Josta johdit sitten yleisen totuuden. Voidaan myös sanoa että ei yksi hyppy mitään, mutta jos kaikki hyppäisivät yhtäaikaa maapallo nyrjähtäisi!
Vaaleissahan ääni merkitsee aina, koska ääni menee ns. ensisijaisesti puolueelle, ja sitten vasta ehdokkaalle. Vaikka oma ehdokas ei pääse läpi, niin puolue saa äänesi ja sitä kautta joku toinen (läpi pääsevä) ehdokas hyötyy äänestäsi.
Deduktiivinen päättelykö ei ole looginen päättelytapa? Ylen Oppimisen artikkeli d'Hondtin menetelmästä.
Ja kunnallisvaaleissa äänillä todella on merkitystä. Monesti loppupäässä läpi päässeillä on todella pienet erot äänimäärissä. Muutama yksittäinen ääni voi ratkaista pääseekö läpi vai ei.
Monta ääntä sulla on? Mulle kerrottiin vain yhdestä. Saako niitä ostaa tai ehkä niistä saisi jopa palkkiota?
Näitä taas kuulee. Entä jos et halua äänestää puoluetta, tai että se ääni menee jollekin toiselle? Oletuksia.
Päättely on virheellistä silloin kun väitetty lopputulos ei seuraa premisseistä. Mikään valtiollinen propaganda ei tuota luonnollisestikaan muuta. Yksi ääni voi korkeintaan vaikuttaa jossain marginaalitapauksessa ehdokkaiden välillä. Epätodennäköistä ja harvinaista. Joku taitavampi voisi laskea tuon tarkemmin vaikka kuntavaalien osalta.
Ja saa sen paikkansa muutamalla sadalla äänellä. Mukavaa ajatella, että Helsingissä Maria Nordinin kaltaiset suuret ajattelijat pääsevät läpi moisella äänimäärällä. Rahaa ei tule järjettömästi, mutta mitään tekemättä paljon. Tämähän on hörhöille loistavaa. Miksipä ei lähtisi ehdokkaaksi. https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1555086 Kyllä kansa tietää, varsinkin pienemmillä paikkakunnilla jossa ei tarvita kuin 30-40 ääntä. Tosin palkkiotkin pienmmät, mutta mukavaa tuloa oman toimen oheen. Hienoa on päästä vaikuttamaan.
En puhunut yhdestä äänestä, vaan OLETAN kaltaisiamme olevan PALJON, jolloin asia on suuresti vaikuttava. Jos on kyse meidän kahden äänistä, niin vaikutusta voi olla VAIN joissa todella erikoisissa tasa-tilanteissa.