Mulla ainakin c8 on päivittänyt appejaan vielä viimeeksi tällä viikolla, joten ehkä viisi (5) vuotta olisi se uskottavampi raja, vai mitä seiskojen ja kutosten käyttäjät sanoo LG:n appipäivityksistä? T: Vesku
E6:ssa appit ovat päivittyneet edelleen säännöllisesti silloin tällöin. Jokunen viikko sitten tuli vasta tuorein FW-päivityskin.
Itsellä on mietinnässä LG C1 77" tai Sony A90J 65", tarkoitus olisi Black Fridayna ostaa. A90J:stä ei ole 77", vaan hyppää suoraan 83", joka on sitten liian kallis. Vanhemmilla on ollut joulukuusta asti käytössä LG CX 55" ja oikein pätevä telkkari ja kuvanlaatu oli omaan silmään todella hyvä, kun kalibroin sen. Tuli katseltua HDTV Testin arvostelut molemmista ja hankala päättää kyllä, eri hintaluokan telkkareitahan nuo ovat sinänsä. Telkkari tulisi osittain peli- ja osittain leffakäyttöön. LG:ssä on ilmeisesti 4 kpl HDMI 2.1-paikkoja, kun taas Sonyssa 2 kpl, joista yksi on ARC/eARC, joten käytännössä vapaita paikkoja on vain yksi. CX:ää saisi nyt halvalla ja ilmeisesti C1:ssä ei ole hirveästi eroa tuohon, mutta kyllä sitä toisaalta odottaa mieluummin muutaman kuukauden ja ostaa sitten uudemman mallin BF:stä varmaan suurin piirtein samaan hintaan, tai muutaman satasen kalliimmalla. Telkkarin kaveriksi olisi tarkoitus ostaa myös soundbar, näillä näkymin LG SN11RG on se todennäköisin vaihtoehto, kun mukana tulee takakaiuttimet.
Itse tilasin panan HZ1000 ja harkitsin noita Miku-91:n vaihtoehtoja kanssa. 77 on vielä turhan kallis itselleni enkä voinut tässä vaiheessa sonysta maksaa 2,5 kertaista hintaa. Aiempaa kokemusta BX mallista joka oli hyvä, mutta käytettävyydeltä huonompi kun talouteen jäänyt Q80R, sekä siinä oli viivaa harmaalla, näkyi esim. primen käynnistyksessä selkeästi. Nyt voin tuon A-TV:n liittää suoraan siihen niin ei pitäisi puuttua suoratoisto kanavia. Katsotaan saanko säädön loppumaan ja korvaako tuo Q80R:n. En pelaa yhtään joten en kaipaa Hdmi 2.1 *Peruin tilauksen* Kuitenkin se 77 olisi oikea korvaava, ihan turha mennä 65 QLED -> 65 Oled korvaukseen.
Itselläni olisi tässä edessä vanhan 52" Sonyn päivitys 85" töllöön. Sonyn XH9505 ja Sampan Q80T näyttäisivät olevan samoissa hinnoissa (muutama satku eroa). Onko jollakin heittää pros/cons noista vaihtoehdoista? Onko toinen selkeästi parempi vaihtoehto? En ole hetkeen ollut ns. skenessä mukana, joten vinkit olisivat tarpeen. Blu-rayta ja suoratoistoa tulee käytettyä lähteinä, en pelaa. Ymmärsin, että molemmissa on full array local dimming?
https://www.rtings.com/tv/tools/com...0-q80t-qled/1777/1819?usage=11&threshold=0.10 Siitäpä vertailemaan . Tosiaan Euroopassa tämä X950H tunnetaan juurikin XH9505 tunnuksella. Itse ottaisin Sonyn ihan vain sen vuoksi, että Q80T:ssä joutuu hieman kikkailemaan, jos haluaa juurikin tuon local dimmingin pois, jos se sattuu katselua häiritsemään.
Minä valitsin Sonyn Dolby Visionin vuoksi, eli jos vähänkään katselee Netflix, Disney+, niin ei tarvitse (mahdollisesti) tapella huonon HDR-kuvan kanssa. Tone mapping on DV:llä aina oikein. HDR on sitten muissa käsissä.
Itselläni juuri tuo 85" Sony, sen valintaa puoltaa juurikin tuo Dolby vision sekä android ( varauksin ).
Jep, noita rtingsin arvioita on tullutkin pyöriteltyä. Kiitoksia noista huomioista, kyllä se Sonyyn taitaa valinta taipua. Toivotaan, että sitä saa vielä vähän syksymmällä, kun varsinainen hankinta olisi mahdolllista.
Sen DV kyllä huomaa positiivisessa mielessä Disney plussalla. Itellä on CX77. Oletteko muuten panneet merkille että kun Disney+ appin avaa niin se sinitaustainen latauslogo missä sen taustan tummus liukuu, pilveilee ihan eläimellisesti, vai onko telkussani vika? Aidoissa DV leffoissa en ole huomannut mitään pilveilyä mutta tavallisessa materialiissa melkein jatkuvasti. Harmausaste liu'ut porrastuu todella ikävästi. Olen kuvitellut että tuo johtuu materiaalin harmaus ja väriskaalan heikkoudesta.
Leffahuoneemme asema pelkkänä leffahuoneena on uhattuna ja kompromissien myötä siirtyminen tykistä TV:hen on ajankohtainen. LG:n gallery-sarjan ruutuja olen harkinnut niiden siistin seinäasennuksen vuoksi, ja eikös OLED tarjoa parasta kuvaa tällä hetkellä? Meneeköhän helmiä sioille -osastoon ottaen huomioon seuraavat seikat: TV tulee seinälle äänet tulee muualta kuin TV:stä en ole kultasilmä 99% ajasta TV:stä tullaan katsomaan HD-materiaalia, lähteenä fyysiset blu-ray -levyt UHD dolby visionit mitänäitänyton: merkitys lähentelee nollaa tuskin pelaan, tai voi olla että pelaankin, jos vuorokauteen lisätään tunteja EU:n päätöksellä
Tärkeintä melkein nykytöllöissä, sinä et vättämättä asiaa hokaa, jos et moista ole nähnyt. Ja Atmokset on tärkeempiä? T: Vesku
Olen nähnyt Verkkokaupassa demomateriaalia, näytti kivalta. Mikä hyöty tästä on blu-ray-lähdemateriaalilla? Äänet tulee 5.1-systeemistä.
Ei havaintoa, mutta jos meikäläisenkin yksisilmäisen näköhermontulehduksen raiskaaman ainoaan silmään näytti kuva oikein hyvälta, niin sitten, aika vaikeaa on löytää töllöä ilman sitä. Muoks: Lähteitä kuvalle on muitakin olemassa kuin BD-levy ja niissä tuo on mukana. T: Vesku
En tarkoittanut, että TV pitäisi olla ilman ko. ominaisuuksia. Kaikki otetaan mitä kaupan päälle saadaan, jos niillä ei negatiivisia vaikutuksia ole.
Ei ole, Sen BD-soittimen päivitystäkin voi harkita tuohon Panasonicciin vaikka alkaa olla vanha malli jo ja yhä enemmän katsottavaa löytää vain netistä. Itse ostin ÄpyliTöllön ja aika hyvää kuvaa saa sieltäkin ja ennenkaikkea niitä vuokrakuvia ja muuta katsottavaa löytyy, maksullisesti tosin. T: Vesku
Rivien välistä luettuna ei siis kauhean metsään voi mennä tuon LG:n OLEDin kanssa, joskin osittain kuva- ja ääniteknisiä ominaisuuksia jää mahdollisesti hyödyntämättä. Jos taloudelliset seikat unohdetaan, kannattaako muun kuin OLEDin valitseminen näyttötekniikaksi missään tapauksessa?
No ei sen kanssa yleensä metsään mene. _Missään tapauksessa_ on aika laaja käsite. Missään tapauksessa OLED ei aina ole se paras vaihtoehto. Mutta, jos normaalia kotikäyttöä ajatellaan, joka koostuu leffoista (sekä HD että UHD ja SDR ja HDR), telkun katselusta ja jonkin verran pelaamisesta, niin OLED on hyvä valinta. Samsungin QLEDit ovat varmasti myös hyviä töllöjä. Ja OLEDin ja QLEDin välillä valitseminen on vähän makuasia. Jos et niin ole vielä kiinnostunut HDR-katselusta, niin silloin OLED on pääsääntöisesti parempi. Monien mielestä myös HDR-katselussa OLED on parempi mustan mustan vuoksi, vaikka kirkkaus ei pääse aina samaan kuin QLEDeillä. Mutta toiset taas sitten arvostavat sitä kirkkautta enemmän, jollon QLED on ehkä heidän valinta. OLEDien liiketoisto kannattaa ottaa huomioon elokuvia katsellessa. Siinä ei teknisessä mielessä ole mitään vikaa, vaan koska pikselien päivitystaajuus OLEDeissa on erittäin nopea, saa se vanhan 24 fps-kuvan näyttämään siltä, miltä sen periaatteessa pitääkin näyttää eli nykivältä. Syy ei siis ole OLEDien, vaan 100 vuotta vanhan 24 fps-kuvan. Tuosta pääsee eroon laittamalla pikkaisen liikeinterpolaatiota asetuksista. Osa puristeista ei sitä halua, vaan katsovat mieluummin nykivää kuvaa. Mutta silloin nykimisestä ei kannata valittaa, kun se on sitä mitä tilaa.
Kuva- ja ääniteknisesti menisi pieleen joka tapauksessa töllöllä kuin töllöllä, ilman muita investointeja. Unohda suosiosta ne muut kuin OLED, parempaa kuvaa et tule tuntemattomalla budjetillasi saamaan. OLED kun on siitä hyvä, että se on omavaloinen, ei tarvita taustavaloja pilveilemään, toki maksimikirkkaudessa voidaan hävitä, mutta verhokauppoja riittää... Oikeastaan ainoa ehkä muutaman vuoden päästä kuvanlaadullisesti kilpailukykyinen tekniikka lienee vielä niin kesken etten ala tässä siitä, kun en sitä edes muista tähän hätään. T: Vesku