Noh jos nyt hetken uutta tilannetta miettii, Elisabet on pitänyt koko bändiä kasassa ja on tietyllä lailla mielenkiintoista nähdä miten tuo vaikuttaa koko instituution olemassa oloon. Charles, kuten muutkin ovat olleet Kuningattaren varjossa koko elämänsä ja hovia ovat jo pitkään varjostaneet kaikenlaiset epämääräiset tapahtumat. Jännä nähdä saako se mitään auktoriteettia aikaiseksi vai jäädäänkö vain odottamaan poikansa nousua Kuninkaaksi. Tosiaan saattaa koko instituutio olla vaarassa. Riippuu varmaan paljon siitä mitä mieltä kansa on uudesta tilanteesta ja onko koko hoito yleensäkään enää nykypäivänä uskottava ja halutaanko tätä järjestelmää ylläpitää. Tosin tämä päivähän on siellä ollut tiedossa jo pitkään, joten jotain suunnitelmaa luulisi olevan valmiina. Mielenkiintoista kuitenkin. Ensin tietenkin mahtipontiset hautajaiset, mutta mitä sen jälkeen.
Se mitä tapahtuu - hautajaisten jälkeen toki - on että kuningaskuntaan syttyy sisällissota kaikkien jossain vaiheessa tuhannen vuoden aikana valtaa pitäneiden sukujen jälkeläisten vaatiessa kruunua itselleen. Siinä ohessa sitten Skotlanti itsenäistyy, Pohjois-Irlanti liitetään Irlannin tasavaltaan ja walesilaiset juo itsensä känniin englantilaisten tehdessä kollektiivisen naamapalmun.
On se helvetin hyvä ettei tuota(kaan) tule juotua... Ekonomisti laskee lehdessä: Näin paljon suomalaisen kahvinkeitto kallistui – ”Saattanut järkyttää”
Kovasti brittejä koetellaan. Kansakunnan psyyke voi olla aika mollivoittoinen. On siitä wannabe Thatcherillä Liz Trussilla tekemistä hoitaa kuningaskunnan pyörittäminen kunnialla kansan kauhistellessa inflaatiota/mielipuolisia energian hintoja ja surressa kuningatartaan.
Tuossa laskelmassa keitin on päällä 40 minuuttia! Ei mulla kyllä keittäminen noin kauaa kestä. 5 minuuttia ehkä. Itse kahvi toki maksaa maltaita nykyään, mutta en minä sitä täyteen hintaan ostakaan vaan aina tarjouksista. Tosin, onhan se tarjoushintakin noussut samalla tavalla, mutta absoluuttinen rahanmeno sentään on vähäisempään. Tuossa laskelmassa on sekin omituisuus, että keittimen täystehon oletetaan olevan päällä senkin jälkeen, kun vesi on kiehunut pois säiliöstä, mutta ainakin minun Moccamaster katkaisee tämän vastuksen ja päälle jää vain kahvia lämpimänä pitävä vastus, jonka sähkönkulutus on keittimen huipputehosta murto-osa (olisiko ollut 300 W?). Meikäläinen juo kahvinsa runsaalla maidolla ja voi jopa olla, että maidon hinnannousu on nostanut kahvikuppien hintaa minulle enemmän kuin itse kahvi ja sähkö yhteensä!
Voi herranjestas miten huono artikkeli. Lähtökohtana on selkeästi "moccamaster + persidenttiä tarjouksesta" ja sitten laskeskellaan sähköjä. Hemmetti 40 minuuttia, kun kahvi on tuoretuote. Kilotavarana hyvää kahvia papuina, vedenkeitin ja Aeropress tai käsinsuodatus (eli pour over), ja jos haluaa oikein hyvää kahvia voi pavut jauhaa käsin jauhimella. Ei se hinta kovin kummoisesti muutu. Tai siis näin jos sitä nautiskelee, litra tai puolitoista vuorokaudessa onkin ihan eri touhua.
Ei mullakaan keitin noin kauaa ole! Heti kun on korina loppunut, virta pois, se toinen kuppi säilyttää kyllä lämpönsä sen aikaa mitä ekaa juo. Lisäksi nykykeittimet ei edes pysy päällä noin kauaa kun niistä nykyään pakollinen automaatti katkaisee virran! T: Vesku
Tätä on vaikeaa ymmärtää, kun ei ole kuningatarta ja erityisen hyvää jalkapalloa Suomessa: Seitsemännen ottelukierroksen pelit peruttu Valioliigassa. https://twitter.com/ViaplayUrheilu/status/1568201490317066242
Juu nykyään, mutta oma keittimeni on hankittu joskus 30 vuotta siten. Hyvin on pelannut kun vaan putsailee pari kertaa vuodessa.
Googlailuni mukaan 2015 alkaen, mutta mun keittimellä oli jo pitkään ollut äänioikeus siinä vaiheessa. Ihan manuaalisesti tulee virta katkaistua siinä vaiheessa kun kahvi on keittynyt... ...ehkä jossain työpaikoilla on tuolle virrankatkaisulle oikeasti tarvetta kun keitellään täysiä pannuja ja porukka käy "tankkaamassa" rakkaan kuppinsa milloin huvittaa.
^Olen ollut työpaikoissa ja -tiloissa, joissa omat keittimet ovat olleet kiellettyjä ainakin 15 vuoden ajan. Syynä on turvallisuus. Miten sinun työpaikoillasi ovat olleet tavat tai määräykset?
Eiköhän niitä tapoja ja määräyksiä ole yhtä paljon kuin työpaikkojakin? Ydinvoimaloissa lienee tiukemmat säännöt kuin autokorjaamoissa...
Näkökulma: Onko Suomi oikeasti sitä mieltä, että Venäjän turistit pitäisi päästää Baltiaan ja Puolaan? "Suomen moralisointi EU-säännöillä ei kestä tarkastelua."
Suomi ei ole tätä tilannetta aiheuttanut. Miksi Suomen pitäisi aina kääntyä ja vääntyä ties mihin asentoon muun maailman hulluuden edessä? Suomi tekee mitä tekee. Baltian maat ja Puola ajatelkoot mitä ajattelevat. Ne maat ovat erilaisia. Tässä on miljardi ongelmaa muutenkin... ...että on turhauttavaa.
Mitä tarkoitat tässä tapauksessa hulluudella? Sinänsä tämä tapaus on ihan tyypilistä toimintaa Suomelta. EU-sääntöjä noudatetaan pilkulleen ja Venäjään kohdistuvissa pakotteissa ei haluta erottua massasta. Jos koko EU pistäisi viisumikiellon venäläisille, niin Suomi varmaan olisi siinä mukana, mutta ei yhtään aikaisemmin.
No Venäjän hyökkäystä Ukrainaan tietysti! Senhän takia tässä halutaan venäläisten turismia Eurooppaan rajoittaa. Jokainen maa toimiin omien etujensa mukaan. Eihän siinä mitään ihmeellistä ole. Venäjä haluaa tuhota Euroopan ja tarkoituksellisesti luo toiminnallaan kinkkisiä tilanteita. Suomen on mahdotonta ensinnäkään miellyttää kaikkia saatika samalla varjella omia etujaan. Paska tilanne, mutta tätä paskaahan tämä nykyään on...
Itseasiassa tässä viisumiasiassahan se on nimenomaan Suomen laki joka ei mahdollista venäläisten maahantulon kieltämistä - toki sillä edellytyksellä että tulijoilla on lain mukaan hyväksyttävä syy tulla Suomeen. Jos hyväksyttävää syytä ei ole niin sitten maahanpääsy (ja viisumin myöntäminen) voidaan kieltää. Kuitenkin jos EU-tasolla kaikkien venäläisten maahantulo kiellettäisiin niin sitten Suomenkin pitäisi sitä kieltoa noudattaa. Niin tai näin, Suomen etujen mukaistahan on pyrkiä ylläpitämään hyviä suhteita venäläisiin, ainakin siihen kansanosaan jolla ei ole merkittävää vaikutusvaltaa siellä eli tavallisiin kansalaisiin. Koska heidän kanssaan me kuitenkin joudutaan aina olemaan jonkinlaisessa vuorovaikutuksessa niin mieluummin sitten positiivisessa kuin negatiivisessa. Erilaisia pakotteita, kieltoja ja pidätysmääräyksiäkin voidaan kohdistaa sitten niihin vaikutusvaltaisessa asemassa oleviin joiden ansiota nykyinen tilanne ensisijaisesti muutenkin on.
Suurin osa Venäjälle asetetuista pakotteista vaikuttaa joka tapauksessa ihan tavallisiin kansalaisiin, koska tavoitehan on kääntää myös heidän mielipide Putinia vastaan. Se on kyllä totta, että Suomen toiminnan takana on tuo hyvien suhteiden vaaliminen. Venäjällä ja Baltian mailla on aina ollut huonot välit, joten viisumikielto ei siinä paljon vaikuta. Ja siksi Suomi lähtee pakotteisiin vain koko EU:n kanssa.