QLED ei mielestäni ole näyttötekniikka, vaan LCD-televisioiden taustavalotekniikka. Toki: eihän se kuva näy ilman taustavaoa.
Ennen kaikkea se on nerokas oivallus ratsastaa OLED sanalla, vaikka kyseessä on vain LCD. Eikä näytä pahemmin kuluttajaa häiritsevän.
Ristikuulustele sitä.. Esitin kaksi kysymystä ja poimintoja alla molemmista. ”why qled is better than oled” ja toinen kysymys oli ”why oled is better than qled”. Yksinkertainen testi joka osoittaa että kyseessä ei ole ”tekoäly”, eikä edes saman alipalkatun naputtelema vastaus… Viewing Angle: OLED displays tend to lose contrast and brightness when viewed from off-angles, while QLED displays maintain consistent image quality regardless of viewing angle. Viewing Angle: OLED displays have better viewing angles compared to QLED displays, which tend to lose contrast and brightness when viewed from off-angles. https://chat.openai.com/auth/login
Sanoisin kuitenkin, että tekoälyksi ChatGPT on erittäin taitava. Toki sitä pystyy jallittamaan vielä pahemmin kuin mitä nämä melko miedot esimerkit ovat.
Tarkoittaako tuo käytännössä sitä, että OLED on parempi illalla pimeämmässä huoneessa leffojen katseluun kuin QLED?
Mulla on vähän ärsyttävä ongelma silmien kanssa . En tiedä onko asialle mitään tehtävissä silmälääkärillä mutta jos on oledissa musta ruutu muuten paitsi vaikka keskellä joku valkoinen vähä kirkkaampi teksti tms. niin mun silmät luo illuusion bloomingista sen tekstin ympärille . Samoin vaikka leffoissa jos mustat palkit ylä ja alaosassa ja jotai kirkkaampaa ruudulla niin luo mustiin palkkeihin tai ainakin ylhäällä olevaan semmoisen blooming illuusion. Eihän sitä siellä oikeasti ole minkä huomaa siitäkin kun peittää sen kirkkaan kohdan niin se illuusio katoaa kun taas oikea Blooming qled ym. ei katoa mihinkään vaikka sen bloomingin aiheuttajan peittää jollain. Joskus itsekseni mietin että kun on tälläinen ongelma silmissä niin onko silloin mitään väliä että onko itsellä qled vai OLED. Harmittaa kun ei pääse täysillä nauttii oledin mustista kun illuusio välillä vähän pilaa sitä nautintoa.
Kannatta vielä kokeilla ottaa kaikki mahdolliset parannussäädöt yms. pois päältä. Ja onhan näytön päältä otettu muovikalvo pois?
Juu oon ottanut. Kalvokin on pois. Näen sen illuusion kaikissa oledeissa kun oon parilla tutulla kans testannut mun silmiä
Olenkohan törmännyt tuohon samaan ongelmaan silmien kanssa. Nimittäin huomasin että telkkarin takana oleva kirkas ikkuna aiheuttaa "valovuotoa" kuvaan. Jos nostaa käden eteen ja peittää sillä ikkunasta tv:n yläpuolisen osan, niin kuva paranee selkeästi. Heti kun kuvan ja käden välissä on pikkuisenkaan ikkunaa, tulee se valovuoto. Huoneen valaistus ei muutu, ja se ikkunakin on edelleen siellä takana näkyvissä, eli vastavaloon katsellaan, kunhan vaan välittömästi tv-ruudun yläpuolella ei ole kirkasta.
Uutta ledirintamalla. Varmaan tämä tulee joskus näyttöihinkin. https://etn.fi/index.php/13-news/15724-perovskiittiledi-on-tuhat-kertaa-oledia-kirkkaampi
Varoituksena muille, jos ei ole käynyt mielessä auringonpaisteen vaikutus paneelille. Eilen ihmettelin ruudulla näkyvää jälkeä, mikä tänään selvisi auringon tekemäksi. Televisiona LG C3 77" ja ongelma onneksi hävisi pikselin puhdistuksella. .
Ultravioletti valo auringosta on voimakasta. Eikä sen lämpösäteilyäkään (infrapuna) sovi väheksyä. T: Vesku
Katsopas vain, itellä juuri samassa kohtaa viistottainen viiva OLEDISSÄ, mietenki mistäs tuo on voinu tulla, ilta-aurinkohan se on päässy siihen kärventään välillä vaikka yleensä sälekaihtimet on pidetty iltaisin kiinni. Varmaan jostain välistä päässy kuitenki siihen viivan alueelle paistaan. Kylläpäs on vain herkkiä vehkeitä.
Uutisessa puhutaan näytöistä, tarkoitettaneen näyttöpaneleita?? https://muropaketti.com/tietoteknii...himmeysongelman-luvassa-kirkkaampia-nayttoja/
LG Display esitteli jopa 50 % venyvää microLED-näyttöteknologiaa 40 µm LED-pikseleistä rakentuva prototyyppinäyttö on kooltaan 12" ja venyy ja taittuu jopa 18-tuumaiseksi.
Onko TÄSSÄ nyt kyse silkasta "silmänkääntötempusta", jolla paneelien eri valaisutekniikkoihin perehtymättömät saadaan myötäjäisten piiriin sieltä mistä aita on matalin — vai onko uusimmissa malleissa jotain sellaista, joka mahdollistaisi kuvan kiinnipalamisen riskin tietyissä olosuhteissa myös Mini-LED -tekniikalla? 10 vuoden näytön kiinnipalamisvauriotakuu Katsele televisiota ja pelaa niin pitkään kuin haluat. Samsungin QLED-teknologian ansiosta et joudu miettimään kuvan mahdollista palamista kiinni näyttöön. Jotta voit tuntea olosi erityisen varmaksi, saat näytön kiinnipalamisvauriotakuun 10 vuodeksi ostaessasi television.* *Voimassa valikoitujen vuoden 2023/2024 Samsung-televisioiden oston yhteydessä valikoiduilla jälleenmyyjillä. Takuu on voimassa 10 vuotta ostohetkestä. Vaaditaan kopio ostokuitista sekä rekisteröityminen Samsungin verkkosivuilla 90 päivän kuluessa ostoksesta. Koskee valikoituja vuoden 2023/2024 TV-malleja 31.3.2025 asti. www.samsung.com/fi/offer/offline/screen-burn-warranty/
Eiköhän tuo ole tölväisy LG Displayn hallitseman OLED-näyttöpanelitekniikan suuntaan. Ei siis ole kyse valaisutekniikasta vaan LCD vs OLED.