Typerä kysymys ehkä, mutten löydä ratkaisua. Miksi X8500HA:n punainen standby valo ei pala? Asia vaivaa, vaikka vahvistin toimii muuten kuten pitää. Tai ei ihan. Koska tällä hetkellä allekirjoittaneella ei ole hdr-näyttöä, katson hdr-matskun htpc:ltä madVR:n avulla. Kuva näkyy hyvin sekä tietokonemonitorilta että videotykilläkin, jos vedän piuhan suoraan tykkiin. Mutta Denonin kautta haalistuneena, eli se yrittää pukata hdr-kuvaa tykkiin, joka ei tietenkään siihen pysty. Eli pitäisi jotenkin saada Denon tajuamaan, että pukkaa eteenpäin ei-hdr:ää. Onko edes teoriassa mahdollista, säätöjä tuohon en ole hoksannut? Itse itseäni tehostaen taisin löytää vastauksen ekaongelmaan, lainaus Denonin manuskasta: "Power indicator This is lit as follows according to the power status: Green: Power on Off: Normal standby Red: When “HDMI Pass Through” is set to “On”link When “HDMI Control” is set to “On”link When “Network Control” is set to “Always On” link" Eli tuon default on ettei pala standby-tilassa!
Pystyykö Denon AVC-X8500HA:n takapaneelin 5V/1.5A USB-lähtöä kontrolloimaan vahvistimen valikoista siten, että antaisi virtasta vain silloin kun vahvistin on päällä? Epäilen ettei, nyt kun tökkää siihen tuulettimen, se pyörii vaikka vahvistin on standby-tilassa.
https://www.whathifi.com/news/maran...liver-the-pinnacle-of-home-cinema-performance Peräti 20 kpl balansoitua XLR lähtöä etusessa joista 4 kpl subeille. 16 kanavaisen 200W päätteen ottoteho on 500W…on se nykyaika ihmeellistä.
Tyyppikilvessä lukee: Model No AMP10 230V 50 Hz 500W Varustettu IEC C17 liitimellä jonka max. virta on 10A. Kyllä se 500W on ihan oikein. https://en.wikipedia.org/wiki/IEC_60320 Ja niitä kanavia on 16 kpl. https://www.audioholics.com/audio-amplifier/receiver-back-panel-power-ratings
Nyt sitten on Dirac saatavissa eikä maksa kuin vähän alle tai yli € 400 veroineen versiosta riippuen. Sitten tarvitaan sopiva mikki, esivahvistin ja sopiva PC tai Intel? Mac. ART ei ole mitään tietoa ja hype on hiipunut… Tukekaa sweduja.
X4700H vahvistimen sound mode-valikkoon tuli Auro-3D -valinta, kun ajoin firmware päivityksen: https://photos.app.goo.gl/WKjWP9RUjeZq9ax2A Top Front ja Top Rear kaiuttimet pysyvät kuitenkin mykkänä, kun valitsen Auro-3D:n. Denonin firmwaren muutoslokissa ei mainita X4700H mallia. Onkohan firmwaressa joku bugi, kun pystyn valitsemaan Auro 3D:n?
https://www.ecoustics.com/news/dirac-update-live-denon-marantz/ Onko joku jo tilannut Dirac Live vai odottaako vuotta 2024 kun tukee useampia subbareita ja selviää lopullinen hinta eli ei todellakaan halpa ole. Outoa on että vain vanhoja Intel macOS tukee tällä hetkellä. Acoustic Enhancement hakusanalla löytyy ne systeemit mistä Dirac ART on kopsattu.
Tähän revikkaan törmäsin itsekin ja kiinnostaisi tietää miten tämän DACin "huonous" kuuluu käytännössä. En siis epäile kuulumista vaan haluaisin tietää, mihin se vaikuttaa. Jos joku osaisi vääntää vähän rautalankaa asiasta. Samainen kaveri on myös mittaillut x4800H:ta ja se sai paremman tuomion: https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/denon-avr-x4800h-avr-review.42812/ Minulla on siis patteristossa vain Geneleciä ja tarkoitus olisi käyttää tulevaa vahvistinta nimen omaan pre-out-moodissa. Onko rahallinen panostus kannattavaa tässä tapauksessa? SINAD oli 87dB x3800h:lle ja 95 dB x4800h:lle, onko tuo helpostikin huomattavissa? Jännä sinänsä että ko. arvot ovat tippuneet edellisestä sukupolvesta melkoisesti: 10 dB x3700h vs. x3800h.
Todennäköisesti ei kuulu käytännössä mitenkään ellet vertaa laitteita vuorotellen. 87dB SINAD tarkoittaa 0.004% THD+N:ta ja 95dB tarkoittaa 0.002% THD+N:tä. Jotkut AV laitteita mitanneet ovat todenneet, että yli 80dB SINAD (0.05% THD+N) on jo niin hyvä arvo, ettei niin pientä säröä+kohinaa erota signaalin seasta. Vuorotellen vertailemalla musiikilla harjaantunut korva voi kuulla pieniä eroja, mutta en usko, että elokuvilla äänessä huomaisi mitään eroa.
Kannattaa myös ottaa huomioon, että X3800H mitattu SINAD on kuitenkin 95dB 0.6-0.8 Vrms tasolla. 87dB SINAD lukema oli saatu 2Vrms ulostulotasolla. Aktiivikaiuttimien tai päätevahvistimen gain säädöllä voi vaikuttaa siihen, millaisilla jännitetasolla toimitaan järkevillä kuunteluvoimakkuuksilla. X3700H paras saatu SINAD lukema oli 101dB 1.1 Vrms tasolla. X4800H SINAD jää 1.0Vrms tasolla alle 90dB:n.
Korva ei havaitse alle 0.5% harmonista säröä. prosenttikin on suurelle osalla mahdoton havaita. Putkipäätteet monasti tuuttaa useammankin prosentin säröä eikä siitä kukaan valita. Myös kaiuttimet tuottaa prosentin molemmin puolin säröä. Bassoalueella ei 10% ole mikään ongelma. Muut kuin harmoninen särö on sitten asia erikseen. Onneksi harmoninen särö kertoo paljon myös useimmista muista säröistä. Suhteellisuuden tajua kannattaa pitää mukana. yli 45 vuotta vanha sananlasku : "Turha tarkkuus on teknistä tietämättömyyttä". Pätee tähänkin. DA-muunimissa odB taosn särö on aina riittävän hyvä. Enempi huolta kantaisin säröstä jossain -30dB tasolla ja sekin on yleensä riittävän hyvä kuulemisen kannalta. Muut asiat kuten jitter vaikuttaa DA-muuntimissa enemmän ääneen.
Samaa mieltä, että mittaustulosten liian tarkka tuijottaminen on turhaa hifistelyä. Jitterikin lienee tyypillisesti niin pientä, ettei sen vaikutusta ääneen kuule kovinkaan helposti. Itse vaihdoin juuri Denonin X4700H vahvarin uudempaan X3800H malliin, enkä huomannut äänenlaadussa mitään selvää eroa esivahvistimena. Kummallakin voi nauttia niin musan kuuntelusta kuin elokuvien äänistäkin. Ehkäpä joku kultakorvainen yli-ihminen voisi kuulla selviä eroja, mutta itse en ainakaan kuulu siihen kategoriaan.
Mitä eroja näiden AVR-X3800H ja AVC-X3800H välillä on? Onko AVC päivitetty versio kun aikaisemmassa oli jotain vikaa?