Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 633
    Saadut tykkäykset:
    229
    Acts Of Vengeance (2017)
    Aika perinteinen ja väkivaltainen omankädenoikeuteen liittyvä kostojännäri. Ihan kelvollinen joskin toki varsin kliseinen lopputulema saatu aikaiseksi. Banderas ja Urban saavat roolinsa toimimaan ihan kohtuullisesti. Melko lyhyt leffa, ja ehkä siten jopa ytimekäs kertomus, jota rytmittää eräs pääosassa olevan hahmon käteen osunut oikeudenkäyttöön liittyvä kirjallinen teos. ***/*****. SubHD:n tallenteelta tuli katsottua.
     
  2. scented

    scented Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    2 069
    Saadut tykkäykset:
    292
    Flash (2023)
    Etukäteen ajateltuna täysin turha leffa täysin turhasta hahmosta, mutta helkutti tämähän oli täyttä rautaa. Tiesin etukäteen, että Keaton esiintyy Batmanina ja ei pettänyt, parhautta ai että. Juoni on oma yksittäinen haaransa DC-maailmassa, mutta tällaisenaankin 4/5.
     
    KILLPATRICK ja Deleted member 35233 tykkäävät tästä.
  3. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 846
    Saadut tykkäykset:
    513
    Space Cowboys 2000
    https://www.imdb.com/title/tt0186566/
    Erinomaisesti onnistunut "äijä"kuvaus geriatrikkojen avaruuslennosta sukkula-aikana Kille Itäpuun ojaamana.
    Turhan kestävä sukkula kuitenkin.
    Katsottu TV5:n tallenteena.
    4/5

    T: Vesku
     
  4. scented

    scented Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    2 069
    Saadut tykkäykset:
    292
    To catch a killer (2023)
    Etukäteen mietitytti, olisiko tästä päivän leffaksi, kun alle 7 pisteet IMDB:ssä, mutta tämähän oli toimiva poliisijännäri. Heti alussa päästään asiaan ja juoni on ratkaisuineen hyvä. Eipä näyttelijöissäkään ole heikkoa lenkkiä. 4/5.
     
  5. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 571
    Saadut tykkäykset:
    823
    Dragon - The Bruce Lee Story (Rob Cohen, 1993) TV5

    En voi sanoa, että tällaiset leffat olisivat erityisemmin kiinnostaneet vuosia sitten, mutta nykyään sitä kiinnostuu helpommin kaikenlaisista leffoista yrittäessään löytää katselukelpoisia tapauksia. No, illan leffatarjontaa tutkiessani huomasin, että Bruce Leestä on tehty 30 vuotta sitten elokuva. Päätin testata. Rob Cohen ohjaa järjelliseen tyyliin ja kamera pysyy paikoillaan sopivan paljon. Musiikki on kelvollista. Jason Scott Lee on hämmästyttävän hyvä Bruce Leenä. Ei tämä sentään maailman parhaiden leffojen sarjaan nouse, mutta oli mukava nähdä. Mitään erityistä negatiivista tästä on paha mennä sanomaan.
     
    nepa ja Hippo tykkäävät tästä.
  6. Super-J

    Super-J Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 186
    Saadut tykkäykset:
    465
    Les Maudits / Kirotut (1947)
    Rene Clementin pian sodan jälkeen ohjaama elokuva kertoo joukosta saksalaisia ja saksalaisten kätyreitä, jotka sodan loppuvaiheessa suuntaavat sukellusveneellä kohti Etelä-Amerikkaa. Matkaan kaapataan vielä mukaan ranskalainen lääkäri koska sellaiselle sattuu olemaan tarvetta. Hän sitten toimiikin tarinan kertojana, ja tarina pohjimmiltaan edustaa sitä lajityyppiä jossa joukko satunnaisia ihmisiä laitetaan suljettuun tilaan ja katsotaan kun ne alkaa käydä toistensa kimppuun. Ihan hyvä, ja sukellusvenekin vaikuttaa melkeinpä aidolta vaikka on käsittääkseni replika. 4/5 (Ylen Areenasta katsoin)

    Beacon77 (2009)
    Brittiläinen, sanotaanko uskonnollinen kauhuleffa, jossa ryhmä hakkereita yrittää murtautua Vatikaanin serverille tarkoituksenaan löytää erinäisten uskonnollisten kirjoitusten alkuperäiset versiot joita ei ole sitten ensimmäisen julkaisun nähty. Koska niihin teksteihin on koodattu tulevat (ja menneet) tapahtumat yms, ja sitten kaikenlaista outoa alkaa tapahtua ja ruumiita tulee. Foliohattu päähän kun tätä katsoo... sisältö on osin ihan diibadaabaa mutta kuitenkin hyvin ja tunnelmallisesti toteutettu, selvästi pienellä budjetilla. 3/5 (youtubesta katselin)
     
  7. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 633
    Saadut tykkäykset:
    229
    Black Adam (2022)
    Olipas tässä melkoisesti huisketta ja melskettä ynnä lapsenmielistä sarjakuvatoimintaa. Oli sen vuoksi tai siitä huolimatta varsin viihdyttävä kokemus. Dwayne Johnson sopi päähenkilön rooliin oikein hyvin, ja kyllä se muukin jengi ihan kelvollisesti suoriutui. Ex-Bond Pierce Brosnankin oli ihan OK osassaan. Välillä oli ihan kohtuullisen hauskoja dialogeja. Hämmentäviä olivat Shazam-hommelit, eli se miten kyseinen hahmo ja Black Adam sekä velhot jne. liittyvät toisiinsa. Nuo seikat selviävät varmaankin interwebbiä selaamalla, mutta eipä tuon tiedon puuttuminen juuri haitannut sarjakuvakulttuurista tietämättömänkään elokuvanautintoa.Visuaalisesti leffa oli varsin hieno, vaikka CGI-tuotoksista näkee että ne on tehty ATK:lla, niin ne näyttivät silti hyviltä.

    ****/*****. BD:ltä katsoin. Lopputekstien graafisen osuuden jälkeen tulee sarjakuvasankarileffoille tavalliseen tapaan vielä yksi kohtaus, jonka perusteella jatkoa tarinalle olisi ehkä tulossa.
     
  8. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 633
    Saadut tykkäykset:
    229
    Transformers (2007)
    Olipas tämä leffa kestänyt ajan hammasta varsin hyvin. CGI näytti oikein hyvältä. Kesäleffojen kesäleffa, aivojen säilytys narikassa toki tarpeellista. Toimintaa ja hupaisuutta riittoisasti. Nokian luuri mainittiin ja näytettiin, ja nostettiin esiin että se ei ole japanilainen vaan suomalainen.. oi niitä aikoja.. Edellisen kerran olin katsonut tämän vuonna 2008, silloin annoin 3 tähteä. Nyt annan ***½/*****. HD DVD:ltä katsoin, ja kuvan- ja äänenlaatu oli kunnossa. Ja soitin myös..
     
  9. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 846
    Saadut tykkäykset:
    513
    Navaronen tykit 1961
    https://areena.yle.fi/1-445663

    Katsottu töllötallenteena tämä klassikko.
    Perinteisiä liiottelevia kohtauksia ja ennalta-arvattavuuksia, mutta silti.
    2,5/5

    T: Vesku
     
  10. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 571
    Saadut tykkäykset:
    823
    Drive My Car (Ryusuke Hamaguch, 2021) Futurefilm Blu-ray

    Japanilaisia elokuvia ei ole liikaa julkaistu Blu-raynä suomenkielisin tekstityksin. Ajattelin siis iskeä tähän julkaisuun kiinni, varsinkin kun elokuva näyttää olevan kriitikoiden suosikki ja voittanut älyttömän kasan palkintoja (IMDB listaa 94 kpl): Oscar parhaasta kansainvälisestä elokuvasta, palkintoja Cannesissa, Golden Globe, Bafta Awards, jne. Leffa on minuuttia vaille 3 tuntia pitkä. Se tuntui 4 tuntia pitkältä, koska kerronta on rauhallista ja mitään erityisen "viihdyttävää" ei tapahdu. Henkilökohtaisesti petyin leffassa musiikin äärimmäiseen vähyyteen, koska yleensä musiikit ovat japanilaisten elokuvia vahvuus (paljon klassista musiikkia tai kaunista leffamusiikkia, joka nostaa leffan emotionaalista tehoa). Musiikkia lisäämällä tästä leffasta saisi ainakin minulle huomattavasti paremman. Toinen lievä pettymys tuli siitä, että leffa tuntuu yllättävän vähän japanilaiselta leffalta jostain syystä. Ihan kuin jotain eurooppalaista taideleffaa olisi katsonut. Miljööstä uhkui yllättävän vähän japanilaista fiilistä. Autokin on Saab eikä Mazda! Leffan loppupuolella ajellaan tuolla punaisella autolla lumen pettämällä maaseudulla ja fiilikseni olivat kuin tuo olisi kuvattu jossain pohjois-Ruotsissa. Leffan juoni on periaatteessa tämä:

    Miehen vaimo kuolee yllättäen ja pari vuotta myöhemmin mies saa selviteltyä itselleen, miksi hän menetti vaimonsa.

    Kyllä, leffan "juoni" on tuossa. Ainakin, jos ymmärsin leffan itse. Jos leffassa on jotain syvällisempää, niin meni meikäläiseltä ohi. Sitten elokuvan vahvuuksiin: Leffa on erittäin realistista kerrontaa. Tapahtumat ovat uskottavia ja järkeenkäypiä. Leffassa on jopa dokumenttielokuvan maku. Näytteleminen on todella korkeatasoista ja aidonoloista. Parhaat kohtaukset ovat täydellistä näyttelemistä. Käsikirjoitus on siinä mielessä taidokas, että se venyttää ohuen temaattisen materiaalin laimentumatta 3 tunnin pituuteen.

    On ymmärrettävää, miksi elokuvakriitikot asemoituvat kannattamaan tällaisia älykkään sivistyneitä anti-Hollywood-elokuvia (rumasti sanottuna heillä ei ole rohkeutta kehua "tyhmiä" elokuvia), mutta oma leffamaku on hieman toisenlainen. Hieman enemmän audiovisuaalisuutta kaipaan ja äärimmäistä realismiakin saa minun mielestäni vaihtaa vähemmän realistisiin asioihin, mikäli siitä saadaan jotain jännää irti. En menisi suosittelemaan leffaa muille kuin rauhallisten dialogiin perustuvien taide-elokuvien ystäville. Toimintaleffoista pitävä nuoriso voi kuolla tylsyyteen tämän kanssa. Futurefilmin lätyssä ei ole minusta mitään vikaa (tuoreita digitaalisesti kuvattua leffoja on vaikea sössiä), tosin ekstroista on tietenkin turha unelmoida.
     
    Viimeksi muokattu: 01.08.2023
    nepa tykkää tästä.
  11. Kusni

    Kusni Vakiokasvo

    Liittynyt:
    25.01.2014
    Viestejä:
    751
    Saadut tykkäykset:
    196
    On muuten tyylikäs Saab eikä Volvo. En ole automies niin en osaa sanoa oliko valmistettu Uudessakaupungissa.

    Kiekossa on se vika, että auto-resume eli se java-pätkä puuttui levyltä. Itse pidin pari epäpyhää taukoa leffan aikana ja piti sitten jatkaa menun kautta takaisin.

    Itse leffasta tykkäsin, mutta saatat osua oikeaan, että eurooppalaista/ranskalaista vaikutusta on paljon.
     
  12. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 571
    Saadut tykkäykset:
    823
    Kiitos huomautuksesta! Korjattu. Aivot vaihde vapaalla... :D

    Ei tullut huomattua tuota vikaa. Pari kertaa pausetin, kun piti käydä jääkaapilla/vessassa.

    Saa tästä leffasta toki pitää, ja pidin minäkin jonkun verran, mutta ei osunut meikäläisen makuun ihan napakymppiin tällä kertaa. Eurooppalainen tunnelma ei ole toki mitään synti tai huonous. Sitä vaan, että japanilaista elokuvaa ei tosiaan suomenkielisin tekstein ihan hirveitä määriä julkaista, joten olisi mukavaa jos ne harvinaiset kerrat tarjoaisivat kunnolla japanilaista "eksotiikkaa."
     
    Viimeksi muokattu: 01.08.2023
  13. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 846
    Saadut tykkäykset:
    513
    Voi riippua myös käytetystä soittimesta tuo taukopaikan muisto.
    Pausettelussa sattaamyös joku näytönsäästäjä (erityisesti Universalin levyillä) aktivoitua josta voi olla vaikea palata taas katsomiseen...

    T: Vesku
     
  14. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 846
    Saadut tykkäykset:
    513
    7 Days in Entebbe (2018)
    https://www.imdb.com/title/tt5466186/

    Kuuluisaan lentokonekaappaukseen keskittyvä filkka, josta paljastuu yllättäviäkin asiota mm. yhteys nykyiseen israelin pääministeriin.
    Katsottu töllötallenteena jonka kuva oli oikeastaan saatu aika hyvin ajankohtaan, 1970-luvun loppu, sopivaksi.
    4,5/5

    T: Vesku
     
  15. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 571
    Saadut tykkäykset:
    823
    OT-tekstiä
    Universalin näytönsäästäjät ovat ärsyttäviä. Omissa soittimissa niistä on päässyt kuitenkin takaisin leffaan ihan sujuvasti painamalla "ENTER" nappia joka on navigaationuolinäppäinten keskellä. Play- ja pause-napit eivät tunnu toimivan noissa tapauksissa.

    Ärsyttävää on sekin, että soittimissa kaken näppäinten toiminta muuttuu hieman riippuen siitä, mitä lähdettä katsoo. Blu-ray lätyt toimivat tietyllä tavalla, DVD-omallaan ja tietenkin Youtube-videot on oma juttunsa kuten myös Yle Areena ja tottakai jos tunget USB-tikun soittimen kylkeen ja katsot jonkun video-tiedoston sieltä niin taas on oma logiikkansa kaken kanssa... kukaan ei ole koskaan ajatellut näitä asioita kunnolla loppuun asti.
     
  16. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 571
    Saadut tykkäykset:
    823
    Vortex (Gaspar Noé, 2021) Blu-ray

    En tiedä kannattaako tässä mielentilassa kirjoittaa arviota tästä leffasta, mutta toisaalta on tarve purkaa tuntojaan. En juuri koskaan itke minkään elokuvan takia, siis niidenkään tunteisiin vetoavien leffojen takia, joita katsoessaan monet vollottavat kuin pikkukakarat, mutta tämä leffa sai minut itkemään ja olen leffan juuri nähneenä henkisesti turta! On tämä Gaspar Noé vaan aika sälli. Viisi leffaa olen häneltä nyt nähnyt ja ainoastaan vain 51 minuuttia pitkä Lux Æterna jätti hieman kylmäksi, joskaan edes se ei ole huono. Irreversible, Enter The Void, Climax ja tämä ovat olleet omalla tavallaan hurjia väkeviä leffakokemuksia. Luulin, että Lux Æterna on ohjaajan "split-screen-leffa", mutta Vortex jatkaa samalla linjalla. Aluksi olin vähän ärtynyt asiasta, että eikö mies voi palata "normaaliin" leffailmaisuun, mutta 15 minuutin jälkeen olin tottunut asiaan ja leffan emotionaalinen kurimus alkoi vaikuttamaan minussa ja tämä leffa ei paljon katsojaa sääli! Jokainen joka on joutunut kokemaan omien vanhempiensa terveysongelmien aiheuttamaa pelkoa ja huolta ja menettämisen tuskaa katsoo tämän leffan omalla vastuulla! Dario Argento ja Françoise Lebrun loistavat pääosissa ja heidän poikaansa esittävä Alex Lutz tekee myös vahvan suorituksen. Elokuvana tämä on vähän samanlainen kuin Michael Haneken Amour.
     
    nepa tykkää tästä.
  17. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 846
    Saadut tykkäykset:
    513
    Devotion 2022
    Tulinpa minäkin tuon katsoneeksi, kun Appulatöllöstä sen vuokrakuvana löysin.
    Kuva oli hyvää Dolby Visiontasoa, juonesta ZED kertoi jo oikeastaan kaiken oleellisen, paitsi omaan korvan särähti jumalaton kiire ja tarve pudonneiden Corsairien tuhoamiseen, mutta niille ei kumminkaan tehty juuri mitään kuin vasta seuraavana päivänä.
    E:Arvosana jäi, olkoon 3.5/5

    T: Vesku
     
    Viimeksi muokattu: 04.08.2023
  18. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 633
    Saadut tykkäykset:
    229
    The Ice Road (2021)
    Perusmallin Liam Neeson -rymistely. Kaivoksessa tapahtuu kaasuräjähdys, ja rekkakuskia esittävä Neeson lähtee hätiin eli roudaamaan kahden muun rekkakuskin ynnä vakuutustarkastajan kanssa petollista jäätietä pitkin pelastusoperaatiossa tarvittavaa kalustoa. Petollisia ovat myös muutkin seikat kuin jää. Ja kiirekin on, koska hengenlähtö uhkaa maan alla jumissa olevia mainareita. Ihan kelvollinen kertakäyttöjännäri. CGI välillä aikas kökköä laadultaan, ja fiilispohjalta sanoisin että sitä on käytetty ihan liikaa. ***/*****. Blu-Ray:n takakannessa on ihan selkeä virhe, sillä siinä väitetään että kuvasuhde olisi 16:9 - 1.85:1 . Oikeasti se on 2.39:1.
     
    nepa tykkää tästä.
  19. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 633
    Saadut tykkäykset:
    229
    Katsoinpahan tämän nyt sitten minäkin SubTV:n tallenteelta.

    Ei tuo missään tapauksessa huono leffa ollut, mutta ymmärrän kyllä miksi jotkut ovat kritisoineet niiden tanssikohtauksien ymppäämistä tarinaan. Olen itse sitä mieltä että niitä oli liikaa. Periaatteessa ne ehkä tukivat tarinaa jotenkin, mutta kun niitä heitettiin hiukan vääriin paikkoihin niin se ei sitten enää toiminutkaan.

    Siitäkin on jossakin motkotettu, että miksi elokuva lähestyi tapausta lähinnä terroristien näkökulmasta ja keskittyi heidän moraalisiiin dilemmoihin eikä panttivankien ahdinkoon. On kuitenkin ehkä ihan relevanttia tietää sekin että mitkä motiivit ajoivat heidät moisiin tekoihin, eli ymmärtää muidenkin osapuolten mielenliikkeitä. Se tuotiin moneen kertaan esiin, että jos ei pystytä neuvottelemaan eikä edes yritetä tulla keskenään toimeen, niin silloin ollaan jatkuvasti sodassa. Ja niinhän siellä Israelissa taidetaan yhä olla, eikä tämänhetkinenkään hallinto pahemmin yritä asialle mitään tehdä vaan saman kaltainen paska jatkuu ja jatkuu...

    Roolitus ei ollut huonosti onnistunut, joskaan mitään huippusuorituksiakaan en havainnut.

    Kokonaisuutta ajatellen jäi ehkä sellainen fiilis että karu ja vakava aihe hukkui aavistuksen tuon tanssitaiteellisuuden alle. ***½/*****
     
  20. bluesmood

    bluesmood Vakiokasvo

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    32
    Yle Teema esitti edellisiltana elokuvan "Umpikuja" (Cul-de-sac, 1966, Polanski), jonka huumori pisti kiinnostamaan heti alusta lähtien. Mielenkiintoinen elokuva.

    Tarinankerronnassa oivallisesti toistot jaksotettu kohtausten tapahtumissa eritoten mm, missä sitä huumoria välittyy, ja mikä se ajanjakso tai vitsin elinkaari on, esimeriksi alkupuolella sen jälkeen, kun rosvokaksikko tien päällä törmää ainoaan pylvääseen, mitä tapahtumapaikalla on, "Palaan pian", niin aika pitkä "tovi", ja törmäys-kohtaus toistui myöhemminkin aika ajoin. Lyhyempiä välejä vitseissä "Laitan munakkaan", ja kanalabisneksen isäntä-roolihenkilö heittelee kananmunia keittiössä ja liikkuessaan sisätloissa, jotka sitten lopulta karkavatkin käsistä yms. pari tällaista mainitakseni.

    Huumorisävytteisyyden lisäksi muutoinkin viihdyttävä elokuva.