Orpo 1 hallitus

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Snäckby, 14.04.2023.

  1. Pazze

    Pazze Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 016
    Saadut tykkäykset:
    150
    Demarin lähestyessä piti ennen suojata vain oma rahapussi. Nyt myös mummot ja kissat on syytä kiikuttaa turvaan! Näkkäljärvi tulee, kissat palaa! Mummelit toki ovat varmaan riemuissaan, onhan Adolf korkea poika ja innostunut vanhemmista naisista. Pissisprinsessa lähti ja tämä kaksikko tulee kaatamaan hallituksen.
     
  2. latexii

    latexii Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 183
    Saadut tykkäykset:
    589
    Aivan vitun oksettava tuo kissa keissi. Moiset eläintenrääkkääjät on aivan alinta kastia. Hyi vittu. En tajua miten helvetissä tuo voidaan nostaa SDP:n puoluesihteeriksi.
     
    jtvirtanen ja makemich tykkäävät tästä.
  3. ISPF3.4

    ISPF3.4 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa tätä ilmaista tekoälykeskustelua. Kysyin:
    Johtaako kissan polttaminen ja eläinrääkkäys pahempaan väkivaltaan?
    Kyllä, tutkimukset ja asiantuntijat ovat todenneet, että eläinrääkkäys ja eläinten julma kohtelu voivat olla yhteydessä pahempaan väkivaltaiseen käyttäytymiseen. Tätä kutsutaan usein "eläinrääkkäyksen linkiksi" tai "eläinrääkkäyksen ja ihmisten väkivallan yhteydeksi". On olemassa useita syitä, miksi eläinten julma kohtelu voi johtaa väkivaltaisempaan käyttäytymiseen:

    1. Desensitisaatio: Eläinten julma kohtelu voi desensitoida yksilön väkivaltaan, mikä tarkoittaa, että he voivat menettää kykynsä empatiaan ja ymmärtää toisen olennon kärsimystä. Tämä voi tehdä heistä alttiimpia väkivaltaiselle käyttäytymiselle ihmisiä kohtaan.

    2. Harjoitus: Väkivalta eläimiä kohtaan voi toimia harjoituksena tai valmisteluna väkivaltaiselle käyttäytymiselle yleisesti. Henkilö voi oppia, että väkivalta on hyväksyttävää tai ratkaisu ongelmiin.

    3. Häiriöt: Eläinten julma kohtelu voi olla merkki henkisestä häiriöstä tai muusta psyykkisestä ongelmasta, joka voi ilmetä myös ihmisten väkivaltaisena käyttäytymisenä.
    Tämän vuoksi monet yhteiskunnat ja oikeusjärjestelmät pitävät eläinten julmaa kohtelua vakavana rikoksena ja valvovat sitä tiukasti. Eläinrääkkäyksestä voi seurata rikosoikeudellisia seuraamuksia, ja siihen puuttuminen voi auttaa estämään sen, että väkivaltaisuus laajenee ihmisiin.

    On tärkeää puuttua eläinrääkkäykseen vakavasti ja tarjota tarvittaessa asianmukaista apua henkilölle, joka on syyllistynyt siihen, jotta voidaan vähentää riskiä, että väkivalta laajenee ihmisiin.

    En tietenkään väitä, että kaikki eläinrääkkääjät toimivat tuolla tavalla aikuisina.
    Oli sinänsä mielenkiintoinen kokeilu. On kyllä todella hienoa, että tuo tekoäly kirjoittaa noin hyvää suomea. Suomi on kuitenkin harvinainen kieli ja ei ole indoeurooppalainen kieli. Pääosa IT-ihmisistä toimii indoeurooppalaisella kielialueella.
    Voimme jatkaa tekoälykeskustelua jossakin paremmassa ketjussa.
     
    Viimeksi muokattu: 02.09.2023
  4. ISPF3.4

    ISPF3.4 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Tässä on oikein hyvä esimerkki miten vaikeaksi Yle tekee uuden hallituksen toiminnan.
    Muodin asiantuntijat kehuvat Sanna Marinin jäähyväisasua – Sami Sykkö: ”Hän luopuu puolueensa johtamisesta tyylillä”
    SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin jätti tyylikkäät jäähyväiset SDP:n puheenjohtajuudelle Jyväskylän puoluekokouksessa perjantaina. Muodin asiantuntijat arvioivat Marinin omaavan poikkeuksellisen tyylitajun.
    Rasismia löytyy joka paikasta, mutta talouden järkevöittämisestä Yle vaikenee.
     
  5. ISPF3.4

    ISPF3.4 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Tutkiva journalisti Jarno Liski (Iltalehti, ent Suomen Kuvalehti) kertoo:
    "Mä en tiedä yhtäkään vastaavassa asemassa toimivaa poliitikkoa, jonka historiasta olisi paljastunut mitään noin sairasta. Haamutkin Näkkäläjärvi käsitteli julkisesti vasta, kun media oli saanut ne selville."
    https://twitter.com/jliski/status/1698041847073915088

    Villi veikkaus: ei jää SDP:n puoluesihteerivalinnasta keskustelu tähän päivään.
     
    Pazze tykkää tästä.
  6. Soni85

    Soni85 Tunnettu käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Vielä tilanteen tai SDP:n puolueen kyseiseen keissiin kannanoton irvokkuutta lisää Antti Rinteen Näkkäläjärven sadistisen teon julmuutta vähättelevä ja puolusteleva ulostulo kommentillaan:
    Rinne: ”Siellä on nuori mies tehnyt hölmöilyjä”
    .Ymmärrän, että nuorten ollessa omenavarkaissa naapurin tontilla tai heittelemässä naapurin autotalliin pilanpäiten kanamunilla, voidaan käyttää ilmaisua ''tehnyt hölmöilyjä''. Mutta Näkkäläjärven ja kumppanien sadistisen julmasti kiduttaessa toisen lemmikkejä kuoliaaksi, kertoo Rinteen pehmentelevä ja kaunisteleva kommentti kaiken olennaisen myös Rinteenkin moraalisesta ajatusmallista, suhtautumisesta lemmikkeihin sekä asenteestaan oman puolueensa jäsenien järkyttäviin tekoihin.
     
  7. Pazze

    Pazze Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 016
    Saadut tykkäykset:
    150
    Taitaa SDP olla osaavissa käsissä. :)
     
  8. Burkitsville

    Burkitsville Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 489
    Saadut tykkäykset:
    1 138
    71 dB ja nepa tykkäävät tästä.
  9. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 566
    Saadut tykkäykset:
    823
    Moni näiden leikkausten kohteeksi joutuva äänesti hallituspuolueita. Ei tässä maassa ole tarpeeksi suurituloisia äänestämään enemmistö-oikeistohallitusta yksinään. Suomessa on erittäin hyvin toimiva demokratia. Korruption vähyydessä ja vaalien rehellisyydessä olemme maailman kärkeä. Olkaamme kiitollisia edes siitä, ettei asiat ole niinkuin itänaapurissamme! Demokratiassa on kuitenkin valuvika, se että hyvin toimiakseen se tarvitsee poliittisesti valistuneen kansan. Yksityinen valtamedia on vähän väkisinkin suuren pääoman hallussa, jolla on poliittinen agenda muuttaa yhteiskunta pääoman kasautumista hyödyttäväksi riistokapitalistiseksi dystopiaksi. Kansan pitäisi osata lukea valtamediaa tämä mielessään. Sosiaalinen media taas on pullollaan kaiken maailman "griftereitä", joilla on taloudellinen kannustin levittää ties mitä päivänpolttavaa propagandaa. Luotettavaa tietoa on tarjolla vähemmän kuin ihmiset ymmärtävät ja kaikki eri medioista haalittu tieto pitäisi pystyä suodattelemaan ja analysoimaan objektiivisemmaksi totuudeksi. Tämä vaatii kykyä kriittiseen ajatteluun ja medialukutaitoa. Nykyaikana moinen yhdistelmä on suuri vaatimus ja sen kyllä huomaa, kun lukee ihmisten poliittisia mielipiteitä netissä.

    Perussuomalaiset ovat suuri ongelma Suomen politiikassa. Tämä poliittinen liike on puhtaasti opportunistinen ja sen idea on vallan hamuaminen vetoamalla kansalaisten pelkotiloihin tarjoamalla "helppoja ratkaisuja". He esiintyvät Suomen "pelastajina". He "pelastavat" Suomen maahanmuuttajien invaasiolta. He "pelastavat" autoilijat kalliilta menovedeltä. He "pelastavat" suomalaiset siltä, että mitään tarvitsisi tehdä tai muuttaa esim. ilmastonmuutoksen tai luonnon monimuotoisuuden vähenemisen takia. Onkin ironiaa, että Perussuomalaiset ovat kasvaneen suosionsa takia sotkeneet Suomen politiikan monella tavalla. He ovat tuoneet Suomeen epä-älyllisen tunteisiin vetoavan poliittisen retoriikan. He mahdollistavat nykyisen oikeistohallituksen sotkemalla oikeiston ja vasemmiston valtasuhteita eduskunnassa. Perussuomalaiset eivät Suomea pelasta, päin vastoin. Heidän poliittinen syöpänsä tuhoaa Suomea hiljalleen. Jos Suomalaiset eivät ymmärrä tätä asiaa, Suomi on tiellä, jossa kurjistumme ensin henkisesti ja sitten taloudellisesti. Vihreän energian Nokiaa ei synny maassa, joka siirtää ilmastonmuutoksen hoitamisen yksinään isojen saastuttajamaiden harteille. Peliteollisuudestamme loppuu vetävät ideat, jos maastamme muokataan sellainen, jossa kulttuuri on luksuspalvelu. Osaava työvoimakin jää tulematta tänne, jos annamme ymmärtää, että ulkomaalaisia ei täällä kaivata.

    Miten KD kehtaa olla köyhiltä leikkaavassa hallituksessa? Tuo puolue paasaa oppositiossa ollessaan heikko-osaisten puolesta, mutta hallitukseen pääseminen saa unohtamaan tämän kristillisyyden. Osoittaa hyvin, kuinka se huono-osaisten puolesta puhuminen on pelkkää äänien kalastelua. Mitähän mieltä Jeesus olisi hallitusohjelmastamme?

    RKP sentään on kärvistellyt rasismin takia ja pyrkinyt työntämään hallitusta rasismia tuomitsevampaan suuntaan, mutta taitaa heille olla tärkeintä ruotsinkielen aseman turvaaminen samalla kun aika paljon perussuomalaisten toksista politiikkaa ollaan valmiit sietämään.

    Kokoomuksen politiikkaa en kannata, mutta he sentään ajavat rikkaiden etua johdonmukaisesti ja rehellisesti. Siten heitä on vaikea syyttää oikein mistään. Syyttää voi vain niitä duunareita ja heikko-osaisia, jotka ymmärtämättömyyttään Kokoomusta äänestävät.

    ----------------------
    En ole täällä väittelemässä politiikassa. Kirjoitan mitä mieltä olen, enkä välitä, jos muut täällä ajattelevat toisin. En pysty kenenkään mielipidettä muuttamaan, eikä minunkaan mielipiteet noin vain muutu, tosin muutan mielipidettäni jos on hyvä syy. En siis lähde mukaan mihinkään väittelyyn, jos joku sellaista yrittää. En edes luo suurinta osaa tämän ketjun viesteistä.
     
  10. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    No niin, tämä on hyvä karihäkkismäinen disclaimeri. :)
     
    x_jmt_x ja ISPF3.4 tykkäävät tästä.
  11. Burkitsville

    Burkitsville Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 489
    Saadut tykkäykset:
    1 138
  12. Super-J

    Super-J Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 186
    Saadut tykkäykset:
    465
    Jeesus taisi aikanaan sanoa että antakaa keisarille mikä keisarille kuuluu (eli siis verot) ja kääntämään toinenkin poski jos joku lyö...
     
  13. ISPF3.4

    ISPF3.4 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Kaikkein parasta olisi, jos meillä olisi ihan oma Tass. Se kertoisi ihan ilmaiseksi sen oikean tiedon.

    Veikkaan, että Jeesus sanoisi, että älä elä velaksi.
    Vanhassa testamentissa sanotaan: "Joka seitsemäs vuosi teidän tulee julistaa velkojen anteeksianto."
    Ei toimi tänään Euroopassa. On hyvä, että KD tulkitsee Raamattua nykypäivän mukaan.
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2023
  14. Kaitzu

    Kaitzu Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 498
    Saadut tykkäykset:
    41
    Suomen puoluekartta on vaan niin sekaisin että varmasti suurelle osalle työtekijöitä ei oikein löydy puoluetta. SDP ja Vasemmistoliitto toki on olevinaan työväenpuolue, mutta kun halusivat pelastaa koko maailman Vihreiden kanssa, niin moni "duunari" ei vaan voi äänestää heitä. Varmasti moni äänesti viime vaaleissa persuja, kun eivät halua että Suomi toimisi koko maailman sosiaalitoimistona, mutta samalla päästivät oikeiston valtaan eli persuille riittää että saavat hieman kiristettyä maahanmuuttajien oloja jne. Puolueella kun ei ole oikeasti minkäänlaista talouspolitiikkaa, niin Kokoomuksen on helppo viedä omia asioitaan eteenpäin hallituksessa.

    Kun SDP/Vasemmistoliitto on ollut vallassa, niin eivätpä ole kovin ponnekkaasti ajaneet duunarin asioita, mutta kas kun joutuvat oppositioon, niin yllättäen alkaakin suomalaiset matalapalkkaiset ja heidän asiat kiinnostamaan. Saivat ay-liikkeetkin liikkeelle kun tulee näitä mielenilmauksia jne.
     
  15. Snäckby

    Snäckby Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 625
    Saadut tykkäykset:
    134
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 11.12.2023
  16. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 537
    Saadut tykkäykset:
    103
    Kai nyt edes pidit autoa käynnissä, kun siellä istuskelit iPadia lukemassa?
     
    vemkki tykkää tästä.
  17. vemkki

    vemkki Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    4 009
    Saadut tykkäykset:
    350
    No muutaman sentin alennus bensan hintaan katoaa kyllä öljyn hinnan nousuun. Sen sijaan on erikoista, että hallitus leikkaa niiltä, että oikeasti tarvitsevat autoa, eli työmatkavähennys pienenee. Jos ajaa paljon autolla, kannattaa olla lataushybridi tai sähköauto, joista varsinkaan jälkimmäiseen pensan hinnalla ei ole vaikutusta, mutta työmatkavähennyksen pieneneminen kylläkin vaikuttaa.

    Jos pitää peenistä pidentää ajelemalla paljon bensaa hörppäävällä Range Roverilla, niin se on ihan oma valinta, mutta ei ole valtion tehtävä tukea peniksenpidennysvälineiden käyttöä.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 11.12.2023
  18. 3JJ

    3JJ Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 735
    Saadut tykkäykset:
    391
    Ei kyllä valtio lypsää autoilijan kuiviin jatkossakin. Se että jos se riisto vähenee pikkuisen, ei poista sitä että se riisto on edelleen jotain tähtitieteellistä tasoa. Me vaan ollaan niin totuttu siihen että autoilusta kerätään rahat kaikkeen muuhun kivaan. Jos autoilija oikeasti maksaisi vain autoilun ja tieverkoston kulut, tuntuisi meikäläisittäin autoilu lähes ilmaiselta.
     
  19. vemkki

    vemkki Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    4 009
    Saadut tykkäykset:
    350
    Autoilun verotus on vuosien mittaan vähentynyt, koska autoveroa maksetaan vähemmän kuin aikaisemmin (autoveron suuruus riippuu laskennallisista päästöistä) ja bensankulutus on vähentynyt. Tämä on osasyynä siihen, että valtiontalous on ongelmissa. Sen takia viime vuosina ilmoilla onkin ollut kilometriperusteinen verotus, joka on kuitenkin haastava toteuttaa.

    Autoliitto kovasti hellii tuota ajatusta, että on jotenkin väärin, että autoilusta kerätään veroja muuhunkin käyttöön kuin autoiluun. Millä perusteella vero pitäisi käyttää samaan tarkoitukseen, kuin mistä se on kerätty? Eihän mikään muukaan vero toimi näin. Jos ostan kaupasta banaanin, siitä menee läjä arvonlisäveroa. Mihin tämä vero pitäisi tämän logiikan mukaan käyttää? Banaaniviljelmille?
     
  20. 3JJ

    3JJ Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 735
    Saadut tykkäykset:
    391
    Ei ongelmaa olisikaan jos autoilustakin perittäisiin vain ALV, niin kuin kaikesta muustakin. Mutta kun peritään niin paljon muutakin veroa moninkertaisesti sen ALV:n päälle. Sinällään edullisesta liikkumismuodosta on verotuksella tehty keinotekoisesti todella kallista. Eikö sekin jo kerro, että jotain on pielessä, jos valtion talous on ongelmissa kun autoilu vähenee? Että ollaan riippuvaisia siitä että porukka autoilee?