Star Trek teräväpiirtona

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Maxwell, 09.09.2009.

  1. nugent

    nugent Vakiokasvo

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    989
    Saadut tykkäykset:
    217
    Oletan, että tarkoitat fyysistä julkaisua ?
    Striiminähän 5 ekaa kautta löytyy hoodeenä Skyshowtimestä.
     
    nepa tykkää tästä.
  2. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 859
    Saadut tykkäykset:
    517
    Voyagerissa on vikana se "Instant Ship", eli energiasta on alkuun niin kova pula ja joka jaksossa alus on kaapattuna, mutta kuitenkin kaikki on taas seuraavassa jaksossa ihan kuin ennenkin. Muutama ihan mainio jakso, mitä nyt muistelee ja se Lower Decks on ihan ok parodiahko piirretty joka kevyesti irvailee esikuvilleen.

    T: Vesku
     
    nepa tykkää tästä.
  3. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 786
    Saadut tykkäykset:
    1 299
    Ja tietysti se, että alussa mainostetaan sitä warp 9,975 eli pitäisi pystyä karistamaan kaikki mahdolliset takaa-ajat kannoilta, mutta eihän sillä tavalla saada alusta vaaraan, joten unohdetaan sekin.

    Lower Decks minulle vähän lapsellinen? Onko tuo oikea termi? Jäi eka kausi kesken, mutta tarkoitus on tietysti palata aiheeseen, kuten minulla aina. Voi tietysti mennä viisi vuottakin:D
    Tästä Lower Decksistä on tietysti se crossover jakso Strange New Worldsin kanssa ja nyt pelottaa, että onko ihan pihalla sen kanssa, jos ei tuota Lower Decksiä katso? Ja kuinka pitkälle pitää katsoa, että tulee tuossa sarjassa se oikea kohta aikajanassa? Decksiä kun on jo neljä kautta tehtynä...
     
    nepa tykkää tästä.
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 288
    Saadut tykkäykset:
    1 378
    Netflixistä katsoin. En tiennytkään, että tästä on hoodeeversio. Sky löytyy, joten pitääpä tsekata. :)
    Onko cgi sitten vain AI:lla ylösskaalattua?

    Lower Decksistä luin, että ekan kauden lapsellisuus kuulemma vähenee toisella kaudella. Tiedä sitten.

    edit: ei tuo Skyn versiokaan ole valitettavasti hoodeetä. Tai, jos on niin huonosti vain ylösskaalattua. En näe mitään eroa Netflixin kuvaan. Netflixillä itse asiassa parempi, koska siellä ei ole tuota Skyn nykivää kuvaa.
     
    Viimeksi muokattu: 23.11.2023
  5. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 786
    Saadut tykkäykset:
    1 299
    Suurin osa ihmisistä ei ymmärrä näistä HD-jutuista yhtään mitään. Silmät pyöreinä katsellaan striimausta ja kuunnellaan Atmosta soundbarista.
    Ei ole mitään HD-versiota DS9:stä tai VGR:stä. Kuten ei tuo tuleva Babylon 5 tule olemaan HD, vaikka blurayllä julkaistaan, eikä AI ylösskaalattu. Ostan sen silti ja joka päivä käyn katsomassa, jos olisi käynyt tuuri ja olisi jo lähtenyt Amazonilta tulemaan joulua valoistuttamaan.

    Pieniä huhuja on kuulunut, että on laitettu kyselyitä eri firmoille aiheesta, mitä maksaisi saada Deep Space Nine ja Voyager julkaisukuntoon/levylle myyntiin tyyliin B5. Ovat kuulemma tarkasti seuranneet B5:den ennakkomyyntiä ja ajattelevat, että tehdään samalla tavalla. Ei oikeaa HD:tä, kun maksaisi liikaa filmit skannata ja efektit päivittää, mutta masternauhoista saataisiin kuitenkin paljon paremmat siirrot kuin tällä hetkellä on tarjolla ja rahat siitä pankkiin.
    Tiedä sitten näistä. Ovat vähän kuin Abyss ja True Lies.
     
  6. nugent

    nugent Vakiokasvo

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    989
    Saadut tykkäykset:
    217
    Ok. Antavat sitten väärää infoa. En lähtenyt tarkistamaan koska ei ole minun juttuni nämä Trekit.
     
    nepa tykkää tästä.
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 288
    Saadut tykkäykset:
    1 378
    B5:n on ihan oikeaa full hd:tä. Skannattu filmiltä 1080p:nä. Kohtaukset, joissa on cgi:tä, on ylösskaalattu, mutta muuten on ihan oikeaa full hd:tä.
     
    hansolo ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
  8. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 288
    Saadut tykkäykset:
    1 378
    Tästä lienee muodostunut jo aikalailla Trekin yleisketju, joten laitanpas tänne yhden asian, mikä Trek-maailmassa ärsyttää.

    Picardkin toteaa, että heidän maailmassaan sodat ja köyhyys ja sairaudet on voitettu. Nykymaailman kaltaista rahaa ei ole käytössä, vaan kaikki työskentelevät yhteisen hyvä eteen oman ilon vuoksi.

    Ja Tähtiliitto on tuon huipentuma. Paikka, johon kaikki lapset haluavat seuraavaksi Kirkiksi tai Picardiksi tai Spockiksi jne.

    Miksi sitten Tähtiliitto on sotaorganisaation huipentuma? Miksi Tähtiliiton tutkimusaluksissakin on tehokkaat aseet ja tutkijoilla vaiheiset taskussa? Eli käytännössä liiton ja Maan harmoniaa ylläpidetään sotilasorganisaation kautta, johon pääseminen on kaikkien lasten unelma.
    Aluksilla organisaatiot ovat sotilaallisia ja arvosuhteet tiukkoja. Et voi mennä oman esimiehesi yli juttelemaan hänen esimiehelleen.

    Tuo paistaa hyvin silmiin Voyagerissa. Maquis'n jäseniä yritetään integroida osaksi Voyagerin miehistöä. T'Pol eiku Tuvok tai joku suippokorva (rasistinen termi?) juoksuttaa Maquis'n jäseniä pitkin alusta, ja komentaa kiillottamaan kenkiä ja poistaa korut ja muut henkilökohtaiset yksilöivät asiat. Eli jokaisesta tehdään samanlainen taisteluyksilö, osa sotilasorganisaatiota, jossa yksilöllisyys poistetaan. Poikkeaako edes kovin paljoa Borgeista??? :)

    Heille ei edes anneta mahdollisuutta siihen, että olisivat siviilejä aluksella, vaan pakotetaan toimimaan osana Voyagerin sotilaallista organisaatiota. (Mielenkiintoisesti kuitenkin samaan aikaan Kes ja Neelix saavat pukeutua miten haluavat ja ovat silti osa Voyagerin päättävää organisaatiota ja mukana vanhempien upseerien kokouksissa.)

    Eihän nykyäänkään tutkimusaluksilla (esim. meritutkimus) tai avaruudessa (avaruuslennot) ole noin tiukkaa sotilaallista kuria. Toki eri arvot henkilöstöllä on, mutta käytännössä vain työn tekemisen selkeyttämiseksi. Ei astronauttien tarvitse kiillottaa saappaitaan tai meritutkimusaluksilla poisteta henkilöiden yksilöllisiä koruja yms. (muuta kuin tehtävien vaatimien turvamääräysten vuoksi).

    En tiedä, miksi Roddenberry on tuollaisen maailman luonut. Hänellä on ollut hyviä visioita tulevaisuudesta ja kaikkien välisestä tasa-arvosta ja siitä, että maailmasta tehdään parempi paikka. Kuitenkin sitä samalla johtaa erittäin sotilaallinen organisaatio.

    Toisaalta tuo tuo katseluun mukavaa lisävivahdetta.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  9. jmo

    jmo Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 628
    Saadut tykkäykset:
    321
    Joo. Olen itsekin yrittänyt tuota pari jaksoa katsella, mutta kun kuva on niin järkyttävän huono että vedet lentää silmistä, niin enempää ei ole pystynyt.
    Siinä on vain kaikki pielessä. Merkillistä nykivää sahalaitamössöä.
    Piti oikein tarkistaa onko samanlainen kaikilla tuotantokausilla ja kyllä näytti olevan.
    Tiedä sitten mitä ovat sille tehneet, koska Netflixistä on muutama vuosi sitten tullut helposti katseltua.
     
    nepa tykkää tästä.
  10. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 786
    Saadut tykkäykset:
    1 299
    Tuossa Voyagerin aloitus kohtaa Roddenberry oli ollut jo 8 vuotta kuollut. Hänen käden jälkeään ovat ne pari ekaa vuotta TNG:tä. Uskaltaisiko sanoa tylsät kaudet? Päähenkilöiden välillä ei saanut olla konfliktia, ei saanut olla avaruustaisteluita, kun kaikkialla valtakunnassa oli rauha ja sodat menneisyydessä, vaiheiset eivät saaneet näyttää aseilta (oli niitä simpukka kännykän näköisiä) ja niitä ei saanut ottaa joka kerta mukaan, vain jos oli vaaraa tiedossa, ongelmat piti ratkaista puhumalla, jne. Näitä oli valtava litania ja aina tappelu käsikirjoittajien ja tuottajien kesken, jos yritit niitä jotenkin kiertää. Tästä sitten seurasi, että ei ollut mitään draamaa. Näyttelijöillä ei ollut mitään näyteltävää, kun kaikki olivat sovussa.

    Sitten Gene kuoli ja pikku hiljaa sääntöjä purettiin, mutta perusongelma jäi. Miten saadaan aikaiseksi draamaa, kun kaikki ovat sovussa keskenään?
    Tästä suoraan sitten voi ymmärtää miten ja miksi luotiin DS9, Voyager ja miksei Enterprisekin.
    - DS9 -> sitten siellä voi olla pää- ja muina henkilöinä paljon tyyppejä, jotka eivät ole saaneet Tähtiliiton koulutusta ja niillä on tietysti riitaa keskenään.
    - VGR -> laitetaan kaksi miehistöä sekaisin, joista toiset ovat rikollisia/terroristeja ja eihän ne tule toimeen keskenään. Siksi tuo mainitsemasi esitetään aluksi varmaan vähän kärjistetysti.
    - Enterprise -> Mennään menneisyyteen, kun ei ole vielä Tähtilaivastoa vaan pelkkä maa, jossa ongelmia ja eihän ne astronautit osaa käyttäytyä tai ole älykkäitä vaan kiukuttelee avaruudessa ja huutavat kokouksissa.

    Edit. Unohdin sitten vielä sen tärkeimmän TNG:stä ja Genen säännöistä. Romansseja ei tietenkään suvaittu. Koska myös nämä himot oli selätetty tai eihän voinut olla, että tällä kaudella nämä on pari, sitten riita, nyt nuo on pari...
     
    Viimeksi muokattu: 24.11.2023
    nepa ja TheRealThing tykkäävät tästä.
  11. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 786
    Saadut tykkäykset:
    1 299
    Voitko kertoa tästä lisää? Kun olen ollut siinä käsityksessä, että noilta TV-yhtiöiden käyttöön tarkoitetulta "master" kuvanauhalta on skannattu? Nauhalta, joka ei ole HD-laatua, mutta parempaa kuin SD, mitä esim nykyiset DVD:t tai aikaisemmat TV-lähetykset olivat?
     
    Viimeksi muokattu: 25.11.2023
  12. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 288
    Saadut tykkäykset:
    1 378
    Ihan oikealta filmiltä on skannattu. Eli tuosta saisi halutessaan vaikka 4k-julkaisun tuolta osin.
    Ongelmana on sitten nuo kohtaukset, joissa on cgi:tä. Edes pieni osa, kuten vaikka ohjaajan nimi ruudulla, tarkoittaa, että kyseinen pätkä (käytännössä siis seuraavaan leikkaukseen saakka) on AI:n avulla ylösskaalattua olikohan 480p-kuvaa. Eron huomaa hyvin ja varsinkin, kun tuo ei ole edes maailman paras AI ylösskaalaus. Juutuubissa on parempia fanien tekemiä skaalauksia.
    Mutta kelvollinen kuitenkin.
    Eli kaikki avaruuskohtaukset ovat ylösskaalattuja ja ehkä 10-20% sisäkuvauksista. Muuten on ihan oikeaa full hd:tä.

    En osaa sanoa, minkälaista masteria tarkoitat. Sen tiedän, että osa ohjelmista kuvattiin aikanaan suoraan videolle. Kuten esimerkiksi paljon saippuasarjoista. Mutta käytännössä kaikki vähänkin laadukkaammat tekeleet kuvattiin filmille, josta voi nykyään helposti skannata full hd -laadun julkaisun. Ongelmana ovat sitten nuo efektit, jotka tehtiin vain 4:3-suhteeseen ja NTSC-resoluutiolle eli taisi se 480p olla.
     
  13. hansolo

    hansolo Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 814
    Saadut tykkäykset:
    561
    Jo DVD:t olivat aikoinaan filmiltä skannattu pois lukien CGI-osuudet. DVD-formaatissa päätyivät 16:9 -rajaukseen ja nyt Blu-ray:lla ja striimauksessa 4:3 -kuvasuhteeseen. Tässä ei ole mitään uutta. Ehkä sekoitat B5 johonkin toiseen sarjaan esim. Farscape, jonka alkuperäisen filmimateriaalin on kerrottu kadonneen tai tuhoutuneen. Siitä ei saa irti parempaa, koska aikoinaan tehdyt PAL-masterit rajoittavat. Toki myöskään tehosteet eivät Farscapessa olleet ainakaan alkupään kausissa HD-tasoa.
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2023
  14. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 786
    Saadut tykkäykset:
    1 299
    En nyt sekoita mihinkään vaan ihan tietoa kyselen. Ja hieno juttu, jos on oikeaa HD:tä.
    Kaikki tuo yllä oleva on ihan tuttua juttua. Siksi juuri ihmettelen, että jos on noin helppoa ollut koko ajan, miksei julkaisua ole tullut aikaisemmin?
    Kun mielestäni juuri nepan ja solon viestien takia on 20 vuotta selitetty, ettei voi bluraytä tulla ja nyt sitten onkin aitoa HD:tä filmiltä skannattu? Että olisiko teillä ollut jotain linkkiä, jossa kerrotaan tuosta?

    Mutta ensi viikolla sen sitten näkee oikein virallisesti. Linkatkaa muuten tänne, jos näette jonkun arvostelun Babylon 5 bluraystä.
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2023
  15. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 786
    Saadut tykkäykset:
    1 299
    Mutta aiheeseen. Rupesin eilen katselemaan tuota Picard kautta kolmea blurayltä.
    En tiedä miten sitä kuvailisin. Meinasi tippa tulla silmään. En muista koska viimeksi on tullut lopputekstitkin katseltua ja etenkin kuunneltua kokonaan. On siinä musassa jotakin eeppistä. Sarja on sitten aivan helmi 11/10. Onhan se aikamoista fan serviceä, mutta jos toimii, niin miksi nillittää? Tällä hetkellä sellainen fiilis, että joutuuko heti katsomaan uudestaan? UHD:n ostaisin vaikka maksaisi 300€.
     
    nepa tykkää tästä.
  16. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 786
    Saadut tykkäykset:
    1 299


    Minulle kyllä käy millä tahansa kuvasuhteella, kuhan vain ilmestyy bluraynä.
    Käsittääkseni DP on myös sanonut, että kuvasi ja suojasi 16:9 kuvasuhteen, mutta en minä mikään asiantuntija ole.
    Tietysti tässä pelottaa nuo efekti/CGI kohdat, kun ne ovat varmaan vain 4:3 kuvasuhteella? Mutta edelleen hienoa kuulla, että ehkä tulossa levylle.
     
    nepa tykkää tästä.