Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. makemich

    makemich Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 674
    Saadut tykkäykset:
    234
    Kyllä tuo valitettavan huono oli, itsellä lähinnä jäi päälimmäiseksi tunteeksi haaskattu potentiaali, vaikka tosiaan noita joulupukkifilmejä nyt riittää. Kyllä tuolla idella joku olisi tehnyt ihan timanttisen pätkän.
     
  2. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 842
    Saadut tykkäykset:
    513
    Saving Pivate Ryan
    https://www.imdb.com/title/tt0120815/
    Tuli taas katsottua jonkun töllökanavan tallenteena, kuvanlaadusta päätellen oli alkuperäinen SD-esityskopio 16:9 kuvasuhteella varsin tummana kokonaiskuvaltaan.
    4,5/5

    T: Vesku
     
  3. Snafu68

    Snafu68 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 341
    Saadut tykkäykset:
    186
    Kutakuinkin näin. Lähinnä ko leffan osalta jäi ihmettelemään, että kuka tuossa edes näytteli mitään ? Porukka vain lausui etäisesti vuorosanansa ja that's it, sekki kouraan. Varsinkin pääosan joulupukki ei onnistunut. Vaihdetaan tähän rooliin esim Happy!:n Christopher Meloni vetämään samanlaista Happy!-showta, niin homma olisi ollut aivan eri tasolla.
     
  4. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 559
    Saadut tykkäykset:
    814
    THE NUN II (Michael Chaves, 2023) Blu-ray

    Tämä oli todellinen "mixed bag" elokuva. Tietyllä tavalla se on jopa yllättävän hyvä, mutta elokuva myös sabotoi itseään. Tätä katsoessa tuli oikein skitsofreninen olo: Leffaa tuli ihasteltua ja tuskasteltua samaan aikaan. Sen sijaan, että tämä olisi ollut "vain" Conjuring spin-offin jatko-osa, leffa on kunnianhimoinen ja se rakentaa niska limassa omaa identiteettiään. Leffassa on muutama yllättävän upea kohtaus, jotka tuovat suuren budjetin leffojen ilmettä. Budjetti onkin tällaiselle leffalle muhkeahko, 38 miljoonaa taalaa ja sille on kyllä saatu vastinetta. Leffa ei näytä miltään osalta halvalta. Visuaaliset tehosteet/cgi näyttää erittäin hyvältä. Tässä on selvästi ollut yritystä ja satsausta taustalle laiskan jatko-osan räpeltämisen sijaan.

    Sitten niistä ongelmista: Leffa on kerronnallisesti vähän sekava ja rytmitön. Siinä on paljon yhtäaikaisia teemoja käynnissä eri henkilöiden osalta ja niiden riittävä käsittely jää puolitiehen, ja se vähäkin on sitten pahaa nunnaa pakenemista tai nunnan tappamaksi tulemista. Ei tämä nyt pahinta ADHD -elokuvaa ole, mutta kyllä tästä olisi riittänyt tarinaa jopa kahteen leffaan rauhallisemmalla kerronnalla. Leffaa ei voi syyttää riipivän tunnelman rakentamisen täydellisestä unohtamisesta, mutta valitettavasti leffa sortuu vähän liikaa jump scare-osastolle. Säikyttely kuuluu toki kauhuleffoihin, mutta jump-scare pitäisi olla "ansaittua" eli kekseliästä ja taidokkaasti toteutettua eikä vaan perustua 80-prosenttisesti 15 sekunnin hiljaisuuden jälkeen tulevaan voimakkaaseen ääniefektiin ja 20-prosenttisesti vähän pelottavaan visuaalisuuteen. Mielummin sitten toisinpäin. Yliluonnolliset jutut olivat liian monimuotoisia. Jos kerran demoninunna pystyy tekemään mitä tahansa, niin onko millään mitään väliä? Homma näytti enemmän joltain Harry Potter-leffojen taikuudelta kuin demonin pahuudelta. Vaikka leffa on visuaalisesti aika hieno, kärsii se nykyajan valaistusongelmasta, jossa ympäristöä ei jakseta valaista mielenkiintoiseksi. Pimeä kellari on tasaisen pimeä. Joka nurkka on samaa "melkein mustaa", jolloin siitä häviää psykologinen pelottavuus. Pelottavampaa on, jos kellarissa on valaistuja ja pimeitä paikkoja. Silloin katsoja alkaa pelätä, mitä niissä pimeissä nurkissa luuraa. Tylsä valaistus tekee myös visuaalisuuden tylsäksi. Nykyajan leffoissa on monissa kohtauksissa lattean kontrastiton kuva. Leffa on siis kuin hieno illallinen ravintolassa, jossa aterian ainekset tarjoillaan vähän miten sattuu: Jälkiruoka sekoitetaan alkukeittoon ja pääaterian pihvi tulee vasta jälkiruokakahvin kanssa. Periaatteessa hieno ateria, mutta käytännössä vain puoliksi nautittava.

    Blu-ray on aika hyvä siinä mielessä että se on ABC alukoodella varustettu ja sisältää suuren määrän dubbaus- ja tekstityskieliä (kts alla). Hyvin globaali julkaisu siis. Levyllä on jopa pari ekstraa, joita en vielä katsonut, joten en kommentoi niitä.

    • Cantonese, Czech, Danish, Dutch, English HoH, Finnish, French (Parisian), German HoH, Italian HoH, Japanese, Korean, Mandarin (Traditional), Norwegian, Polish, Slovak, Spanish (Castilian), Swedish
      • Soundtrack(s):
        English Dolby Atmos
        English Dolby Digital 5.1
        Czech Dolby Digital 5.1
        French (Parisian) Dolby Digital 5.1
        German Dolby Digital 5.1
        Italian Dolby Digital 5.1
        Japanese Dolby Digital 5.1
        Polish Dolby Digital 5.1
        Slovak Dolby Digital 5.1
        Spanish (Castilian) Dolby Digital 5.1
        English Audio Descriptive Dolby Digital 5.1
        German Audio Descriptive Dolby Digital 2.0 surround
     
  5. Snafu68

    Snafu68 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 341
    Saadut tykkäykset:
    186
    SkyHD:lle oli tullut
    The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover (1989)
    jonka olen viimeksi nähnyt teatterissa ilmestyessään.

    Aivan loistava, juuri niin rietasteleva ja sekopäinen kuin muistinkin.

    ****+/5
     
    Burkitsville tykkää tästä.
  6. Burkitsville

    Burkitsville Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 455
    Saadut tykkäykset:
    1 131
    Tuli hyvään saumaan. Muistin, että Umbrella Entertainment -julkaisu odottaa yhä hyllyssä. VHS:ltä viimeksi katsonut, joten jo on jumalauta aikakin!
     
    Snafu68 tykkää tästä.
  7. Snafu68

    Snafu68 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 341
    Saadut tykkäykset:
    186
    Barbie. Jessus mitä kuraa. Kuinka ihmeessä kukaan voi kehua tätä mistään paitsi rahastuksesta ja mainonnasta.

    */5
     
  8. scented

    scented Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    2 064
    Saadut tykkäykset:
    292
    The Family Plan (2023, AppleTV+)
    IMDB:n yli 6 pisteet asettivat jonkinlaiset odotukset tätä elokuvaa kohtaan. Kuitenkin elokuva on täysin silotettu ja joka kulmasta pyöristetty tylsä pökäle. Ei mitään jännitetty hahmojen välillä ja leffassa seikkaileva perhe ei vaikuta lainkaan perheeltä. Juonikin on niin ennalta arvattava että. 2/5.
     
  9. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 559
    Saadut tykkäykset:
    814
    See No Evil (Richard Fleischer, 1971) YLE Teema

    Näin tämän telkusta ehkä 5 vuotta sitten ja pidin. Katsoin sen nyt uudestaan. Tämä pienimuotoinen kauhuelokuva on tehty fiksusti ja vaikka se ei kohoa kauhuelokuvien parhaimmistoon, siinä ei ole juurikaan heikkouksia. Parhaimmillaan se on varsin tehokas mietityn käsikirjoituksen ja hyvän ohjauksen ansiosta. Lopun mutakuoppailut ehkä hieman rapauttaa elokuvan Hitchcockia ja Polanskia muistuttavaa tyylittelyä. Lopputwistin jälkeen elokuva loppuu kuin seinään, mutta ei se elokuvaa huonoksi tee.
     
  10. Solo In Soho

    Solo In Soho Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    308
    [​IMG]
    Secret Santa (2018) [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    https://www.imdb.com/title/tt6328004/?r ... %2520santa

    Tässä kaikille joulun vihaajille oiva elokuva.

    Dynaamiikaltaan täysin rikkinäinen perhe kokoontuu joulun viettoon. Eronneet vanhemmat, uudet puolisot ja lapset puolisoineen saapuvat ikimuistoiselle jouluaterialle, joku on vain kiusallaan lirauttanut booliin totuusseerumia. Valmiiksi virittynyt tunnelma muuttuu sysimustaksi, kun totuuksia aletaan suoltamaan päin kasvoja. Pian on haarukka yhden kurkussa ja kaikki padot murtuvat. Roiskuva plasma koristaa joulunpunaisellaan paikat, kun kaikki haluavat tappaa toisensa. Naurattaakin, mutta ei aivan pysty.

    Adam Marcusin (Jason Goes to Hell) ohjaama ja yhdessä Debra Sullivanin kanssa käsikirjoittama Secret Santa kärsii paikoin perinteisistä indietuotantojen puutteista: Pieni budjetti, epätasainen näyttelytyö, heiluva kamera jne. Hommassa on kuitenkin ilkikurisuutta ja vimmaa, jollaista ei studioelokuvissa näe. Dialogi on välillä niin ilkeää ja suoraa, että menee sinne cringen puolelle ja nautin siitä täysin siemauksin. Joulun hengelle annetaan tässä elokuvassa niin pahasti turpiin, että seimessä makaavakin on mustelmilla. Secret Santa ei ole kauhuelokuva genren perinteisillä spekseillä, mutta sen ilkeämielinen tunnelma ja ajoittainen musta koomisuus luovat kuitenkin tietynlaista ahdistavuutta. Kelpoa rymistelyä vaikka joulupäivän kinkunsulateluun.
     
  11. Solo In Soho

    Solo In Soho Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    308
    [​IMG]
    Juleblod (Christmas Blood) (2017) [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    https://www.imdb.com/title/tt6228890/?r ... %2520blood

    Norjalaisen jouluslasherin "pukki" jää piippuun.

    Ekspositio, mikä ihana tekosyy saada elokuvalle mittaa. Mille tahansa slasherille 105 minuuttia on pitkä kesto, mutta kun siitä miltei puolet on käynnistelyä ja muuta diiba daabaa, niin ei hyvä heilu. Kun taustatarina on kuitenkin miltei puhdas Halloween rip off, niin 20 minsaa olisi helposti voinut hommaa tiivistää. Pukki tappaa, pukki ammutaan mutta se ei kuolekaan, pukki on mielisairaalassa kunnes karkaa ja alkaa jälleen toimittaa päiviltä tuhmien listalle jääneitä ihmisiä. Pukin aiemmin ampunut kyttä palaa rapajuoppoudesta auttamaan nuorempaa virkaveljeään ja nokka vie salapoliisityön johtamana pohjoiseen, jossa äitinsä itsemurhasta allapäin oleva tyttö saa joukon ystäviään lohduttamaan joulunpyhiksi. Ja ovatpa kyllä ärsyttäviä ja itsekeskeisiä pintaliitäjiä nämä plikat melkein kaikki. On siellä myös muutama peräkylän juntti tasapainottamassa uhrikatraan sukupuolijakaumaa. Jännitystä ei pääse syntymään, koska katsoja oikein odottaa miloin nämä ääliöt tapetaan. Sitä saadaan odottaa miltei tunti ja loput 40 minsaa sitten tapahtuukin, tosin aika helvetin pimeässä. Aina ei saa selvää mitä kuvassa tapahtuu, lotisevat väkivallan äänet saavat päättelemään, että pukin kirves siellä oikeuttaan jakaa. Välillä kamera myös heiluu vallan vimmatusti.

    Aika tylyä kommenttia, mutta ei Jouluveri katselukelvoton ole. Pohjoismaisesta elokuvasta kun on kyse, niin talvi tuntuu ja pakkanen paukkuu oikeasti. Jouluksi miltei autioitunut kyläpahanen on mainio tausta verikekkereille ja neonvalot säihkyvät tunnelmaa. Myös ääniraidan synascore sopii fiilikseen täydellisesti. Verta roiskuaa kiitettävästi, vaikka aina ei saa selvää mistä, mutta sitä roiskuu. Pointsit myös pukista, ei se kuuntele eikä hidastele. Tämä pukki tulee kohti ja tappaa heti.

    Joulukauhu alagenren ystäville Juleblod on suositeltava kertakatselu. Muille ei niinkään.
     
  12. Hippo

    Hippo Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 357
    Saadut tykkäykset:
    291
    The Green Knight (2021)

    Odotin perinteistä miekka ja kilpi fantasiarymistelyä mutta sainkin jotain ihan muuta :D Jonkinsortin pyöreän pöydän ritareiden spin-off, kertoo Gawainin (kuningas Arthurin sisarenpoika) tarinan hänen hetken mielijohteessa ottamasta haasteesta vihreän ritarin kanssa. Usvainen, himmeä ja psykedeelinen elokuva. Mitä pidemmälle edetään sitä hämärämmäksi touhu menee. Välillä elokuva on melkein pelottava. Lienee jonkinsortin kasvukertomus itsensä löytämisestä.

    Kuvasto ja kuvaus on ihan älyttömän hienoa. Näyttelijäntyö silkkaa laatua. David Loweryn ohjaama elokuva on kuin sekoitus Aronofskyä ja Del Toroa. Kerronta jakaa varmasti mielipiteitä, itse tykkäsin.

    4/5
     
    TheRealThing ja Snafu68 tykkäävät tästä.
  13. Solo In Soho

    Solo In Soho Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    308
    [​IMG]
    A Cadaver Christmas (2011) [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    https://www.imdb.com/title/tt1692235/?r ... 520cadaver

    Jouluinen indie grindhouse zomcom ei naurata, mutta viihdyttää kohtuullisesti.

    Vaimonsa menettänyt tohtori on keksinyt ruiskeen, jolla elävöittää kuolleet. Pian on paikallisen yliopiston käytävät täynnään zombeja ja nämä pitää pysäyttää ennen kuin epidemia leviää koko kaupunkiin. Monien mutkien kautta paikalle saapuvat talonmies, baarinpitäjä, juoppo, ex-kyttä sekä eläimiinsekaantuja. Seuraa komediallista mayhemia. En nauranut, en edes hymähtänyt kertaakaan, eli huumori menee huti niin että viuhuu. Gorepuoli taasen toimii ihan kelvolisesti. Näyttelijöistä talonmiestä esittävä Bruce Campbell lookalike Daniel Rairdin-Hale on silmiinpistävästi muita parempi. Toisessa ääripäässä ex-kyttää esittävä Yosh Hayashi ampuu täysin maalin huti. Todella rasittavaa kohkaamista, huutamista ja ylinäyttelyä.

    A Cadaver Christmas perustuu 3 minuutin lyhäriin, jonka ohjaaja Joe Zerull ja Daniel Rairdin-Hale duunasivat kilpailuun jossa oli 48 tuntia aikaa tehdä filmi. Laajennettu versio kantaa kohtuullisesti, vaikka pieniä trimmauksia olisi voinut tehdä. Kuvaus ja kameratyöskentely on reilusti normaalin indiekauhun yläpuolella. Kamera ei heilu ja kuvakulmissa on oikeasti visiota ja ideaa, myös leikkaus on tehty varsin hienosti. Värimäärittely ja jälkikäsittelyssä lisätyt roskat ja naarmut kuvassa tuovat tähän lisää vintage grinhouse fiilistä. Pidin myös leffan musiikista.

    Elokuvan dvd-julkaisun extroista paljastuu filkan suurin ongelma. Kaikki kolme käsikirjoittajaa ovat halunneet viedä elokuvaa hieman eri suuntin (splatter, komedia, draama) ja lopputulos ei oikein hitsaudu yhteen. Olisi kannattanut satsata etenkin komediapuolella täysin surkean verbaalisen sijaan enemmän tilannekomiikkaan, koska toiminta kuitenkin pelittää. Ei näitä indielokuvia kuitenkaan halua täysin dumata. Mikrobudjetilla on saatu paljon aikaiseksi ja kovaa vaivaa on nähty, kun esim. Daniel Rairdin-Hale osallistui otosten välissä maskeeraukseen, efektien tekoon ja lavastusten pystyttelyyn.
     
  14. Snafu68

    Snafu68 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 341
    Saadut tykkäykset:
    186
    Rebel Moon Netflix 4k

    Ihan hyvä ja todella näyttävä, mutta vielä hieman mielenkiinnoton "kylää uhataan ja haetaan seitsemää urheaa henkilöä/robottia/tjtn" pelastamaan kylä ja kaatamaan koko tosi paha imperiumi (jotka tällä kertaa eivät pukeudu natseiksi vaan hieman WW2 ryzzien asuun).
    Paljon murrettua englantia mikä oli mukava huomata ja sopii tällaiseen planeetalta toiselle hyppelyyn hieman paremmin kuin monen scifin kirjakielienglanti.

    Tästä on ilmeisesti tulossa jatkoa ja sitä kautta henkilöhahmotkin saattavat syventyä mielenkiintoisemmiksi. Kiva pohjustusrymistely tulevalle:

    ***+/5
     
  15. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 842
    Saadut tykkäykset:
    513
  16. tuna

    tuna Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 576
    Saadut tykkäykset:
    329
    Rebel Moon

    Ei pystynyt katsomaan loppuun ja tätä tapahtuu todella harvoin. Siihen saakka, kun jaksoin katsoa niin olihan tämä aivan kuraa. Näyttely työskentely surkeaa. Erityisesti tämä paidaton kaveri joka kesytti suoraan Harry Potterista matkitun siivekkään CGI olion.
    Ohjaus oli harvinaisen huonoa ja CGI jotain aivan hirveetä.
    Zack Snyderin elokuvissa CGI on yleensäkin pääosissa, mutta tässä elokuvassa se oli elokuvan Moonfall tasoa.
    Arvio perustuu elokuvasta nähtyyn 1 tuntiin ja en usko, että loppu olisi mihinkään vaikuttanut. Tästä vielä toinen osao_ONetflix jatkaa elokuvien osalta samaa surkeaa tarjontaa. Isolla budjetilla tehtyä kuraa.
     
    Viimeksi muokattu: 23.12.2023
  17. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 364
    Saadut tykkäykset:
    621
    Rebel Mooninhan piti olla alunperin, uusi Star Wars leffa, mutta kässäri ei kelvannut Disneylle, joten Snyder teki siitä sitten ihan oman juttunsa. Pitää kyllä jossain kohtaa tsekata. Kovin on nyt ristiriitainen vastaanotto! ;)
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  18. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 718
    Saadut tykkäykset:
    1 285
    Heti vaikuttaa siltä, että haluan nähdä. Ei tämä voi olla huonompi kuin Rian Johnson Star Wars.
    Luin myös, että tämä on se elokuvateatterihin tarkoitettu PG-13 versio eli kohta tulossa pidempi R-Snyder cut.
     
  19. tuna

    tuna Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 576
    Saadut tykkäykset:
    329
    Tähän ei auta mahdollinen lisä väkivalta R-snyder Cutin muodossa. Ei tämä parempi ollut kuin Rianin Star Wars. Netflixin pitäisi tehdä jotain heidän tuottamien elokuvien suhteen. Sarjat ovat olleet hyviä, mutta elokuvat järjestäen surkeita.
     
  20. Snafu68

    Snafu68 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 341
    Saadut tykkäykset:
    186
    Netflixin ongelma lienee aika nuori katsojakunta ja imo se heijastui tämänkin leffan lähes lapsellisiin kliseisiin joiden kautta leffaa kuitenkin rakennettiin eteenpäin. Kliseethän ei taida olla kliseitä kuin esim Seitsemää samuraita (ja kaikki sen juonen inkarnaatiot) ja sen ajan leffoja katselleille... kaikki tämä tulee nyky jonneille uutena juttuna o_O