Masters of the Air (AppleTV+, 2024)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana hansolo, 15.10.2019.

  1. Anathor

    Anathor Vakiokasvo

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    941
    Saadut tykkäykset:
    63
    Hyvin todennäköistä että ei tule muualle.
     
    srout ja Snäckby tykkäävät tästä.
  2. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 846
    Saadut tykkäykset:
    513
    Tuskin, jollei sitten levynä saa joskus, tämähän on AppleTV+ yksinoikeuskamaa.
    E: Anathor ehti ensin

    T: Vesku
     
  3. Snafu68

    Snafu68 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 343
    Saadut tykkäykset:
    188
    Aika siloiteltua ihmiskuvaa ja ketään ei edes sen pahemmin hermostuttanut kun lähtivät ekalle reissulle. Sen jälkeen olikin jo vähän apeampaa, mutta kuitenkin, vähän tasapaksua näyttelemistä ja ihan hemmetin vaisua "haluan lentää no olet maassa koska ylennys" ja "vedetään kännit tehdään hassua bondingia" klisettä tulee liukuhihnalta....

    Lentokohtaukset ihan ok, mutta kai tämä tästä parantaa... toivottavasti.
     
    nepa tykkää tästä.
  4. hansolo

    hansolo Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 794
    Saadut tykkäykset:
    553
    Tämän sarjan kohdalla voi toki olla mahdollista, että näemme jossain myöhäisemmässä vaiheessa BD- ja/tai 4K -levyjulkaisut. Riippuu aivan siitä, kuinka hyvät oikeudet alkuperäinen tuotantoyhtiö (Spielberg/Hanks!) on neuvotellut. Joitain poikkeuksia on ollut, kuten Atv+ leffapuolella Coda ja Killers of the Flower Moon.
     
    srout tykkää tästä.
  5. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 732
    Saadut tykkäykset:
    1 287
    Pari jaksoa olemme katsoneet ja ainakin me olemme tykänneet.
    Ehkä rimaa itsellä laski nämä huonot kommentit tässä ketjussa, mutta ainakaan itselle eivät nämä täällä mainitut huonot asiat iskeneet pahasti. Lentokohtaukset ovat melkoista silmäkarkkia DolbyVisionina kunhan hyväksyy sen tosiseikan, että ei niitä B-17 koneita oikeasti ilmaan saada laivueittain, vaikka kuinka itkettäisiin.
    Ihan kelpo tositapahtumiin perustuvaa sarjaa kuten Band of Brothers ja Pacific.
     
  6. Anathor

    Anathor Vakiokasvo

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    941
    Saadut tykkäykset:
    63
    Todella laadukas sarja ollut ja tykkään kovasti.
    Taisteluissa on oikeasti menoa ja tuntuu ettei välttämättä yksikään henkilö ole turvassa eli voi tapahtua mitä tahansa.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  7. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 732
    Saadut tykkäykset:
    1 287
    Niin kai oikeassa sodassa voi käydä. Tietysti, jos tietää tämän perustuvan tuon "tyypin" kirjaan, niin vahva usko sodasta selviämiseen kyllä on, kuten Esim Pacific sarjassa. Nythän kirjailija vain kertoo tuon 100th laivueen historiaa, niin 88-millinen voi heilahtaa kelle vaan.
     
  8. BuzzLight

    BuzzLight Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    05.09.2023
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    86
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  9. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 732
    Saadut tykkäykset:
    1 287
    4. jaksoa takana. Hyvä kuin mikä. Kauheasti hypitään ajassa. Pari lentoa ja seuraavaksi on jo 20. kasassa. Miten ne pääsi sieltä Afrikasta pois? Tuntuu, että tässä olisi ollut ainekset 25 jaksoon, mutta kai se mentävä sillä mitä budjetti antaa periksi.

    Piti sitä Roomaakin (2011) tulla 3. kautta, mutta saivat rahat vain yhteen ja nekin pienemmät kuin ensimmäiseen kauteen. Juostiin sitten lähes vuosikymmen kaudessa ja vaihtoivat kesken Octavianuksenkin vanhempaan, että edes vähän vastasi mitä oikeasti tapahtui.
    Titus Pullokin on sitten kuollut. Tuntee itsensä vanhaksi, kun suosikki sarjojen esiintyjiä siirtyy taivaallisiin teattereihin.
     
    Viimeksi muokattu: 07.03.2024
  10. Snafu68

    Snafu68 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 343
    Saadut tykkäykset:
    188
    #8 Ihan ok, Tuskegee tuli mukaan mutta
    oli kyllä päälleliimatun oloinen tarina vähemmistönykykarikatyyreineen (yliälykäs ja katkera). Päätarina ei liikahtanut mihinkään ja D-dayta ei näytetty ollenkaan. Tuskegee olisi toiminut paremmin rinnakkaisena tarinana kuin näin muodon vuoksi mukaan otettuna standardina. Seuraaava on viimeinen jakso.

    Jotenkin tuo vankileirihomma vesitti tarinankerrontaa eikä ole uskallettu luottaa siihen, että lentotoiminta ja sen tarinat olisivat olleet riittävästi pitämään yllä mielenkiintoa. Tuskegeen sijaan olisi voinut ottaa vaikka Dambustersit yhdellä episodilla kun RAF-lentäjät kuitenkin esiteltiin aiemmin.
     
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 272
    Saadut tykkäykset:
    1 372
    Vankileireistä kerrotaan kirjassakin todella paljon. Joten sen vuoksi on ymmärrettävää, että se on esillä myös sarjassa. Koska muuten jouduttaisiin aina vaihtamaan uusiin lentäjiin, joita seurata, kun vanhat tippuvat taivaalta. Oikeastikin lentäjiä tippui jatkuvasti ja joko kuolivat tai joutuivat vankileirille. Mutta en silti itsekään ole kauhean kiinnostunut tuosta vankileireilystä.

    Olisin itse tehnyt siten, että olisin korostanut huomattavasti Rosenthalin roolia sarjassa. Hänen kokemuksensa sodassa olivat mielestäni aika huikeat ja jäävät liian vähälle kerronnalle. Kirjassa kerrotaan paljon enemmän ja on jo unohdettu nuo Buckit. Ehkä ensi jaksossa vähän sitä lisätään, mutta aika pettynyt olen kyllä kokonaisuutena ollut sarjaan. Rosenthal lensi yhteensä yli 50 tehtävää, mutta sarjasta tuo ei kyllä tule selville.

    Yleisesti ilmataistelut jäivät pariin ekaan jaksoon ja niissäkin aika vähälle. Olisin kyllä kaivannut niitä huomattavan paljon lisää. Toisaalta jos tekijät itsekin huomasivat, että taistelut näyttävät ihan tietokonepelaamiselta, niin ehkä vähensivät niitä. :D

    Aluksi en juuri tunnarista välittänyt, mutta nyt olen ihan tykästynyt siihen. Ihan Pacificin tasolle ei päästä, mutta BoBin voittaa kyllä. Tunnarista tuli mieleen, että sarja on kyllä aika erilainen kuin alkuintro antaa ymmärtää. Sen mukaan sarjassa on paljon sankarillista ilmataistelua. Mutta saatiinkiin leireilyä ja juttelua. Melkein kaikki sarjan ilmataistelu on esitetty jo introssa.

    Vähän sama kuin jos Pacificissa näytettäisiin 10 jaksoa, jossa sotilaat matkaavat laivalla saarelta toiselle, mutta itse saaritaisteluja ei näytettäisi ollenkaan. Tai jos BoBissa näytettäisiin aina, miten odotellaan hyppytehtävää, mutta taistelut jätettäisiin pois.

    Hahmot ovat siinä mielessä huonosti toteutettuja, että ne kenestä ehkä voisi välittää, eivät joudu tilanteisiin, joissa esim. henki olisi vaarassa. Lopulta ainakin itselle sotasarjoissa jännityksen ja kiinnostuksen tuo se, että päähenkilöt joutuvat vaarallisiin tilanteisiin, loukkaantuvat tai jopa kuolevat. Kuten BoBissa ja Pacificissa. Tässä tärkeimmät päähenkilöt näytetään aina lähinnä joko tukikohdassa juttelemassa (Rosenthal ja se karttakaveri) tai sitten leirissä pelaamassa korttia (Buckit tai mitä lie). Henkilöt, jotka ehkä taistelevat, ovat aina uusia, joiden kohtalolle on se ja sama.

    Ja yksi asia toteutuksessa ärsyttää ihan kympillä. Tukikohdan esittäminen. Aina näytetään joko samaa baaria sisältä, esikuntaa sisältä, kiitorataa/lentokenttää ja sen vieressä olevaa lennonjohtotornia. Mutta siinäpä ne. En itse ainakaan yhtään tiedä, minkälainen kompleksi tuo oli kokonaisuutena. Tuntuu siltä, että lentäjien ruutiinina oli joko olla baarissa kaljalla tai lentämässä. Tosin sitä lentämistä ei enää näytetä, joten aina ollaan vain kaljalla. Onhan siinä oma jännityksensä, että meneekö kalja väärään kurkkuun. Nyt uusimmassakin jaksossa uudet kaverit olivat heti kaljalla baarissa. Sitä näytettiin enemmän kuin heidän lentämistä.

    Nojoo. Kolme tähteä hyvästä historian kuvaamisesta. Jännitystä tästä ei kyllä saa kuin parista ekasta jaksosta. Niissäkään sitä ei juuri ollut, koska hahmot olivat vielä niin uusia.

    edit: itse olisin valinnut sarjaan muutaman selkeän hahmon, jota seurataan. Aloittanut kuvaamisen BoBin lailla jo Usasta pilottikoulutuksesta ja uhoamisesta, miten mennään voittamaan natsit. Ja sitten siirtynyt ilmataisteluihin useammaksi jaksoksi, joissa jo tutuksi tulleet lentäjät/miehistö menehtyy traagisesti ja dramaattisesti. Ja korostanut huomattavasti lentämisen vaarallisuutta ja kylmyyttä (joka yhdessä jaksossa pikaisesti esitettiin), hapen puutetta jneyms. Ehkä sitten viimeisissä parissa jaksossa tuonut esille sitä, että osa selviytyi vankileirien kautta ja ehkä viimeiseen jaksoon vielä ison ilmataistelun, jossa olisi mukana ollut Saksan Me-262 -suihkuhävittäjiä ja epätoivoisia "kamikaze"-törmäilyjä jenkkien pommittajiin. Jota siis tehtiin oikeasti, tosin ei kutsuttu samalla nimellä kuin Japanissa.
    En olisi ehkä tuonut noin isosti d-päivää esille, vaan vain selkeästi keskittynyt tiettyjen hahmojen sotakokemuksiin jättämällä varsinaisen sodan etenemisen vähemmän taustalle.
     
    Viimeksi muokattu: 09.03.2024
    Crockett, Hippo ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
  12. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 732
    Saadut tykkäykset:
    1 287
    Ehkä nepa olet ottanut tämän liian vakavasti, kun olet tuon kirjan kuunnellut.
    Ihan kelpo viihdettä ja onhan niitä ilmataisteluita joka jaksossa? Jakso 8 täälläkin katsottu. Aika nopeasti viikossa mennyt.
    Ehkä ehdotan Pacificiä päälle?
     
  13. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 272
    Saadut tykkäykset:
    1 372
    Ei kyllä joka jaksossa ole noita taisteluja ollut. Ja niissä, missä on ollut, niin alkujaksojen jälkeen tyyliin puolen minuutin rykäisyjä.
    Kirja ei sinänsä ole tuohon vaikuttanut. Ehkä jopa niin päin ennemminkin, että kirjasta on pyritty tuomaan mukaan muutakin kuin vain tuota ilmataistelua ja ymmärrän kirjan vuoksi, miksi sarja on sellainen kuin on.

    Mutta, kun olen tätä sarjaa odottanut jo vuosia. Kersana rakentelin B17-pienoismalleja ja pelasin Memphis Belleä Amigalla. Joten totta kai odotin niitä kunnollisia realistisia Flying Fortress -ilmataisteluja, joista lapsena haaveilin. Eipä sitten saatu. Kele...
    Ei tälläiset sarjat sitä nälkää ja unelmia tyydytä ollenkaan.
    Kuten tuossa kirjoitin, niin jos haluaisit nähdä tyynenmeren saaritaisteluja ja näytettäisiin vain laivoja matkalla sinne, niin vähän on jäänyt samanlainen olo. Tässä sarjassa on enemmän juotu baarissa kalijaa kuin näytetty ilmataisteluja.
     
  14. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 846
    Saadut tykkäykset:
    513
    Kun aikuisten oikeasti ne joi kaljaa enemmän kun pudotteli pommeja, ei joka päivä käyty tehtävillä.

    T: Vesku
     
  15. vps358

    vps358 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 846
    Saadut tykkäykset:
    513
    https://www.imdb.com/title/tt5056196/
    Catch-22
    Tuo kannattaa myös katsella mikäli on mahdollisuus.
    Olisin laittanut justwatchin myös, muttei suostunut yhteistyöhön millään selaimella.

    T: Vesku
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  16. BuzzLight

    BuzzLight Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    05.09.2023
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    86
    YLE Areenasta löytyy. Catch-22 | Yle Areena

    Edit. Ihan ok sarjalta se vaikuttaa, en ole vaan päässyt loppuun.
     
  17. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 272
    Saadut tykkäykset:
    1 372
    No, jos Rosenthal lensi yli 50 tehtävää, niin ehkäpä niistä olisi voinut enemmänkin kuin yhden tai kaksi näyttää. Eikä vain kaljan juomista.
    Ja oikeasti nuo lensivät välillä niin monta tehtävää putkeen, että se oli jopa sairasta. Ei ollut aina aikaa edes tuohon kaljotteluun.
     
    Crockett tykkää tästä.
  18. BuzzLight

    BuzzLight Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    05.09.2023
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    86
    Sen uskottavan lentotaistelun tekeminen on niin jumalattoman vaikeata, vaikka sen tekisi tietokoneella. Missään elokuvassa/sarjassa ei taida olla kovin pitkiä ilmataisteluita. Itselläkin oli katto ja hyllyt täynnä pienoismalleja kakarana. Ja Ilmojen Korkeajännitykset ja Siivet tuli luettua.

    Edit. Tora Tora Torassa lennetään paljon, mutta ei siinäkään ilmataistella juurikaan.
    Edit2. Eli ne kaljan juontikohtaukset ovat todella halpoja vs. lentokohtaukset. Näilläkin lentokohtauksilla meni jo 250 milj.
     
    Viimeksi muokattu: 09.03.2024
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  19. Snafu68

    Snafu68 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 343
    Saadut tykkäykset:
    188
    ^
    Lisätään tuohon, että katsojien on aika hankalaa tietää miltä oikea ilmataistelu näyttää. Lähin kokemus lienee pelimaailmasta ja loput sitä, että näyttää kivalle...Esim viime jakson tankin pudottelu ravistukset näytti vähintään oudoilta vaikka varmaan on fysiikkaa laskettu, että miltä se näyttää ruudussa. Ehkä.

    imo ekojen osien suoraan edestäpäin tulevat sekunneissa ohi olevat taistelut oli lähinnä sitä miltä koneessa on tod näk tuntunut ja näkynyt.
     
  20. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 732
    Saadut tykkäykset:
    1 287
    Ehkä paras kuva tulee noilla gun camera materiaaliaaleilla, mutta vaikea on tosissaan tietää, miltä näyttäisi oikeasti.
    Ja saisiko sarjan katsoja mitään järkevää kuvaa, mitä nyt tapahtuu?