Hallituksen lakeja valmisteltiin viime vuonna kiireellä – liian lyhyitä kuulemisaikoja ei esityksissä yleensä perusteltu Käytännössä arviointineuvoston huomiot lakiesityksistä koskevat pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitusta. Suomessa toimi viime vuoden aikana kaksi hallitusta. Sanna Marinin (sd.) hallitus vaihtui Orpon hallitukseen kesäkuussa.
Analyysi: Orpon hallitus sai mitä tilasi – Lakot jatkuvat ja tilanne työmarkkinoilla kärjistyy entisestään Jos hallitus ei tule Pitkällesillalle vastaan, voi ay-liike toteuttaa vielä kovempia lakkotoimia.
Ukki opetti minulle kun olin 6v että Pitkäsilta on todella pitkä eikä sen itäpuolelta ole mitään hyvää odotettavissa. Eikä usko Purrakaan siihen. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010308512.html Minun puolesta saavat olla lakossa Vappuun asti niin loppuu tuo AKT:n sekoilu.
Näyttäisi tosiaan SAK:n päättäneen jatkaa lakimuutosten hintalapun kasvattamista. Eli työmarkkinaterroristit jatkanevat Suomen talouden paskomista. Toivottavasti hallitus (ja yritykset) eivät anna pätkääkään periksi.
Porvarihallituksen mielivaltainen periksiantamattomuus ja tosiasiallinen sovittelemattomuus painaa vaa-assa yhtälailla, kun "lakimuutoksen hintalapun kasvattamista" tarkastellaan. Täysi tuki lakoille jatkossakin, niin kivuliasta kuin se esimerkiksi yksityisellä(kin) sektorilla on. Edit. Vähääkään täydellisemmässä maailmassa molemmat osapuolet olisivat tulleet toisiaan puolitiehen vastaan jo ajat sitten. Oppikirjaesimerkki poteroitumisesta, puolin ja toisin.
Tässä, kuten asiaan liittyvässä julkisessa keskustelussa yleisemminkin, tuppaa unohtumaan se tosiasia että hallitus ei itse päätä ja säädä mitään uusia lakeja, vaan sen tekee eduskunta. Eduskunta hyväksyy tai hylkää hallituksen tekemät ehdotukset. Ja eduskunnassa istuvat kansanedustajat on kansa saanut ihan itse valita kuin rusinat pullasta äänestäessään eduskuntavaaleissa. Eli teoriassa ainakin lainsäädännön pitäisi noudattaa kansan tahtoa. (yeah right...) Ja ammattiyhdistysliike pyrkii nyt kävelemään tämän lakiin kirjatun lainsäädäntötavan yli, sen sijaan että pyrkisivät omien itse äänestämiensä kansanedustajien kautta vaikuttaamaan asiaan.
”IMF ehdotti verosuosituksissaan Suomelle myös että, listaamattomien yritysten osinkojen verotusta pitäisi kiristää. Tätä uudistusta ovat puoltaneet myös monet ekonomistit sekä valtionvarainministeriö. Listaamattomien osakeyhtiöiden maksamien osinkojen nykyverotukseen katsotaan liittyvän oikeudenmukaisuus- ja kannusteongelmia. Valtiovarainministeriön mukaan listaamattomien yhtiöiden osinkoverotuksen muuttaminen olisi ALV:n ohella yksi parhaita keinoja verotulojen kasvattamiseksi, koska sekään ei paljoa vaikuttaisi talouskasvuun. VM:n arvion mukaan listaamattomien yhtiöiden saama verohyöty oli vuonna 2023 noin 830 miljoonaa euroa. Uudistusta voi kuitenkin olla vaikea viedä eteenpäin hallituksen kehysriihessä, koska hallitusohjelmaan kirjattiin, että listaamattomien yritysten osinkoverohuojennus ja yrittäjävähennys säilyvät muuttumattomina.” IMF muut ehdotukset näyttää sopivan hallitukselle. Mutta voin 100% varmuudella sanoa, että tämä ei. Jos ruuan ym ALV nostoja harkitaan niin miksi ei tähän ryhdytä? Nyt on syytä kaikkien kantaa vastuuta Suomen taloudesta, ei poikkeuksia.
Hallituksen teot eivät vastaa puheita Hyvinvointivaltion rappion maksajina ovat kaikkein heikommassa asemassa olevat ihmiset. Tässä menee se raja, jossa ihmisarvoja punnitaan todellisuudessa. Juhlapuheissa asiat ovat vallan toisin. ”Me ei syrjitä ketään,” kaikuu Petteri Orpon tyhjissä puheissa, mutta teot eivät vastaa ollenkaaan todellisuutta.
SDP:n Lyly työllisyysluvuista: “Hallituksen tavoite meni pakkaslukemille” Kansanedustaja, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan varapuheenjohtaja Lauri Lyly (sd.) muistuttaa, että Petteri Orpon (kok.) hallitus sai ennätysmäisen korkean työllisyysasteen perinnökseen, mutta nyt mennään koko ajan vain huonompaan suuntaan.
Ennen vaaleja oli puhe, että oikeistohallituksen syntymisen jälkeen lopetetaan velaksi eläminen. No Orpon hallitus tullee ottamaan yhteensä noin 56 miljaaardia velkaa, mikä on noin 6 miljardia enemmän kuin Marinin hallituksen aikaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d616e338-ee5c-43b0-914f-53d8c1ad0a01 https://www.is.fi/politiikka/art-2000010319399.html
En fanita nykyistä hallitusta, mutta tämä menee kyllä populismin puolelle. Suomen taloutta rokottaa tällä hetkellä Suomen kannalta ylikireä korkotaso, koska muualla Euroopassa inflaatio on korkeampi kuin Suomessa. Hallitusten päätökset vaikuttavat talouteen yleensä viiveellä. Olen toki kyllä 100% varma myös siitä, että kun korot lähtevät laskuun ja talous sen takia piristyy, niin hallitus väittää talouden piristymisen johtuvan hallituksen toimista.
Naapurin labradorinnoutajakin veikkaa samaa, vaikka seuraa tämän hetkistä porvarillispoliittista parodiaa puolet pienemmällä kiinnostuksella, joskin sitäkin suurempaa myötähäpeää haukkuen.
Hallitus romuttaa yhteiskuntarauhaa SUOMESSA on totuttu neuvottelemaan ja sopimaan asioita. Nyt meillä on hallitus, joka ei neuvottele, ei sovi, ei tule vastaan, eikä keskustele. Sen sijaan hallitus leikkaa pienituloisilta ja musertaa ay-liikkeen perinteisiä arvoja.
Jäljelle jää Suomi, jossa vain harvat voivat menestyä HALLITUS on tehnyt arvopolitiikkaa, jonka myötä menestyvät ne, joilla ennestään menee hyvin. Ne, joilla menee huonommin, tulevat olemaan vieläkin heikommassa asemassa tulevaisuudessa. Tämä koskee niin alueita kuin ihmisryhmiäkin. Tilanne, jossa hyvinvointialueita ja kuntia vaaditaan leikkaamaan menojaan ja samalla toteuttamaan palvelut entiseen tapaan on kestämätön. Anelut ja huudot reilusta, yhdenvertaisesta politiikasta kaikuvat kuuroille korville. Asiantuntija lausunnoillakaan ei ole lakien valmistelun kiireyden takia mitään arvoa.
Barometri: Tyytyväisyys hallitukseen syksyn tasolla – opposition toiminta ei miellytä senkään vertaa | Politiikka | Yle Orpon hallitukseen ei olla tyytyväisiä. 61 % on sitä mieltä, että hallitus on toiminut huonosti. Jäätävää palautetta! Tämän pelastaa vain se, että opposition toimintaan ollaan vielä tyytymättömämpiä, sillä 65 % on sitä mieltä, että opposition on epäonnistunut tehtävässään. Paska hallitus, mutta paskempi oppositiopolitiikka. Hyvin menee siis.
Nyt on se 1-1,5 vuotta aikaa tehdä näitä toimenpiteitä. Sen jälkeen alkaa jo tulevat vaalit taas lähestyä. Kyllä se äänestäjä 2,5 vuodessa unohtaa.
Harkimo: ”Tätä saksien kanssa ympäriinsä riehuva Rouva Leikkaaja ei vain ymmärrä” Hjallis Harkimon mukaan mitään kasvua ei synny, jos Suomi ei ole houkutteleva maa, jonne tehdä investointeja. – Hallitus on todella pitänyt huolta suomalaisista: Petteri Orpon ja Riikka Purran johdolla on pidetty huolta, että vanhukset eivät saa hoitoa ja että heidän eläkkeistään leikataan. Tästä valtiovarainministeri Purra on ollut ylpeä antamissaan kymmenissä haastatteluissa. Saksien kanssa ympäriinsä riehuva Rouva Leikkaaja ei vain ymmärrä yhtä asiaa: jos Suomen talous ei kasva, kohta ei ole mitään mistä leikata. Harkimon mukaan ”jokainen yritysmaailmassa työskennellyt tietää, että menojen karsiminen on aina vain osa sitä työtä, jolla firman voi laittaa kuntoon”. – Toinen puoli on kasvun ja kannattavuuden saaminen nousuun. Hallitus ehkä tietää mitä kasvu on, mutta keinoista sillä ei ole mitään käsitystä, Harkimo sanoo.
Vasemmistoliitolta neljän miljardin lista, mukana “miljonäärivero” – Minja Koskela: “Siitä saa vapaasti ottaa mallia” – Ei ole hallitukselta järin rohkeaa taloudenpitoa leikata niiltä, joilla on kaikkein vähiten ja joiden ääni kuuluu yhteiskunnassa hiljaisempana kuin oikeistopuolueiden omien sidosryhmien. On sekä julmaa että kansantaloudellisesti järjetöntä palkita rikkaita uusilla veroeduilla tai kasvattaa yksityisten terveysyritysten katteita uusilla tuilla samalla, kun pienituloisilta viedään palvelut ja toimeentulo.
Kaikkein rikkaimpien verotuksessa on se pirullinen puoli, että heidän on helpointa siirtää omaisuutensa toiseen maahan, jos maan veropolitiikka ei miellytä. Eri asia tietysti, että kuka lasketaan rikkaaksi ja kuka ei.
Hallituksen veropommi jysähti – todellisina kärsijöinä taas kerran jotkut aivan muut kuin varakkaat Hallitus kauppaa muutosta oikeudenmukaisuudella, josta voidaan kuitenkin olla montaa mieltä. SINÄNSÄ totta tietysti on, että alvin muutos koskettaa kaikkia ja varakkaiden, yli 88 200 euroa vuodessa tienaavien verotus vähän kiristyy. Silti alvin korotuksen todellinen vaikutus on tälläkin kertaa raskaampi nimenomaan pienituloisille, jotka joutuvat katsomaan vielä aikaisempaakin tarkemmin, mihin rahansa laittavat. Sikariporras tuskin edes huomaa muutosta kukkarossaan, vaikka se osuu yhtä lailla heihin. Elämässä kyse on käytössä olevista euroista, ei prosenteista. Ja kuin kruunuksi perussuomalaisten bensapopulismille arvonlisäveron nousu tarkoittaa myös polttoaineiden hinnankorotusta, kuten Demokraatti jo aiemmin päivällä kertoi. Vieläkö muistatte, kuinka perussuomalaisten varapuheenjohtaja Mauri Peltokangas kävi jopa aluevaaleja äänestyttämällä ”bensan hinnan korottajia pihalle, perkele”?