Suoratoisto on suosittu

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana Snäckby, 03.07.2024.

  1. Snäckby

    Snäckby Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 633
    Saadut tykkäykset:
    136
  2. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 590
    Saadut tykkäykset:
    840
    Tämän olisi ehkä voinut laittaa mielenkiintoisiin pikku-uutisiin?

    Kuulun itse siihen 22 % vähemmistöön tässä asiassa...
     
    100mo tykkää tästä.
  3. latexii

    latexii Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 183
    Saadut tykkäykset:
    589
    Juu ei jatkoon. Sen verta surkeat ääniraidat noissa suoratoistoissa. (Ellei sitten toista esim. Plex :llä jonkun kovalevyltä laadukkaita rippejä)
     
  4. Electron

    Electron Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 327
    Saadut tykkäykset:
    77
    Minäkin ostin aiemmin leffalevyjä paljolti äänen vuoksi mutta leffoissa hyödynnetään aika surkeasti parempia monikanavaformaatteja ja suurin osa leffoista on kuitenkin ääniraidoiltaan sellaisia ettei sillä ole niin kovin paljon väliksi ja hei ole harrastanut hifiä ja rakentanut hifilaitteita kymmeniä vuosia.
    Nyt vaan katsellaan striimejä, paitti välillä kun halutaan katsoa jotain sellaista mitä ei striimeissä ole kuten vaikka LOR pitkät ohjaajan versiot mitkä katseltiin kolmena peräkkäisenä viikonlopuna perheen kanssa DVD-levyiltä DTS6.1 äänillä. Ei ole tullut noita ostettaa paremmalla resoluutiolla mutta eipä sitä eroa usein edes huomaa jos ei vartavasten ala vertailemaan (OLED 77).
     
  5. Mookid

    Mookid Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 769
    Saadut tykkäykset:
    384
    You know, I'm something of a uniikki vastarannankiiski myself....
     
  6. Hippo

    Hippo Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 367
    Saadut tykkäykset:
    299
    Nuo löytyvät ainakin AppleTV palvelusta.

    ??? Tähän voi sanoa että aikamoinen puusilmä saa olla. Mutta toisaalta aika siunattu olotila, kun voi hyvillä mielin katsella vanhoja DVD:tä isolta ruudulta.
     
  7. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 786
    Saadut tykkäykset:
    1 298
    PAL-speed upilla ryyditettyinä, että aikamoinen puukorva myös. Tietysti ohjaajan versio ei tunnu pitkältä.
     
  8. Pumas

    Pumas Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.11.2008
    Viestejä:
    192
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytyy MAXilta ja kuvassa on eroa kuin yöllä ja päivällä, kun verrokkina on dvd.
     
  9. bluesmood

    bluesmood Vakiokasvo

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    516
    Saadut tykkäykset:
    32
    Tuossa muutama kuukausi vanhassa jutussakin todetaan, että Netflix on suomalaisten suosikki markkina-osuuksia mitatessa. Taisi olla myös ensimmäisiä, mitkä löi läpi Suomessa nopeiden nettiyhteyksien tultua suotuisaan hitnaan kotitalouksille.

    Itsekin olen kasvanut fyysisten tuotteiden pakko-ostoaikaa, ja niissä on puolensa.

    Muillakin toimialoilla digitaalisaatiokehitys on ollut välttämätöntä, eikä todellakaan ainoastaan hyvässä mielessä. Itselläni ei ole jälkikasvua, mutta nykyisin Wilma-reissuvihkojärjestelmät ynnä koneet jo ala-asteen ekaluokalla pistetään eteen, niin sehän luo uusia haasteita ja vaativuustaso lisääntyy mahdollisesti ryhmän ohjaajilla ja penskojen vanhempien osalta.

    Digitaalisilla striiminä lähetetyillä ohjelmilla/elokuvilla ole mitään jälleenmyyntiarvoa muuta kuin esityslisenssin/tuotantoyhtiön levittäjien toimesta mikä on näissä fyysisissä tuotteissa loppukuluttajakin näkökulmasta on yhä markkinat olemassa. Sama trendi on videopelien suhteen niitä on 3, ketkä jakavat piirakkatäyspotin.

    Digitaalisaatiokehitys tyyliin "Maksat siitä mitä katsot", mitä yksityisten toimijoiden käsissä on Yleä lukuuunottmatta noita monikansallisia mediafirmoja, niin tasa-arvon kannalta epätasa-arvoa lisäävää toimintaa ja vielä nyt ainakaan mikää suoratoistopalvleu mitä Suomessa on saatavilla automaattilaskutus-kuukausimaksulla hallitse niin paljoa markkinoita suhteessa kilpaileviin toimijoihin, että voisivat alkaa "diktatisoimaan" ja vääristää kilpiailu-asetelmaa EU-tasolla mitä teknologiayhiöiden osalta, jotka on perustettu ennen näitä videosuoratoistoplveluita EU-laisäädäntö on helisemässä.

    Positiivista näissä suoratoistopalveluisa on tarjonnan määrän lisääntyminen, jos sitä haluaa pitää positiviisena mutta se on jokaisen firman strateginen linjaus ja sopimuksien teon suhteen mitä sisältöä ovat ostaneet/ minkälaista omaa tuotatoa on ollut varaa tai kannattavaa investoida omiin tuotantoihin, niin jos on tavallisen kuluttajan osalta vaihtoehtoisempien tuotantojen kuluttaja ei välttämättä määrä korvaa laatua tai kysyntä ja tarjonta ei kohtaa määrästä huolimatta. Voihana se toimia päinvastoinkin jonkin kohderyhmän kuluttajien osalta että tarjonnan määrän nousu myös kohtaa sen tarpeen tai kysynnän.

    Itselläni tosiaan Ruutu+ tällä hetkellä ainoa ja vaikka ostan yhä nykyisin fyysisiä CD-levyjä DVD/BR-levyjä, olen harkinnut toisen kotimaisen MTV+ Katsomon hankkimista ja HBO Maxia mitä Ruutu+ alunperin oli Veikkausliiga-pelien osalta mutta on siellä nyt Elisa Viihteen sopimukse kautta kotimaiset tuotannot myös laaduksta sarjatarjontaa perinteisemmässäkin draamassa mitä kauikortti esim. FC Interin kotipeleihin tulee halvemmaki ja käynkin suosikkijoukkueeni kotipeleissä nyt ensisijaisesti niin en nykyisi enää pelkästään futiksen takia tilaa Ruutu+:aa.

    Piti tai ei, suoratoistot ovat tullut jäädäkseen ja Amerikan malliin tyylillä "Maksat siitä mitä katsot". Häviäjiä ovat vähävaraisemmat ihmiset tai ne, jotka eivät omista nettiyhteyttä/älyteleviota tai tarvittavia laitteita ja jonkin verran kansalaistaitojen nykyään määritelmän alle lukeutuvaa digiosaamista.

    Puolustuksena edellisessä kappaleessa mainittuun ihmisryhmien osalta, nythän "vasta" Digia vai mikä taho "Yleishyödyllien tietoisku" pyörii perinteiillä televisiokanavilla, että televisiolittee pitäisi olla HD-yhteensopiva niin Suomessa on kokemukseni mukaan kentällä myös ihmisiä, joilla ei ole sitäkään vielä.

    YLEN nykyisin tietoteknisten asioiden asiantuntijana palkattuna, aikanaan tietokirjailija Petteri Järvinen, joka profiloitui uran alkuvaiheella tietoteknisten termien suomennoksiin käsittääkseni, joskus Digi-boksien buumiaikaan totesi muistaakseni Tietoviikosta luin, että oli alunperin virhesiirto lähteä rakentamaan televisiokatseluantenni/kaapelitalousverkkoja digisovittimia vaativaan suuntaan.

    Huh, tullipa tekstiä mutta asiaan liittyvä kaikki.