Itselläni tulee mieleen pari: McDonaldsin mansikkapirtelö Hunajamarinoitu kana riisin kera (m-m-mmmm)
Vaatimustasosi ei taida olla kovin korkea? Pirtelöstäkin saa ihan hyvää, kun itse tekee tuoreista marjoista. Tuo mäkkärin pirtelö on hyyyyviiiiin kaukana kunnolliesta, itse tehdystä pirtelöstä. (punaisesta purkista maitoa, runsaasti tuoreita mansikoita, muutama ruokalusikallinen itsetehtyä mansikkahilloa, _runsaasti_ vaniljakermajäätelöä, tehosekoittimeen ja sekaisin - njam) No, jos puhutaan parhaista ruokakokemuksista niin tässä joitain parhaasta päästä: Sisäfilepihvi kerran Laternassa, sattui täydellinen kypsyysaste, kastike loistavaa, hyvät röstiperunat, paras pihvi mitä olen syönyt. Thai-Illallinen Lontoon Blue Elephantissa. Ravintolan miljöö uskomaton orkideoineen ja ravintolan läpi polveilevine puroineen, ruoka parasta thai-ruoka jota olen syönyt, maut uskomattoman hyvin yhteensopivia. Palmurapu-illallinen Monbassan Tamarind-ravintolassa. Kuulemma Afrikan parhaita ravintoloita, enkä epäile hetkeäkään. Simpukoita Pariisiissa pienessä Belgialaisravintolassa. Loistavaa. Simpukkakeitto Seatlessa. Itsetehdyt karitsan sisäfileet kerran, kun kypsyys sattui natsahtamaan juuri kohdalleen, ja marinaadikin oli onnistunut 100%.
No jos otetaan huomioon ruoan monipuolisuus, niin ei todellakaan. Ruokamieltymykseni on harvinaisen suppea ja inhoan monia ruokia. Tosin olen vielä 16-vuotias.
- Häämatkalla nautittu tuoreesta tonnikalasta väännetty pihvisetti riisin kera. Mmm... - Toinen sija Etelä-Dakotassa nautittu biisonihampurilainen ja maustetut curlyfries ranskalaiset. :love: Nyt tuli nälkä...
Kokeilkaa tätä: Lämmitä iso valurauta pannu jossa on kansi ja ruskista kevyesti 100-200 g voita. Ruskista kevyesti jäniksen paistia. Sekä selkä että jalat käy. Fileet voi unohtaa. Lisää sitten 300 g smetana/kg lihaa. Kypsennä 4-5 tuntia 150 C uunissa. Lisukkeeksi punaviinissä kypsytettä punakaalia ja voissa paistettuja ruusunkaalia. MMMmmmm....
Lahden El Toron pippuripihvi kermakastikkeessa on aika lähelle yksi parhaista kulinaristisista nautinnoista mitä olen kokenut. Tiedoksi sitten, että esimerkiksi Tampereen El Torossa tuo pippuripihvi ei ollut mikään kummoinen, tuotiin vääränlaisella valurautapannulla ja perunoissa oli jotain pahanmakuista kastiketta. Joten suosittelen ainoastaan Lahden El Toroa. Juomista en oikein osaa valita suosikkiani, mutta maito on kyllä yksi suosikeistani. Noista pikaruokala pirtelöistä sen verran, että kaikkien muiden pirtelöt maistuvat aivan räälle ja liimalle paitsi Carrollsin jota nyt ei tietenkään enää ole. Niillä oli loisto pirtelöt. Jos oikeaa pirtelöä haluaa niin kannattaa kysyä jostain muualta kuin jostain McDonaldsista tai Hesestä..
Hesburgerin se isoin ateria Ja sitten kotitekoiset pitsat :thumbsup: Ja en ole ravintola ihminen. En ymmärrä mitä järkeä on laittaa jopa 50e ruokaan josta ei saa edes mahaa täyteen
Käyt väärissä ravintoloissa tai tilaat vääriä ruokia. Jos mahan haluaa täyteen niin käyppäs esimerkiksi Pancho Villassa vetämässä heidän pippuri sisäfilepihvi joka kustantaa 22 euroa. Siihen tulee päälle kasa ISOJA ranskalaisia tai VIELÄ ISOMPIA lohkoperunoita ja paistettuja vihanneksia. Tai sitten vedä siellä hamppari joka kustantaa joku 7 euroa.. Ei varmasti jää vatsa tyhjäksi. *edit* Tai siis käy sitten kun palaat Kemistä tänne ihmisten ilmoille.
Ei Jeesus! Tuohan on jo kolmen päivän ruokabudjetti ja silloinkin mennään törsäten. En tosin ymmärrä näitä 3e hamppareitakaan, sillä rahalla pitää saada jo koko ateria. Parhaita fiiliksiä sai joskus Pizza Hutin jättilätystä jossa oli lihaa neljässä eri muodossa (lammasta, possua, nautaa ja salamia). Ei ihme, että Jenkit lihovat kun moista kiskovat. Cape Coralissa oli myös joku meidän RAXia vastaava mesta, mutta ruoka oli halvempaa ja parempaa (perunoita,pastaa, lihapullia, soosia).
Kaikkien aikojen parhaana annoksena on jäänyt mieleen Krakovassa syöty illallinen, joka koostui röstiperunasta, lankkupihvistä, bernaise kastikkeesta ja muista lisukkeista. Oli vaan kertakaikkiaan niin mahtava kokemus hyvän punaviinin kanssa. Myös pari viikkoa sitten nautittu ravintolaillallinen Roomassa oli todella luksus. Se oli parasta pekonipastaa mitä olen ikinä syönyt. Myös ravintolan viinilista jäi vahvasti mieleen, sillä sieltä löytyi viinejä varmaan ~400kpl.
:hitme: Ootkos ikinä kuullut että tuota 50 euroa (halvemmallakin selviää helposti) ei makseta pelkästään ruoasta vaan myös paikasta.
Elämäsi matkakohteet vai kenties ne oikeasti parhaat ruoat ilman ulkomaanlisää? (viesti ei ole suoranaista vittuilua, vaan joillakin, esim. yhdellä naapurifooruminkaverilla, on lievä tarve hehkuttaa viimeistä matkakohdettaan)
Tietenkin ruuassa tulee ulkomaanlisää. Nautitavuuteen vaikuttaa kokonaisuus paljon. Ja lisäksi Berlusconi on oikeasti aika lähellä totuutta suomalaisesta ruuasta puhuessaan. Ja, ei, nuo eivät ole ainoat maat (ja matkat) minulle. Jos viitseliäisyyttä löytyy, dvdplazastakin löytyy jo ehkä hiukan vanhentunut lista maista joissa olen käynyt, useimmissa enemmän kuin kerran.
Ylivieskan Kärkkäisillä käydessäni syön aina Pedrinaksessa annoksen numero 18. Kermaperunat ja häränfile valkosipulilla ja maustevoilla. Eipä tuota parempaa ole olemassakaan :thumbsup: Olisihan täällä Kokkolassakin Pedrina's, mutta jostain syystä siellä ei vaan tule käytyä.
8 päivää kun oli oltu vaeltamassa ja sieltä palattiin takaisin ihmisten ilmoille, niin pysähdyttiin automatkalla vaimokkeen kanssa jollekin paikalliselle huoltoasemalle. Paras safka ikinä oli tuossa gourmet keitaassa nautittu rasvassa uiva pizza ja iso tuopillinen Pepsiä! Normaalisti en moista moskaa olis syönyt ja Pepsiäkään en tavallisesti juo, mutta kun oli suola- ja nestetasapaino viturallaan, energiat aivan finaalissa, retkimuonat alkoi tulemaan jo korvista ja olutta eivät enää myyneet... Paras safka ikinä! Toinen erityisen hyvä ja merkittävä safka oli, kun ekan kerran väkästin pippuripihvin himassa (kotitaloustunnilla opettaja kertoi miten se jumalainen kastike tehdään) . Pippuripihvistä tuli hyvää ja ymmärsin että "ravintolaherkkuja" voi tosiaan tehdä ihan itsekin eikä edes maksa älyttömiä. Tuo onnistuminen kasvatti kriittisyyttä ravintoloita kohtaan, joissa safkan valmistavat ammattilaiset. Tehkööt parempaa ruokaa kuin minä... Ja vielä hinnasta, toki ruoka-annos voi maksaa 50 tai vaikka 100 . Tuon hintaisessa safkassa ei enää osteta mahan täytettä, siinä ostetaan elämys. Kallein maksamani ravintolalasku kahdelta henkilöltä on ollut n. 350 . Vedettiin vaimokkeen kanssa pitkän kaavan mukaan ja juhlistettiin meille merkittävää päivää. Vielä vuosia myöhemmin nainen kehuu kavereilleen tuon illan hienoudella. Vaikka sama nainen oli syömässä vaelluksen jälkeen siellä huoltamolla pizzaa, niin hän todennäköisesti asettaisi tämän ravintolaillan ruuat listansa kärkeen... Samat ihmiset, samat paikat, samat kokemukset... eri arviot paremmudesta. Eli kyllä se mäkkärin mansikkapirtelö voi olla parasta mitä on maistanut. Kerrankin puhtaasti makuasioita, joista toki voi väitellä
Pääruokana vaikkapa kanttarellikastike, jälkiruokana itse käsin vatkattu vispipuuro puolukoista ja lopuksi piirakka itsepoimituista mustikoista. Nämä äidin tekemänä mökillä. Siitä ei ruoka ole parantunut, mitä hienoa ikinä onkaan tullut syötyä.