Aloinpas tässä miettimään mitä huomenna tekisi ruoaksi ja tuli mieleen että siellähän on vain jauhelihaa kaapissa ja kaupat ovat kiinni. Ajattelin ehkä kokeilla tehdä tämmöistä Italialaista jauhelihakastiketta. Jos joltain löytyy jotain hienoja reseptejä niin kertoilkaapas! Joku juustoinen kastikevinkki olisi erityisen tervetullut :thumbsup:
Nimenomaan, itsekin ajattelin pistää parin päivän takaiset punaviinin loput lihapataan tänään. Pullo tosin maksoi 600 senttiä. Mitäs reseptejä varsinaisesti kaipailit? Jotain kaveria jauhelihakastikkeelle, vai?
Niinno, itse kastikereseptejä taisin kaipailla ja päätin sitten puoliunessa jonkun threadinkin siitä vääntää Kaveriksi taidan laittaa ihan keitettyjä perunoita ja salaattia. Enpä oikein tiedä muutakaan mikä sopisi kaveriksi jauhelihakastikkeelle, paitsi tietty jotain pastaa...
Se "kuivuus". Muunlaista punaviiniä ei [käytännössä - joitain erittäin harvinaisia poikkeuksia lukuuottamatta, alkossa oli joskus Melnik niminen ryssäläinen hirvitys myynnissä. Se oli makeaa punaviiniä ja selkäpiitä karmivan kammottavaa] ole olemassakaan. Sama kuin reseptissä käskettäisiin laittamaan "valkoista maitoa".
Summassa tulee aina tehtyä, mutta about näin: 400 g sikanautaa 1 iso sipuli 2 valkosipulin kynttä 1 punainen paprika 4 tomaattia suolaa soijakastia grillimaustetta paprikajauhetta oliiviöljyä/rypsiöljyä paistamiseen Eli ruskista liha, lisää pilkotut sipulit ja paprika, mausta, ruskista tovi, lisää pilkotut tomaatit ja vettä kunnes "peittää kaiken". Hauduta vähintään 30 min kannen alla leppoisalla lämmöllä.
Perinteinen suomalainen jauhelihasoosi: 400 g sikanautaa 1 iso sipuli 1-2 dl vehnäjauhoja soijakastia mustapippuria suolaa voita/margar/öljyä paistamiseen vettä Eli aluksi paistetaan liha ja sipuli -> siirretään toiseen astiaan, maustetaan ja lisätään vettä reilusti(kuumennetaan). Sitten paahdetaan jauhoja kuivalla paistinpannulla. Ei saa polttaa, mutta väriä tarttis saada. Valurautapannulla tehtävä, koska teflonpannut ei kestä korkeita lämpöjä. Kun jauhoja on ruskistettu tarpeeksi, lisätään ne jauhelihan ja veden joukkoon. Jos menee liian paksuski, niin vettä lisää, jos tulee liian ohutta, niin jauhoja lisää. Lopuksi keitetään tovi ja tarkistetaan mausteet.
itellä menee näin suunilleen aina. lihaa n. kilo paseerattua tomaattia, lihalientä, 2.kynttä, sipuli, kermaa, suolaa mustapippurirouhetta, yrttejä sen mukaan mitä löytyy, osterikastiketta, salsaakin joskus kaadan sekaan
No porttihan on periaatteessa makeaa punaviiniä. Ehkä siinä haettiin tuohon pesäeroa. Mutta joo, kieltämättä harvempi lienee käyttää kuiva punaviini nimitystä peruspunaviinistä.
On niitä porttejakin erilaista, omasta kaapista löytyy valkoista. Kai niitä sitten jotain makeita normaalin punaviinin nimikkeen alla liikkuvia juomiakin voi olla, who knows?
suoraviivainen vaihtoehto: 400g j-lihaa sipuli nämä ensin kuumalle pannulle, kun liha ruskistettu niin sekaan: paketti v.sipuli tomaattimurskaa hiukan juustoraastetta sinappia (auran tulista) basilikaa paprikaa muutama tippa tabascoa (tai jos on semmonen fiilis ni voi pistää enempikin) annetaan hautua vartti. Helppoa ja hyvää.:thumbsup:
Tässä olisi yksi hieman erilainen mutta itelle uppoo todella hyvin. Kaverit nimesi sen dejavu-nimiseksi, kun sanoi että sitä oli itellä niin usein. Resepti on muuten yhdeltä anoppikokoelaista. 400g vähärasvaista jauhelihaa, (tai sitten rasvan kaato sihdin läpi kun tulee pohjalle) noin 0,5dl maitoa olympia juustopaketti, oisko se 200g tai jotain. Mausteita, itellä tuliset chilit, mustapippuri, suola ym. Paista jauheliha, (poista irto rasva), lisää maito, ja heti perään juustopaketti, kypsennä pienellä teholla kunnes juusto on sulanut tasaiseksi massaksi. Ehdottomasti spaghetin ja ketsupin kanssa nautittuna. :king:
Mä vetäsen miltei samanlaisen setin. Murskan sijasta paseerattua tomaattia, sinapin tilalla oliiveja :hitme: , ja paprikaa jos muistaa heittää joukkoon, niin se menee jauheena. Tabascon tilalla taas chilijauhetta tai tuoretta chiliä. Juustona tulee käytettyä parmesan-tyyppisiä juustoja.
Pitääpä palata tähän vanhaan off-topikkiin . Nyt kun Saksassa viettänyt aikaa, on vastaan tullut myös ihan oikeasti makeita punaviinejä. Vai onko nimi sitten puolikuiva tms, mutta sinnepäin. Ihan syystä eivät näemmä Alkossa suosi, yksi ainoa saksalainen punaviini näyttää löytyvän kataloogista. Jos tuosta jauhelihakastikkeesta jatketaan, niin kannattaa kokeilla joskus pistää pala liemikuutiota (tai fondia) sekaan. Se antaa vähän puhtia kastikkeelle. Itse tykkään nykyään laittaa kasvisliemikuutiota maun mukaan. Rosmariini on myös oiva mauste jauhelihan kanssa.
Täräytetäänpäs tänne yksi ohje, jonka mukaan on tullut viime aikoina tehtyä jauhelihakastiketta: noin ½ kiloa nauta-sika -jauhelihaa 1 chilipalko 2 keskikokoista sipulia 1 purkki yrttitomaattimurskaa 3 dl vettä (tai punaviiniä) ½ valkosipuli suolaa mustapippuria myllystä yrttejä (basilikaa, oreganoa, timjamia) muskottipähkinää rypsiöljyä Kuumenna pannu, kaada sille loraus rypsiöljyä ja pilkottu chilipalko ja sipulit kuullottumaan. Lisää jauheliha ja ruskista. Kun liha on ruskistunut, kaada sekaan tomaattimurska ja vesi tai punaviini - itse suosin punaviiniä. Lisää tässä vaiheessa mausteet ja yrtit ja hienonnettu valkosipuli. Anna hautua miedollä lämmöllä vähintään 30 min. Sitten toinen asia. Törmäsin aivan loistavaan mausteseokseen: Nomu Spanish En voi muuta kun suositella tätä maustetta, esim. erinäiset jauhelijaruoat ja padat saavat tuosta mukavasti makua! www.nomu.co.za http://www.nomu.co.za/products/product_details.php?pid=19&cat=Rubs
Pistetään vaihtelun vuoksi chili con carne: Chili con carne 2 dl pintopapuja 2 sipulia 1 paprika 500 g jauhelihaa valkosipulia mustapippuria 1 rkl jeeraa cayennea paprikajauhetta oreganoa 3 rkl tomaattisosetta 1 tlk tomaattimurskaa 1 dl punaviinia lihalienta 1 laakerinlehti Duunataamaan samalla tavalla kun kaikki muut jauhelihajutut. Tosin mitä pidempään malttaa hauduttaa, sitä parempaa tulee