Martini pullolle pitäisi löytää jotain kaveria, eli onko jotain blandausvinkkejä? Kuulemma raakana juo, on kuin rotan kusta.
Martinihan on jo itsessään juomasekoitus, joka sisältää giniä (tai votkaa) ja vermuttia. Oletan, että kyseessä on tässä tapauksessa kuitenkin tuote nimeltä Martini (tai Martini & Rossi), joka taitaa olla pelkkää vermuttia. Kuten näistäkin resepteistä voi päätellä, ei Martinin/vermutin maku ihan helpolla peity, eli paljon jäykkää viinaa ja/tai makeita likööreitä tarvitaan: http://www.drinksmixer.com/desc359.html http://www.drinksmixer.com/cat/3315/
Valmistuote? Vai kasataanko tuo itse ginistä ja karpalomehusta? Eniveis, jälkimmäiseen vaihtoehtoon löytyy värkit kotoa, joten koklaanpa sitä tänään illalla. Kuulostaa eksoottiselta.
Semmoista tuli joskus enemmänkin juotua jossa oli Chymos Minttua ja Frezza Javaa. Oli (on) oikein hyvää. Tavallinen Frezza tekee jo liian makean tuosta. Toki mm. maitokaakao sopii jotenkuten Chymos Mintun joukkoon myös. Taikka sitten juodaan ilman lisäaineita. Kokeilin Frezzaa myös minttuviinaan mutta se taas ei toiminut laisinkaan. Vodkarussianille ääni täältäkin. Ei vaan saa päästää vodkaa liian kylmäksi, menettää makua. Jahas, Javaa ei taida saadakaan enää. Sopisikohan tuo Latte sitten edes korvikkeeksi.
Nostetaas hieman ylös Omana suosikkina on pitkään ollut sellainen paukku, johon tulee Russchiania ja jotain kirkasta viinaa esim koskenkorva. Lisäksi hieman sitruuna uutetta tai ihan vain Spriteä (Sprite lisää makeutta jonkin verran) Viina saa olla mieluiten pakastinkylmää. Ja sitä saa laittaa reilusti joukkoon, sillä se ei juurikaan maistu ks. paukussa.. Kannattaa kokeilla
Pientä nostetta täälläkin, joten laitetaanpa sitten vanha(?) klassikko(?), jonka nimeä en tietenkään muista, enkä myöskään nuita tarkkoja seossuhteita. Jokainen testatkoon itse, oletan että seuraava ei kuitenkaan mene kauas: 2(?) cl Parfait Amour'ia 2(?) cl viskiä blandataan ginger alella Tuloksena sellainen hyvä ei-liian-makea ja ei-neitimäinen drinksu, jonka kiskaisee kitusiin mielellään, vaikkei viski sellaisenaan olisikaan In. edit: Ja hyvä viski on sellaisenaan In. Ettei kenellekään tuosta vaan jää väärää kuvaa.
Tuohon vielä Bols Blue tai muuta likööriä kaveriksi. Hyvin näköjään ketju pysynyt pystyssä. Kiitos vinkeistä ja laittakaa ihmeessä lisää. Tässä lähiaikoina on tullut todettua että Jäegermeister + Pepsi Max toimii myös hyvin kaikessa yksinkertaisuudessaan. Jekkubatteryhan on tietysti tunnetumpi, mutta toimii myös halvemman variaation EDin kanssa ja muodostaa vielä paremman nimen: JEDi. Vichy ja valkoviini toimii kuulemma myös hyvin kevyenä juomana jos on esim. laihiksella.
En ole enää aikuisiällä oikein ymmärtänyt miksi hyvät juomat pitää sekoitella keskenään, vai onko drinkkien tarkoitus saada huonot juomat menemään alas ? Perinteinen Manhattan on kuitenkin oma suosikki. Jos ei muuten, niin nimensä puolesta. Viskiä, vermouthia ja bitteriä. Shakerilla jäiden kanssa sekaisin.
Menee turhaksi hifistelyksi Tätä täytyykin joskus (tänään...) kokeilla! Helposti tulee mieleen, että ideana on saada jotain edullista tiskivettä hieman maistuvampaan/poreilevampaan muotoon vissyn avulla. Saattaa toimia tämäkin.
öö..koska yhdistelemällä makuja, saadaan aivan uusia makuja. Näinhän se on safkojenkin kanssa :hitme: Ginirussian+lime.
Talonmiehen vapaa päivä on yksi omista suosikeista ja erittäin yksinkertainen valmistaa. Kyseessähän on siis Reijo Mäen kirjoissa seikkailevan Jussi Vareksen yksi lemppareista, eli jallukola ilman kolaa.
Väärin. Esim. Bianco (makea vermutti) maistuu omaan suuhun hyvältä ihan sinällään. Tottumiskysymys. :thumbsup: Rosso (punainen versio, puolikuiva) maistuu myöskin paljaaltaan. Kuivat (extra dry, dry) ovat sitten asia erikseen, ja ne kaipaavat seurakseen jotain muuta. Ginin kanssa loistavaa! Mutta kun vermuttiin totutettelee, kannattaa aloittaa esim. Russian tonicilla laimentamaan. Sopii erinomaisesti mm. Rosson kanssa. Extreme elämyksen kun haluaa väsää seuraavanlaisen juoman: 4cl Rossoa 2cl Camparia Tonicia. Ja viskilasissa, ettei viinan aromit häviä :thumbsup: Siinä on sellainen makuelämys, että totuttelua vaatii. Yleensä kun tuota tilaan saan baarimikolta seuraavanlaisen katseen Ja ilme on muutenkin sellainen että jos itse maistaisi niin.. :sick:
Ja makean nälkään kannattaa seuraavia kokeilla. Nämä ovat paikallisessa opeteltuja juttuja, jotka ovat pitkän ja hartaalla suoritetun maistelujen tulosta: Mustikkakuningatar: - 2cl Mustikkalikööriä - 2cl Koskenkorvaa ( EI MITÄÄN TAPIOITA!!) - Sprite Punainen: - 2cl Passoa ( EI MITÄÄN RED CATTIA!) - 2cl Mansikkalikööri - 2cl Koskenkorvaa ( KATSO EDELLINEN..) - Sprite Sekoitus - Tilkka sitruunamehua päälle. :thumbsup: