Mitään erityisen pahaa ei tule mieleen, mutta taannoin pakastepizzassa ollut simpukka tms. oli sellainen limainen ja sitkeä klöntti, ettei sitä olisi alas saanut. Myöskään homejuustoon en koske pitkällä tikullakaan, kerran tuli vahingossa sellaista sisältänyt pizzapala otettua - syömättä jäi ensimmäisen haukun jälkeen. Muutenkin luokittelen kaiken pahanhajuisen syömäkelvottomaksi. Makaronivelli taasen on herkkua edelleen ja toimii aamupalan tukevoittajana oikein mainiosti. Ilmeisesti tämäkin kuuluu ruokalajeihin, jotka kuuluu valmistaa oikeilla tavalla.
Sinihomejuustoa vierastavien kannattaa kokeilla valkohomejuustoa (esim. Camembert). Maultaan sinihomejuustoa paljon miedompi. Herkkua!
Joo, kyllä huonosti valmistettu lampaanliha on jotain ihan muuta. Jos se onnistuu hyvin, se on ihan OK, mutta varsin todennäköisesti epäonnistuessaan todella kamalaa järsittävää. Kuitenkin kamalinta on sinihomejuusto. Minkä helvetin takia ruoan pitää maistua oksennukselta? Tämä on näitä maailman suuria mysteereitä. Tykkään voimakkaista mauista, mutta sinihomejuusto on sellainen maku, etten voi tajuta, miten se voi olla hyvää kenenkään mielestä. Yritetty on, kaikkea Aurasta Rokkilinnoitukseen, ja kaikki yhtä kamalaa tuubaa. Kokemukseni sanoo, että 20 kertaa ei riitä. Eikä riitä edes 100 kertaa. Aina se maistuu yhtä kamalalle, ja ruoka on automaattisesti pilalla, jos siihen lisätään tätä yökötystä. Valkohomejuusto on ihan OK, vaikkei sekään mitään herkkua ole. Ihan mielenkiintoinen maku niissä kyllä on. Syön paljon juustoja, ja uutta tulee kokeiltua usein, joten mistään tottumattomuudesta ei ole kiinni. Sinihomejuusto vain on pahaa, ja se siitä.
Mihinhän tää muuten perustuu? Vähän niin kuin jonkun musan pakkosyöttöä: "Kuuntele sitä levyy joka päivä kolme kertaa kahden viikon ajan, kyl se siit sitten aukee..." Tässähän voi toki olla sekin mahdollisuus, ettei vain yksinkertaisesti pidä siitä ruuasta, sillä kaikestahan ei voi pitää. Kuten ei kaikesta musastakaan. Mä olen syönyt sinihomejuustoa aika paljonkin eri muodoissa ja eri ruuissa (taatusti yli 20 kertaa), kuten tossa aiemmin sanoin että aina välillä tulee maistettua "jos se tällä kertaa maistuisi hyvältä", mutta ei niin ei. Vissiin tässä on jokin "koukku" kun aina pitää maistaa vaikka pahalta maistuu. Ei kuitenkaan putoo mulle, ei ole "mun juttu". Tai jos syö ihmisen kakkaa 20 kertaa niin alkaa maistua :thumbsup: Mä en itse viitsi lähteä tähän, että alan pakkosekoittamaan pahaa ruokaa hyvään ruokaan, menee loputkin makuelämykset pilalle. En viitsi alkaa totuttamaan väkisillä itseäni sinihomejuustoon hyvän ruuan kustannuksella. Haluan syödä ruokani irvistelemättä Vaikka sekoittaisi sitä pizzaan ja hampurilaiseen (joista siis pidän), niin ei ei ei... ei ole tullut "hei täähän on hyvää tän kanssa" -oivallusta vielä eteen. Vihdoinkin löytyi samoin ajatteleva toveri :thumbsup:
Sama täällä. Mukavaa kun ei tarvitse lautasella asetella sivuun lisukkeita. Eikä tarvitse pelkästään kohteliaisuuttaan yrittää kyläillessä syödä jotain mitä ei voi sietää. Rikkaus se on ilman muuta tämä.:thumbsup:
Topiccia vähän sivuten, kyllä ne sellaiset levyt ovat loppupeleissä paljon parempia, jotka avautuvat vasta useampien kuuntelukertojen jälkeen, kuin ne hittilevyt jotka kuulostavat hyvältä ehkä sen kaksi kertaa.
Sinihomejuustoja on todella eri makuisia. Aura on mielestäni tosi hyvää ja sitä tulee laitettua moneen ruokaan. Joskus tuli ostettua Eldoradon sinihomejuusto ja se oli kyllä aika pahaa ja taisi mennä roskiin ekan kerran jälkeen.
Jos maulla on jotain mahdollisuuksia yleensä, niin ehkä se 20 krt on aika lähellä totuutta. Täällä on skidimpänä vieroksuttu suolakurkkuja, suolapähkinöitä, sinappia, sinihomejuustoa, olutta, viiniä, viskiä... Lienee sanomattakin selvä, että tuo lista olisi aika hyvä lähtökohta pitopöytään. Tosin suolakurkku nyt ei mikään himon kohde ole vieläkään. Ja jos oikein nälissään syö jotain niin sekin auttaa omaksumaan erikoisemman maun. En nyt muista minkä kohdalla itselle kävi näin, mutta kävipä vain. Ja jos haluaa opetella syömään etanoita ja tykkää valkosipulista niin eikun Fransmanniin vain! Niin ja pahin mitä olen viimeaikoina maistanut on fisu baarissa. Mikä helvetti siinä on että sitä pitää juoda. Jotkut kuulemma juoneet itsensä ulos monesta muusta.
Toki toki. Mutta että pitää väkisillä syöttää itselleen viikkotolkulla jotain, koska "joku sanoi että se on hyvää". Onhan noitakin levyjä nähty, jotka napsivat viittä tähteä vähän vaikka missä tai jotka ovat ns. klassikkoja, mutta joista useamman viikonkin jälkeen käteen jää vain "no ei tämä nyt oikein..." vaikka on ihan avoimin mielin yrittänyt kuunnella. Monesti tulee annettua levyille aikaakin, että sen pariin palaa vasta kuukauden päästä uudestaan tjtn., mutta silloinkin se saattaa kuulostaa vielä kovin keskinkertaiselta. Silloin osaa monesti luovuttaa, että ehkä se levy on jo ns. "avautunut", mutta sieltä ei ole paljastunut kovin kaksinen tuotos. Yleensä kyllä monet "haastavammat" levyt ovat myyneet itsensä aika nopeasti, eli ensimmäisillä kuunteluilla ei välttämättä jää hirveästi mieleen mitään, mutta päällimmäisenä on kuitenkin ajatus siitä, että levy kuulostaa mielenkiintoiselta ja hyvältä, sekä sellaiselta, että siitä voi vielä joskus kasvaa vaikka kuinka hieno kokemus ja siksi sitä haluaa kuunnella lisää ja lisää. Jos levyn tsekkaa läpi vaikka kymmenkunta kertaa, osaa siitä jo sanoa jotain. Kyse on kuitenkin vain musiikista, ei mistään sen kummemmasta salatieteestä eikä musiikin kuuntelun pitäisi olla mikään sairaalloinen haaste, vaikka vähän vaivaa pitää aina nähdäkin. No joo, ohitse aiheesta meni taas niin että rytisee. Yleensä annan kaikelle mahdollisuuden, vaikka ensimmäisllä kerralla pahalta tuntuisikin. Näin olen tehnyt monen musiikin sekä sinihomejuustonkin kohdalla. Musiikki on joskus paljastanut koukkunsa vaikka ensireaktio olikin kielteinen, sinihomejuusto taas pitää pintansa ja on aina pahaa
Tässä olet oikeassa, ei se levy hyväksi muutu väkisin kuuntelemalla. Sinihomejuustoa tässä juuri syön, klassisen sijaan kuuntelen Vomitoryn uutukaista Terrorize Brutalize Sodomizea.
Mikäs tässä. Sinihomejuustosta olen aina tykännyt ja levykin kuulostaa näin parin kuuntelukerran jälkeen hyvältä.
Maki-sushia jonka sisällä oli öö.. jotain äärimmäisen pahan makuista asiaa. Toivottavasti en toista kertaa mene syömään vastaavaa. Ei juuri nyt tule muuta äärimmäisen pahan makuista mieleen.
Oliivit tuli ensimmäisenä mieleen, ei toimi. Muistaakseni 2 kertaa elämäni aikana olen noita maistanut ja täytyy kyllä sanoa, etten taida jaksaa yrittää vielä 18 kertaa uudestaan, että alkaisiko ne sitten maistua Tyydyn siihen, että oliivit ei ole minun juttu.
Talkkunajauhoja piimän kera, joskus mukulana maistoin lusikallisen, ja heti syljin pois... Vieläkin muistan miltä maistui, vaikka aikaa on jo melkein 20 vuotta. Sitä en missään nimessä enää suuhuni laittaisi.
Rainbowin vihreät oliivit paprikatäytteellä on ihan kammottavaa tavaraa. Ei niissä maistu oliivi eikä paprika, pelkästään suola ja joku paha sivumaku :grr:
Suoraan sanottuna mä en usko, että ihmisessä on oikeastaan ollenkaan tälläisia sisäänrakennettuja "tämä on paskan makuista" juttuja. Kyse on IMO lähinnä kasvatuksesta, kulttuurista, sosiologiasta jne.* 10v sitten en syönyt fetaa, oliveeja, sinihomejuustoja, vuohenjuustoa, porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia, kaalia jne Nykyisin kaikki on IMO tosi jees ja on äärimmäisen mukava jatkuvasti löytää uusia ruokia joita noista voi tehdä ja joista saa upeita makuelämyksiä. Toi "20 maistelukertaa" tottakai edellyttää sen, että kertojen väli on inhimillinen esim alle viikko. Jos sä maistat kerran vuodessa 20 vuoden ajan niin ei ole ihme jos safka ei maistu. Lisäksi se totuttelu kannattaa aloittaa "avoimessa tilanteessa" eli esim sekoitettuna ja avoimella mielellä. Jos lähtökohta on "tämä on paskaa" ja maistaa ainetta sellaisenaan, on aika epätodennäköistä, että siitä yhtä äkkiä alkaa pitää. Ymmärrän tietysti, että kaikki ei halua asiaa näin lähestyä, mutta on se IMO paljon mukavampaa kun kaikista ruoista löytää "elämyksiä", voi syödä todella vapaasti eikä muutenkaan tarvitse vaikkapa yritysillallisilla käydä siirtämään lautasen reunalle jotain ruoka-aineita. Vertaus musiikkiin ontuu imo siinä mielessä, että vaikka musiikista ei pidä, sitä voi silti kuunnella. Mielipide on oma ja se ei näy päällepäin. Safkan siirtäminen sivuun illallisella on mielipide joka näkyy. * tietysti ruoka-ainessa on eroja ts oliiveja on olemassa laadukkaita ja vähemmän laadukkaita. Vähemmän laadukkaat harvoin on kovin hyviä, vaikka oliiveista pitävä henkilö niitä todennäköisesti saakin syötyä
Pitää paikkansa osin, mutta silti väittäisin että jos syöt 20 kertaa paskaa, niin ei se välttämättä ala paremmalta maistumaan. Samoin voi olla jos viidakossa riisiä ja heinäsirkkoja syöneet alkuasukkaat pääsevät mäkkärin makuun, niin saattaa perinneruoat unohtua. Yhtälailla hyvän ruoan ystävä ei ala nauttimaan kulmagrillillä vaikka siellä sitkeästi yrittäisi käydäkin. Totuus on siis jossain puolivälissä.
Mä just ajattelin, että pitäisi varmaan kirjoittaa tekstiin mukaan toi paska, koska joku kuitenkin ajattelee, että paska on ruokaa... Lähinnä tarkoitus oli sanoa, että jos ruoka on sellaista, että se nauttii arvostusta tietyssä piirissä, niin vikaa on usein itsessä jos ruoasta ei pidä. Siten imo olisi ihan hyvä maistella inhokkia, oli se sitten ranskalainen 100e/kg maksava herkkujuusto tai kiinalaisen katukeittiön heinäsirkka. Molemmat ovat kuitenkin ruokia, joista aika moni muu pitää edit: sellainen lisäys vielä, että maistelu tuskin johtaa tilanteeseen, jossa kaikeasta pitää todella paljon. Maistelun suuri etu ehkä on, että oppii löytämään kyseisen ruoka-aineen sisällä laatueroja ja muutenkin yhdistelmään erilaisia makuja ja siten ylipäätään laajentamaan vaikkapa arkiruokailua