Hyvä numero oli jälleen kerran. Pisti vain heti silmään yhden kuuntelijan jäänti taka-alalle mikä on kyllä todella harmillinen asia..
Ukkeli on vasta reilun vuoden joten vielä ei ole hirveästi väliä mitä tekstiä sieltä tulee, kunhan joku mumisee... Tuntui hiukan omituiselta lukea mm. tätä lausetta "iltasatuäänellä": "JVC on kehittänyt LCOS-pohjaista D-ILA-piiriään merkittävästi, minkä ansiosta tykille luvataan huikea 15 000:1 -natiivikontrasti ilman dynaamista iiristä." Kaikenkaikkiaan taas hyvä paketti, monta kotiteatteriharrastajaa kiinnostavaa laitetta testissä... Pitää pummailla Järvikiveltä noita Pioneerin säätöjä.
Sitä juttua lukiessa tuli kyllä fiilis, että minkähän verran vaikutti se polemiikki, joka täällä nousi kun lempparisubbari ei saanutkaan taivaita hipovia arvosteluja kyseiseltä kuuntelijalta. Kun oli subbaritkin mainittuna jutun lopussa.
Parissa uutuustuotteessa ja ainakin Epsonin tykkijutussa mainostettiin 24 hertsin ominaisuutta. Missään ei mainittu sitä onko kyse vain siitä, että laite hyväksyy ko. taajuuden sisäänsä vai, että se myös näyttää kuvan 24hz:llä tai sen kerrannaisluvulla. Tarkkuutta ainakin testeihin:grr:
Itseasiassa luulisi, että tuolla olisi vähän väliä, varsinkin Epsonin tapauksessa: JVC:llä erikseen mainittiin, että 24 tulee kerranaisena ja 48:a ulos. Epsonin tapauksessa mainittiin, että "projektori tukee 1080p24, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että liikkeentoisto filmimateriaalilla tapahtuu natiivina". -> Teittinen (JVC arvio) varmasti kirjoittanut tekstinsä varmaan tietoon perustuen, nederstömistä (Epson) taas ei voi olla tekstin perusteella täysin varma. Kenties varmistuksen saisi tänne?
Samaa mieltä. Eiköhän usemmat ole kuitenkin tajunneet että subbari sai niin hyvän arvosanan kuin vain tuollaisella on mahdollista saada. Tästäkin samaa mieltä. Tosin eipä ne muutaman sivun jutut toisaalta haittaakkaan, kun ne voi jättää lukematta jos ei kiinnosta. Pienellä lehdellä tuskin on varaa jättää videopuolta pois.
Ei ne haittaa, mutta itse näen asian niin, että kotiteatterin laitteet käyvät nyt läpi niin suurta muutosta, että sinänsä turhaa testailla niitä ainakaan kovin tarkkaan. Kokoajan tulee uusia koodauksia ja kuva"standardeja" eikä kukaan tiedä mikä on standardi viiden vuoden päästä. Stereofoninen äänentoisto on täysin eri maailma. Siinä hyvät ratkaisut kestävät vuosikymmeniä.
Koska kyse on digitaalitekniikasta, mikään ei ole kovinkaan pysyvää. Kiitos Murphyn, ei mene kuin pari vuotta kun jokin on parempi, tehokkaampi tai pienempi yms. Jos pysyvyys on ainut kriteeri testaamiselle, niin taitaapi jäädä testit testaamatta tästä lähtien... Eipä mikään tästä lähtien "jää tälläiseksi seuraavat 20v"
En oikein varmaan tajunnut pointtia, mutta esim. Quadin elektrostaattia 50-luvulta sanottiin edelleen hyväksi kaiuttimeksi. Millainenkohan silloin oli kuvasoitin?
Ei mitenkään, mutta itse hifilehteä lähes kymmenen vuotta tilanneena tiedän, että vanhoja numeroita lukiessa voi AV-laitetestit heittää romukoppaan koska jollain 4-kanavaisella prologicII-laitteella ei tee mitään.
Se on täysin totta, mutta ei se vähennä millään tavalla testien informaatioarvoa tällä hetkellä. On hiukan hassua perustella testaamatta jättämistä argumentilla: "kun ei sillä tiedolla tee mitään viiden vuoden päästä"
No en mä täysin vastaan kotiteatteria ole, mutta hifiin verrattuna ne laitteet vaan on tuskaisen monimutkaisia testata ja ominaisuuksista voisi kirjoittaa viiden sivun listan. Hifin nimen alle ei mielestä kuvantoisto mahdu enää ollenkaan. Paremminkin saisivat painottaa 2ch laitteita ja esimerkiksi rakentelua, akustointia ja harrastajakuvia. Silloin tulisi mahdolliselle uuden kotiteatterilehden perustajalle markkinarako, sille olisi varmasti ostajia.
Hifimaailma oli vastaus huutoon joka kuului Hifi-lehden poismenon vuoksi. Ei taida olla Suomessa tilaa monelle viihde-elektroniikan julkaisulle, kun kerran Sanoma-Magazineskin pisti omansa pois päiviltä. Itse en tilaisi Hifimaailmaa jos siinä olisi pelkästään stereofonista äänentoistoa koskevia artikkeleita. Jotta lehti pysyisi levikiltään elinkelpoisena ei aiheista voi mitenkään rajata kotiteatteria. Se minkä lehti voi tehdä on se että rajaa "rimpulat" ja "lelut" pois testattavien laitteiden listalta. Hifi-lehtihän laajensi aluettaan "saippuakoteloihin" kun yritti liiaksi miellyttää kaikkia. Eiköhän tosihifistit ja kotiteatteriharrastajat kuitenkin mahdu yhden suomalaisen lehden lukijakuntaan? Voihan osan jättää lukematta tai lukea jutut huumorimielessä...niin minä ainakin teen...
Täh. Kun ala kypsyy yksitoikkoiseksi olis aika raportoida? Eiköhän just nyt sitä uutista synny mistä jakaa. Ainakin allekirjoittanut on hankkimassa teräväpiirtokalustoa ja kyllä yritän ihan kaivaa tarjolla olevaa tietoa pysyäkseni jotenkin ajan tasalla. Jos Hifimaailma -kuten nyt - kirjoittaa aiheesta, niin ainakin henkilökohtaisesti palkitsen homman ostamalla lehden jatkossakin. Lisää samaa kiitos.
Mua ei haittaa muutamat laadukkaat kotiteatteritestit, kunhan ei ne valloita lehteä kokonaan. Mutta siltikään teräväpiirto ei mahdu sanan "hifi" alle