Mä maistoin just vähän aikaa sitten Wilhelmin tomaatti & basilikagrillimakkaraa, ja kyllä oli hyvää. Siitä tuli mun lempparigrillimakkara! Ihan rupesi mieli tekemään nytkin...
Arkimakkarana wilhelm tai kabanossi, molemmista maustettuja versioita. Hifistelyyn sitten ihan toisenlaiset makkarat kuten wotkinsin hirvi tai peuramakkara. Chorizoa tulee myös syötyä jonkun verran. Ja tietysti kerran kesässä tehdään omat makkarat, niitä ei voita mikään
A-luokan makkaraa mieluummin, tosin en sylje b-luokan päälle. Viime vuosina olen boikotoinut Kabanossia sen raivostuttavien mainoskampanjoiden vuoksi. Pöydän päässä määkivä "kuikka nainen" oli kaiken huippu, todella ärsyttävää.
Itse olen aina saanut makkaraksi justiinsa jotain mutu kuivaa Campingia, mutta sitten kun Kabanossia tai Wilhelmiä söin, niin on se vaan niin hyvää, sellaista rapeaa ja makoisaa. Eli ääni A-luokalle, vaikka Matti Näsä onkin eri mieltä asiasta... :thumbsup:
Harvinaisen suosittuja ovat olleet nuo "Ihanat kasvismakkarat" On muuten ryypätessä astetta kivempaa syödä Campingia, kun sitä mahtuu mahaan enemmän, ja silloin sillä ei ole niin väliä, kunhan rasvatirskuu.
Wilhelmin Valkosipuli-sinihomejuustoa ja muita Wilhelmin makkaroita tulee syötyä. Ensinnä mainittu on ollut suosikki jo pitkään. Naisväki tuntuu sitten nauttivan enemmän b-luokan käyristä. Ei kyllä millään pysty syömään b-luokan makkaraa. Sen räjähtävä koostumus jo tuntuu ikävältä. Saati sitten mauttomuus.
B-luokan makkarat ovat kyllä sellaista tavaraa että mieluummin grillibileissä juon pelkkää olutta. Siinä vaiheessa iltaa kun silmät alkaa punottaa ja nälkä on kuin Viron sudella, olen sortunut makkaran kuitenkin syömään, mutta silloinkin olen vakuuttunut että kyllä b-luokan makkara on tarkoitettu pelkästään grillattavaksi - ei suinkaan syötäväksi. Mutta siinäpä se ongelma onkin, kun joku esim. lähdet jonnekin missä grillataan ja tiedät jo etukäteen että isäntä hommaa sinne jonkun 2 kg:n talouspaketin b-luokan grillimakkaraa. Voisihan tietenkin ostaa oman paketin esim. Wilhelmiä tai Kabanossia, mutta siitähän vasta snobin maineen saisi jos sinne grilliin b-luokan makkaroiden sekaan laittaisi omat makkarat. Ja kuitenkin kun tulee syötyä grillimakkaraa harvoin, haluaisin itsekin nauttia hyvästä grillimakkarasta.. Kerran tosin tein niin että ostin Kabanossia kerralla 5 pakettia, ja kaikki grilliin B-luokkalaisten sekaan. Siinä kävi sitten niin että B-luokan makkarat jäi viimeisiksi. Eli taitaa olla hinta joka sanelee, ei niinkään makumieltymykset...
Wilhelm Valkosipuli & sinihomejuusto, Wilhelm Chili&tomaatti ja Campingin juustomaggarat menee. Tosin kännissä menee kaikki.
Kaikki Wilhelmit, perus Capanossi ja braatwurstit menee mulle. Hiillokset, atrillllit ym. jauhomakkarat joutaa kasvissyöjille vähäisen/olemattoman lihamäärän(lihaa ja lihaanverrattavia-ainesosia:sick: ) takia
Wilhelmit on kyllä parasta mitä löytyy. Juustoversiona sinapin kanssa ja hyvää on. http://www.makkara.info/ kesä aikaa testata TOP25 listaa :thumbsup:
Willhelmin Juusto ja Kabanossin Wild Chili ovat parhaita A-luokan makkaroita, mutta halpamakkaratkin menevät alas
Itselleni on viimevuosina päässyt kehittymään pahanlaatuinen grillimakkarafetissi juuri näiden maustettujen A-luokan makkaroiden takia. Uusi Kabanossi Tomaatti&Jalapeno tuli juuri testattua ja on kyllä eräs parhaista A-makkaroista mitä olen syönyt. Muita suosikkeja ovat Wilhelmin Aito Chili ja Kabanossi Hot Bacon. Tuleva makkarakesä vaikuttaa ihan lupaavalta :thumbsup: Perinteisiä grillimakkaroita en nykyään osta itse mutta syön jos tarjotaan.
Bratwurstit ja Poutun palviryynäri menee hyvin. Ihan peruspaketti wilhelmiä minkä saa joka huoltsikalta matkanpäältä. HK-sininen menee kyllä kylmänä tai vaikka uunilenkkinä mutta siitä ei oo kyllä grillattavaksi.
Tuli testattua uusi Kabanossi Chili & Sinihomejuusto. Mukavan "väkevä" maku, mutta harmikseni en maistanut juustoa chilin alta.
Ei paljoa sinihomejuustolle tosiaan maistu, mutta eipä mua ainakaan niin paljoa tuo haittaa. Hyvää kamaa :thumbsup:
B-luokan makkaroista positiivisen vaikutuksen ovat tehneet Saarioisten valmistama Lidlin Kartanon grillimakkara ja Korpelan makkara, joka voitti Iltiksen makkaratestin juhannuksena.
Järvi-Suomen Ukko-Pekka on ihan asiallista käyrää ja se onkin tänä kesänä maistunut. Myös Wilhelmin ja Kabanossin maustettuja makkaroita on tullut naposteltua sekä joskus myös erinäisiä bratwursteja. Jokatapauksessa A-luokkaa tulee syötyä, myös niitä makkarapihvejä on väliin ihan hauska grillata. B-luokkakin menee paremman puutteessa, tosin.
Wilhelmi sekä Kabanossi ovat nousseet valikoimallaan suosikeiksi, mutta todella vaikea nostaa mitään lajia ykköseksi. Wilhelmin herkkukinkku on hyvää, samoin sinihomejuusto-valkosipuli. Kabanossin juustopötkylä on myös oikein mehukas. Lukuisista makuvaihtoehdoista huolimatta välillä näitä merkkejä täytyy ostaa ihan perusmakuina "maustamattomina", koska Makkaranälkään ne jotenkin toimivat parhaiten. Bratwurstit toimivat myös, mutta enemminkin ruokamakkaroina kuin grillimakkaroina. Syytä olisi testata myös pienempien valmistajien merkit, jo kannatuksen vuoksi, mutta edellä mainittuja pääasiassa tulee syötyä. B-makkaraa meni viikonloppuna jokunen, mutta vain siksi ettei parempaa ei ollut. Mitälie kämppinkiä oli, kai sillä oluen kanssa huuhdeltuna vatsaansa täytti.