On tullut myös testattua, hyvin toimi. :thumbsup: Mutta parasta mitä olen maistanut on poron lämminsavustettu paisti. Aijaijai, kun siitä leikkaa sellasia parin millin paksuisia palasia ja nauttii sellaisenaan tai leivän päällä. Herkkua. :king:
Omalla pihalla duunattu 4kg lampaan rosvopaisti :thumbsup: Nykyään oon tosin kasvissyöjä joten eipä tule lamapasta enää syötyä. Tän hetken lempilounas on Himalayan joka tiistainen Shai Paneer eli Leipäjuusto, tomaatti-kerma-voikastikkeessa. Se on vaan niiiiin hyvää. Enkä taida olla ainoa joka pitää siitä, kun joka tiistai himalayaan joutuu jonottamaan lounasaikaan
Grilli päälle, kylmä tumma olut, hyvää lihaa grilliin/pannulle, pekoniin käärittyjä sieniä sinihomejuustotäytteellä, kylmäsavulohisalaattia ja jälkkäriksi grillattu suklaatäytteinen banaani vaniljajäätelöllä. Kesä voi alkaa. Saludista sisäfile valkosipuliperunoilla. Ja grillilempparina rullakebab.
Paras mansikkapirtelö, minkä olen ikinä saanut oli New Yorkissa, Brooklyn sillan vieressä olevasta Brooklyn Ice Cream Factoryn puljusta. Käyttivät siihen heidän omaa mansikkajäätelöä ja tuoreita mansikoita. Se oli amerikkalaista unelmaa parhaimmillaan.
käytiin viikonloppuna syömässä kavereiden kanssa chezzissä, paras ateria tähänmennessä: 1. Granny Smith-omenoista tehty sorbetti ja hyytelö, kurkkugaspacho. 2. Tomaattimansikka ja tomaattiliemi 3. Korianterilla maustettua tonnikalaa, soijavaahtokarkki 4. Ankanmaksaa ja tähtianisvaahtoa 5. Grillattu kampasimpukka, artisokkavaahtoa, kaviaaria ja grillattu kalmari 6. Haudutettua ruijanpallasta, inkiväärikastiketta, kukkakaalipyrettä, latva-artisokkaa ja äyriäisrisottoa 7. Ankanmaksaterriiniä, kirsikkasorbettia ja -kompottia, meloniravioli 8. Fenkolijäätelöä, ananasgranite, tillihyytelöä ja -jäätelöä. 9. Ankanmaksalla täytettyä kyyhkyä, tryffelillä maustettua valkokaalia, sieniravioli ja kyyhkyconsomme. 10. Vuohenjuustoa, brietä, appfenzelleriä, viikuna- ja kvittenihilloa, lakritsilla maustettua aprikoosia, soijapähkinöitä ja pähkinäleipää. 11. Mansikkajäätelöä, touille-keksi ja vanilijajäätelö 12. Creme brulee, raparperijäätelöä ja -lientä. 13. Paistettu suklaamousse, maitojäätelöä, kaffirlimettivaahtoa ja lakritsia 14. Kahvi/tee ja petit fours. :king:
Amarillon Whiskey Steak -pihviaterian mukana tuleva Amarillon viskiöljyssä uitettu grillattu maissintähkä. :naminami: :naminami: :naminami: :naminami: :naminami:
Kyllä joo. Annoskoko ei tietysti ole kovin suuri ja aikaa tossa meni viitisen tuntia, mutta kyllä nuo hyvin syödä jaksoi. Annokset on kuitenkin suunniteltu niin, että suositeltavaa olisi syödä vähintään kuusi ruokaljia jos todellinen nälkä on ja haluaa vatsan todella täyteen. Kokoluokasta saa käsityksen tästä kuvasta. Villiparsan pituus ehkä 4cm. http://www.chezdominique.fi/files/chezdom/sivusto/yllatysmenu1.jpg Tuossa meillä oli tilattuna yhdeksän ruokalajia+viinit eli keittiön tervehdyksiä tuli yhteensä 5kpl. Näistä 14:a annoksesta jokainen oli sellainen, jota olisi kotona tehnyt vähintään tunnin, osa olisi vaatinut yli vuorokauden valmistelut. Vaikka ruoka ei halvimmasta päästä olekaan, sitä mielummin maksaa ainutkertaisesta kokemuksesta ja syö harvemmin, kun käy perusraflassa ja harmittelee hutiloitua annosta. Esim. omalla kohdalla olen viimeksi maksanut ravintolasta (pl pikaruokapaikat) viime jouluna sipulissa ja sitä ennen vuosi sitten chezzissä. IMO parempi kerran kaksi vuodessa parasta kuin kuusi kertaa hutioitua Tällä kertaa meitä oli kahdeksan henkeä syömässä ja jokainen ylisti tämän kerran reilusti parhaaksi ravintolakokemukseksi elämänsä aikana... parhaan vastaanoton saivat omassa seurueessa ruijanpallas ja kyyhky, itse pidin kyyhkyä ehkäpä parhaana annoksena mitä olen koskaan syönyt. Jos on edes snadisti sitä tyyppiä joka nauttii hyvästä ruoasta ja osaa arvostaa täydellisesti suunniteltua kokonaisuutta, chez on paikka, jota voi kyllä lämpimästi suositella
Säätäjä, Paljos oli hintaa tuollaisella aterialla ja missä kyseinen rafla sijaitsee? Alkoi tekemään mieli joskus käydä kokeilemassa kyseisen mestan sapuskat.
Viinien kanssa 9 ruokalajia on 250e/naama ja 6 ruokalajia about 200e. Päälle tulee vesi, jota menee helposti 10e edestä. 4 ruokalajia on myös listassa, mutta tuon kanssa on vaara, että ihan oikeasti ei täyty jos on kova nälkä eli kuutta suosittelisin. Hinta/laata on imo paras tossa ysissä.
Itse kyllä luokittelisin tuon aterian Pahinta mitä olet maistanut threadiin. Tuli vähän aikaa sitten kiireessä ja nälässä ostettua tuollainen ja oli suorastaan :sick:
Perjantaina tulin taksilla kotiin ja poikettiin matkalla hakemassa drive-in:istä tuollainen. Söin sen reilussa humalatilassa kotona ja kyllähän se alas meni! Mutta parhaita kokemuksia on monenlaisia. Ruoka maistuu hyvältä ulkona ja useat ulkona grillatut loimulohiateriat ovat melkoisia kokemuksia minulle, erityisesti talvella. Intiassa Panajilla on 'Delhi Darbar' -niminen huippuravintola, jossa saa suurin piirtein parasta kuviteltavissa olevaa ruokaa ja palvelua. Esim. vessassa pesevät kätesi (!) ja pöydässä sen voi tehdä ruusun terälehdillä koristelluissa vesikulhoissa. Naispuolisten asiakkaiden partnereille annetaan ruusu, joka on sitten tarkoitus ojentaa daamille. Ruoka on intskuruokien aatelia, suosittelen kokeilemaan. Hintahan on sitten eri juttu, max 20 euroa juomineen per asiakas. Sillähän syö tosin Intiassa kuukauden
Uskomatonta parhautta on Texas Chili! Ei vaan voi käsittää miten jotain tuollaista tehdessä saa niin hyvää ja niin paljon :king: Vuosien varrella muutamalle naisihmiselle tuollaista tehnyt, ja reaktiot ovat tähän mennessä olleet erittäin halutunlaisia. Lauantaina pitäisi koittaa, onko kahta ilman kolmatta...
Ei tossa IMO mitään ihanaa hinnan puolesta ole, ruoassa kyllä. Hinta tuskin on ruoassa kenelekään itseisarvo, sen sijaan ruoan taso taas voi olla. Se on lähinnä makuasia mistä tykkää ja mikä on taso, jota ravintolalta odottaa. Jos harrastaa ruoanlaittoa edes hieman vakavammin, ei perusravintola kykene tarjoamaan mitään uutta, erikoista tai edes kovin hyvää ruokaa. Lähinnä käy harmittamaan, kun maistaa vaikka ranskalaista lihapataa, jossa on purkkiherkkuseiniä, grillattua lohta jossa oikea kypsyys ylitetty kymmenellä minuutilla tai simpukoita valkoviinissä ilman kunnon valkoviinin makua Tuore ja oikeassa kypsyysasteessa / lämpötilassa tarjottu ruoka vaatii paljon keittiötyövoimaa ja tarjoilijoita. Korkeista työvoimakustannuksista johtuen suuri määrä työvoimaa näkyy hinnoissa ja siten kalliimmalta ruoalta voi odottaa paljon. Jos ottaa esimerkin, niin pääruokaa tarjoili chezzissa kahdeksan hengen pöytään neljä tarjoilijaa. Lautasten lämpötila vielä lähes polttava ja kyyhky melkein tirisi Tottakai omilla tuloilla kirpaisee pahasti maksaa omasta pussista satoja euroja ruoasta ja juomasta, mutta kun ravintolasta kävelee ulos ilman, että illasta on pienintäkään huomauttamista, tietää ostaneensa hyvän tuotteen. Tällaisen tuotteen ostan toisenkin kerrran. Pääosin, mutta suunta on ehkä vähän myös muuttunut. Esim meitä oli 8 tyyppiä, kaikki normaaleja 25 - 30 nuoria, jolla rahaa ei ole missään nimessä liikaa. Meitä yhdisti rakkaus ruokaan ja monet joukosta harrastavat ruoanlattioa hieman vakavammassa mielessä. Porukasta jokainen maksoi itse ja kaikki olivat sitä mieltä, että tämä ei taatusti ollut viimeinen kerta chezzissä. Samanlaisia nuoria tai vähän vanhempiakin löytyy koko ajan enemmän
Täytyy kyllä todeta Pariisissa asuneena että minkään ravintolan kutsuminen "Chezziksi" on kyllä aikamoinen junttiuden merkki tai vähintään asiaa tai kyseistä sanaa ymmärtämättömän juttu... Siis vähän kuin kutsuisi jotain tiettyä kahvilaa "Cafeeksi" tai jotain tiettyä baaria "Baariksi" tai tiettyä parturia "saloniksi" jne. Chez tarkoittaa "luona" ja Ranskassa ravintoloiden nimissä sitä käytetään muodossa "kokin luona" eli esimerkiksi Chez Dominique on suomeksi "Dominiquen luona" eikä tuo Chez viittaa mitenkään tiettyyn ravintolaan tai edes ravintolan tasoon. About lähes jokainen ravintola on siis nimeltään Chez "jokunimi" ja se Chez tässä siis käytetään kuten vaikka "Bar DVDPlaza" tai "Café DVDPlaza" tai ravintolan kyseessä ollessa tämä olisi "Chez Mika" Chez Dominique-nimisessä ravintolassa siis merkitsevä osa on se Dominique eikä se Chez-osa joka kertoo sen olevan vain ravintola. Taidan käydä viikonloppuna syömässä Restaurantissa, se on tosi hyvä paikka...
Mulla ei ole pienintäkään käsitystä ranskasta, jos merci ja bonjouria ei lasketa Suomessa chez alkuisia paikkoja en muita tiedä, joten taidan jatkaa tällä linjalla, oli se kuinka junttia tahansa