Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

  1. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Täyttä faktaa. Minä en pilaile tallennusten kanssa, ne ovat henkeä tärkeämpiä. Suunnittelin jopa asentavani tielle kauko-ohjatun renkaanpuhkojan, kun hullu laiton mopoilija seuraavaksi ajaa ohi ja pilaa tallennukseni. Tai ampuisin sitä kiväärillä.

    Paikansin kerran sen pirun mopon, kilvetön laiton rämä. Kävin ottamassa siitä valokuvia, ja ajattelin ilmoittaa poliisille. Mutta en ilmoittanut, koska haluan pitää itseni etäällä hullun mopoilijan murhatutkimuksista. Mutta se rikollinen taisi kasvaa 18-vuotiaaksi ja sai autokortin ja lopetti mopolla ajelun, en siis ehtinyt madaltaa kipinähäiriötasoa pesismailan tai muun etälamauttimen avulla. Mutta jumalauta minä siis en siedä datan pilaajia sekuntiakaan.



    Taloyhtiössä korjattiin monivuotinen anennivahvistimien säätövirhe tänä kesänä. Kun jatkuvasti valitin DVB-vastaanottohäiriöistä huoltoyhtiölle. Isännöitsijä jopa määki, että minä saan maksaa kaikki huollon laskut, jos mitään vikaa ei oikeasti taloyhtiön vehkeistä löydykään. Laskua ei ole kuulunut, joten olin oikeassa ja niissä vehkeisä oli vikaa ja viat korjattiin. Nyt ei ole epänormaaleja vikoja enää ilmennyt. Säätila vain pudottaa signaalin tasoa, mutta liian huonoksi taso ei romahda.

    Minua ei teoriat kiinnosta. Vaikka kolme sataa harmaapartaista proffaa jonossa laulaisi, että mopo "ei voi" pilata DVB-kuvanlaatua, minä siitä huolimatta lataan yliäänikivääriä valmiiksi, koska tiedän miten asianlaita todellisuudessa on. Insinööreiltä puuttuu käytännön elämän tieto, eivät ole nähneet reaalimailman laittomia mopoja/sähköpaimenia/ulko-loistevaloja/viemäripumppuja...
     
  2. Tepe_

    Tepe_ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, ja muistutetaan vielä, että ProjectX:lle nuo pätkät eivät mitenkään erityisesti sovi, koska:

    MPEG Transport stream = jossain määrin virhesietoinen säiliöformaatti tiedon siirtoon
    MPEG Program stream = kevyt, mutta virhealtis säiliöformaatti tiedon esitykseen

    Mikäli virheellinen tieto on jo riisuttu siirronaikaisesta kääreestään virhealttiimpaan muotoon, on ennuste virheiden korjaamiselle aina selvästi heikompi, olipa ohjelma mikä tahansa. Tallennuksen jälkeinen editointi ProjectX:llä tulee siis tehdä nimenomaan transport stream -muotoiselle tiedolle. Ko. muodossa olevaa dataa voi tietysti olla hankala tallentaa, jos käytössä on DVB Viewer:in riisuttu versio, joka ei sellaista tue. No, Linuxissa tarvittavista ohjelmista ei veloiteta mitään.
     
  3. TopPhil

    TopPhil Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2006
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    missä voisi olla vika jos a-nipun signaali/laatu 99 mutta b-ja c.nipussa paljon alhaisempi signaali ? kanavia voi katsoa mutta tallenukset menee pieleen pikselöinnin takia... antennivahvistimen säätö ?

    muilla naapureilla on tavallisia digiboksia (ei-tallennettava) ja heidän mielessä kanavat näkyy hyvin (huonosta signaalista huolimatta) eikä tarvitse kutsua antennifirma/huoltoa.

     
  4. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kokeile eri pituisilla antennikaapeleilla. Nykyinen kaapelistosi ilmeisesti heijastelee haamuja tai taajuusvaste on diskanttiköyhä/diskanttikohinainen.

    Antennikaapeli voi olla viallinen, vaikka se päältä katsoen näyttää ehjältä.

    Paras olisi käyttää testailun aikana vain yhtä kaapelia, seinästä DVB-laitteeseen, ja siis tämän kaapelin pituutta vaihdella. Muut kodin av-laitteet olkoon virta poissa ja ilman antennisignaalia kokeilujen aikana. Että suljetaan pois monimutkaisten kaapelisekamelskojen ja laitteiden keskinäiset interferenssit.

    Jos mikään kikkailu kotipäässä ei muuta DVB-vastaanoton luonnetta erilaiseksi, sitten vika on muualla kuin huoneen puolella, vika siis on seinän sisällä tai etäämmällä ja huoltomies voidaan kutsua, koska taloyhtiö vastaa kaikesta raudasta joka sijaitsee rakenteiden sisällä.
     
  5. Kylooni

    Kylooni Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2006
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jim hävisi kokonaan pari päivää sitten. Ei enää näy. Turun seudun digilähetinpleissiin on suora näköyhteys. Kaikki muut kanavat toimii. Whee. :thumbsup: Niin siis selvennän, tää tapahtui sen jälkeen kun piti kanavapaikan muuttua. Eipä oo näkynyt.
     
  6. Vesa

    Vesa Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 051
    Saadut tykkäykset:
    13
    JIMin EPG ei ole toiminut pariin päivään. Muilla kanavilla se toimii normaalisti.
    ProCaster PVR-6300T. Asuinpaikka Vantaa. Lähetys tulee Espoosta.:confused:
     
  7. Sippe4

    Sippe4 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2004
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt mä kuolen nauruun (tai kiukkuun):OI :hitme:
    Päätinpä katsella Suurta Digi-iltaa YLE1:ltä, alkoipa digi-tv pätkimään oikein kunnolla kun on muuten toiminut suhteellisen moitteettomasti. Pikselöintiä, täydellistä jumitusta ja äänen pätkimistä vähän väliä. Boxina TF5100cMP ja v.2.83. Lumo-TV ja Etelä-Suomi. DIGI DIGI!
     
  8. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Täällä Jim näkyy digiboxin (kaapeli, Welho) kautta mutta ei telkkarin oman virittimen kautta :confused: Mitäs nyt on meneillään?
     
  9. Jassu

    Jassu Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2003
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Et ole yksin ongelmiesi kanssa. Täällä pikselöityy ja jumii kaikilla kanavilla. Lumo-TV:n piirissä ollaan myös. Boksina Topfield 5100PVRC v.2.95. Ja tämä paska alkoi jo eilen illalla.

    Jokainen tallennuskin epäonnistuu, kun signaalin teho hyppii 0-50% välillä :OI. Ai vi**u että tekee hyvää tämä digin kanssa taistelu. Ei vaan voi tajuta miten on mahdollista saada verkko täysin solmuun (2kk sitten viimeksi). Minnekkähän nyt laittas valitusta. *Huoh*

    -Jassu-
     
  10. Sippe4

    Sippe4 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2004
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aha, täällä alkoi ongelma vasta puoli kymmenen tienoilla. Pitäisköhän pommittaa LumoTv:tä viesteillä? Vai onkohan syy Toppari+LumoTV -yhdistelmässä? Nytkin YLE:n kanavat on ihan pimeenä, muut näyttäisi toimivan. Muuten, tuolla 2.95 versiolla tuli enemmän noita 0-tallennuksia kuin tällä vanhemmalla 2.83:lla.
     
  11. Jassu

    Jassu Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2003
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitystä tilanteeseen: Otin kaikki johdot irti, kytkin takaisin, boksi tulille, nollasin palveluettelon ja hain kanavat uusiksi manuaalihaulla. Sain signaalitason asettumaan nyt täyteen palkkiin :hitme: Tosin sitäkin haki jonkin aikaa. Nyt vaan toivotaan sormet ristissä, että homma toimii.
     
  12. sonof

    sonof Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVB-G:lle pätkät yhdistettynä, enkä ainakaan itse huomaa mitään lisävirheitä tai häviötä laadussa. Ehkä en ole tarpeeksi harjaantunut tai ehkä niitä ei olekaan.
    Tallensin MPEG2-Transport Streaminä, siitä .ts pääte. Kokeilin myös tallentaa Program Streamina mutten saanut sitä toimimaan virheettömänä kuin VLC Media Playerillä. Tämä Transport Stream toistuu kaikilla soittimillani virheittä.
    Kuvaa en pakannut millään tavalla. Ohjelmana käytin hyväksi havaitsemaani Womblen MPEG-VCR 3.14
    http://www.mediafire.com/?81k0dtdnlxx
     
  13. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30

    Ääntä ei ole lainkaan, mykkä on hän. Siinä mielessä täysin pilalla. Sinun erikoisformaattisi on liian erikoinen, laitteeni ei sitä ymmärrä.

    Okei, Womble sekä KMPlayer sisäisine dekoodereineen kyllä löysi äänen, mutta keskipalasessa on suuria äänikatkoksia (tai lisätty hiljaisia pätkiä väleihin), originaalissa ääntä kuuluu paljon enemmän/katkottomammin.

    Pitäisi analogisesti äänittää toisella koneella ääniä, jotta voisi erot havainnollistaa muille. Digitaalisesti ei kannata yrittää bugisia fileitä audioeditoriin tunkea, siinä katoaa vain lisää dataa.

    Joka tapauksessa file on nyt niin vaurioinen, ettei menetelmäsi kelpaa, se on muokannut liikaa dataa. Oletettavasti koko audioraita on jouduttu enkoodaamaan uudelleen, ja bugien takia audioraita on nyt kovin erilainen kuin ennen. En ole tutkinut eroja datasta, korva vain sanoo niin. Pitäisi löytää audioeditori, joka hyväksyy Mpeg2-fileessä piileskelevän viallisen audioraidan. Demuxausta ei saa tehdä, siinä hommasa oletettavasti katoaa vialliset freimit kokonaan.



    Kuvadatadropit eivät ole muuttuneet huonommaksi, siitä plussaa. Voi siis sanoa, että ääniraidattomia videoita pystyy yhdistelemään, mutta äänellisiä ei kannata, audiodata vaurioituu yhdistämisessä.

    Ja joutuisin tosiaan hakemaan netistä sellaiset DS-audiokoodekit, joita sinullakin on, nykyiset DS-filtterini eivät luontaisesti osaa erikoista audiotasi toistaa. Muut TS-fileet kyllä minulla toistuvat, TS-formaatti ei sinänsä ole haitta, mutta jotain outoa olet äänelle tehnyt.



    Tosiaan, koostefilettäsi ei saa seivata Mpeg2-fileeksi, ilmestyy ainakin loppualueelle nykimisiä eli kadonneita freimejä.

    26" 22 freimiä on tuotteesi pituus.

    Alkuperäiset palat ovat pituudeltaan:
    9" 01f
    6" 10f
    11" 11f
    ---------
    26" 22 freimiä yhteensä, sama määrä freimejä kuin sinullakin. Kuvafreimejä siis, en tiedä millä audiofreimien määrää ja laatua voisi verrata.



    Yhteenvetona: DVB-T-tallenteissa on väkisinkin monenlaisia datadroppeja, eikä fileitä edelleenkään pysty editoimaan perinteisessä mielessä niin, ettei tietoa menetettäsi editointioperaatiossa. Ainoa mihin joillain fileillä kykenee, on fileiden pilkkominen osiin, mainokset voi hävittää. Mutta takaksin yhteen palasia ei enää saa. Ja todella pahasti vaurioisia fileitä ei saa edes pilkottua.
     
  14. Knippe

    Knippe Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2007
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä kanssa ongelmia lähetyksissä eilen n. 21.30 alkaen kaikilla kanavilla. Pikselöitymistä ja täydellisiä jumituksia.
    Vastaanotin PVR9200T ja lähetin Fiskars.
    Mistä noin yleisesti voi päätellä onko vika lähetyspäässä vai omassa järjestelmässä?
    Ketuttaa kun jäi CSI:n loput 30min näkemättä.. :(
     
  15. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Helpoin keino on "resetoida oma kalusto". 230 voltin töpseli irti seinästä -metodilla, jos StandBy-tilassa käväisy ei auta. Jos sen jälkeen kuvassa on yhä vikaa, syy on huoneen ulkopuolella. Mutta jos kuva parani, syy oli tilapäisesti seonneessa virittimessä.

    Ainakin pc-laitteissa on se paha puoli, että kun virittimiltä katoaa punainen lanka jonkun ongelman takia, langan päästä ei enää saada kiinni, koko lopputallenne on siitä hetkestä alkaen vikoja pullollaan. On pakko keskeyttää katselu/tallennus, vaihtaa hetkeksi muulle kanavalle tai sulkea viritinsofta ja avata uudelleen, tai jopa resetoida kone. Sitten taas vastaanotto jatkuu normaalisti. Jos vika siis oli omassa laitteessa.

    Ellei oman kaluston nollaus auta, vika on sitten viritinlaitteen ulkopuolella, eikä sille voi tehdä mitään sillä hetkellä. Talon seinissä kaapeli lämpölaajenee ja pätkii, antenni katolla saa vettä liitoksiinsa ja pätkii, kaapelioperaatorin laitteisto pätkii, Digitan lähetys pätkii.

    Kokemus opettaa paikantamaan vian tarkemmin, eli silmä oppii tunnistamaan että mikä vikatyyppi tuottaa minkälaista häiriötä kuvaan.
    Oppii erottamaan onko "vika" jo lähetyspään kuvanauhalla, tyyliin MTV3:n analogiset kuvanauhat; leffoissa on valkoisia pilkkuja ja vaakaviivoja ja kohinaa ja huojuntaa. Tai digitaalisilla kuvanauhoilla, jolloin syntyy 8x8 pikselin kokoisia neliöitä, jotka ovat tasavärisiä tai niissä on hassuja kuvioita.
    Vai syntyykö vika multipleksointivaiheessa/kanavalogon lisäysvaiheessa. Häviöllisen pakkauksen aikana syntyy tunnistettavia vikatyyppejä, joilla näkee vian syntyneen Pasilassa, hetki ennen muxiin sullomista.
    Tai katoaako dataa matkalle, eli vaikka lähetys onnistui, kotiin asti kaikki data ei pääse. Syklisesti toistuva häiriö voi johtua naapurin kipinöivästä pesukoneesta. Lyhytkestoinen häiriö ohiajaneen rekan heijasteista/antennin näkökentän peittämisestä, ehkä lentokoneesta.

    Kun siis tarkkailee (antennitalouksissa) korvillaan mitä ulkona tapahtuu ja mitä ääniä talon betonirakenteiden kautta kantautuu, pystyy melko usein yhdistämään kuvahäiriön johonkin ulkoiseen häiritsijään. Tosin siinä on muutaman sekunnin viive, eli kun rekka tai mopo tai tuulenpuuska ohittaa vastaanottoantennin, kuva palikoituu vasta 2-10 sekunnin kuluttua, riippuen siitä miten TS-datassa GOPit oli sillä hetkellä pirstottu aikajanalle ja että monenko sekunnin puskurimuisti laitteistossa on, ja että purkaako laite Mpeg2-datan softalla vai raudalla.

    Rautapurku näyttää kuvaa pari sekuntia aiemmin kuin softapurku. Isolla puskurimuistilla varustettu laite (pc) näyttää kuvaa pari sekuntia myöhemmin kuin pienellä puskurilla varustettu. Nämäkin oppii kokemuksen kera tunnistamaan, eli oppii erottamaan viritinlaitteiston tyypilliset ominaisviiveet toisistaan, eli että monenko sekunnin viiveellä kuvahäiriöiden pitäisi ilmaantua sen mopon/rekan/lentokoneen/tuulenpuuskan jälkeen.



    Ja korostan sitä, että hetkellinen virhe voi tosiaan aiheuttaa virittimessä punaisen langan eli lukituksen katoamisen pysyvästi, joten vaikka vika kesti hetken, sen seuraukset voivat olla "pysyviä", vaatia koneen resetoimista, jotta viritin uudelleen löytää datavirran taivaalta/kaapelista. Eli vaikka kaapeliyhtiö tai Digita tai mopo hetkellisesti sotkisi lähetyksen, se voi tehdä vastaanottimen virittimen lopullisesti hulluksi kuluvan session loppuajaksi.

    Tämä langan kadottamisen ilmiö jo sinällään tekee järjettömäksi "koko vuorokauden valvomattoman tallennuksen". On parempi omin silmin valvoa tallennuksia ja heti ongelmien ilmaannuttua ryhtyä korjauspuuhiin. Menettää vain sekunteja...mnuutteja materiaalia, eikä menetä loppupäivän tallennuksia.
     
  16. skula

    skula Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2001
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähes kuukauden ajan, on ollut telkkari auki arkisin tuossa 16.55 ja kanavana YLE2, jolloin tulee eräiden tärkeimmät ohjelmat, ja voin sanoa että joka kerta on ollut kuva katselukelvotonta tuonne 17.10 asti.

    Eli pikselimössöä ja totaalista jumitusta(eli Ei Signaalia teksti on myös tullut ruutuun).

    Sama ongelma toppy5100PVRc ja Saloran digiboxeilla, sekä Samsungin omalla virittimellä varustetusa töllössä. Juu ja ollaan Elisan kaapeliverkon alueella.

    Onneksi analoginen kuva toimii tuohonkin kellonaikaan, ja vielä helmikuun loppuun :)
     
  17. Undertaker666

    Undertaker666 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nelonen on vaihtanut kanavapaikkoja. Joten hae kanavat uudelleen.
    Mulla auttoi kyseinen operaatio.
     
  18. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Jos omistaa useita erillisiä virittimiä, sitten tietysti vian ilmetessä voi kokeilla muulla virittimellä, saako se kuvaa esin vai toistuuko vika sielläkin.

    Kun minulla jokin viritin alkaa pätkiä tallennuksen aikana, alan heti tallentaa samaa kanavaa toisellakin virittimellä, ja hetken kuluttua tietää, onko vika laitteissani (punaisen langan katoaminen) vai toistuuko vika samanlaisena joka virittimellä. Jos se uudempi viritys-tallennus toimii kiltisti, annan sen jatkua ja keskeytän häiriötilaan joutuneen tallennuksen. Jos vika tuntuu olevan lähetyspäässä, annan aiemman tallennuksen jatkua vikoineen päivineen ja keskeytän uuden tallennuksen, koska se ei apua tuonutkaan.

    7 erillistä viritintä kuudessa eri koneessa minulla on. Ylivertainen luotettavuus. Vakka yksi pc räjähtäisi palasiksi, muut 5 voivat jatkaa työtään, tai ottaa hajoneen koneen tehtävät itselleen. Kuutta eri multipleksia siis kykenen tallentamaan tarvittaessa, yksi viritinkortti ei osaa Muxitallennusta. Mutta en tykkää muxi-klimppidatasta suurine jälkitöineen, tallennan muxin kanavat omiin fileisiinsä reaaliajassa. Eli JIM-kanvan, Subin ja Nelosen ohjelmat vaikkapa menevät valmiiksi omin fileisiinsä samalla kortilla tallentaen. Tai jos kortteja on vapaana, tietysti vain yhtä kanavaa per kortti käytän tallennukseen. Että jos pc tulee hulluksi, menettää vain yhden kanavan hetkeksi, ei monen kanavan asioita.

    Supertärkeät lähetykset tallennan kolmella kortilla samaan aikaan. Omissa antennijohdotuksissani saattaa olla lieviä eroja, ja jos yhden kanavan viritin joskus menettää freimin kaapelistohaamujen takia, muut 2 viritintä eivät samaan nimenomaiseen ongelmaan sorru, niillä ongelmat esiintyvät aavistuksen eri taajuuksilla ja siis eri hetkillä. Koska vielä ei ole olemassa automaattista softaa "terveimmän datan koostamiseksi" useasta lähdefileestä, joudun jättämään talteen kaikki kolme tallennetta, odottamaan tulevien vuosien softien kehitymistä. Katson yhden fileistä kerralaan (x vuoden välein) ja teen muistiinpanoja virheiden aikakoodeista. Lopulta muistiinpanoista voi hieman päätellä, mikä file tarjoa parasta laatua milläkin hetkellä.

    Samasta virheettömän freimin metsästyksen syystä otan kaikki uusinnat myös talteen. Fileissä eivät ole GOPit identtisessä järjestyksessä eri lähetyksissä. Datadropit kohtelevat fileitä eri tavalla, vaikka joka uusintalähetyksessä samassa ajallisessa kohdassa salama iskisi antenniin; TS-datassa kuva on ripoteltu sinne tänne aikajanalle.

    I-freimitkin ovat eri kohdissa elokuvaa eri lähetyskerroilla. Eli jos periatteessa ottaisi talteen tuhat uusintalähetystä (tai tusinan, jos niiden ajoitus poikkeaa yhdellä freimillä edellisestä), saisi kasattua niistä sellaisen fileen, jossa on pelkkiä I-freimejä, ei lainkaan B- ja P-freimejä. Kuvanlaatu olisi paljon parempi kuin yksittäisessä fileessä yksinään.

    Lisäksi multipleksien ruuhka muuttaa kuvanlaatua uusintakerroilla, eli kun on tallessa useita versioita, pystyisi niistä koostamaan suurimman bittivirran omaavat freimit, paremman kuvanlaadun kuin missään yksittäisessä fileessä sinänsä. Aika ei riitä koostamisiin, vain talteen keräämiseen. Odottelen automaattisten koostamis-softien kehitystä.
     
  19. Jassu

    Jassu Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2003
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä sitä iloa sitten kestänyt kovin pitkään. Tänä aamuna pikselöitymistä, jumimista ja ei signaalia koko ruudun täydeltä :mad:. Semmosen havainnon tein, että vika koskee kanavanippu ykköstä (taajuus 170Mhz). Täältä muuten voi tarkistaa kanavanippujen taajuudet http://www.dnainternet.fi/digitv/ukk/Taajuudet/.

    Jos löytyy enemmänkin Lumo-TV:n piirissä olevia, joilla on kyseisiä ongelmia niin ehkä kunnon palautetulva tekisi terää.
     
  20. Vesa

    Vesa Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 051
    Saadut tykkäykset:
    13
    Asia selvisi. JIMin lähetystiedot muuttuivat 13.8. ja se siirty siis kanavapaikalle 11 entisen 14 sijaan. Hakemalla kanavat uusiksi kanavahaulla ongelma korjaantui.