No niin toimii, mutta ideani oli, että siinä on jotain sivistyneempää sitten kun on "tavalliset" viskit maistanut.:thumbsup:
Olis ens viikolla edessä Prahan reissu suorilla lennoilla joten ei varmaan tarvitse taistella noiden turvatarkastuksien kanssa. Onko kellään tuoretta tietoa Prahan kentän tarjonnasta / tarjouksista ja myyvätkö toiseen EU maahan? Viskien lisäksi mukaan joutunee poimimaan myös paikallisen Becherovkan.
Enpä ole tuosta Slivovitz'sta ennen kuullutkaan, pitääpä testata. Onko tuollakin jotain tiettyä valmistajaa, jonka pullo kannattaisi hankkia?
kaveri tuli juuri scotlannista ja toi suoraan panimolta pullon nimikoidulla etiketillä varustettuna. On kyllä piristävän makuinen.
JW Black juuri lasissa, ei kauhena erikoista mutta oli pariisin kentällä tarjouksessa. Ihan juotavaa kuitenkin.
Omani on kaiketi tämä, joka tuli valittua täysin putelin/kotelon ulkonäön perusteella. Ja 5 YO tietysti painoi viskimiehen kupissa. Se, että onko tuo hyvää, on eri asia . Yleensä saa porukassa aikaan lähinnä irvistyksiä. Omasta mielestäni ihan mukava (aperitiivi tai) digestiivi, jos ruokana on jotain itä-eurooppalaista.
Nyt olen maistellut hieman viskejä näin kotioloissa. Ostin lomamatkalta 5 kappaletta minipulloja ja yhden hieman isomman 200 millilitran paikallista tusinaviskiä, Black Rammia (Bulgarialaista). Viskinmaistelua haittaa lähinnä se että ikä ei riitä vielä alko-ostoksille, vaan pitää tyytyä satunnaisiin baari-maisteluihin. Sanomattakin on selvää, että baareissa viskiä tulee litkittyä enemmän tai vähemmän maistissa, joten hyvät aineet menee lähinnä hukkaan. En ole vielä maistanut ns. parempia viskejä. Tähän mennessä parasta on ollut Jameson. Sitä join aivan mielelläni raakana, kaikki muut ovat alkumaistelun jälkeen löytäneet tiensä kokislasiin. (Innostukseni viskeihin on peräisin mieltymyksestäni viskicolaan). Jameson Oikein mukavan makuista kamaa, ei kaivannut "lantrausta". Jim Beam Positiivinen yllätys, melkeinpä kehuisin makua. Johnnie Walker Red Label Sopii kokiksen joukkoon, eipä oikein muualle. Ballantine's En löytänyt mausta mitään positiivista. Teacher's Ei maistunut alkuunkaan. Black Ram vielä maistamatta, voisin sen juoda vaikka joskus ennen baarireissua(= eli en odota siltä kovinkaan paljoa ) Baarissa on tullut juotua kaikennäköistä, ainakin Daniel'ssiä ja Grantsia muistan muutaman kerran kokeilleeni, mutta enpä pysty pahemmin niitä enää arvioimaan Arvoviskejä en ole päässyt kokeilemaan. Laproaighiin ja Taliskeriin tekisi mieli tutustua seuraavaksi.
Juu kannattaa juoda muita kuin mitä olet nyt maistellut Omat suositukset on Bushmillsit(kaikki) ja mainitsemasi tuotteet
Tuli tuossa viikonloppuna käytyä Bushmillsin tislaamolla Pohjois-Irlannissa. Valitettavasti tuotanto ei viikonloppuna ollut käynnissä mutta kierroksella käytiin paikat kuitenkin katsomassa ja opas kertoi viskin valmistuksesta. Kierroksen lopuksi sai sitten maistaa myös vähän viskiä, tarjolla oli perus Bushmillsiä, Black Bushia, 10yo single maltia ja 12yo Distillery reserveä. Itse valitsin luonnollisesti tuon tislaamon erikoisuuden ja vaikka nyt pienen maistiaisen perusteella ei mitenkään kauhean erikoiselta vaikuttanut niin piti silti pullo ostaa mukaan kun sitä ei mistään muualta saa.
Johnnie Walker Gold Label tuli ostettua äsken Alkosta, kun parempaa viskiä halusin ja toinen, hintansa suhteen parempi, viski oli se, mitä olen nyt muutaman kuukauden juonut: Nikka Yoichi 10 Years Old Single Malt. Aiompa kokeilla nyt sitä Gold Labelin kanssa suositeltavaa kikkaa, eli pistän pullon kaappipakastimeen vuorokaudeksi, tarjoilen viileisiin Riedel-viskilaseihin ilman jääpaloja ja, viimeistelyksi, Stockmannilta saatavaa Lindtin tummaa kuubalaista suklaata. Ilmeisesti nuo lasitkin sitten pitää pakastimeen nakata, jotta niistä saa viileitä/jäähdytettyjä? Kovin kauaa niitä ei varmaan tarvi pitää kuitenkaan...
Missä ihmeessä suositellaan viskiin jäitä tai muutenkaan viski kylmänä? Mielestäni viski on pilalla sillä hetkellä kun siihen laitetaan jäitä tai kylmennettään jotenkin muuten. Vodkan jäähdyttämisen kyllä ymmärrän.
Johnnie Walker itse näin suosittelee (ja onhan tästä Gold Labelin kanssa kokeiltavasta kikasta juttua netissä ihan suomalaisista sivustoista saakka), ja on siitä ollut puhetta aiemminkin tässä ketjussa. Jäitä en ollut laittamassa siis, enkä yleensä laitakkaan. En aio koko pulloa suinkaan tyhjentää "pakastettuna", kokeilla vain.
Niin, kyllä esimerkiksi Nikka Yoichi tulee olemaan se mun vakioviski. Ajattelin tässä nyt vain kokeiluksi ottaa tuota JW:tä. Toki tunnen JW:n maineen; sen että monet viskisiepot eivät oikein arvosta kyseistä merkkiä. Gold Label kuitenkin on saanut ihan kiitettäviäkin arvioita, ja kun se nyt sattui Alkossa silmään ensimmäiseksi, niin otin sen. Tuskin se ihan kuraakaan on, joskaan ei Lagavulinin tai Laproaighin (tai Nikka Yoichin) tasoista varmaan.
Jameson tuntuu sopivan tosi hyvin meikäläisen makuun. Edustaako perus-Jameson hyvin irkkuviskejä? Vai onko maku yleisesti ottaen turhan epähienostunut? Myönnän kyllä nauttivani usein Jamesonia myös cokiksen ja muutaman jääpalan kanssa, mutta luonnollisesti myös "raakana". Single Maltit odottaa kyllä edelleen maistamista, koska ei tuo ikä oikein riitä alkon vahvempiin kamoihin, enkä viitsi baarissa ruveta kunnon aineitten kanssa läträämään. Huomasin tuossa että ruotsinlaivoilla myydään pakkausta, jossa on 3 pientä pulloa erilaista Laphroaig:in laatukamaa. Se houkutti vietävästi Muistaakseni Alspe suositteli Bushmillsiä, sekin on vielä jäänyt kokematta... Millaista kamaa Glenfiddich on?
Lueskelin vähän tätä viski-osiota ja ajattelin itsekin kokeilla. Joku Taliskerin tyylinen kuulostaisi ainakin kuvaukseltaan parhaimmalta.. Mutta olisiko ehdotuksia jostain erittäin tervaisen makuisesta viskistä, tekisi mieli sellaistakin kokeilla? Sitten olisi vielä semmoinen kysymys, että minkätyylinen naposteltava sopisi viskin kanssa nautittavaksi?
Laadukas tumma suklaa ja jopa mansikatkin ovat ihan jees. Sikari ei ole naposteltava, mutta todella passeli viskin kanssa.