Oman hain tänään postista ja kyllä siinä tuntuu olevan jämäkät liittimet. Sai oikein kunnolla painaa että plugit napsahtivat pohjaan. Huh... tästä alkoikin sitten se säätäminen... 3 tuntia tossa tuli jo kuunneltua suhinaa ja vasta alkoi vaste olemaan sielläpäin... hyvä laite mutta kärsivällisyyttä vaativa :hitme:
Oletko kokeillut Room EQ Wizardia? Nopeuttaa huomattavasti oikeiden säätöjen löytymistä. Eikä tarvitse kuunnella kohinaakaan.
Tuo onkin paljon kätevämpi ohjelma kuin TrueRTA. Helpottaa ja nopeuttaa huomattavasti kun korjaimet voi simuloida suoraan näytölle.
onko tuohon room eq:hun mitää dummies ohjetta? uusimmassa hifimaailmassa oli joitain asetuksia käyty ilkan toimesta lävitte.
Eli kun itellä on (toistaseks) tollaset vanhat jotkut sonab merkkiset tornit, niin FBD:llä sais niittenkin vastetta tasoitettua? subbaria kun ei myöskään toistaiseks ole. Av-vahvarin pre-outista behringeriin, ja behringeristä T.Ampin kautta kaiuttimille? Oma huoneeni on puolittain maan alla, ja seinät ovat betonia, ja toisinaan korostumat/vaimentumat ovat aivan sietämättömät. Tietty alkaa laskemaan tuolla <80hz enemmän, mutta kun ei tasaisuudesta tietoakaan tuota ylemmillä taajuuksilla. Jos tuon FBD:n hommaisi ihan noitakin varten, niin olisi tulevaisuudessa subbaria varten EQ odottamassa.. Kuullostaako aivan hullulta?
Hommasin FBQ2496 ja subin säätö sillä onnistui helposti (kiitos REW ohjelman). FBQ:ssa on kuitenkin outo ominaisuus; sähkökatkon jälkeen se ei ota filtereitä käyttöö vaan päästää signaalin suorana läpi. Etulevyn filteri valot palavat ja niissä on oikeat asetukset kohdallaan, mutta silti ne eivät tee mitään. Kun filtterit käy läpi, niin sen jälkeen ne tulevat käyttöön. Minun FBQ:n sähkönsyöttö on kytketty vahvistimen pistokkeeseen. Millä konstilla FBQ:n saa käynnistymään Equ tilassa vai joudunko pitämään siinä sähköt 24/7?
Pitkästä aikaa tuli mittailtua ja tehtyä minimaalisia pikkunysväyksiä säätöihin. Kuvassa vihreällä pääkanavien vaste, oranssi pääkanavat + subi ilman korjausta, violetti pääkanavat + subi tasoitettuna BFD:llä. +- 2dB bassoalueella alkaa olla kohdallaan... https://www.dvdplaza.fi/galleria/showphoto.php/photo/15114/size/big/cat/ Perhana, yritin liittää kuvan suoraan, mutta ei ainakaan esikatselussa näkynyt mitään, niin tuossa on sitten vaan linkki galleriaan.
En lähde hommaamaan mittamikkiä moisen takia. Tuo mun RS testattiin aikanaan vertaamalla ECM8000:een ja heittoa oli desibeli siellä - desibeli täällä, ei siis mitään merkittävää (ainakaan bassoalueella). Miten tuo REW muuttaisi vasteen muotoa huonommaksi? Kai tuo 1/24 oct. tarkkuus riittää...
Eri mittausohjelmat laskevat vasteen eri tavalla ja päätyvä siksi joskus aivan erinäköisiin käppyröihin. Esimerkiksi se tapa millä REW laskee vasteen perustuu ylisamplattuun ikkunoituun STFT:hen. Kannattaa huomioida myös että ECM8000 saattaa heittää vaikka toki on lähellä "totuutta". Meidän kaksi ECM8000 eroavat paikoitellen jopa 4dB 60Hz:n alapuolella. ECM8000 toiminta rajoittuu vain 60Hz:iin valmistajan mukana toimitettavassa mittauslehtisessä. Tuo 1/24 oktaavia riittää graafiseksi esitysresoluutioksi mutta ei laskentaresoluutioksi. Se ei myöskään riitä lähellekkään oikeiden korjauksien keskitaajuuksiin BFD:lle, koska se on jo parin hertsin luokkaa esim välillä 40-80Hz. Jos keskitaajuus heittää esim 1.5 Hz, voit saada tasaisemman näköisen vasteen mutta vaimenemisajat saattavat pahimmillaan vain kasvaa. Tällainen lopputulos ei ole kuuntelun kannalta optimi.
Meni osa messusta vähän meikäläisen hilseen yli, mutta kokeillaan lähitulevaisuudessa tuo REW, mitä tuloksia se antaa. Ihmetellään sitten taas lisää.
Kuten jo otsakekin kertoo, niin USB-äänikortille olisi tarvetta. Helpomman käytön takia haluan, että phantom poweri konkkamikkiä varten on mukana laatikossa, ja XLR-liitin mikille. Osaatteko kertoa, mikä olisi hyvä? Tsekkailin Thomannin valikoimaa, ja tässä listattuna alle 200e hintaisia purkkeja, jotka siis mahtuisivat budjettiin: Tapco by Mackie Link USB 98e ESI U46 SE 99e CME Matrix K-USB 119e M-Audio Mobile Pre USB 119e Tascam US122 L 139e Mixvibes U46 mk2 179e Edirol UA25 USB Audio 198e Minkä valitsisit ja miksi? Ovatko kalliimmat boksit hintansa väärtejä vai kannattaako ostaa halvin mahdollinen? Vai joku-muu-mikä?
Minulla on tämä äänikortti ja Behringer ECM8000-mikki pelkästään mittaamista varten. Mittaukset onnistuvat nykyään, mutta käyttöönotto ei ole ollut helppoa. Äänikortin input- ja outputtasot on vaikea säätää niin, ettei äänikortti clippaa. M-Audion ajurit oli myöskin jostain syystä vaikea saada käyttöön. Windowsin uudelleen asennus oli M-Audion käyttöönotossa minulla tarpeen (tämä voi toki johtua käyttäjän puutteellisista taidoista). Alku oli siis vaikea, mutta ongelmien jälkeen mittaaminen onnistuu ihan hyvin.
No älkää nyt kaikki puhuko samaan aikaan! BFD:n ohjaus onnistuu MIDI:llä (DCX:n ohjaus RS-232:lla), joten lisätäänpä se vielä vaatimuksiin -> halvimmat vaihtoehdot tippuvat pois, joitain malleja on myös lisätty listaan. Tässä päivitetty lista: Tascam US122 L 139e Alesis IO|2 139e Lexicon Lambda Studio 149e Tascam US144 159e Lexicon Omega Studio 168e Edirol UA25 USB Audio 198e EMU 0404 USB 199e M-Audio Fast Track Pro 199e Näistä ehkä eniten kiinnostavat viimeiset kolme, tuo M-Audio Pro on näköjään Thomannin myydyin USB-interfeissi, kenties sekin johonkin perustuu.. Eroja näistä löytynee lähinnä fyysisestä kestävyydestä ja softa- & ajuripuolelta?? Vai olenko väärässä? Toimivatko nämä Windows Vistassa? Vinkkejä otetaan vastaan. Vertailun vuoksi pari hintaa verkkokauppa.comista: EMU 0404 169e M-Audio Fast Track Pro 213e
Pahoittelut kaupallisesta tiedoitteesta Spoiler Myynnissä BEHRINGER FBQ 2496 FEEDBACKDESTROYER, BEHRINGER ECM8000 mittausmikrofoni, BEHRINGER XENYX 802 mikki esivahvistin/mikseri BEHRINGER CX2310 SUPERX PRO jakosuodin 250 Eur tampereelta noudettuna!
Ei kenties paras mahdollinen kauppapuhe mutta kyllä . Laiskalle ja saamattomalle 8033 oli huomattavasti parempi tai ainakin helpompi vaihtoehto vaikka panostuksella noilla myytävillä tavaroilla olisi saanut paremman lopputuloksen.