Paskin lehti tähän mennessä Hifimaailmalta Levysoittimet ja niille esivahvistimet aika marginaali ryhmä Kaksikanavaiset vahvistimet näitä harrastajia taitaa löytyä hivenen enemmän, mutta samalla rahalla saa 7 vahvistinta, jos haluvaa päivittää, joskus kotiteatteri setiksi, en kyllä ymmärrä kuka kultakorva voi sanoa, että tämä kyllä soi paljon paremmin, entä 7 kanavainen, jonka saa myös toistamaan kaksikanavaisena. Sokerina pohjalla putkivahvistintesti ei jumalauta ei enää olla 80-luvulla :OI
Mitä ihmettä tuo vuosiluku tuohon kuuluu? Yhtälaillahan esimerkiksi autot ovat vuosikymmenten takaa ja edelleen tulee uusia malleja vuosittain :hitme: yhtälailla putkivahvistimetkin ovat edelleen kehittyneet vuosikymmenten takaisista. Kannattaa varmaan pysähtyä miettimään miksi lehden nimi on Hifimaailma eikä "Kotiteatterimaailma"
Hifimaailma taisi syntyä juuri siitä syystä ettei näitä kotiteatterijuttuja ja telkkariarvosteluja tarvitsisi jatkuvasti lukea ilman mitään vaihtelua. Kaikki pesukonekaupan tarjonnasta poikkeava on mielestäni tervetullutta jo pelkästään kuriositeetin takia. Kun näitä 7-kanavaisten vahvistimien arvosteluja lukee huomaa tekstistä myös että toimittajaakaan ei kiinnosta tylsät massalaitteet. Kyseessä on HIFIlehti eikä kotiteatteriheebelilehti. Eikös mikbrobitistä pitänyt tulla se yhdistetty tietokone/kotiteatteri/sälä-lehti?
Niinpä niin. Mitä hittoo tekee 2 watin putkivahvistimella ja laajakaista PHY:lla kun samalla rahalla saa 9 kanavaa PMPO 2700 MW + 5 x HDMI DSP-korjaimella höystettynä + JBL:n 5-tie kaiuttimet
Putkivahvistinjutut ja kaiken vinyyliin liittyvän voisi todellakin haudata sinne ja syvälle. Juttu Genelecin DSP -sarjan tuotteista on lukuisista rukouksista ja epämääräisistä lupauksista huolimatta edelleen toimituksen käteenvetoasteella. Kyllä on jum*lauta! Kohta on kaksi vuotta kulunut lanseerauksesta, eikä alan ainoa erikoislehti ole korvaansa lotkauttanut tälle kotimaiselle huipputuotteelle.
Ikinä en ole putkivahvistimen tuottamaa ääntä kuullut, mutta sisustuselementtina sellainen voisi toimia. Taitaa vain olla turhan kalliita tunnelmavalaisimeksi. Kotiteatteriharrastajalle numero ei tarjonnut muuta kuin lupauksen, että seuraavassa numerossa on tykkitesti. Nuo 25t cd-soitin ja 15t kaiutintestit on samaa luokkaa kuin TM:n Ferrarin tai Lambon koeajot. Hauskoja lukea, mutta 99%:lle ei tarjoa mitään hyödyllistä. Levysoittimen esivahvistimet tjsp ovat kyllä yksi tylsimmistä asioista maan päällä :sleep:
Eihän se putkilaite maksanut kuin 500e Mielestäni loistava veto testata välillä edullisen pään putkivahvari, jolla harrastajat pääsevät tarkkailemaan tämän osa-alueen tuotteita. Ainakin itseäni kiinnostaisi tuota kuunnella. Ei mitään hyödyllistä? CD testi: Kyseessä 25ke soitin, jossa 16/44.1 bitti/näytteenotto ja luonnehdinta vapaasti sanottuna: "toi esiin levyiltä yksityiskohtia joita en ole aiemmin kuullut. Paljasti armottamomasti äänitteen heikkoudet". Mulla ainakin alkoi herätä kiinnostus miksi ihmeessä monessa laitteessa suoritetaan kaiken maailman ylinäytteistysjuttuja, joissa enemmän on enemmän? Jos tällaisilla bitti/näytteenottomäärillä saadaan tuotettua ääntä, joka saa vannouteen harrastajan runoilemaan hifistä, niin missä meitä kusetetaan? ELAC testistä: Uutta teknologiaa, jota ehkä voidaan nähdä muissakin skobeissa. Ylipäätään ELAC:n testaaminen on hyvä, koska kyseinen valmistaja käyttää monissa malleissa samantyyppisiä ratkaisuita ja siten yhden mallin testaaminen antaa ehkä viitteitä myös muista malleista. Tarjosi myös siitä erikoisen yllätyksen, että 4.5tie skobe voi kuulostaa yhtenäiseltä, vaikka monia erilaisia teknisiäratkaisuita nähtiin yhdessä skobessa. Itse tulee luettua kaikki jutut läpi, jotta pääsisi enemmän jyvälle siitä, mikä on ammattilaisen mielestä hyvä ääni ja mistä sen tunnistaa. Jos oppii tunnistamaan tietyn arvostelijan makutottumukset ja itse pääsee vielä kuuntelmaan laitteita, on arvioinneista selkeästi enemmän hyötyä.
Voin sanoa että ei tarvi olla kovin kultakorva kun eron huomaa.... Täällä on aika erilaisia mielipiteitä lehdestä, joille se on tullu ovat olleet hyvinki tyytyväisiä
Eihän se ääni siitä mihinkään parane vaikka kuinka ylinäytteistetään mutta se kriittinen vaihe eli DA-muunnos saadaan ehkä tehtyä paremmin kun kikkaillaan. 25 kiloeuron laitteessa taas voi olla sen luokan muuntimet/analogiasosuus ettei mitään ylinäytteistyskikkailua tarvita. Eli halvoissa laitteissa kikkaillaan jotta osa ongelmista lakaistuisi "maton alle", sikakalliissa laitteessa ei lakaistavaa ole joten ei kikkailla maton kanssa.
Varsin yksinkertainen syy: tykki tuli maahantuojalta testiin, kun joulukuun lehti oli jo menossa painoon.
Tarkoitat kai vuosi "Hifimaailma saavuttaa pian kunnioitettavan yhden vuoden iän. Numero 1/2008 on siis yksivuotis juhlanumero" ...sanoo päätoimittaja lehden pääkirjoituksessa.
Genelec julkisti DSP -kaiuttimensa keväällä 2006. Ja nythän Geneltä tuli juuri ulos digitaaliseen 8130:een pääkaiuttimena toimintansa pohjaava uusi DSP -subbarimallikin, SE7261A. Eikö tietokomputaattorit(kin) ilmeisen hyvin hallitsevaa Hifimaailman ILFF:ä (=Investigating Low Frequencies Freelancer), Mr. Zipmania, voisi "lainata" tähän kunniatehtävään?Kun alkaa vaikuttaa siltä, että vitkuttelun syynä on lehden kantahenkilökunnan höyrykoneen ajokorttien riittämättömyys näiden avaruusajan ihmeiden GLM -ohjelmiston käyttöön? Zipman, miten olisi?
Genelecin DSP-kaiuttimet ja -subi ovat tulossa hyvin suurella todennäköisyydellä Hifimaailman testiin lähiaikoina.