Li Andersson: Riikka Purra huijasi äänestäjiään Andersson sanoi, että Orpon oikeistohallitus on tehnyt tietoisen valinnan kohdistaa leikkaukset jo valmiiksi vaikeassa asemassa oleviin ihmisiin. Andersson sanoi, että sosiaaliturvasta vastaava ministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) perusteli viime viikolla leikkauksia sanomalla, että hän on aina ollut valmis kantamaan vastuuta. – "Mutta hän ei ole se, joka kantaa seuraukset hallituksen päätöksistä. Ne eivät vaikuta Grahn-Laasosen tai yhdenkään muun ministerin elämään millään tavalla." "Seuraukset heidän päätöksistään kantavat kaikki ne pienituloiset, joiden palkka ei riitä elämiseen. Ne, joiden terveys ei riitä kokopäiväiseen työntekoon, ja kaikki ne satoja työhakemuksia lähettävät, jotka eivät saa “liian vanhoina” kutsua työhaastatteluun", Andersson sanoi. – "Millaista ”vastuunkantoa” on leikata sairailta, työttömiltä, lapsilta ja köyhiltä – eniten tukea tarvitsevilta? Se, että hallitus edes kehtaa kutsua kylmää ja eriarvoistavaa politiikkansa “vastuulliseksi”, kertoo kaiken oleellisen kokoomuksen ja perussuomalaisten maailmankuvasta." Anderssonin mukaan sosiaaliturvaleikkaukset ovat paljon rajumpia kuin Sipilän porvarihallituksen kaudella, ja samaan aikaan hallitus kaavailee varakkaille suomalaisille uusia veroetuja ansiotuloverokevennyksellä sekä solidaarisuusveron alarajan ja osakesäästötilin ylärajan nostolla perintöveron lakkautusta. Lisäksi Andersson kritisoi puheessaan muun muassa hallituksen aikomuksia heikentää työntekijän asemaa. – "Työministeri Arto Satonen on perustellut näitä heikennyksiä pohjoismaalaisuudella. Oikeampi verrokkiryhmä olisi Itä-Eurooppa. Muista Pohjoismaista on poimittu vain heikennykset ilman jälkeäkään paremmista käytännöistä. Lopputuloksena suomalaisen työntekijän asema uhkaa monessa suhteessa vajota Pohjoismaiden pohjamutiin", Andersson sanoi.
"Sitäkään rahaa ei sitten lapselle ole" – Santun, 31, terveiset Orpon hallitukselle "Santtua ihmetyttää, miksi hallitus käy osa-aikatyötä tekevien kimppuun. Myös lapsikorotuksen samanaikainen poisto työmarkkinatuen heikentämisen yhteydessä hämmästyttää."
Tärkeintä on että bensa ja bisse on halpaa. https://www.petteriorpo.fi/sv/tyo-on-parasta-sosiaaliturvaa/
Ykkösaamussa kerrottiin, että nykyisen hallituksen aikana velkaa otetaan noin 40 miljardia, jopa jonkin verran enemmän kuin Marinin hallituksen aikaan. Korkomenot ovat 3-4 miljardia vuodessa.
A-Studiossa asiantuntija selitti, miten työttömyysturvan heikennys on ongelma, koska se voi johtaa siihen, että työtön ottaa vastaan koulutustaan vastaamatonta työtä. Kun taas työttömyyttä pidentämällä saattaisi saada koulutusta vastaavaa työtä myöhemmin. Eli töissä ollessa ei voi hakea töitä. Ainoastaan, jos on työtön. Ja sitten tietty jos headhunterit ja muut taruolennot alkaa soitella. Muutoin ei. Tämän takia suuri osa ihmisistä on 40 vuotta samassa työpaikassa. Itse olen kuitenkin useita kertoja onnistunut hakemaan töitä niin oman työnantajan konsernista kuin ulkopuolelta - vaikka olen ollut koko ajan työsuhteessa. Mutta mä olenkin taikuri.Jonkun niistä paikoista sainkin, eikä mikään jäänyt saamatta siksi, että en ollut työtön työnhakija.
Tässä on sekin ongelma että kuinka paljon sitä työttömyyttä pitäisi pidentää. Nykyisinkin näkyy selkeä piikki työllistymisessä kun ansiosidonnainen loppuu. Johtuuko se siitä että koulutusta vastaamaton työ alkaa jo kiinnostaa? Ja kauanko pitäisi pidentää että saisi oman alan töitä? Jos ansiosidonnaista lyhennetään, sama piikki muuttuu eri paikkaan, mutta ongelma, jos se edes on ongelma, säilyy molemmissa tapauksissa, nykyisessä ja lyhennetyssä. Lisäksi tätä vastaan sotii se, että työttömyyden pitkittyessä työllistymismahdollisuudet käsittääkseni heikkenevät, kun olet pitkäaikaistyötön niin työnantajia ei niin paljon kiinnosta. Myös niihin oman alan hommiin.
Ylimielisen valtapuoleen edustajistossa rehottavaa riistomentaliteettia ja sisäänpäin kääntynyttä nokkanyrpeää nihilismiä mainiosti sivaltava kolumni Oskari Onniselta: Kolumni: Kokoomuslaisuuden kuva ei ole enää saita juristi tai nokkava pukumies, vaan nilkkimäinen yrittäjä Kokoomuksen yhden miehen Dunning-Kruger-haaraosasto, espoolaisedustaja Tere Sammallahti, ehdotti viimeksi sunnuntaina, että työntekijät pitäisi voida irtisanoa pärstäkertoimella. Kukaan ei lotkauttanut kulmakarvojaan. Tavallinen päivä sivistyspuolueessa. Työntekijöitään riistäneellä mehubaarilla rikastunut, niin ikään espoolainen Noora Fagerström taas paljasti Iltalehden haastattelussa, että hänen poliittinen ideologiansa on welcome to the jungle – viidakon lait. Jos on ”kasvuasennetta”, saa venyttää sääntöjä, säilöä harmaata rahaa pakastimeensa ja uhkailla väärämielisiä, mutta jos ei, kurjuus on ansaittua. Yhteiskunnallisia mekanismeja on kieltämättä vaikea analysoida, parantelemisesta puhumattakaan, jos ei näe omaa menestystään pidemmälle. Fagerströmkin paheksui laiskoja köyhiä niin innoissaan, että unohti, miten suomalainen hyvinvointivaltio pohjautuu ennen muuta keskiluokan tukemiseen. (Esimerkiksi Fagerströmin perustamalle ja osaomistamalle Jungle Juice Barille valtio maksoi 1,4 miljoonaa euroa koronatukia.) Ajattelu on alkeispakettitason oikeistolaisuutta, joka muuntaa mielikuvat ja henkilökohtaisen moraalin vinksahtaneiksi käsityksiksi siitä, kuinka taloutta pitäisi hoitaa. Lopputulokset ovat yleensä sen mukaisia – siis kaikkea muuta kuin taloudellisesti tehokkaita tai edes toivottuja. Pahimmassa tapauksessa käy kuin Margaret Thatcherille, jonka uho laittaa Britannian työttömyys kuntoon tarkoittikin valtion omaisuuden myymistä ja rikkaiden lahjomista. Samaan aikaan työttömyys tuplaantui, ja veroaste pysyi lähes entisellään. Markkinointia työkseen tekevä ystäväni huomautti mehuyrittäjägatesta kuultuaan, että kaikki puolueet ovat muuttuneet tai muuttumassa karikatyyreiksi itsestään. Ehkä ne keskittyvät liikaa ”ydinviestiensä terävöittämiseen”, hän naureskeli. Kokoomuksen kohdalla tämä karikatyyri ei ole enää tarkan markan maakuntajuristi tai nokkava kosmopoliitti hyvin leikatussa puvussa, vaan öykkäriyrittäjä, josta ei edes saa selvää, johtuuko tämän nilkkimäinen käytös tyhmyydestä vai ilkeydestä. (Twitter-aktiiveilla yleensä molemmista.) Edit. Typo
Tätä on kuulunut aika monesta eri lähteestä, myös työnantajilta. On huoli aiheellinen tai ei, pelko kuitenkin on, että jos on ollut vailla töitä vaikka vuoden, niin mitenkähän sujuu (ennen koronaa) joka aamu työpaikalle saapuminen 08:00 tai mitä nyt sitten vaaditaankin. Sinänsä on epäolennaista, onko pelko aiheellinen vai ei, koska jos työnantaja näin uskoo, niin se ohjaa valintoja.
Mun empiiristen kokemuksien mukaan raja menee siinä 2v työttömyyden tienoilla. Sen yli katsotaan "pitkäaikaistyöttömäksi" ja kiinnostus laskee työnantajien silmissä merkittävästi. Tässä vaiheessa paras tapa on ottaa vastaan mikä tahansa työ, ja jatkaa työn hakemista edelleen. Työnantajia kiinnostaa heti enemmän kun olet töissä jo jossain. Näin pääsee paremmin niihin oman alan töihin, kuin pitkäaikaistyöttömänä työttömyyttä pitkittäen.
Tuo on yksi konkreettisimmista tehokeinoista työmarkkinoiden lihamyllyssä, joka on auttanut myös allekirjoittanutta. Toki yksilökohtaista missä määrin kaltaisen kompromissin kokee nöyrtymisenä (ellei nöyryyttävänä) tai vastaavasti mahdollisuutena.
Tosiaan hallituspuolueen ja opposition edustajat olivat asioita kertomassa/ennustamassa. Ennusteet tosiaan noin 10miljardissa per vuosi, joten neljässä vuodessa huidellaan noin 40 miljardissa, tod.näk. ei edes riitä.
^Iltalehti kertoo, että samaisessa A-studiossa elämäänsä valittanut työtön on vasemmistoliiton aktiivi. Tätä Ylen toimittaja ei kertonut, vaan henkilö oli kuin joku satunnainen työtön. Heikkoa journalismia Yleltä, jonka A-studion tuottaja myöntää Iltalehdelle.
Satuin tuon näkemään ja hieman kiinnitti huomiota tyypin jotenkin ammattimainen paasaaminen. Tuli mieleen että lieneekö joku ex-alkoholisti, kylähullu tai aktivisti. Joka tapauksessa ei ihan normi työttömältä vaikuttanut. Aika säälittävä esitys A-Studiolta.
Inflaatio on lähellä 10 % noin stetsonista, ja verotus kevenee 0,9-1,3 %-yksikköä. Ja ennen kuin alkaa hyperventiloida siitä, miten rikkailla kevenee eniten, kannattaa lukea vaikka wikipediasta, mikä on prosentti. Syventävinä opintoina voi jatkaa aiheeseen "kokonaisveroaste" ja lukea myös ne luvut samasta taulukosta. Jossain 8.800e kuukausitulojen kohdalla ollaan sivukulut huomioiden puolet ajasta Oy Suomi Ab:lla hommissa näkemättä latiakaan siitä itse. Noilla tuloilla ei välttämättä pääse veropäivänä edes lehteen (muistaakseni Hesarin raja oli 120t vuodessa) "suurituloisena", mutta verotuksessa kuitenkin massipäälliköksi, jolta kelpaa niistää puolet veroissa. Alle 2.000e tienaava on vastaavissa hommissa alle päivän viikossa. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009820973.html
Nyt on rasismi selätetty oikein omalla ohjelmalla. Saisiko nyt hallitus työrauhan? Voisiko nyt pöyristellä opposiota? SDP valitsi puoluesihteeriksi Antti "88" Lindtmanin suosikin Mikael Näkkäläjärven. Näkkäläjärven menneisyyten kuuluu teemumäkimäinen kissaperformanssi: Ainakin minulle tulee Teemu Mäestä ensiksi mieleen kissan tappaminen. Näkkäläjärvestä ei ole aikaisemmin tullut oikein mitään mieleen. Nyt on nimi mielessä. Eläintenrääkkäjä on ihan pohjasakkaa mielestäni. Edellinen SDP:n puoluesihteeri oli Venäjän kaasuputkilobbauksella rikastunut Antton Rönnholm. On kyllä outo arvopohja demareilla.