En ole tätä seurannut mutta ilmeisesti ei ihan hutiloiden tehty: https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000009915734.html
Ylen tekemä muutos suivaannutti katsojat: ”Todella epämiellyttävää ja törkeää” Kirjautumispakko liittyy älytelevisioihin, joissa katsellaan ohjelmia Areenasta.
En pysty käsittämään, miksi kukaan haluaisi käyttää näitä kirjautumatta. Niin paljon käteviä ominaisuuksia tarjoutuu kirjautuneille
Areenaa tulee käytettyä keskimäärin ehkä kerran kuukaudessa, kirjautumisesta ei juurikaan ole mulle hyötyä. Saisi olla vapaaehtoinen optio.
Lienee kerran kirjauduttua muistissa ja jos noin kerran kuussa käy, keksit huolehtii että kerran kirjauduttuasi ei kovin usein tarvii. T: Vesku, tälläkin foorumilla ei juuri ole tunnuksia kovin usein tarvinnut kirjoitella...
Omalla kohdallani ei edes kirjautumiset tai tunnusten luonti auta, kun lähti koko sovellus pois ilmeisen liian vanhasta televisiostani.
Sitten Chromecastia tai AppleTV:tä kehiin ja taas toimii. https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...ast-4K-with-Google-TV-langaton-mediatoistin-4 https://www.verkkokauppa.com/fi/product/837679/Apple-TV-4K-64-Gt-Wi-Fi-mediatoistin-MN873 T: Vesku
Jarno "Paroni" Saarisesta draamasarja tulossa, odotan erittäin suurella mielenkiinnolla. Jos elämä on lyhyt, voiko se silti olla täysi? Ratamoottoripyöräilijä Jarno Saarisen elämään perustuva suursarja Yle Areenassa 16.5. – Ylen tiedotteet – yle.fi
Ja tässä on vielä sekin ihmeellisyys, että sen Yle tunnuksen tekeminen ei sillä telkkarin applikaatiolla onnistu. Siihen pitää käyttää älypuhelinta tai tietokonetta. Siinä menee monella jo sormi suuhun jos on juuri ja juuri oppinut käynnistämään Areenan ja katsomaan sieltä ohjelmia, eikä ole älypuhelinta eikä tietokoneet muutenkaan ole niin tuttuja. Ja mikä se tuo QR-koodi on jolla sen pitäisi onnistua, siinähän skannaat jos ei ole sitä älypuhelinta.
^ Ja muuta etua ei taida saada kuin paikan muistaminen leffassa ja jotain selailuihin liittyvää. https://yle.fi/aihe/s/10005836 T: Vesku
No, kai myös näkee, että mitkä jaksot on katsonut? Tuolta BBS sivuilta sain vinkin katsoa 100 vuoden talo, kun tuollaiset remppa, rakentaminen, asuminen ja vastaavat kiinnostavat minua ja hallitusta. Eihän niitä jaksoja ollut kuin kymmenen, mutta jouduttiin silti vähän ylimääräistä uhraamaan siihen, että tiedettiin mikä jakso katsotaan seuraavaksi. PS. ja syy miksi suositeltiin oli, että jokaisen oman talon rakentamista haaveilevan kannattaisi tuo sarja katsoa ja sarjan nähneenä olen samaa mieltä.
Niin siis eihän rekisteröitymisessä sinällään mitään vikaa ole, siitä saa etujakin. Ongelma on se rekisteröinnin pakottaminen yhtiössä joka ei pyöri mainosrahoilla eikä tilaajamäärä vaikuta rahoitukseen tms. Joo parantaa palvelua mutta eikö saa itse päättää kelpaako ihan se parantamaton palvelu ilman suosituksia tai suosikkilistaa? Ja kun selaimen kautta tietokoneella tai puhelimella voi edelleen katsella ilman rekisteröitymistä, niin miksi se pitää telkkariappiin laittaa pakolliseksi. Just siihen jolla se ei-niin-diginatiivi ehkä sitä Areenaa katselee. Olis vaikka toisin päin, että selaimella pakollinen, mutta telkkarissa vapaaehtoinen. Ja jos nyt välttämättä haluaa seurata mitä katsotaan, niin telkkariäpissä voisi olla yksinkertainen nimetön rekisteröityminen yhdellä napilla ilman tunnuksia ja salasanaa. Kaikki tällä laitteella katsotut näkyisi sitten siinä yhdessä laitekohtaisessa profiilissa. Ei tarvitsisi kirjautumisia eikä tunnuksien luomisia muilla laitteilla. Yle saa datansa, katsoja saa suosikkilistansa, ja on paremmin kaikkien saavutettavissa.
Tässä on käsittääkseni ensimmäinen virallinen postaus aiheesta, jos kiinnostaa lukea syistä eikä arvailla niitä. Kirjoittajana on Ylen Strategia- ja asiakkuusjohtaja, kirjoitus on noin viiden kuukauden takaa (12.12.2023). Ylen näkökulma - Marit af Björkesten: Oma Yle on myös kaikille yhteinen Tuolta Yle yhtiönä puolelta kannattaa muutenkin etsiskellä jos haluaa löytää vastauksia valintoihin ym. päätöksiin. Tähän lähteiden etsimiseen muuten kannustan vilpittömästi, intterwebsit on jo liian täys kaikentietäjiä ja salaliittoilijoita ettei kannata lähteä ruokkimaan niitäkään trolleja.
Ei televisio ole mikään henkilökohtainen laite, sitä käyttää koko perhe. Ja jos Yle olettaa että jokainen perheenjäsen loggautuu aina omalla Yle-tunnuksellaan niin ei tule tapahtumaan. Joka tapauksessa siitä tulee laitekohtainen profiili. Niin sitä on ihan turha sitoa keneenkään henkilöön tai sähköpostiosoitteeseen. Eli yhden napin push button rekisteröityminen joka luo "anonyymin" profiilin laitteelle ja kerää tiedon mitä katsotaan. Käsittämätöntä vaatia älypuhelin tai tietokone että voi katsoa telkkarista Yle Areenaa.
Ollut YLEn omissa verkkouutisissa ainakin, että kanavan julkisivu-ilme muuttunut, mutta se niin paljoa häiritse YLE:n toiminnassa, mitä väliin tulee usein televisiosta jos katsoo "Yleishyödyllinen tietoisku". Kuitenkin mediavero on osittain se rahanlähde kuluttajilta, niin pitäisi olla mainosvapaa, voisi kai kaupalliset tiedotteetkin lokeroida "Yleishyödyllinen tietoisku". Sain taas verkkoyhteyteni toimimaan älytelkkarissani, kirjautuminen YLEn areenapalveluun ei ole ongelma, mitä sinkkutaloudess asun, mutta harmittaa ettei radio-podcast -ohjelmat ole saatavilla Areenan virallisessa älytelevisio-soveluksessa. iMyTuner -sovelluksessa on ympäri maailmaa podcasteja, joitain voi kuunella ja Suomestakin on muistaakseni listoilla joitain YLE:n podcast-radio-ohjelmia, mutta ei siinä määrin kuin tietokoneella voi kuunnella YLE:n podcasteja. Radiotakin kuuntelen vielä, Kansanradiota ja Metsäradiota ja luonto-iltaa iltisin alkuviikosta- keskiviikko-iltaan. "Tee YLE Areenasta omannäköisesi" käsitän itse jokseenkin yksilötasolla, vaikka perhettä olisi, niin siinä pitänee käsittää ja tulkita tuo "Tee YLE Areenasta omannäköisesi" koko perheen näkökulmasta. Perhe makrotasolla yhteisönä, yhtenä ilmentymänä, vaikka käsittääkseni lapsiperheiden jälkikasvu johonkin ikään saakka katsoo varmaan mielellään Pikku Kakkosta ja muita lastenohjelmia missä on ihan ok-taso. Ne on kehittynyt 1980-luvulta, kun itse olin Pikku Kakkonen -iässä. Eipä kait siinä mitään väärää ole, vaikka aikuisenakin fanittaa ja on seurannassa "Nakki-rakki" -niistä lasten ohjelmien musiikkiohjelmista?