Dvb-t2

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Doom100, 01.06.2010.

  1. Tuike

    Tuike Vakiokasvo

    Liittynyt:
    08.05.2004
    Viestejä:
    690
    Saadut tykkäykset:
    15
    Televisiolähetykset siirtyvät HD-aikaan ensi vuonna – tarkista ajoissa, pimeneekö televisiosi -yle
    Suomen televisiokanavat siirtyvät teräväpiirtoon, eli HD-lähetyksiin vuonna 2025, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Muutos alkaa keväällä 2025, jolloin Yleisradio lopettaa perustasoiset eli SD-lähetykset ja siirtyy pelkästään teräväpiirtolaatuisiin HD-lähetyksiin. Muutos koskee sekä antenni- että kaapeli-tv:tä. Kaupalliset tv-yhtiöt eivät ole Traficomin mukaan vielä julkaisseet tietoa HD-siirtymästä omien kanaviensa osalta. Traficomin mukaan tavoite on, että kaikki Suomen televisiolähetykset lähetetään uudella jakelutekniikalla.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  2. Tuike

    Tuike Vakiokasvo

    Liittynyt:
    08.05.2004
    Viestejä:
    690
    Saadut tykkäykset:
    15
    Uusia ohjelmistotoimilupia teräväpiirtoisille televisiokanaville – HD-tarjonta laajenee loppuvuonna -traficom
    "Siirtymää edeltää rinnakkaislähetysjakso, jolloin televisiokanavat lähetetään rinnakkain kahdella eri kanavapaikalla DVB-T- ja DVB-T2-verkossa", selventää erityisasiantuntija Eliisa Reenpää. Traficom on nyt myöntänyt pitkäaikaiset ohjelmistotoimiluvat teräväpiirtoisille rinnakkaislähetyksille antenniverkkoon kanaville Liv HD, Jim HD, MTV Ava HD, MTV Sub TV, TV5 HD, Kutonen HD, TLC HD, Frii TV, Star Channel HD ja National Geographic HD. Kanavat päättävät itse rinnakkaislähetysten aloittamisajankohdasta.
     
    hhelminen tykkää tästä.
  3. Tuike

    Tuike Vakiokasvo

    Liittynyt:
    08.05.2004
    Viestejä:
    690
    Saadut tykkäykset:
    15
    Antenni-tv-verkon kanavapaikat vaihtuvat marraskuussa HD-siirtymän vuoksi – kanavat viritettävä uudelleen -mobiili.fi
    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja Digita kertovat, että perustasoiset eli SD-lähetykset päättyvät ensin Ylellä 31.3.2025 ja muilta Suomen tv-kanavilta 30.6.2025. Muutos koskee sekä antenni- että kaapeli-tv-vastaanoton piirissä olevia kotitalouksia.

    Ensimmäinen antenni-tv-verkon kuluttajia koskeva muutos tapahtuu 19. marraskuuta, kun kanavapaikat vaihtuvat. Vapaasti vastaanotettavien tv-kanavien teräväpiirtoversiot eli niin kutsutut HD-kanavat löytyvät jatkossa kanavaluettelosta ensimmäisenä kanavapaikoilta 1–20. Perusmuotoiset kanavat puolestaan siirtyvät kanavapaikoille 21–39. Kaikki tv-kanavat säilyvät edelleen valikoimassa.
     
    GaryTTirn tykkää tästä.