HS.FI: Nykyisen internetin tärkeimpiin kuuluva periaate ollaan tuhoamassa Yhdysvalloissa – miltä kuulostaisi maksaa Netflixistä nelinkertaista hintaa? Jos tuo menee läpi, niin mielenkiintoista nähdä onko vaikutuksia tänne. Tai no, tiedä nyt onko niin mielenkiintoista, mutta kuitenkin. Toisaalta näin näppituntumalla EU:ssa tuntuu olevan tiukempi asenne verkon avoimuuden ja monopolien suhteen, joten en usko tuon toteutuvan täällä. Mutta toteutuessaan tuolla voi olla vaikutuksia eri striimauspalvelujen markkinaosuuksiin ja sitä myötä sisällöntuotantoon.
Jenkkilästä ollaan tekemässä Trumpin voimin 100 % kleptomaanista oligarkiaa. Saastuttaminen vapautettiin yrityksille. Pankkien vapautta pelata tallettajien rahoilla lisätään ja netinkäyttäjien tietoja saa myydä kolmansille osapuolille ilman käyttäjien lupaa. Siihen päälle neutraliteettiperiaatteesta luopuminen ja superrikkaiden ja yritysten jättimäiset veronalennukset muiden kustannuksella unohtamatta Obamacaren sabotaasia. Voi olla, että jossain kohtaa tulee amerikkalaisille mitta täyteen. Justice Democrats-liikkeellä* taitaa olla jo melkein 40 ehdokasta, joten muutos voi olla jo ovella. Olisihan se jännä, jos jenkkilästä tulisi "pohjoismaiden" kaltainen maa. * Toinen perustajajäsen Kyle Kulinski (Youtube-kanava Secular Talk) on jäätävän hyvä amerikkalaisen politiikkan kommentaattori jos kiinnostaa olla kärryillä Yhdysvaltojen politiikasta kunnolla ilman vallassaolevien ja pääoman ostaman aivopesu-dumbing-down-valtamedian vääristelyä. Cenk Uygurin massiivinen TYT on myös hyvä, mutta Secular Talk on oma suosikkini. Kertakaikkiaan mahtava kaveri. Tässä hänen kommenttinsa (FU+keskisormi Ajit Paille) netin neutraliteetin purkuaikeisiin:
Paremmin kuluttajan asiat on USA:ssa kuin täällä. Esimerkiksi Sanoma Oy olisi kielletty siellä kun samalla omistajalla ei saa olla sanomalehti ja TV-toimintaa. Radio ja TV toiminta ei voi olla samalla toimijalla. Sanomalle on nuo kaikki täällä sallittu. AT&T ei saanut lupaa ostaa Time-Warneria kun operaattorille ei sallittu ohjelmien tuotantoa. Olisi voinut suosia CNN kun omistaisi sen. 40 taalaa liittymästä on ihan OK... Jos on USA:ssa pöpilöitä kuten Kyle Kulinski tai Michael Moore niin on niitä meilläkin kunnon sekoja: Kysymys tietojen säilytysajasta telia-email@telia.fi Telian johtoryhmälle! Hei, Telia on ilmoittanut, että se säilyttää asiakkaidensa tiedostoja kolme (3) kuukautta. Kuitenkin oheisen liitteen mukaisesti IP-osoitteen tietoja säilytettäisiin yli kaksi vuotta (yli 24 kuukautta) ajalla 12.9.2015 - 11.10.2017. Miten tämä on mahdollista? Terveisin, Vantaalla, 23.11.2017 Ritva Puolakka Tuo maili ei päädy Telian johtoryhmälle vastattavaksi.
^ Tiedostolla ja tiedolla on vissi ero. Lisäksi roskapostit suodatetaan tuollakin Mitähän tiedostoja se tunnettu Trolli-Puolakka olisi halunnut ei-säilyttää? T: Vesku
Jos olet lukenut tuota hedman partners -keskustelua muropaketista niin tiedät että Puolakka on aivan jotain muuta kun trolli. + kyseisessä lauseessa on tod. näk. kirjoitusvirhe ja siinä pitäisi olla tietoja (ei tiedostoja). Ilmeisesti sinusta on siis oikein että tekijänoikeustrollit lähettelee perättömiä laskuja ja uhkauskirjeitä sinne sun tänne, syyttömillekkin.(?). Jos taas et ole lukenut niin kannattaa melkeimpä olla hiljaa.