Merkillä ei ole väliä, kunhan on paljon sokeria ja kermaa niin ettei sitä enää kahviksi tunnista . Toisaalta en kyllä kovinkaan paljon kahvia juo, ehkä pari-kolme kuppia kuukaudessa jos vieraillessa satutaan tarjoamaan.
Ei suuremmin. Hyvä ostos-kahvia en kyllä suostu ostamaan (juomaan pitkin hampain). Reilun kaupan kahvia tulisi varmaan ostettua jos se ei vaan olisi niin paljon muita kalliimpaa. Tosin silloin se ei olisi Reilua. Edit: Mustana juon.
Normaalikahveista parasta on mielestäni Brazil. Kahvi on nykyään niin halpaa että turha on mitään 90 snt/paketti -paskakahveja ostella. Vaikkapa Euroshopper... :sick: Espressoakin tulee keiteltyä (jos laiskana ihmisenä jaksaa), ei tosin millään 400 euron superkeittimellä, vaan ihan ~70-80e hintaisella peruslaitteella. Hyvää tulee kunhan huolehtii puhtaudesta, käyttää laadukkaita poroja ja puristaa purut "suodattimeen" tarpeeksi tiiviisti :thumbsup:
Merkillä ei ole paljon väliä, mutta Brazil jos valita saa... Joulun aikaan pitää saada Pentikin joulukahvia. Kahvin juon mustana, ei sokeria tai muuta makeutusta. Kanelia saatan laittaa mausteeksi (suodattimeen siis, valmiiseen kahviin ei sekoitu kovin hyvin).
Earl Greytä tulee vedettyä useampi kuppi päivässä. (Tupla)espresso silloin tällöin. Tavallinen suodatinkahvi menee sokerilla hyvän aterian päälle, jos sen kanssa saa konjakin/viskin. Lukiossa, intissä, opiskeluaikoina ja joitain vuosia vielä duunissakin tuli vedettyä useita kuppeja suodatinkahvia päivässä. Nykyään siitä tulee niin järjetön närästys, ettei tee mielikään enää. Espresso on onneks paljon vatsaystävällisempi vaihtoehto, joten sitä tulee harrastettua vielä jonkin verran. Himassa on kyllä Moccamasteri, kun parempi puolisko on kova kahvinjuoja.
Duunissa kaikki kelpaa, maidolla, kermalla, sokerilla, makeustuaineilla tai sitten ilman niitä. Kotona sitten vain esspressoa (tai maitokahvi aamuisin) ja merkkinä mieluiten Illy.
Presidentti Tummaa, Presidenttiä tai Juhla Mokkaa hinnasta riippuen ... viimeaikoina on kyllä hinnasta riippumatta mennyt Tumman puolelle. Brazil muistikuvani mukaan oli melko katkeraa kahvia. Stokkan kahveja silloin tällöin vaihtelun vuoksi tulee ostettua.
Tässä about puolentoista kuukauden aikana olen juonut kahviani pelkästään mustana (kaksi palaa sokeria/kolme lusikallista hienoa sokeria) ja merkillä ei ole ollut väliä. Alanko paatua pahasti
Kyllähän tuota kahvia tulee kitattua ihan riittävästi ja pientä friikkiytymistäkin havaittavista ainakin kavereiden mielestä , itse en myönnä mitään. Lähinnä tulee juotua espressopohjaisia juomia, pääasiassa cappuccinoa. Tilasin kesällä Italiasta Rancilion setin ja en ole katunut. Tuolla saa jo sen luokan juomia että moni kahvila kalpenee, varsinkin kun näyttää siltä että kahviloissa ei osata käyttää niitä koneita oikein. Paras papu mitä olen koettanut tähän mennessä on Moak:n Servito!. Sillä tulee paksu crema ja tuhti maku. "Tavallistakin" kahvia tulee juotua. Ostan kaupasta kahvin papuna ja jauhan ne kotona myllyllä. Näin saan paljon tuoreempaa kahvia jos valmiiseen puruun vertaa. Ainakin isommissa kaupoissa on myllyt joilla voi jauhaa ostamansa pavut, kannattaa ainakin koettaa. Ihan se perus Juhla Mokka maistuu pavuista tehtynä paremmalta kuin valmiista purusta tehtynä. Robert's Coffeesta saa jo sitten parempilaatuisia papujakin ja niissä on vahvemmat aromit ja kahvi on silti pehmeää. Kilohinta kipuaa sitten eri sfääreihin mutta onhan se parempaakin. Paras kahvi mitä olen tavallisella keittimellä keittänyt on syntynyt Robertsilta ostetusta Ethiopia Mocca Sidamosta ---> vahvaa, mutta samalla pehmeää. Täällä on muutamia juttuja joita olen kirjoitellut kahvista. Pömpelit millä tulee kaffet valmistettua:
Kahvi kuin kahvi on mennyt jo ihan pikkupennusta asti. Näitä tavallisia kahveja siis, "hienoja" erikoiskahveja en paljoa ole juonut. Hinta ratkaisee, mitä tulee ostettua, kuitenkin vain nämä Pauligin ym. merkkikahvit käyvät, ei esim. Hyvä ostos tai Euroshopper. Eli yleensä Juhla Mokka, Kulta-Katriina, Presidentti tai sitten Costa Rica. Merkeissä en huomaa juurikaan eroa, vaikka joskus tuntui että Presidentti on parasta. Enemmänkin tuntuu olevan kiinni keittimestä tai jopa keittäjästä - itse en koskaan osaa valmistaa niin hyvää kahvia kuin muut, siltä tuntuu.
Kahvin merkillä ei ole minulle niinkään väliä, ja mustana juon toki. Ostin pari kuukautta sitten Bialettin Moka Masterin, jonka jälkeen olen kotona normi kahvinkeittimeen koskenut tasan kerrran. Muualla toki juon ihan tavallista kahvia. Vielä on noiden espressojauheiden kanssa kokeilut menossa, joten suosikkia en niistä pysty vielä sanomaan. Tällä hetkellä on menossa merkki nimeltä Lavazza. Seuraavaksi on ostoslistalla kahvimylly, jotta saa kahvit tuoreista pavuista. Tosiaan, tuolla Bialettin keittimellä saa sellaista herkkukahvia, että oksat pois. Se keittää kerralla 4 annosta espressoa, ja joka aamu tulee juotua koko pannullinen. Muuta aamupalaa en sitten tarvitsekaan, ja virtaa riittää pitkälle iltapäivään. Siis tällainen se aparaatti on:
Juhla Mokkaa useiten tulee ostettua. Semmosen olen huomannut, että menee Euro Shopperista vatsa kuralle. Makueroja en oikein huomaa.
Presidentti Kahvia juon runsaan maidon ja yhden sokerikuution kera. Keittimenä Moccamaster Clubline KB 741
Yleensä tulee ostettua Juhla Mokkaa tai Costa Ricaa, riippuen kumpi on ostohetkellä halvempaa. Yleensä juon kahvin maidon kera, mutta huoltoasemmilla, kahviloissa tms. kahvilla käydessäni lorautan sekaan kermaa..
Suosin yleensä Brazilia ja Cafe Aromea. Useimmiten meillä on myös jotain tummaa kahvia (Parisien tms), mutta se on niin arvokasta, ettei sitä viitsi joka päivä juoda.
Juhla-Mokkaa yleensä keittelen. Ja en kyllä tiedä, mitä ne mulle tuolla ruokalassa päivittäin juottavat. Mutta kahvi kun kahvi menee.