Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

  1. Yorcci

    Yorcci Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    12.03.2001
    Viestejä:
    2 953
    Saadut tykkäykset:
    5
    Meillä oli lieden valinnassa kaasu vaihtoehtona aika pitkään matkassa (mökillä käytössä saadut hyvät kokemukset kaasuliedestä), mutta loppujen lopuksi valinnan induktion suuntaan käänsi kaksi asiaa:
    a) Kaasun turvallisuuskysymykset kerrostaloasunnossa, sisätiloissa; (vuoto erittäin epätodennäköinen, mutta mahdollinen), kaasupullo pitäisi säilyttää edelleen siellä sisätiloissa.
    b) kaasupullon loppuessa kesken lauantai-illan kokkailun pienessä sievässä tulee nopeasti ärräpäävarasto käytettyä loppuun.
     
  2. säätäjä

    säätäjä Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    5
    Totta, en usko että yksikään käyttäjä ostaa induktiolieden sen takia, että se kuluttaa vähemmän energiaa, vaan usein tavoitteena on "laadukkaampi" keittiöväline.

    Toisaalta tuo taloudellisuus on kyllä asia jota arvostaa paljon kokkaavana. Kun sähkö hinta tulee vain ja ainostaan nousemaan, ei lainkaan haittaa, että liettä kuumentaessa energiaa kuluu vähemmän. Ehkä voisi sanoa, että taloudellisuus on plussa, mutta ei missään nimessä ostokriteeri.

    Itseasiassa jos asiassa ollaan insinöörimäisen tarkkoja, niin kaasu kuumentaa vain ja ainostaan pohjaa, josta lämpö johtuu pannun toiselle puolelle. Induktio kuumentaa koko magnettikentän alueelta, eli lämpötilan nousu paistopuolelle on varsinkin paksun pannun tapauksessa selkeästi nopeampaa.

    Eihän tällä ole mitään väliä jos kypsentää perunaa, mutta huippunopeassa pihvin kärventämisessä eroja alkaa olla. Tosin onko käytännössä tarvetta näin nopealle toiminnalle onkin toinen juttu ...

    Totta, testeissä jätetään usein ilmoittamatta minkä tehoisilla induktioliesillä ne on tehty. Toisaalta jos vaikka katsoo niitä electroluxin testejä niin testit on tehty 180mm alueella eli ei suinkaan maksimitehoilla, puhutaan sitten kaasusta tai induktiosta. Kyseessä siis on keskikokoisen kattilan lämmittäminen keskikokoisella levyllä.

    Yhdessä ruokalehdessä oli Maulavirran haastattelu ja hän totesi siinä, että induktiolla saa myös korkeamman maksimimilämpötilan. En tiedä onko asia näin myös jos vertaillaan koti-induktio ja kotikaasulaitteita, mutta oman kokemuksen perusteella sanoisin, että tämä pitää paikkaansa.

    Tosin näissäkin nopeus ja maksimilämpötiloissa puhutaan aika pilkunnussimisesta. Sekä kaasu, että induktio ovat periteisiin helloihin verrattuna uskomattoman nopeita ja maksimilämpötilat sellaisia, että niitä ei koskaan tarvitse.

    Perustan väitteen siihen, että induktiolla tietyllä tasolla pannun lämpötila ei koskaan nouse haluttua tasoa korkeammaksi.

    Jos ottaa esimerkiksi vaikkapa tuon suklaan sulatuksen, niin voin heittää suklaat pannuun ja alkaa puuhailla mitä haluan. Voin hämmentää pannua vaikka vasta tunnin päästä ja siltikään suklaan lämpötila ei ole noussut niin korkeaksi, että se olisi menettänyt rakenteensa. Pannu myös on tasaisen lämmin koko pannun alueelta, eikä niin, että se on yksittäisistä kohdista hieman kuumempi.

    En tiedä voiko näin tehdä kaasulla, mutta jotenkin veikkaisin, että kaasulla kuuma liekki ei ole näin tarkka, vaan tuollaiset pienet alle 60 asteen alapuolella tapahtuvat lämpötilasäädöt ovat enemmän tai vähemmän mahdottomia tai ainakin pirun hankalia. Sen mitä olen kaasulla kokkaillut, niin en ole huomannut, että vesihauteen käytöstä voisi luopua. Induktion hankinan jälkeen olen huomannut, että vesihaude on täysin turha.

    Tämä on kyllä totta, jäähtymisessä kaasu on hiukan nopeampi.

    Toisaalta jos kokkailee edes hiukan laadukkaammilla pannuilla, niin nopeasti jäähtyvissä sovelluksissa pannun pohjassa olevalla massalla on suurempi merkitys. Esim valuraudalla on lopulta ihan sama, onko pannun alla kaasu, induktio vai valurauta, sillä pannun jäähtymisessä menee lähes ikuisuus. Tällöin pannulla paistettu tavara pitää ottaa välittömästi pois pannulta.

    Jos taas puhutaan tilanteesta, jossa kastike meinaa kiehua yli, niin sekä induktio, että kaasu ovat niin nopeita, että kiehuminen lakkaa välittömästi kun tehoa lasketaan alaspäin. Lähinä oleellista on, että ei joudu kokkaamaan perinteisellä liedellä, siinä kun kiehumista jatkuu seuraavat 5min :D

    Pitää harvinaisen hyvin paikkaansa. Kaasu on "roskimmalle" ruoanlaittajalle, joka haluaa tehdä safkaa "reilummalla" otteella. Induktiolieden päällä ei tosiaan tule pannua heiluteltua, vaan pitää käyttää kauhoja.

    Wokille tarkoitettuja induktiota on olemassa samalla tavalla kuin wokille tarkoitettuja kaasutasoja. Molempien haitta on, että ne maksavat hirvittäviä summia.


    Koko homma on lopulta aika hiustenhalkomista, kokkaillessa sekä kaasulla että induktiolla edut verrattuna perinteiseen lieteen ovat jotain aivan älytöntä. Käyttäjästä ja tilanteesta tietysti riippuu kumpaa haluaa omassa asunnossa suosia. Yhteenvetona voisi kai sanoa, että induktion on "kaikin puolin helpompihoitoinen" kun taas kaasu on "aito juttu ronskille kokkaajalle" :)

    Jos saisin valita, niin ottaisin keittiöön 4 levyn induktiolieden, erillisen kaasuwokpolttimen (on vaan niin helvetin hieno ja tulisi se aito liekki) sekä grillilevyn (koska sekin näyttää niin päheältä). Ja sit ihmettelisin mistä rahat loppukeittiöön :D
     
  3. Grr

    Grr Vakiokasvo

    Liittynyt:
    27.08.2003
    Viestejä:
    597
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaasusta puheenollen, tietääkö joku onko olemassa parin-kolmen liekin ja pienen keraamisen/induktiotason yhdistelmää muuten kuin dominopaloista itse yhdistelemällä? Perinteisen sähkölevyn ja kolmen liekin yhdistelmiä on, mutta sellainenhan ei natsaa ollenkaan.

    Huonomuistinen ja patalaiska laittaa kaksi pulloa ja automaattisen vaihtimen, ei lopu kaasu ehkä ihan niin usein kesken..
     
  4. Coo

    Coo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2004
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyviä vastauksia ja saatiinhan sieltä muutakin irti kuin induktion ylistämistä, kun vähän tökki :p

    Sitten tyhmä kysymys: Ymmärrän induktion periaatteen ja olet oikeassa, että koko magnetisoivaa pintaa lämmitetään, mutta mihin sitten tarvitaan erillistä wok-induktiota?

    Eikä tuo sinun settisi niin kallis välttämättä ole mm. siemensin Domino-sarjassa wok-poltin maksaa 580 euroa, induktiotaso (2 levyn) 950 euroa ja laavagrilli 580 euroa. Ei tuo nyt vielä paha ole.
     
  5. säätäjä

    säätäjä Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    5
    Induktion magneettikenttä ei ulotu kovin korkealle pannuun ja siten reunoja ei lämmitetä kovin paljon.

    Induktiowoklevyssä wok "uppoaa" hieman samalla tavalla kuin kaasupolttimessa ja siten kuumentaa enemmän myös sivuja.

    No onhan 2000e pelkistä levyistä kuitenkin aika runsas summa ... ei toki mahdoton, mut paljon kuitenkin.
     
  6. Thurin

    Thurin Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostettiin juuri itsekin asunto ja tarkoituksemme olisi laittaa uusiksi koko kämppä lukuunottamatta kylppäriä. Keittiön kaapistojen ulkoasu alkaa olla selvillä ja koneet olisi tarkoitus tulla rosterisina. Merkit ja mallit on vielä hakusessa ja jokainen keittiö/kodikoneliike myy tietysti edustamiaan merkkejä parhaina.

    Löytyisikö täältä suosituksia kodinkonemerkeistä. Ihan periaatteesta emme ole ostamassa Gorengeja ja vastaavia halpismerkkejä, joiden nimiä ei normaali ihminen osaa edes lausua. Kokemuksia haetaan siis merkeistä kuten AEG Electrolux, Bosch, Gram, LG, Siemens, UPO jne...

    Tarvittavat koneet on jääkaappipakastin, astianpesukone (45 cm), keraaminen liesi (50 cm) ja mahdollisesti mikroaaltouuni. Mikäli joku keittiövelho saa taiottua lisää tilaa uhraamatta kaikkea säilytyskapasiteettia niin normaalilevyiset koneetkin ovat mahdollisia. Kun noita keittiökoneita on tullut vähemmän osteltua niin kaikki neuvot tulevat tarpeeseen. Näin isossa investoinnissa ei tekisi mieli huomata, että on lyönyt ns. kätensä p.....n :)
     
  7. lahkonen

    lahkonen Vakiokasvo

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    652
    Saadut tykkäykset:
    37
    Oman kokemuksen mukaan ei missään nimessä kannata ostaa 45cm astianpesukonetta, jos ei ole ihan välttämätön pakko. Itse jouduttiin sellainen hankkimaan edelliseen keittiöön, koska isompi ei olisi mahtunut. Käsittääkseni kapeita malleja on markkinoilla aika vähän, ja ne ovat suhteessa turhan kalliita (enkä ole muuten nähnyt sellaisia rosteripinnalla). Samalla hinnalla saa 60-senttisen, johon mahtuu paljon tavaraa. Mieluummin tulisin toimeen 15 sentillä vähemmän kaappitilaa kuin kapealla astianpesukoneella.
     
  8. Teukka76

    Teukka76 Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 325
    Saadut tykkäykset:
    2
    Meille tilattiin rakennettavaan taloon kalusteet Puustellista, tutun tutun kautta saatiin sopuhintaan.

    Seuraava setti reilu 14k€
    L-mallinen keittiö
    KHH
    Eteinen kaapeilla+liukuovikomerolla
    3xMH kaapeilla
    1xMH liukuovikomeroilla
    WC-kalusteet
    AEG keraaminen liesitaso + kiertoilma kalusteuuni
     
  9. säätäjä

    säätäjä Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    5
    Itse laittaisin varmaan suunnilleen tällaiseen järjestykseen.

    Vahvasti mielikuvien värittämä, totuuspohjaa ehkä hiukan netistä lukemien tarinoiden perusteella, mutta pitää muistaa, että halvat merkit myyvät enemmän -> vaikka vikaprosentti olisi sama kuin kalliilla, tulee mielikuva, että laitteet rikkoontuvat helposti.

    zanussi, whirlpool, LG, samsung, upo > bosch, electrolux, aeg > siemens, miele

    AEG ja Electolux tulee ainakin samalta tehtaalta, joten osat varmaan aika samoja. Cylinda taitaa myös olla about sama kuin upo. Upoja tehdään ainakin parissa paikassa, olisiko ollut italiassa ja puolassa. Puolassa tehdyt laitteet taitaa olla halvemmasta päästä.

    Jos ja kun budjetti on jollakin tasolla rajallinen niin vaihtoehdot on:

    1) Hieman halvempaa merkkiä, mutta parasta mitä merkiltä saa. Esim uunissa 8 toimintoa, ajastimet, pyrolyysi jne. Jääkaapissa jääpalakone, +-0 lokero. Pakastimessa no frost tekniikka. Astianpesukone täysin integroitu, säädettävillä korikorkeuksilla ja alastaitettavilla lautaustuilla. Liesitasossa ehkä induktio tai vähintään ajastinta, hipasunäppäintä, lapsilukkoa jne jne jne


    2) Kalliimpaa merkkiä, mutta kaikkein halvin malli. Haittana pelkästään perustason toiminnot, mutta toisaalta voi ainakin sanoa, että koneet on esim Siemensin.

    Tietysti omat vaatimukset määrittää mitä haluaa. Esim allekirjoittanut kokkaa tosi paljon ja sen takia minimivaatimuksena oli uunissa 8 toimintoa, keittotaso piti olla induktiotaso ja jääkaapissa se jääpalakone. Uuni on Whirlpool, toimintoja 8, myös ajastin ja loppuruskitus (600e), induktiotaso upo (900e), astianpesukone whirlpool, täysintegroitu kaikilla herkuilla (650e) ja jääkaappipakastin LG, jääpalakonella (1200e). Koneet maksoi siten yhteensä about 3500e + vakuutus 5v.

    Jos olisin halunnut samanlaiset laitteet ominaisuuksien puolesta Siemensiltä, niin hinta olisi pitänyt kertoa kahdella. Samat laitteet vaikka AEG:ä, olisi pitänyt kertoa 1.5:llä.

    Myönnän suoraan, että esim Siemensin ulkonäkö olisi parempi ja kestävyydessä ehkä eroa (mut tästä oikeesti ei oo mitään takeita), mutta en silti koe, että olisi missään määrin järkevää maksaa Siemensin koneesta 2x niin paljon kuin jostain halvemmasta merkistä.

    Päädyt mihin merkkiin tahansa, niin suosittelen ylimääräistä vakuutusta. Gigantisissa esim 5v vakuutus ei paljoa maksa, muutaman kympin per laite. Siten tämän 5v aikana ei oikeesti tarvii pelätä mitään rikkoontumista.

    Itse olisin taipuvainen uskomaan, että halvemman merkin kalleimmat koneet ovat kohtalaisen laadukkaasti tehtyjä ts ei nyt ihan halvinta osaa sisällä. Mutta eipä tota varmuudella voi sanoa ...

    Jos vaan budjetti taipuu niin ota parasta kaikessa suhteessa :)

    Ja tosiaan, kuten joku sanoi: 45cm rosterinen kone maksaa törkeesti. Enemmän kuin 60cm malli. Jos on pieni keittiö, laita integroitu malli, näyttää paremmalta.
     
  10. jhu

    jhu Tunnettu käyttäjä

    Liittynyt:
    12.12.2002
    Viestejä:
    490
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paitsi että Bosch = Siemens, eli saman tehtaan kaksi eri merkkiä. Erot lähinnä kuorissa. Siemensin saatavuus lienee parempi Suomessa. Valmistusmaan suhteen kaikilla merkeillä paitsi kai Mielellä saa olla varuillaan. Kaikilla merkeillä on laadukkaita Ruotsissa ja Saksassa valmistettuja "huippumalleja" ja sitten halvoissa EU-maissa valmistettuja saman merkin edullisia malleja. Tiedä sitten noista, nykyään kun valitettavasti tuotteen hinta ei ole enää loppupeleissä mikään laadun tae (silti sinnikkäästi olen ostanut aina em. maissa valmistettuja malleja).
     
  11. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 761
    Saadut tykkäykset:
    14
    Sivusilmällä vähän seuraillut tätä säiettä.

    Itse hankittiin uuden asunnon yhteydessä Siemens:n kodinkoneet lähinnä ulkonäkösyistä, tyylikkyyttä ja rosteria kun olla pitää. Emme kokkaa paljoa joten uuni on ihan perus kiertoilma ja liesi on perus upotettava keraaminen hipaisunäppäimillä, viistetyllä etureunalla ja sivuilla rosterilistat. Astianpesukone ja Jääkaappi/pakastin olivat sitten malliston paremmasta päästä. Kokonaishinta oli jonkin verran säätäjän settiä halvempi (siis vastaavat laitteet), mikä selittyy ehkä sillä että otettiin samaan liesituuletin, mikro, pyykkikone ja kuivausrumpu, ja todella tuntuvalla pakettialennuksella.

    Saimme hyvän tarjouksen myös Electrolux:n laitteista, mutta rosteripinta oli päällystetty jollain muovilla tai vastaavalla eikä ollut läheskään yhtä siistin näköinen (toki helppohoitoisempi!), lisäksi ulkonäkö muutenkaan ei miellyttänyt silmää. Miele:llä olisi ollut todella hienoja laitteita, mutta hinta nousi liikaa.
     
  12. KTV

    KTV Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.02.2006
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä uudessa talossa AEG:n paketti, Festivon kylmäkeskuksella.
    AEG:n erillisliesi kahdella induktiolla (suosittelen, kannattaa harkita vakavasti 4 levyä induktiolla, jos induktion ottaa). Uuni on pyrolyysipuhdistuksella (ei ainakaan vielä käytetty) ja teleskooppikiskoilla (suosittelen).
    Tiskari on karmee paska. Rakenusaikaiseen vuokrakämppään ostettiin halvin mahdollinen tiskari ja se oli huomattavasti viisaampi sisustukseltaan, kuin nyk. täysintegroitu aeg. Suosittelisin harkitsemaan Mieleä.
    Mikro on joku, muistaakseni Whirlpool. Siitä ei enempää, koska sillä ei ole meidän kyökissä painoarvoa, vaikka sitä paljon käytetään. Minulle riittää, kun sen saa yhdellä napilla käyntiin.
    Jääkaappi/pakastin on 100cm Festivo, jota voin suositella. Siinä on omat tuorelaatikko ja lihalaatikko. Jos mahtuu niin tietty 120cm on tilavampi ja antaa mahdollisuuden vaihtaa joskus kahteen torniin.
     
  13. Jorepore

    Jorepore Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2003
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Väärin! "oikeat" aeg koneet tehdään saksassa ja nää halvemmat (suunnattu: haluan aeg mutta ei oo varaa maksaa merkistä ja ostan aeg/electrolux shitin joka on koottu italiassa by some kikkarapää!!) italiassa josta löytyy aeg ja electrolux merkki.
     
  14. säätäjä

    säätäjä Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    5
    Niinpä .... aika arpomiseksi nykyisin menee jos käytännössä kaikkia merkkejä tehdään sekä halvassa että kalliissa maassa :(

    Kannattaa ostaa sitä mistä itse pitää ja päälle 5v takuu. Tuskin menee pahasti pieleen :)
     
  15. Thurin

    Thurin Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan hyviä vinkkejä. Harmi vaan, että 315 leveään I-keittiöön ei vaan mahdu 100+60+60 kodinkoneita. Siihen kun lykkäisi vielä 60 senttisen allaskaapin niin alas ei mahtuisi edes laatikostoa aterimille :rolleyes:

    Tästä syystä koneiden koosta on pakko tinkiä. Tiskariksi voi tulla kalustelevyllä kätkettävä malli. Mahdollisesti jopa 60 senttinen mutta antaa nyt ensin parin keittiökauppiaan raapia päätään sopivan setupin kanssa. Keittiön toimivuus on kuitenkin tärkeintä... no ulkonäköä unohtamatta. Valitettavasti koneet joutuu ensin raakkaamaan koon ja vasta sen jälkeen ominaisuuksien perusteella. Siksi haussa on laatuvalmistajat, jotta ei tulisi vielä tingittyä toimivuudesta ja kestävyydestäkin.
     
  16. Gomer Pyle

    Gomer Pyle Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2005
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Me päädyttiin Siemensiin ja Boschiin. Ymmärsin myös että samoja koneita olisivat. Myyjä ei ollut esimerkiksi varma, kumpi nimi kylmäkoneissa tulee lukemaan vuoden lopussa. Asuntomme valmistuu vuoden vaihteessa, joten kokemuksia koneista ei vielä ole.

    Mieti ja katsele tarkasti haluatko rosterilla. Me valittiin vertailujen jälkeen alumiinipinta, joka mielestäni hakkasi rosterin 90-10. Varsinkin suuremmissa koneissa (kylmäkaapit, astianpesukone) tuo alumiini on mielestäni ehdoton. Niitä suuria pintoja kun tulee helposti sormeiltua. Näissä on toki suuriakin merkkikohtaisia eroja.

    Oulun rakentajan messuilta:kaappipakastin, jääviileäkaappi, astianpesukone, erillisuuni, liesitaso ja leivänpaahdin n.3500 euroa. Niin ja 5 vuoden takuu.
     
  17. peter69

    peter69 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2002
    Viestejä:
    950
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika harva pinta on täysin immuuni lialle ja kosketuksille. Esimerkiksi aamuinen sanomalehden lukeminen siirtää mustetta helposti erilaisiin pintoihin. Jokatapauksessa rosterille on olemassa puhdistusaine (sitruuna-jotain?), jolla ne on helppo pitää puhtaina, toimii myös esimerkiksi metalliseen tiskialtaaseen hienosti. Saatavissa hyvinvarustelluista liikkeistä.

    Meillä on ~5 vuotta vanhassa talossa osa kodinkoneista (Miele, Gaggenau) rosteria (loput on integroitu eli ulkopintana kaapin ovi) ja puhdistus ei ole ollut mitenkään ongelmallista. Lapsiperheessä voi tietysti olla toinen juttu, samoin esimerkiksi jääkaappi, joka ei ole meillä rosteria, on yleensä kovemmalla kuormituksella kuin muut kodinkoneet.
     
  18. säätäjä

    säätäjä Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    5
    Alumiinin haitta vaan on pehmeys. Meillä on Kenwoodin leivänpaahdin ja Siemensin vaaka ja molemmissa on jo vuoden käytön jälkeen pieniä jälkiä, vaikka ovat siitisti pyötätasolla ja vaaka vielä korotettuna. Uuni ja jääkaappi joutuu usein kestämään ihan toisella tavalla "töytäsyjä" ja siten noiden kanssa saa oikeesti olla aika varovainen jos haluaa pitää pinnan uutta vastaavana. Esim meillä uuni on kahden kulmakaapin välissä ja siten uuniin osuu aika usein joku pannu tmv. Alumiinilla reunat olisivat jo hirveän näköiset :(

    Mutta onhan alumiini tosi päheän näköistä, imo paljon tyylikkäämpää kuin rosteri, joka on monesti aivan liian tummaa ja sitä on aivan liian paljon ...

    Tällainen vertailu on lopulta sama asia kuin:

    Ostin uuden kotiteatterin. Tykki, 6 skobea, DVD ja vahvari. Hopeisia kaikki, maksoi 3500e :D
     
  19. Gomer Pyle

    Gomer Pyle Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2005
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan totta ettei mikään pinta ole lialle immuuni, puhdistuskin onnistuu ja kaikenlaisia suoja-aineita on saatavilla. Meillä kohta kolmas mukula syntymässä, joten jääkaapilla ja astianpesukoneella kävijöitä riittää. Siksi valittiin alumiini, koska sitä ei tarvitse olla niin useasti pyyhkimässä kuin rosteria. Meille ei tule integroituja koneita, joten kokonaisuuden vuoksi otetiin kaikki koneet alumiinia.


    Säätäjä:
    Kyllä, alumiinin pehmeys tietysti hirvittää varsinkin kun tuota jälkikasvua alkaa olemaan. Toivottavasti ei tarvitse katua.

    Koneiden hintaanhan vaikuttaa mm. niiden ominaisuudet, joita en aiemmin listannut mitenkään. Tarkoitus ei ollut alkaa vertailemaan hintoja, vaan antaa vajavainen esimerkki siitä mitä koneistus maksoi em. merkeillä.
     
  20. säätäjä

    säätäjä Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    5
    Sormenjäljet tunnistukseen ovesta ja joka kerta kun tiedetään kuka kolhun/jäljen teki, niin pieni rangaistus kuten roskien vienti. Voi tosin tulla pienimmälle aika moinen kasa roskia siihen ikään mennessä, että pystyy niitä viemään :D